Inna niż wszystkie - pasta jajeczna według receptury Magdy Gessler
Pasta jajeczna na kanapkę jest genialnym sposobem na przygotowanie szybkiego i pożywnego śniadania. Magda Gessler dodaje do niej przyprawę curry oraz musztardę. Dzięki tym składnikom pasta nabiera intensywnego smaku oraz aromatu.
Pasta jajeczna Magdy Gessler jest inna niż wszystkie - większość z nich bowiem ma dość mdły i mało wyrazisty smak. W przypadku jej receptur jest zupełnie odwrotnie.
Musztarda, dzięki lekko kwaśnemu i ostremu smakowi dodaje paście odpowiedniego "kopnięcia", a mielone curry dostarcza egzotyczności, a także pięknego złotego koloru.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Przepis na pastę jajeczną Magdy Gessler
Chcesz poznać więcej ciekawych wiadomości ze świata kulinariów? Sprawdź ten artykuł, w którym uczymy jak najwygodniej obierać maślaki. W tym tekście z kolei zdradzamy genialny przepis, na syrop z kwiatów czarnego bzu.
Składniki:
4 jaja
2 łyżeczki musztardy
pęczek koperku
szczypiorek
łyżeczka curry
pół łyżeczki ostrej papryki
2 łyżki majonezu
2 łyżki masła
szczypta majeranku
sól
pieprz
Zacznij od wrzucenia jajek w temperaturze pokojowej do lekko osolonego wrzątku. Gotuj je przez 7-8 minut. Schłodź w kąpieli lodowej i obierz ze skorupki.
Jajka bardzo drobno posiekaj lub zmiel w maszynce o najmniejszych oczkach nakładki. Dodaj do nich majonez, musztardę, ciepłe masło, curry, szczypiorek, koperek, majeranek, ostrą paprykę, sól oraz pieprz.
Wymieszaj jajka z resztą składników i odstaw je do lodówki na 2 godziny. Po delikatnym schłodzeniu pasta nadaje się do jedzenia. Smacznego.
Źródło: canva/Heavenlyphoto, Getty Images
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: ofeminin.pl