Zamrożone uszka po Wigilii wykorzystaj w sylwestra. Danie będzie imprezowym hitem
Zamrożone uszka, które zostały po kolacji wigilijnej nie muszą wcale czekać, aż po raz kolejny ugotujemy aromatyczny barszcz. Możemy wykorzystać je wcześniej, tym bardziej, że jest okazja. To sylwestrowe danie będzie totalnym hitem na twoim stole, goście będą zachwyceni.
Uszka nie tylko do barszczu
Barszcz wigilijny podajemy z uszkami lub pasztecikami. Wyśmienite ciasto i aromatyczny farsz z kapusty i suszonych grzybów to doskonałe połączenie. Uszka, które zostały nam po uroczystej kolacji zwykle mrozimy i wykorzystujemy wyłącznie do barszczu. Jest jednak o wiele lepszy sposób.
Wigilijne uszka warto wykorzystać podczas kolejnej okazji, mianowicie imprezy sylwestrowej. Sałatka z ich dodatkiem smakuje genialnie i z pewnością zdetronizuje inne dania.
Ciasto poduszkowiec to hit w moim domu. Smakuje jak marzenie i zawsze się udajeProsta sałatka z uszkami
Składniki:
- 200- 300 g uszek z kapustą i grzybami
- 200 g szynki drobiowej konserwowej
- papryka czerwona
- zielony ogórek
- garść pomidorków koktajlowych
- koperek
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Jak zrobić sałatkę na Sylwestra?
Zamrożone uszka ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do całkowitego ostygnięcia. Paprykę, ogórka i szynkę pokrój w kostkę. Pomidorki przekrój na pół. Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj posiekany koperek i majonez.
Sałatkę z uszkami dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem wstaw na pół godziny do lodówki, smacznego!
Na Sylwestra polecamy również sałatkę Słonecznik oraz szybką przekąskę z ciasta francuskiego. Goście będą zachwyceni.