Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Wzięła kajzerkę i wypchała po brzegi. Ten patent jest lepszy od wszystkich kanapek
Magdalena Patacz
Magdalena Patacz 02.03.2023 22:06

Wzięła kajzerkę i wypchała po brzegi. Ten patent jest lepszy od wszystkich kanapek

kajzerka na ciepło z kurczakiem i kukurydzą
screeny z filmu pochodzą z kanału wszamto na YouTube

Szukasz pomysłu na pożywne śniadanie, podwieczorek lub kolację? Wypchaj pszenną kajzerkę farszem z kurczaka, kukurydzy i kiszonego ogórka. Bułkę zapiecz w piekarniku. Kanapka zamiast sosów ma masło czosnkowe z koperkiem. Koniecznie musisz jej spróbować.

Kajzerka na ciepło. Pożywne śniadanie w kilka minut

Paulina Bonowicz- Golec, założycielka kanału wszamto na Instagramie i YouTube, zdradza swoje przepisy na szybkie, proste i bardzo smaczne dania. Na jej profilu znajdziemy między innymi patenty na dania główne, pożywne śniadania i słodkie desery. Niedawno opublikowała krótki film, na którym pokazała, jak przyrządzić zwykłą kajzerkę w niezwykły sposób.

Wzięła pszenną kajzerkę i wypchała ją nadzieniem z kurczaka, mozzarelli, kukurydzy i ogórka kiszonego. Bułkę w środku wysmarowała masłem czosnkowym z koperkiem. Tak przygotowaną kanapkę zapiekła w piekarniku. 

Przepis i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału wszamto na YouTube. Kajzerka przyrządzona przez autorkę przepisu wygląda bardzo apetycznie. Jest pożywna i pełna smaku. Koniecznie musisz spróbować tej receptury.

Rączka zdradził sekret idealnego sernika. Tego dodatku nikt się nie spodziewał

Kajzerka zapieczona z aromatycznym farszem

Składniki:

  • 2 kajzerki
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • świeży koperek
  • mała pierś z kurczaka
  • kilka łyżek kukurydzy z puszki
  • ogórek kiszony
  • tarta mozzarella

 

Jak zrobić kanapkę z kurczakiem, kukurydzą i masłem czosnkowym?

Kajzerkę natnij nożem, oddziel delikatnie wierzch bułki i ugnieć środek. Masło wymieszaj z czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem i wysmaruj grubo pieczywo. Mięso oczyść i usmaż z dodatkiem ulubionych przypraw.

Kurczaka przełóż do miski. Dodaj pokrojonego ogórka, mozzarellę, kukurydzę i dokładnie wymieszaj. Farszem nadziewaj bułki i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, piecz kilka minut.

Przygotuj również tosty bez chleba oraz koktajl kawowy z orzechami od Ewy Chodakowskiej.