Koniec ze zwykłym grillowaniem kaszanki. Masarz pokazał 100 razy lepszy patent
Kaszanka grillowana może być jeszcze lepsza. Wystarczy, że przyrządzicie ją z dwoma pysznymi dodatkami. Masarz poleca wzbogacić kaszankę o odrobinę jabłka i kapusty kiszonej. Proste dodatki doskonale podkreślą smak mięsnego rarytasu. Musicie spróbować.
Przepis na kaszankę z grilla
Dwa proste dodatki, czyli jabłko oraz kapusta kiszona, doskonale pasują do popularnego wyrobu. Grillowanie w folii aluminiowej z kolei sprawi, że smaki się przenikną, a kaszanka zyska na soczystości.
Składniki:
- 5 kawałków kaszanki
- 2 większe jabłka o winnym smaku
- 400-500 g kapusty kiszone
Bez mleka, śmietanki i cukru. Domowe, zdrowe lody zrobisz z 2 składników
Jak zrobić wyśmienitą kaszankę z grilla? Dwa produkty podkreślą smak
Przygotowanie rozpoczynamy od oczyszczenia kaszanki. Przygotowujemy 5 kawałków folii aluminiowej. Zawiniemy w nie rarytas wraz z dodatkami. Na każdym układamy 80-100 g kapusty kiszonej oraz 2-3 kawałki jabłka bez skórki i bez gniazd nasiennych.
Na takiej konstrukcji umieszczamy kaszankę i dość szczelnie zawijamy folie, tworząc niezbyt ścisłe paczuszki. Układamy na rozgrzanym grillu i przyrządzamy po 15-20 minut z każdej strony.
Jak podać kaszankę z grilla?
Rarytas przyrządzany z dwoma wyrazistymi dodatkami nie wymaga już wiele więcej. Podajcie do niego jeszcze świeże pieczywo i będzie wystarczająco dobrze. Wybierzcie razowe — będzie zdrowsze i uzupełni głęboki smak kaszanki.
Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na przysmaki z grilla. Oprócz kaszanki warto przygotować szparagi. Są chrupiące i niesamowicie zdrowe. Być może skuszą was też pyszne ziemniaki z grilla od Tomasza Strzelczyka.
Źródło: YT/e-masarz