Restauracja, którą nieco trudniej znaleźć, serwuje niesamowicie smacznego kotleta schabowego w korzystnej cenie. YouTuber odwiedził ukryte w warszawskiej dzielnicy biurowej miejsce, w którym smaczne i duże danie można dostać już za 20 złotych. Sprawdziliśmy, co dokładnie otrzymał w tej cenie.
Tani obiad można zjeść chyba już tylko w barze mlecznym. Jeden z youtuberów wybrał się do kultowego miejsca we Wrocławiu i za posiłek dla dwóch osób zapłacił mniej niż 40 złotych. Sprawdźcie, jak smakował im obiad.
Czego brakuje Polakom na emigracji? Polskiej kuchni. Jeden z naszych rodaków zamarzył o kotlecie schabowym. Zjadł go w lokalu Mamuśka w Londynie. Bar serwuje dania kuchni polskiej. Gdy mężczyzna zobaczył rachunek za kotlet schabowy- oniemiał!
Bar „Rodzynek” istnieje w Olsztynie już od wielu lat. Ten znany bar mleczny chwali się wyjątkowo smacznymi daniami i niskimi cenami. Ofertę i ceny tego popularnego baru postanowił sprawdzić YouTuber Wojek. Ile zapłacił za kotlet schabowy?
Kotlety schabowe mogą być jeszcze delikatniejsze i bardziej aromatyczne. Wystarczy natrzeć je odrobiną aromatyzowanej jałowcem wódki. Nietuzinkowe rozwiązanie sprawi, że danie zachwyci nawet najbardziej wybrednych. Musicie spróbować.
Przewodnik turystyczny Taste Atlas ogłosił właśnie zwycięzców rankingu w kategorii najlepszy kotlet świata. Nasze dobro narodowe, czyli kotlet schabowy, poszybował naprawdę wysoko. Możemy być dumni, że znalazł uznanie wśród smakoszy z całego świata. A ustąpił miejsca tylko nielicznym.
Popularny youtuber po raz kolejny odwiedził polecany bar mleczny. Tym razem padło na przybytek mieszczący się w Krakowie. Czy średnia ocena 4,7 według opinii Googla okazała się zasłużona? Schabowy z baru mlecznego „Miła" zdeklasował konkurencję.
Zapomnij o surówkach, kiszonych ogórkach i ciężkiej kapuście. O wiele smaczniejszy dodatek do kotletów schabowych przygotujesz z ugotowanych ziemniaków. Sałatka z cebulką, szczypiorkiem i aromatycznym sosem dosłownie rozpływa się w ustach.
Chyba w każdym polskim domu robi się schabowe. Wydaje się więc, że wszyscy są ekspertami od ich przyrządzania. Wiele osób popełnia jednak błąd, który skutkuje skurczonym i mało smacznym kotletem. Warto więc wprowadzić do swej kuchni sprawdzone rozwiązania najlepszych kucharzy.
Czy za niewielkie pieniądze można dobrze zjeść na mieście? Oczywiście, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać. Popularny youtuber na mistrzowskie wydanie kotletów schabowych trafił ostatnio w jednym z kieleckich barów mlecznych. Za niecałe 15 złotych zjadł pożywny, a co najważniejsze smaczny posiłek.
O kotletach schabowych powiedziano już niemal wszystko. Chcecie jednak wiedzieć w czym tkwi tajemnica tych najpyszniejszych? Nie zawodny sposób na klasyczne polskie danie zdradziła niezawodna Magda Gessler. Dzięki moczeniu w marynacie na bazie mleka jej kotlety schabowe nabierają wyjątkowej soczystości.
Kotlety schabowe niekoniecznie wymagają długiego marynowania w mleku czy innych mieszankach. Jak przekonuje Remigiusz Rączka, w przypadku mięsa dobrej jakości wystarczy jedynie sól i pieprz oraz dobra panierka. Jego przepis jest prostym, ale efekty przyjemnie zaskakują. Musicie spróbować.
Robisz na obiad kotlety schabowe? Zamiast w bułce tartej, obtocz je w otrębach pszennych i usmaż na maśle klarowanym lub oleju rzepakowym. Schabowe będą o wiele smaczniejsze i zdrowsze. Otręby dodają im lekko orzechowej nuty i są przyjemnie chrupiące. Każdy będzie prosił o dokładkę.
Kotlety schabowe po kowalsku są niesamowicie smaczne. Mało popularna odsłona wieprzowiny z dodatkiem sosu z cebulką i sera żółtego jest prosta w wykonaniu, a posmakuje nawet wybrednym. Musicie spróbować.
Kotlety schabowe w majonezie zachwycają delikatnością i smakiem. Wystarczy, że obtoczysz schab w mieszance z jajka, musztardy i majonezu, a następnie wstawisz je do lodówki na 4 godziny. Nie ma lepszego patentu na soczyste mięso na obiad.
Schab nie musi zawsze kończyć jako smażone kotlety. Ten smaczny kawałek mięsa można wykorzystać w zupełnie inny sposób. Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na wyśmienite nadziewane roladki, zwane polonezami. Każdy oszaleje na ich punkcie.
Nie ma lepszego kotleta schabowego, niż schabowy z kostką. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, chociaż wymaga zastosowania pewnego triku. Kucharz przypomina, że rozbite mięso soli się dopiero przed samym panierowaniem i smażeniem. Dzięki temu nie straci nic na soczystości.
Wrocławska restauracja Magdy Gessler ma szeroką kartę, w której z pewnością znajdziemy coś dla siebie. Kotlet schabowy podawany jest z ziemniakami i mizerią. Całe danie kosztuje ponad 60 zł. Youtuber sprawdził, czy kotlet jest wart swojej ceny.
Schab można przygotować na wiele sposobów. Zwykle robimy z niego kotlety, ale łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne będzie mięso gotowane w sosie. Tak przyrządzona wieprzowina doskonale nadaje się na obiad, a po wystudzeniu można ją kroić w plasterki i serwować na pieczywie.
Polacy uwielbiają kotlety schabowe. A gdyby tak ich smak i aromat dało się pomnożyć dwukrotnie? Na taki genialny pomysł wpadła znana restauratorka Magda Gessler. Jej wersja kotletów zaspokoi każdy, nawet największy apetyt.
Pora odmienić klasyczne schabowe. To flagowe danie kuchni polskiej można przygotować w zupełnie nowy, apetyczny sposób. Zetrzyj na tarce ziemniaki i obtocz z nich mięso. Tak podane kotlety zawojują wszystkich domowników.
Restauracja Lewandowskiego serwuje pyszne dania kuchni świata. W menu znalazło się tez miejsce na polski klasyk, czyli kotleta schabowego. Nie kosztuje mało, ale jest spory. W menu znajdziemy także kilka wariantów pierogów. Sprawdziliśmy, czego warto spróbować.
Robisz na obiad kotlety schabowe? Do mleka i cebuli dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Namoczone w aromatycznej mieszance mięso staje się jeszcze smaczniejsze, bardziej soczyste i delikatne. Schabowe namocz 2- 3 godziny przed smażeniem. Wtedy będą najlepsze.
Zwykłe kotlety schabowe to przeżytek. Podczas obiadu zaskocz rodzinę i gości. Takiego smaku dania nikt nie będzie się spodziewał. Zapomnij o mleku z cebulą i przygotuj kotlety schabowe w majonezie. Kruche, dobrze przyprawione mięso zachwyci smakiem i soczystością.
Namaczanie kotletów schabowych w mleku odchodzi do lamusa. Znacznie lepiej użyć do tego innego produktu. Namocz schab w mleku i przekonaj się, jak delikatny i soczysty wyjdzie po usmażeniu. Ten sposób nie ma sobie równych.
Co jest najgorsze podczas smażenia schabowych? Oczywiście fakt, że panierka do kotletów zupełnie nie trzyma się mięsa. Użyte do panierowania jajko wymieszaj z solą oraz olejem, a od razu zobaczysz różnicę. Ten trik stosowany jest w profesjonalnych kuchniach restauracyjnych.
Kotlety z kalafiora są doskonałą alternatywą klasycznych schabowych. Pokrojone w plastry warzywo wystarczy obtoczyć w dodatkach i usmażyć. Musicie spróbować — bliscy będą zachwyceni.
Jeśli przyrządzasz na obiad kotlety schabowe, koniecznie usmaż je na maśle klarowanym. Kultowe danie będzie smakować jeszcze lepiej. Kotlety będą soczyste maślane i tak smaczne, że błyskawicznie znikną z talerzy.