Smakosze.pl
Pasta jajeczna

canva/olejx, Getty Images; Pawel Wodzynski/East News

Inna niż wszystkie - pasta jajeczna według receptury Magdy Gessler

28 Sierpnia 2021

Autor tekstu:

Adam Moskal

Udostępnij:

Pasta jajeczna na kanapkę jest genialnym sposobem na przygotowanie szybkiego i pożywnego śniadania. Magda Gessler dodaje do niej przyprawę curry oraz musztardę. Dzięki tym składnikom pasta nabiera intensywnego smaku oraz aromatu.

Pasta jajeczna Magdy Gessler jest inna niż wszystkie - większość z nich bowiem ma dość mdły i mało wyrazisty smak. W przypadku jej receptur jest zupełnie odwrotnie.

Musztarda, dzięki lekko kwaśnemu i ostremu smakowi dodaje paście odpowiedniego "kopnięcia", a mielone curry dostarcza egzotyczności, a także pięknego złotego koloru.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepis na pastę jajeczną Magdy Gessler

Chcesz poznać więcej ciekawych wiadomości ze świata kulinariów? Sprawdź ten artykuł, w którym uczymy jak najwygodniej obierać maślaki. W tym tekście z kolei zdradzamy genialny przepis, na syrop z kwiatów czarnego bzu.

Składniki:

  • 4 jaja

  • 2 łyżeczki musztardy

  • pęczek koperku

  • szczypiorek

  • łyżeczka curry

  • pół łyżeczki ostrej papryki

  • 2 łyżki majonezu

  • 2 łyżki masła

  • szczypta majeranku

  • sól

  • pieprz

Zacznij od wrzucenia jajek w temperaturze pokojowej do lekko osolonego wrzątku. Gotuj je przez 7-8 minut. Schłodź w kąpieli lodowej i obierz ze skorupki.

Kremówka

Zniewalająca, kremowa napoleonka bez pieczenia w 15 minut

CZYTAJ DALEJ

Jajka bardzo drobno posiekaj lub zmiel w maszynce o najmniejszych oczkach nakładki. Dodaj do nich majonez, musztardę, ciepłe masło, curry, szczypiorek, koperek, majeranek, ostrą paprykę, sól oraz pieprz.

Wymieszaj jajka z resztą składników i odstaw je do lodówki na 2 godziny. Po delikatnym schłodzeniu pasta nadaje się do jedzenia. Smacznego.

Pasta jajeczna

Źródło: canva/Heavenlyphoto, Getty Images

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Zapraszamy na nasz Instagram

Źródło: ofeminin.pl

Adam Moskal

Redaktor portalu Smakosze.pl. Pasję do gotowania rozpalił w nim Makłowicz. Swoje życie postanowił poświęcić kulinariom i dziennikarstwu. Pracował na wielu stanowiskach gastronomicznych. Prywatnie fan muzyki folkowej oraz sportów rowerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Przepisy

Szybkie i pyszne krokiety ziemniaczane

Czytaj więcej >

Przepisy

Obłędna surówka z kapusty pekińskiej

Czytaj więcej >
ciasto z galaretką

Przepisy

Najprostsze ciasto bez pieczenia z galaretką

Czytaj więcej >
kotlety ziemniaczane

Przepisy

Smakowite kotlety ziemniaczane z pyszną niespodzianką w środku

Czytaj więcej >
racuchy

Przepisy

Cudowne przepis na ekspresowe racuchy

Czytaj więcej >
gołąbki kuronia

Przepisy

Sprawdzony patent Kuronia na pyszne gołąbki

Czytaj więcej >