Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
Znany kucharz i youtuber - Tomasz Strzelczyk - pokazał, jak przyrządzić surówkę z młodej kapusty. W jego wykonaniu jest zupełnie inna niż ta, którą przyrządzasz. Poznaj przepis i dodaj ją do obiadu, a na pewno spodoba się twoim domowym smakoszom. Sposób jest banalnie prosty.
Strzelczyk zdradził przepis na młodą kapustę
Tomasz Strzelczyk jako kucharz objawił się w programie MasterChef, dostał się aż do finału, ale programu nie udało mu się wygrać. Jakiś czas po tym występie założył swój własny kanał - Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA, który znajduje się na platformie YouTube. Kucharz dzieli się na nim swoimi przepisami oraz pokazuje, jak przygotować znakomite dania.
Jakiś czas temu pokazał autorski przepis na surówkę z młodej kapusty. Obecnie trwa sezon na to warzywo, a to dobry pretekst, aby poznać przepis i przyrządzić według niego tę smaczną surówkę. Pasuje do wielu dań i co najważniejsze domownicy będą nią zachwyceni. Całe przygotowanie zajmuje chwilę i nie jest zbyt skomplikowane.
Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobregoMłoda kapusta w formie surówki
Najważniejszym składnikiem surówki jest oczywiście młoda kapusta. Aby smakowała doskonale, będziesz potrzebowała także innych produktów. Wszystkie znajdują się na liście umieszczonej poniżej.
Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 2 marchewki
- 1 czerwona cebula
- 1 jabłko
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- 30 ml octu jabłkowego
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki miodu
- natka pietruszki
- kilka listków mięty
- pieprz
- sól
Surówka z młodej kapusty od Tomasza Strzelczyka
Zacznij od obrania kapusty ze zbędnych liści. Następnie umyj ją i przekrój na ćwiartki. Każdą z nich drobno posiekaj i przełóż do miski. Marchewki obierz i razem z umytym jabłkiem zetrzyj na dużych oczkach tarki. Przełóż składniki do miski.
Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka i wrzuć do miski. Do drugiej, mniejszej miski zetrzyj ząbek czosnku. Dodaj jogurt naturalny, majonez, ocet jabłkowy oraz miód i musztardę. Wsyp pieprz i sól, a następnie wymieszaj składniki na jednolity sos. Natkę pietruszki oraz liście mięty drobno posiekaj i dołóż do sosu. Ponownie wymieszaj i wlej go do miski z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj, aby składniki się ze sobą połączyły. Gotową surówkę podaj na obiad, a będzie smakował obłędnie. Sprawdź smaczny sposób na szparagi oraz zobacz, co możesz zrobić z rabarbaru.