Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Jajecznica też może smakować jak z restauracji. Czasem wystarczy drobny szczegół, aby zaskoczyć nią naszych bliskich. Często kluczem do sukcesu jest przyprawa, oryginalne mięso lub warzywo. Mimo tego, że wiele osób podchodzi na początku sceptycznie do tego przepisu, to później z przyjemnością do niego wraca.
Jajecznica jak z restauracji
Jajecznica nie jest z pozoru skomplikowanym daniem. Ale, dzięki starannie dobranym składnikom może zamienić się w kulinarne dzieło sztuki. Pisaliśmy już o sycącej jajecznicy po góralsku z dodatkiem boczku oraz aromatyczną jajecznicę po turecku.
Okazuje się, że nawet jeden niepozorny składnik może zaskakująco wpłyną na smak tej potrawy. Tym razem jest to por. Skusicie się na takie połączenie? Jedliście go wraz z jajecznicą? Przepis poniżej.
Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkęLista składników na jajecznicę jak z restauracji
Potrzebne składniki:
- 4 jajka
- 1 por (jasna część)
- 2 łyżki masła
- sól do smaku
Jak przyrządzić jajecznicę z porem
Umyj pora i pokrój w krążki, a następnie przelej wrzątkiem. Roztrzep jajka w kubku z odrobiną soli. Rozgrzej masło na patelni, najpierw wrzuć na niego pokrojone warzywo. Smaż je, cały czas mieszając, do momentu aż stanie się miękkie. Następnie, wlej jajka i za pomocą drewnianej łyżki mieszaj ze sobą wszystkie składniki, aż do ścięcia się jaj. Smacznego!
Wskazówki:
- Jajecznicę podawaj z ulubionym pieczywem.
- Smak dania może dodatkowo podkręcić m.in. świeżo mielony pieprz oraz suszony tymianek.