Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobrego
Szparagi nigdy nie smakowały lepiej. Wypróbuj przepis na zawijane w cieście francuskim i boczku, a nie będziesz przyrządzała tego warzywa w inny sposób. Jest banalnie prosty, ale co najważniejsze szybki w przygotowaniu. Zrób je na dzisiejszą kolację, a domownicy będą zachwyceni.
Nie ma lepszego sposobu na szparagi
Od miesiąca szparagi wiodą prym w naszych kuchniach i podbijają podniebienia wszystkich smakoszy. Każdy z nas prześciga się w wyszukiwaniu, coraz to nowszych sposobów na ich przygotowanie. Jednak to ten sposób jest najlepszy.
Zaufaj mi, bo nigdy nie smakowały tak dobrze, pozostając przy tym lekkim i sycącym daniem. Wypróbuj patent z ciastem francuskim i o ich smaku przekonaj się sama. Sprawdź, co będzie ci potrzebne, a ja w dalszej części zdradzę ci przepis.
Wymieszałem rabarbar z tymi składnikami i wstawiłem do piekarnika. Rezultat przeszedł moje najśmielsze oczekiwaniaSzparagi to podstawa
Głównym składnikiem są oczywiście szparagi. Oprócz warzywa będzie potrzebne ciasto francuskie oraz boczek. Wszystkie produkty wraz z dokładnymi proporcjami zostały umieszczone na poniższej liście. Zdjęcia użyte w tym artykule pochodzą z kanału Anna's Bake
Składniki:
- 500 g szparagów
- 1 rolka gotowego ciasta francuskiego
- 150 g boczku w plastrach
- 1 jajko
Przepis na zaskakująca przekąskę
Końcówki szparagów odetnij, a warzywo dokładnie umyj i osusz. Ciasto francuskie rozwiń, a następnie potnij je wzdłuż dłuższego boku na paski o grubości około 1 centymetra. Następnie zacznij zawijać szparaga paskiem, zostawiając odrobinę miejsca na boczek. Zrób to, jak na powyższym zdjęciu.
Plaster boczku przekrój na pół, a następnie zawiń nim szparaga w miejscu, gdzie nie ma ciasta. Zawinięte szparagi ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do małej miski wbij jajko i roztrzep je. Za pomocą przeznaczonego do tego pędzelka, posmaruj wierzch ciasta i boczku. Całość zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Gotowe szparagi możesz podać z dobrym sosem, a będą smakowały jeszcze lepiej. Sprawdź, czy właściwie przygotowujesz rosół oraz poznaj przepis na niezwykłe pierogi.