Kaszanka z grilla według przepisu Ewy Wachowicz. Przepyszne danie z rusztu
Kaszanka z grilla skusi niejednego amatora dań z rusztu. Ewa Wachowicz piecze ją wraz z warzywami, w foremkach aluminiowych. Dzięki temu całość jest niezwykle aromatyczna i soczysta. Spróbujecie?
Kaszanka z grilla smakuje doskonale z duszonymi warzywami. Ewa Wachowicz proponuje, by piec je razem z mięsnym rarytasem i dodać do nich odrobinę pełnej charakteru zalewy z czosnku marynowanego z dodatkiem chilli.
Taki czosnek możecie z powodzeniem przygotować w domu, korzystając z naszego przepisu. Wystarczy zioła prowansalskie zamienić na kawałek ostrej papryczki. Będzie równie dobry co smakołyk użyty przez Miss Polski.
Przepis na wyborną kaszankę z grilla według Ewy Wachowicz
Na każdą foremkę przyrządzanej kaszanki z grilla potrzebne będą:
3 nieduże papryki: jedna żółta, jedna czerwona i jedna zielona
1 mała puszka kukurydzy konserwowej
kilka ząbków czosnku w zalewie z chilli
100 g pomidorków koktajlowych
sól w ilości do smaku
Jak zrobić kaszankę z grilla? Patent Ewy Wachowicz was zachwyci
Oczyszczoną kaszankę umieszczamy w foremce. Dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę paprykę, odsączoną kukurydzę, połówki pomidorków koktajlowych oraz czosnek. Całość polewamy 1-2 łyżkami zalewy ze słoika z czosnkiem, po czym zawijamy ją folią aluminiową.
Tak przygotowaną kaszankę z warzywami pieczemy na grillu przez około 20 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem lub grillowanymi ziemniakami. Smacznego.
Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na mięsne rarytasy z grilla. W tym artykule podpowiadamy jak przygotować soczystą karkówkę. Z tego natomiast dowiecie się jak zrobić smakowite szaszłyki z kurczakiem i warzywami.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Pomysł na tani obiad - zapiekanka ryżowa z jajkiem i pieczarkami
Obłędne kotlety schabowe w wyjątkowo chrupiącej panierce. Sekret tkwi w 2 składnikach
Złociste placki ziemniaczane z żółtym serem. 100 razy lepsze od klasycznych
Źródło: ewawachowicz