Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Często niestety o tym zapominamy, pomijając je lub jedząc cokolwiek w pośpiechu przed wyjściem do pracy. Pomijanie śniadań jest dużym błędem, ponieważ sprzyja tyciu. Ta jajecznica jest błyskawiczna w przygotowaniu, pożywna, a przy tym lekka. Zobaczysz, że kilogramy zaczną lecieć w dół.
Jajecznica jest zawsze dobrym wyborem na śniadanie. Teraz warto przyrządzić ją w sposób francuski. Wyjdzie kremowa i pyszna jak nigdy wcześniej. Jajecznica po francusku stanie się hitem o poranku.
Mamy najnowszy komunikat Sanepidu. Tym razem chodzi o jajka. Partia tego właśnie produktu została skażona groźną dla zdrowia bakterią. Koniecznie sprawdź, czy przypadkiem nie masz ich w domu.
Oto przepis na niezwykłą przekąskę z chipsów ziemniaczanych. Zamiast chrupków, które pochłaniamy oglądając filmy czy mecz na kanapie, dostajemy z nich danie z prawdziwego zdarzenia. Nie dość, że nietypowe i ciekawe, to jeszcze sycące.
Najlepsze śniadanie to proste śniadanie. Takie właśnie jest to – jajka, chleb, szynka i kilka składników łączą się w niecodziennie wyglądającą i bogatą w smaku kompozycję. Warto spróbować tych prostych zapiekanych jajek.
W czasach PRL-u nie było łatwo o słodycze. Jednak dzieci chciały jeść słodkości, zupełnie tak jak obecnie. Tak właśnie powstał pomysł na tani przysmak, który dziś często omijamy szerokim łukiem. Wszystko przez jego skład i zagrożenia z tym związane.
Ktoś nazwał potrawę z tego przepisu sałatką milionera. Nie warto dociekać przyczyn (ceny produktów nie znajdują się wśród nich), ale warto wypróbować tę prostą i bogatą w składniki warstwową sałatkę. Nada się zwłaszcza z okazji zbliżających się andrzejek.
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie? W takim razie zrób pastę jajeczną. Lekka i smaczna sprawdzi się o poranku i zapewni energię na kilka godzin. Polecam ten przepis każdemu.
Co podać na śniadanie? Zawsze przydadzą się jajka. Jednak forma podania zaskoczy i będzie wspaniale smakować. Wypróbuj przepis na pyszne śniadanie z jajek.
Oto prosty i szybki przepis na bardzo nietypową zapiekankę. Nie ma w sobie żadnej skrobiowej bazy. Zastępują ją ugotowane na twardo jajka, dzięki czemu jest dobrym pomysłem na kolację. Z odpowiednio dobranymi dodatkami to istne niebo w gębie.
Choć to jajecznica jest klasycznym daniem na śniadanie, z jajek można przygotować coś znacznie lepszego. Poznaj przepis na jajka, które biją wszystkie inne na głowę. Smak dania spodoba się domownikom na tyle, że teraz będziesz przyrządzać go każdego poranka.
Na śniadanie nie ma nic lepszego niż smaczna i sycąca jajecznica. Nie każdy wie, że to klasyczne danie może smakować jeszcze lepiej. Wystarczy dodać kilka kropel odpowiedniego soku, a jajka nabiorą odpowiedniej puszystość. Dowiedz się, o jaki składnik chodzi i zaskocz domowników.
Na śniadanie często gotowałam jajka. Jednak ostatnio zrobiłam z nich wyjątkową pastę jajeczną. Apetyczne i nieco zaskakujące dodatki sprawiają, że takie śniadanie zjadam ze smakiem. Sama jestem zaskoczona, jak dobrze to wyszło.
Kapusta, twaróg i jajko mogą dać pyszne połączenie w kuchni. Tak smacznego dania aż trudno się spodziewać. Warto wypróbować prosty przepis, który gwarantuje doskonały efekt na talerzu.
Jajka na miękko jadamy chętnie na śniadanie. Jednak jak je ugotować? Dzięki naszym wskazówkom jajko na miękko wyjdzie dokładnie tak, jak trzeba. Płynne żółtko i ścięte białko będą smakować każdemu.
Przysmaki z czasów PRL-u cieszą się teraz ogromnym wzięciem. Dlatego warto przypomnieć zdrowy deser, który wtedy bardzo popularny, a teraz wielu o nim nie pamięta. Czytaj dalej, a dowiesz się, o jaką przekąskę chodzi, a także poznasz przepis.
Ogórki kiszone występują w tysiącach potraw, ale rzadko w kombinacjach śniadaniowych. Ten przepis to zmienia. Warto po takie śniadanie sięgać zwłaszcza jesienią, bo ten wzmacniacz odporności właśnie wtedy jest nam najbardziej potrzebny.
Co się stanie, gdy włożysz do zamrażarki surowe jajko? Niewiele osób wpadłoby na taki kulinarny eksperyment. Okazuje się jednak, że rezultat może pozytywnie zaskakiwać. Poniżej znajdziesz wszystkie szczegóły na ten temat.
O tym, że kuchnia włoska jest najlepsza na świecie, wiedzą wszyscy. Nie każdy jednak zna ją tyle, aby wiedzieć, że włoskie śniadania również są smaczne. Szczególnie jedno danie, które może konkurować ze znaną nam jajecznicą. Koniecznie wypróbuj przepis, a na pierwszy posiłek nie przygotujesz już nic innego.
Pasta kanapkowa przyda się w każdej kuchni. Teraz zrobisz ją z przepisu blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Pasta jajeczna smakuje wyśmienicie ze świeżym pieczywem. Spróbujesz jej i pokochasz, a zrobisz w jedną chwilę.
Jajka na śniadanie to zwykle dobry pomysł. Teraz mogą być jeszcze lepsze. Wystarczy, że zrobisz jajka po turecku, a dostarczą smaku i mnóstwa energii tak potrzebnej rano.
Prosta domowa mieszanina z nieoczekiwanych składników może okazać się dobrym sposobem na powszechny problem. Wystarczy połączyć kilka składników. Należą do nich skorupki jajek i cola. Nie uwierzysz, jakie to proste
Od zawsze lubiłam jeść jajka na śniadanie. Nie raz próbowałam przyrządzić jajko w koszulce, ale z marnym skutkiem. W końcu znalazłam patent, który gwarantuje kulinarny sukces. Jajko w koszulce wychodzi tak, jak trzeba.
Jajecznica to jedno z najprostszych, a być może także najpopularniejszych dań świata. Czy ma swój jedynie słuszny przepis? Nie. Czy są metody i składniki, których być w recepturach nie powinno? Być może.
Domowy majonez jest niezastąpiony. Z nim sałatka jarzynowa smakuje, że palce lizać. Teraz taki majonez zrobisz bez surowego jajka. Sposób może zaskoczyć, ale efekt jest pyszny i wart wypróbowania.
Co podać do chleba, aby nie było nudno? Weź żółtka jajek i trochę oleju. Z tego niecodziennego połączenia wyjdzie coś pysznego. Takie jajka będą smakować ze świeżym pieczywem i każdego zaskoczą.
Jeśli szukasz potrawy, która doda ci energii z samego rana, to ta grecka wersja jajecznicy jest w sam raz dla ciebie. Strapostrada, bo taką nosi nazwę, jest jedną z tradycyjnych potraw. Ogromną rolę odgrywają tutaj niezwykle aromatyczne dodatki.
Szare kluski to klasyka szybkich mącznych obiadów polskiej kuchni chłopskiej. Mało jest bardziej ekspresowych przekąsek. Świetnie sprawdzają się z boku talerza w towarzystwie mięsnych potraw z sosem, lecz także jako centralna część posiłku.