Tajemny składnik sprawia, że sałatka jarzynowa od Gessler smakuje jak marzenie. Nikt tak nie robi
Szukasz pomysłu na szybką sałatkę na kolację? Przygotuj sałatkę jarzynową według przepisu Magdy Gessler. Znana restauratorka doprawia danie majonezem, musztardą i chrzanem. Kluczowym składnikiem są marynowane kurki.
Magda Gessler pokazała, jak robi kultową jarzynową. Efekt zachwyca
Magda Gessler zdradziła kilka patentów, żeby sałatka jarzynowa wyszła idealnie. Restauratorka nigdy nie dodaje do potrawy cebuli, ponieważ warzywo jest za ostre i wyraźne, a smaki innych składników mało wyczuwalne.
Gessler do sałatki jarzynowej dodaje jabłko i marynowane kurki. Dodatek grzybków sprawia, że kultowa sałatka nabiera charakteru. Kurki podkreślają smak całej potrawy. Jabłko natomiast przełamuje smak słodkiego groszku i jajek.
Wiele osób doprawia sałatkę jarzynową wyłącznie majonezem lub majonezem wymieszanym z kwaśną śmietaną. Gessler przełamuje smak kremowego produktu ostrą musztardą i chrzanem. Tak podana sałatka znika ze stołu błyskawicznie.
Okrasa miesza je z miodem i zalewa zapiekankę. Takiego sosu się nie spodziewaszPrzepis na najsmaczniejszą sałatkę jarzynową
Składniki:
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- 2 korzenie pietruszki
- 15 kurek marynowanych
- puszka groszku
- 3 jajka
- duże jabłko
- 3- 4 ogórki kiszone
- kawałek selera
- majonez
- chrzan
- ostra musztarda
- sól, pieprz
Jak zrobić sałatkę jarzynową według receptury Magdy Gessler?
Ziemniaki, marchew, seler i korzeń pietruszki wyszoruj i włóż do garnka. Następnie wlej wodę, wsyp sól i gotuj do miękkości, następnie obierz i pokrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo, odsącz z zalewy groszek, pokrój ogórki, kurki i jajka. Jabłko obierz, pokrój w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do większej miski.
Sałatkę dopraw do smaku musztardą, chrzanem i majonezem. Dodaj sól, pieprz i wymieszaj, smacznego.
Przygotuj również kotlety mielone według przepisu Gessler. Znana restauratorka pokazała, jak zrobić pierogi ruskie. Tak smacznych pierogów jeszcze nie jadłaś.