Z tego mięsa zrobisz najlepszy farsz do pierogów. Większość nawet by o nim nie pomyślała
Pierogi z mięsem stały się jednym z moich ulubionych dań. To zasługa farszu, z którym robię to danie. Jednak mięso, które do niego trafia, może zdziwić niejednego smakosza. Efekt jest wart polecenia, a pierogi smakują lepiej niż zwykle.
Pierogi z mięsem, czyli zaskoczenie na talerzu
Pierogi zwykle jadałam z kapustą i grzybami. Czasem zajadałam się tymi z serem podanymi na słodko. Natomiast pierogi z mięsem, które robiłam, nie wychodziły mi najlepiej. W farszu czegoś brakowało, a przez to pierogi nie były tak dobre, jak powinny.
Jednak teraz to się zmieniło. Odkryłam przepis dzięki, któremu robię najlepszy farsz do pierogów. Mięso, którego używam może nieco dziwić, ale warto go użyć. Wątróbka zapewnia wyśmienity smak, a pierogi szybko znikają z talerza. Poniżej znajdziesz przepis na pierogi z wątróbką.
Weź arbuza i dodaj do niego jajka. Rezultat przejdzie najśmielsze oczekiwaniaJak zrobić farsz z wątróbki do pierogów?
Składniki:
- ½ kg wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- majeranek
- 200 g słoniny i cebula do okraszenia pierogów
Przygotowanie farszu zacznij od umycia mięsa i oczyszczenia go z błon. Wątróbkę pokrój w kostkę. Cebule posiekaj i podsmaż na oleju. Gdy się zarumieni, dołóż mięso.
Duś składniki do miękkości. Następnie wątróbkę zmiel w maszynce do mięsa i dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Jeśli chcesz uzyskać bardziej wyrazisty smak, do farszu dodaj obgotowaną, kiszoną kapustę.
Przygotuj ciasto na pierogi. Na wycięte kółka z ciasta nakładaj farsz, sklejaj brzegi. Pierogi gotuj w osolonej wodzie 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię.
Pierogi z farszem z wątróbki pełne smaku
Ugotowane pierogi z farszem z wątróbki okraś skwarkami i cebulą. Dzięki farszowi smakują wyśmienicie i cieszą się dużym powodzeniem. Zjesz je ze smakiem i teraz w ten sposób będziesz robić farsz do pierogów.
Wątróbka pasuje do farszu na pierogi. Wykorzystaj ją w swojej kuchni i przyrządź farsz, że palce lizać. Tak dobrego jeszcze nie jadłeś. Pisaliśmy o Katarzynie Bosackiej, która wzięła pod lupę polędwicę sopocką. Podawaliśmy przepis na pyszne danie z chleba, jajek i pieczarek.