Sernik powinien być puszysty. Moje ciasto nigdy nie opada po upieczeniu dzięki właściwemu przygotowaniu piany z białek. Jedna decyzja dzieli was od sukcesu, a mało kto o tym mówi. Sprawdźcie jak zapewnić sobie znakomite efekty.
Sałatka bałwanek co roku gości na moim świątecznym stole. Jest prosta w przygotowaniu, a dzieci ją uwielbiają. W tym roku i wy musicie spróbować. Z talerzy zniknie w tempie ekspresowym.
Czy przysmak z dzieciństwa może skutecznie złagodzić kaszel? Jak najbardziej! Robię go, gdy łapie mnie przeziębienie. Receptura z notatnika babci nie ma sobie równych. Dzięki niej szybko wracam do zdrowia.
Jajecznica też może smakować jak z restauracji. Czasem wystarczy drobny szczegół, aby zaskoczyć nią naszych bliskich. Często kluczem do sukcesu jest przyprawa, oryginalne mięso lub warzywo. Mimo tego, że wiele osób podchodzi na początku sceptycznie do tego przepisu, to później z przyjemnością do niego wraca.
Jajecznica nie od dziś należy do najpopularniejszych śniadaniowych potraw. Smaczne i sycące danie jest idealną propozycją na poranny posiłek. Okazuję się, że chociaż zazwyczaj smaży się ją na patelni, to nie jest to jedyny sposób jej przyrządzenia.
Lukier do pierniczków powinien być dość zwarty i pozbawiony grudek. Przygotowanie masy o właściwej konsystencji może być proste. Wystarczy, że skorzystacie z kilku naszych wskazówek, a świąteczne ciasteczka, które zrobicie, zachwycą każdego.
Śniadanie z jajkami w roli głównej wybiera wielu smakoszy. Niedawno znalazłam prosty i ciekawy pomysł na przyrządzenie sycącej potrawy z patelni. Moim bliskim od razu się spodobała. Spróbujcie, a też je pokochacie.
Z okazji kupna nowego miksera zapragnęłam upiec ciasto kakaowe. Zamiast szukać przepisu w internecie, zwróciłam się o pomoc do koleżanki. Wiem, że lubi piec, poza tym miałam okazję kosztować jej pysznych przepisów już nie raz. Gdy spojrzałam na listę składników, otworzyłam czy ze zdumienia.
Omlet jest jednym ze śniadaniowych klasyków. W moim domu zawsze wzbogacany jest o dwa składniki. Dzięki nim smakuje fantastycznie. Rodzina nie chce już nic innego na śniadanie.
Krokiety dotychczas kojarzyły mi się ze świątecznym daniem pełnym grzybów i kapusty kiszonej. Niedawno jednak znalazłam przepis, który zaskoczył mnie nietypowym dodatkiem do farszu. Kosztuje niewiele, a doskonale pasuje do kwaśnego smaku warzywa. Rodzina od razu polubiła ten przysmak.
Co na obiad w piątek? Takie pytanie pojawia się dziś w wielu polskich domach. Już znam odpowiedź na to pytanie. Zrobię kotlety, które smakują lepiej niż mielone. Robię je z kilku tanich składników i próżno szukać w nich mięsa.
Poranki potrafią być ciężkie dla każdego. Mała ilość czasu i pusty brzuch wcale nie pomagają porządnie zacząć dnia. Mnie przychodzą wtedy z pomocą pyszne i proste racuchy omletowe. W niecały kwadrans mam na talerzu wyśmienity posiłek.
Przygotowanie śniadania nie musi być czasochłonne. Proste i szybkie przepisy potrafią być niewyobrażalnie pyszne. Kiedy nie mam ochoty na stanie przy garnkach przygotowuję ten błyskawiczny i pożywny posiłek. Przepis na niego rozdałam już wszystkim znajomym.
Surówka z marchewki należy do moich ulubionych. Nigdy wcześniej jednak nie jadłam jej w takiej wersji, jak ostatnio zaserwowała mi znajoma. Dodała dwa produkty, które na pierwszy rzut oka zupełnie do słodkiego warzywa nie pasują. Efekt był znakomity.
Prosta surówka z kapusty pasuje do niejednego obiadu. W moim przepisie nie może zabraknąć jednego mało oczywistego składnika. Dzięki niemu dodatek jest bardzo sycący. Musicie spróbować.
Szakszuka podbiła serca Polaków. Aromatyczne danie na bazie jajek i pomidorów jest idealną śniadaniową propozycję. Swoją wersję tej potrawy ma sam Karol Okrasa. Nie mamy wątpliwości, że jego przepis na orientalną szakszukę przypadnie do gustu niejednemu smakoszowi.
Jajecznica jest zdecydowanie królową wśród śniadań. Zazwyczaj smaży się ją na maśle, jednak ostatnio ogromną popularnością cieszy się inny sposób jej przyrządzenia. Warto go wypróbować i zadecydować czy wolimy klasykę czy kulinarne nowinki.
Śniadanie na ciepło warto przygotować w piekarniku. Prosty patent na wypełnienie kajzerek jajkiem i dodatkami od razu spodobał się moim bliskim. Często do niego wracam. Wykonanie rarytasu jest niemalże ekspresowe.
Nie ma to jak miska parującej, gorącej zupy. Na jesienne wieczory takie danie jest niezastąpione. Jeśli lubicie tego typu posiłki, koniecznie sprawdźcie poniższy przepis. 2 nietypowe dodatki zmieniają prostą potrawę w sycące i treściwe danie.
Majonez jest nieodłącznym składnikiem wielu potraw. Zwykle jednak kupujemy go w sklepach spożywczych. Od kiedy koleżanka pokazała mi przepis na domowy majonez, nie kupuję już gotowych wersji. Zawsze wychodzi, ponieważ przygotowywany jest z gotowanych żółtek jaj.
Jajecznica została zdetronizowana. Polacy pokochali orientalną szakszukę. Danie prawdopodobnie pochodzi z Tunezji. I jest smakowitym połączeniem jajek, pomidorów i aromatycznych przypraw.
Pańska skórka jest przysmakiem popularnym głównie na Mazowszu i w Małopolsce. To słodki biało-różowy cukierek, który można kupić we Wszystkich Świętych w okolicach cmentarzy. Dzięki temu banalnemu przepisowi sama przygotowuję pańską skórkę. Polecam tę prostą recepturę.
Dobra sałatka skusi każdego. U mnie nie jest to jarzynowa, a mimo wszystko szybko znika z talerza, za każdym razem, gdy ją zrobię. Polecam spróbować, bo zrobicie ją szybko z zaledwie kilku składników. U mnie zawsze znika do ostatniej porcji.
Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Powinno nam nie tylko smakować, ale dostarczać też energii. Dlatego na śniadanie przygotowuję jajka. Do tego jeszcze kilka składników i pyszny posiłek jest gotowy. Mój mąż przepada za tym śniadaniem. Sprawdźcie dlaczego.
Czy wiecie, co się stanie, gdy wbijecie jajka do płatków owsianych? Ja to sprawdziłam! Efekt zaskakuje, ale jest bardzo smaczny. To śniadanie polubiła cała moja rodzina. Polecam przepis na pyszny posiłek z jajek i płatków owsianych.
Jajka po turecku są największym przebojem wśród śniadań. Wyjątkowe danie szturmem podbiło serca Polaków i zdetronizowało nawet jajecznicę. Jak je zrobić? Poniżej podajemy sprawdzony przepis.
Jajka są nieodłącznym składnikiem naszej diety. Przyrządzamy je na śniadanie, dodajemy do rozmaitych dań i deserów. Jak przechowywać jajka, by zachowały jak najdłużej świeżość i wartości odżywcze? Mam na to sprawdzony sposób. Dzięki niemu jajka wytrzymują nawet 2 lata.
Po kanapki sięgamy często. Jemy je na śniadanie, kolację, czy przyrządzamy jako przekąskę. To prosty sposób na zaspokojenie głodu. Jednak ostatnio kanapki przygotowuję w dość zaskakujący sposób. Pod kiełbasą ukrywam coś pysznego. Polecam przepis na tę znakomitą przekąskę.