Smakosze.pl

Jajka

Jajka - najpopularniejsze są kurze. Wykorzystywane do przyrządzania dań takich jak: jajecznica, jajka sadzone, jajka na miękko, jajka na twardo i inne.

Widok:

Kafelki

Lista

kotlet schabowy
Przepisy

Renata Materlińska

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce z chipsów. Nowatorski patent zachwyci każdego

Czytaj więcej >
Jak zrobić puszystą jajecznicę?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak zrobić puszystą jajecznicę? Mamy garść praktycznych porad

Czytaj więcej >
wytłoczki po jajkach
Porady

Renata Materlińska

4 sposoby na pudełka po jajkach. Koniec z niepotrzebnym marnowaniem

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Ziołowe paluchy z ciasta francuskiego. Szybka przekąska nie tylko na imprezy

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Puszysty omlet z karmelizowaną gruszką i cynamonem

Czytaj więcej >
sałatka jarzynowa
Porady

Magdalena Patacz

Najgorsze, co można dodać do sałatki jarzynowej. Kucharze biją na alarm

Czytaj więcej >
sernik kawowy
Przepisy

Aleksandra Proch

Dodaj 3 łyżki do masy. Sernik nabierze wyjątkowej mocy i smaku

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Babciny przepis na idealne kopytka. Sekret tkwi w 1 sztuczce

Czytaj więcej >
ciasto z truskawkami
Przepisy

Renata Materlińska

Rozkosznie puszyste i lekkie ciasto jogurtowe z truskawkami. Zrobisz je w mniej niż 15 minut

Czytaj więcej >
Tomasz Strzelczyk, jajecznica
Przepisy

Renata Materlińska

Tomasz Strzelczyk stworzył bajeczne śniadanie. Zawijana jajecznica jest inna niż wszystkie, syci i kosztuje grosze

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Sycąca sałatka ziemniaczana. Aromatyczny składnik dodaje jej smaku

Czytaj więcej >
placki na kefirze
Przepisy

Renata Materlińska

Puszyste placki kefirowe zostawią w tyle nawet racuchy. Prosty patent na pyszny podwieczorek

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Nie ze schabu, ani z mięsa mielonego. Wachowicz robi kotlety z zupełnie innego składnika

Czytaj więcej >
Chrupiący kalafior w cieście
Przepisy

Magdalena Patacz

Chrupiący kalafior w cieście. Wyborny przysmak, nikt mu się nie oprze

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Postne kotlety z kaszy gryczanej i twarogu. W sam raz na piątkowy obiad

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Wyborna pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków. Zachwyty gwarantowane

Czytaj więcej >
carbonara
Przepisy

Magdalena Patacz

Pyszny obiad we włoskim stylu zrobisz w 30 minut. Potrzebujesz 5 niewyszukanych składników

Czytaj więcej >
pasztet z cukinii
Przepisy

Renata Materlińska

Przepyszny pasztet z cukinii. Najlepszy, niezawodny smak sezonu

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Wielkopolskie klopsy z ziemniaków i sera. Wyborne danie obiadowe bez grama mięsa

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Ekspresowe krokiety bez zawijania. W roli głównej uwielbiany, aromatyczny składnik

Czytaj więcej >
Puszyste racuchy z dodatkiem budyniu
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Puszyste racuchy z dodatkiem budyniu. Prosty sposób na pyszny podwieczorek

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak zrobić słynną sałatkę nicejską? Tak pysznej kompozycji dawno nie jadłeś

Czytaj więcej >
Ekspresowe kotlety z kaszy gryczanej
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ekspresowe kotlety z kaszy gryczanej. Prosty i niedrogi obiad

Czytaj więcej >
szarlotka
Przepisy

Kamila Sabatowska

Zapomnij o piekarniku. Ekspresową i boską w smaku szarlotkę zrobisz z patelni

Czytaj więcej >
Chleb w jajku
Przepisy

Jakub Kossakowski

Kultowy chleb w jajku

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Dodaj do biszkoptu nietypowy składnik. Wyjdzie idealnie puszysty, jak z cukierni

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Jogurtowy sernik bez cukru. Fit deser przygotujesz w 5 minut. Tylko 3 składniki

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Ekspresowy chłodnik bez gotowania. Idealny na upalne dni

Czytaj więcej >