Jak zrobić panierkę rodem z KFC? Ta czynność jest kluczowa
Kurczaki w panierce z KFC mają wielu zwolenników. Zachwyca ich smak dania i wyjątkowo przyrządzona panierka. Jest ona pomarszczona i pyszna. Jak zrobić panierkę rodem z KFC? Jedna czynność ma kluczowe znaczenie. Koniecznie o niej pamiętaj.
Kurczaki jak z KFC- lubicie?
Za kurczakami w panierce z KFC przepada wielu smakoszy na całym świecie. Połączenie mięsa drobiowego z oryginalną, pomarszczoną panierką daje pyszny efekt. To danie z KFC jest absolutnym hitem. Zajadają się nim smakosze na całym świecie.
Sieć KFC pilnie strzeże swoich receptur. Jednak składniki na kurczaka w panierce są łatwo dostępne i nie ma w nich żądnej tajemnej wiedzy. Wiele osób uważa, że specyficzna panierka jest efektem pokruszenia płatków kukurydzianych. Jednak nic z tych rzeczy. To nie płatki kukurydziane.
W Turcji tak radzą sobie z upałami. Nic nie gasi pragnienia jak ten napój z 3 składnikówJak zrobić panierkę rodem z KFC?
Panierka do kurczaków z KFC jest przygotowana z mąki, jajek i mleka. Cała tajemnica na przygotowanie pomarszczonej panierki tkwi w czynności, jaką trzeba wykonać. Kawałki kurczaka przekładamy do miski z ciastem i mieszamy. 4-5 kawałków wkładamy do pojemnika z mąką, przykrywamy i energicznie potrząsamy.
Chodzi konkretnie o tę czynność, czyli energiczne potrząsanie. W ten sposób powstanie słynna pofałdowana panierka. Kawałki kurczaka należy smażyć w głębokim oleju- aż będą ciemnozłote. Po smażeniu kurczaka trzeba go odsączyć na ręczniku papierowym.
Jak przygotować kurczaka jak z KFC?
Składniki:
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki granulowanego czosnku
- łyżeczka soli
- pieprz
- 500 g piersi z kurczaka
- 2 jajka
- ½ szklanki mleka
- 4 łyżki mąki
- łyżka mąki ziemniaczanej
- sól
- panierka: 2 szklanki maki pszennej, łyżeczka słodkiej papryki, sól
Mięso kroimy na kawałki i odstawiamy do marynaty na całą noc do lodówki. Wyjmujemy na 30 minut przed smażeniem. Do miski wbijamy jajka, dwa rodzaje mąki, miksujemy i stopniowo dolewamy mleka.
Składniki panierki mieszamy w pojemniku, kawałki kurczaka przełóż do miski z ciastem, wymieszaj. Następnie kilka kawałków włóż do pojemnika z mąką, przykryj i energicznie mieszaj. Smaż- aż kurczak będzie ciemnozłoty. Pisaliśmy o pysznym kurczaku ze szparagami. Podawaliśmy też przepis na aromatyczne kotlety z kurczaka.
Źródło: kulinarnapolska.org