Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Zachwycająca kiszona kapusta w nowoczesnym wydaniu według Darii Ładochy. Takiego efektu się nie spodziewasz
Magdalena Patacz
Magdalena Patacz 29.07.2022 14:29

Zachwycająca kiszona kapusta w nowoczesnym wydaniu według Darii Ładochy. Takiego efektu się nie spodziewasz

Zachwycająca kiszona kapusta w nowoczesnym wydaniu według Darii Ładochy. Takiego efektu się nie spodziewasz
Pawel Wodzynski/East News, screen z filmu pochodzi z kanału Damian Kuchnia od Kuchni na YouTube

Kiszona kapusta przepisu Darii Ładochy to pomysł na pyszny dodatek obiadowy i przekąska dla całej rodziny. Kapusta z dodatkiem młodych buraków, sezamu, sosu sojowego i reszty składników jest niezwykle aromatyczna, lekka i pełna smaku.

Daria Ładocha podzieliła się swoim pomysłem na pyszną kapustę kiszoną w niecodziennej, nowoczesnej odsłonie. Ładocha nie dodaje do kapusty ziela angielskiego, gorczycy, marchewki. Klasyczne składniki zamieniła na papryczkę chili, imbir, sezam, sos sojowy.

Do kapusty kiszonej Daria Ładocha dodaje również młode buraki czerwone, dzięki którym kapusta nabiera ładnego koloru. Kapusta kiszona z sosem sojowym będzie gotowa po dwóch dobach i zachwyci każdego swoim niezwykłym smakiem.

Do czego podać kapustę kiszoną w nowoczesnym wydaniu? Do każdego obiadu mięsnego, warzywnego i smażonej ryby. Pasuje zarówno do wołowiny, jak i drobiu, wieprzowiny, placków z cukinii. Kapusta będzie również pyszną i zdrową przekąską.

Kiszona kapusta w nowoczesnym wydaniu z burakiem, imbirem i sosem sojowym

Składniki:

  • 1,5 kg białej kapusty

  • 250 g młodych buraków

  • papryczka chili

  • 2 ząbki czosnku

  • 10 g korzenia imbiru

  • 7 g sezamu

  • 125 ml sosu sojowego

Jak zrobić kiszoną kapustę przepisu Darii Ładochy? Orientalna kiszona zachwyci każdego smakosza

Kapustę poszatkuj, przełóż do większej miski, dodaj buraki pokrojone w słupki, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir, posiekaną papryczkę chili. Na patelni podsmaż sezam, dodaj do kapusty.

Wszystkie składniki zalej sosem sojowym, wymieszaj i włóż do umytych i wyparzonych słoików, przestaw do spiżarki. Kapusta będzie gotowa po dwóch dobach, smacznego.

Przygotuj również kiszoną kalarepę oraz kiszoną rzodkiew z burakami. Kiszonki są wyśmienitą przekąską i dodatkiem obiadowym.

Kapusta kiszona z burakami
canva/peredniankina

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: kuchnialidla