Czy wiesz co się stanie, gdy zamoczysz jajka w wodzie i obtoczysz w ryżu? Warto sprawdzić, bo efekt jest znakomity. Przyda się w sam raz na Wielkanoc. Dlatego nie czekaj i działaj.
Mięso mielone ma wiele zastosowań w kuchni. Ostatnio przygotowuję z niego znakomite danie. Lepię kulki z mięsa, robię wgłębienie i wlewam jajka. Danie jest tak smaczne, że mąż się nim zajada.
Zastosuj ten patent, a twoje kluski leniwe nigdy nie będą twarde. Zdradziła mi go moja babcia, w jej wykonaniu zawsze wychodzą idealne. Trik nie jest skomplikowany, wystarczy zastosować go podczas przygotowania ciasta.
Pasta jajeczna to przepis na udane śniadanie. Zrób ją z przepisu, o który proszą mnie znajomi, a będzie bardzo smacznie. Dodatek w postaci ryby doda nie tylko smaku, ale i sytości. Smakuje wyśmienicie.
To nie kraszanki ani sztucznie barwione podróbki. Te jajka o niezwykłej barwie nie służą tylko do przyciągania wzroku. Można je jeść, i to ze smakiem.
Zapomnij o klasycznej jarzynowej. Z tym przepisem zrobisz znacznie lepszą sałatkę. Jest prosta, szybka w przygotowaniu i smakuje obłędnie. Idealnie pasuje na wielkanocny stół. Musisz jej spróbować.
Słynna restauracja „U Fukiera" ruszyła ze świąteczną ofertą. Za wielkanocne przysmaki liczy sobie jednak konkretne pieniądze. Gessler żąda niemałych kwot za żur i inne tradycyjne przysmaki. Jakie ceny czekają na chętnych? Zdradzamy w dalszej części tekstu.
Choć czasem trudno w to uwierzyć, przygotowanie ziemniaków na dziesiątki wymyślnych sposobów nie jest jedynie polską specjalnością. Ta uniwersalna bulwa świetnie odnajduje się w takim słynnym hiszpańskim omlecie, który pasuje do niemal każdej okazji.
Weź groszek, jajka i parę składników, a zrobisz niesamowite danie, które zachwyci wszystkich smakoszy. Potrawa składa się głównie z warzyw, co gwarantuje, że jej koszt będzie bardzo niski. Zrób to danie na najbliższy obiad i zaskocz swoją rodzinę. Będą myśleli, że to mięso.
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć faszerowanych jajek. To najlepszy wybór na święta. Smak spodoba się całej twojej rodzinie. Przepis jest banalnie prosty, o czym przekonasz się już za chwilę.
Koniecznie podaj na Wielkanoc te galaretki w kształcie jajek. Zachwycą wszystkich, a w dodatku smakuje wybornie. Istotny jest jeden szczegół, o którym nie możesz zapomnieć.
Kiedy cała Polska tuż przed Wielkanocą pogrąża się w sporze o wyższości jednej marki majonezu nad drugą, my pozostajemy z boku. A to dlatego, że przygotowujemy własny majonez. A o jego wyższości nad wszystkimi kupnymi przekonywać chyba nikogo nie trzeba.
Oto świetne rozwiązanie dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie świąt bez sałatki jarzynowej, ale ta klasyczna im się znudziła. Ta kompozycja wygląda podobnie, ale jej skład, a więc także smak, to rewolucja na wielkanocnym stole. Do tego robi się ją dużo szybciej, niż tradycyjną wersję. Nie uwierzysz, co jest głównym składnikiem.
Na twoim wielkanocnym stole muszą się znaleźć jajka faszerowane. Ja robię je na dwa sposoby i w obu przypadkach są smakowite. Zrób je według mojego przepisu, a na pewno zaskoczysz rodzinę na święta.
Na Wielkanoc nigdy dość jajek – nawet jeśli po bliższym przyjrzeniu okazują się kruchymi ciasteczkami. Ta słodka przekąska będzie doskonałym towarzyszem kawy i herbaty przy świątecznym stole. Jest też wyjątkowo prosta w przygotowaniu.
Poznaj ten przepis i zrób z mięsa mielonego, coś znacznie lepszego niż kotlety. To danie smakuje niezwykle, a w dodatku robi się je bardzo łatwo. Gwarantuję ci, że zachwyci każdego smakosza.
Jajka są bez wątpienia jednym z najbardziej podstawowych produktów spożywczych. Nie bez powodu można znaleźć je w każdej kuchni. Możliwości ich przygotowania jest bez liku. Tym razem wypróbuj metodę z wbiciem jajka do szklanki z wodą. Efekt nie mieści się w głowie.
Jajka faszerowane, które robię, przyprawiają o zawrót głowy. Bajecznie prezentują się na stole, a do tego nadzienie też zaskakuje. Dodaję do niego smaczny i zdrowy produkt. Danie cieszy się powodzeniem podczas śniadania wielkanocnego, dlatego każdemu polecam ten przepis.
Często widzimy, jak w sklepie kasjer zagląda do wytłoczki z jajkami, zanim przeciągnie ją przez skaner kodu. Dlaczego to robi? Najprostsze wytłumaczenie okazuje się nie do końca prawdziwe.
Już niedługo przygotuję koszyczek wielkanocny pełne smakołyków. Włożę do niego chlebki z jajkiem, które urzekają swoją formą i są pyszne. Polecam każdemu przepis na taki wypiek do święconki. Chlebki z jajkiem będą też efektowną ozdobą wielkanocnego stołu.
Wielkanoc coraz bliżej, więc jajek na świątecznych stołach nie może zabraknąć. W tym roku podam grzybki z jajek, które prezentują się niezwykle efektownie i będą doskonałą ozdobą wielkanocnego stołu. Jednak, co najważniejsze smakują tak, że palce lizać.
Wielkie liczby dotyczące małych jajek są imponujące. W Polsce produkuje się rocznie ok. 10 miliardów kurzych jaj, a ich eksport za granicę przekracza 140 tys. ton rocznie. Jednak na nasze życie wpływ mają raczej te mniejsze liczby – ile tygodniowo zjadamy jajek i czy to za dużo, czy w sam raz?
Nie ma chyba wielkanocnego stołu, na którym nie królowałyby jajka. Daniami z tego składnika zajadamy się na potęgę, dlatego zawsze warto szukać nowych, ciekawych sposobów na przyrządzanie ich. Ten sposób jest niezwykle prosty, lecz także bardzo efektowny.
Z tą prostą wiosenną sałatką podbijesz serca całej rodziny. Zobaczysz, jak szybko zniknie z wielkanocnego stołu. Robi się ją błyskawicznie, a w dodatku kosztuje grosze. Zawiera wszystko to, co powinna zawierać świąteczna sałatka. Jest przy tym lekka i naprawdę wiosenna.
Zrób galaretkę w kształcie jajek z tego przepisu i zaskocz rodzinę. Czegoś takiego na pewno nie widzieli na wielkanocnym stole. U mnie znikają bardzo szybko, co świadczy o tym, że muszą smakować.
W większości naszych domów do śmietników trafiają rocznie dziesiątki wytłoczek, w których kupujemy jajka. Tymczasem te niepozorne szare kawałki kartonu o dziwacznym kształcie można spożytkować na wiele różnych sposobów. Oto kilka z nich.
Pyszne słodkości nie muszą być skomplikowane. Poniżej pokażę ci deser na efektowne ciasto bez pieczenia. Kilka składników i odrobina cierpliwości to wszystko, czego potrzebujesz. Chętnie wracam do tego deseru dosłownie co kilka dni.
Wystarczy, że do jajecznicy dodasz jeden składnik, a zamieni się w arcydzieło. Wcale nie kosztuje wiele i na pewno sprawi, że twoi domownicy będą zachwycenie. Dowiedz się, co to za składnik i zrób to danie z jajek na śniadanie. Będziesz wracać do tego przepisu z przyjemnością.