Rewelacyjna pasta z wędzonej makreli. 1 dodatek świetnie podbija jej smak
Pasta z wędzonej makreli jest świetnym dodatkiem do pieczywa. Dodaj do niej pokrojony, kiszony ogórek, a stanie się jeszcze smaczniejsza. Pastę możesz zaserwować na kolację lub śniadanie. Będzie doskonałą odmianą od tradycyjnych wędlin i serów.
Wędzona makrela jest pożywną i smaczną rybą, z której przygotujesz wyśmienite pasty kanapkowe. Pasty z dodatkiem jajek, twarogu, cebuli i innych dodatków są pyszne i dodają energii na wiele godzin. Makrela wędzona jest rybą bogatą między innymi w kwasy omega- 3, witaminę D oraz selen. Warto włączyć ją do swojej diety.
Pasta z wędzonej makreli z ogórkami kiszonymi, szczypiorkiem i sosem na bazie majonezu oraz musztardy jest wyraźna w smaku i sycąca. Kromka świeżego chleba posmarowana domową pastą to pyszny posiłek, który przygotujesz w kilka chwil.
Do przygotowania pasty z wędzonej makreli potrzebujesz kilku składników, z których większość z pewnością masz w domu. Pasta jest więc nie tylko smaczna i sycąca, ale również tania. Domowa pasta jest o wiele zdrowsza i smaczniejsza od gotowych past kanapkowych, w składzie których znajdziesz ocet i konserwanty.
Szybka pasta z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym
Składniki:
1 wędzona makrela
2 jajka ugotowane na twardo
2 ogórki kiszone
szczypiorek
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz do smaku
Jak przygotować szybką i pożywną pastę kanapkową z makreli?
Z makreli usuń skórę i ości. Mięso przełóż do miski, rozgnieć widelcem. Posiekaj jajka i szczypiorek, pokrój w kostkę ogórki kiszone. Składniki dodaj do ryby, wymieszaj.
Majonez połącz z musztardą, sos dodaj do pozostałych składników, dokładnie wymieszaj. Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem, smacznego.
Z makreli przygotujesz wyśmienity i tani obiad dla całej rodziny- tu poznasz przepis na szybką zapiekankę z wędzoną rybą. Koniecznie spróbuj również pastę z makreli i twarogu.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Wyborna kartoflanka cioci Marty. Tania i sycąca zupa dla całej rodziny. Zrobisz ją w kilka chwil
Zetrzyj na tarce i dodaj do mielonych. 1 wyrazisty dodatek bosko podkręci smak kotletów
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama