Czasami nie zdajemy sobie sprawy z podstawowych błędów, które nieumyślnie popełniamy. Tyczy się to nawet tak prozaicznej czynności, jak przygotowanie kotletów schabowych. Czy wiesz, że mięso na kotlety powinno oporządzać się na dedykowanej do tego desce do krojenia? Jeśli jesteście tym zaskoczeni, to inne kwestie wprowadzą Was w osłupienie.W surowych kotletach schabowych mogą znajdować się drobnoustroje niebezpieczne dla naszego zdrowia. Z tego powodu mięso powinno mieć w kuchni swoją osobną deskę do krojenia. Jeśli nie zastosujemy się do tej zasady, groźne bakterie możemy z łatwością przenieść na inne produkty spożywcze. Nawet najdokładniejsze umycie deski nie rozwiązuje tego problemu. Podczas krojenia łatwo powstają w niej szczeliny i rysy, do których nie sposób dotrzeć gąbką. To właśnie tam drobnoustroje mogą zadomowić się na dobre. Najlepiej zaopatrzyć się więc w osobną deskę do przygotowywania kotletów schabowych oraz innych mięs.
Kotlety schabowe wyszły twarde, tłuste lub panierka odkleiła się od mięsa? Schabowe są uwielbianym, prostym daniem, jednak wymagają odpowiedniego przygotowania. Mąka pszenna jest kluczowym dodatkiem do panierki. Poznaj najczęściej popełniane błędy podczas robienia kultowej potrawy.Kotlety schabowe są doskonałym pomysłem na obiad dla całej rodziny. Odpowiednio przyrządzone, doprawione i panierowane będą soczyste i pełne smaku. Schabowe mają delikatne mięso i złocistą, chrupiącą skórkę, która mocno przylega do mięsa. Jeśli Twoje schabowe nie wyszły tak, jak powinny, sprawdź, gdzie popełniałaś błąd.Wiele osób smaży kotlety schabowe na oleju rzepakowym lub na smalcu. Osobiście polecam jednak masło klarowane. Produkt ma wysoką temperaturę smażenia, nie pali się na patelni. Dodaje również schabowym wspaniałego smaku. Niezależnie od tego, jaki rodzaj tłuszczu wybierzesz, zwróć uwagę na jego temperaturę.Kotlety schabowe podaj z ulubionymi dodatkami, np. z ziemniakami i kapustą zasmażaną, surówką z kiszonej kapusty lub lekką sałatką z pomidora i świeżego ogórka. Do schabowych możesz przygotować również sos grzybowy lub pieczarkowy. Danie będzie smakować obłędnie, jeśli w odpowiedni sposób przyrządzisz mięso.
Karol Okrasa podzielił się sekretem swoich wyśmienitych kotletów schabowych. Dzięki jego wskazówkom krok po kroku przygotujesz ten specjał bez najmniejszych problemów. Soczyste mięso w chrupiącej panierce zachwyci wszystkich domowników. Koniecznie wypróbuj sposób popularnego kucharza.Karol Okrasa swoje kotlety schabowe smaży wyłącznie na smalcu. Nie mniej ważne, niż wybór odpowiedniego tłuszczu, jest właściwe przygotowanie i panierowanie mięsa. Zastosuj wskazówki Karola Okrasy i przekonaj się, jak pyszny może być klasyczny schabowy. Po prostu palce lizać.
Kotlety schabowe nie muszą być nudne. Wystarczy odrobina inwencji, aby wyczarować z nich zupełnie nowe danie. Skosztuj koniecznie bajecznych kotletów schabowych pod pierzynką z sera. Cała rodzina straci dla nich głowę.Przygotowanie tych niebanalnych kotletów schabowych jest bardzo prostą sprawą. Dzięki pieczeniu mięsa w piekarniku zajmie to nawet mniej czasu, niż smażenie. Smakowitą pierzynkę możesz modyfikować według własnego uznania i dodać do niej ulubione składniki. Te kotlety schabowe to po prostu niebo w gębie.
Magda Gessler zdradziła przepis na wyśmienite kotlety schabowe. Znana restauratorka moczy mięso w mleku i cebuli, następnie panieruje i smaży na domowym smalcu. Schabowe według jej receptury są soczyste i pełne smaku. Kotlety schabowe najczęściej rozbijamy delikatnie tłuczkiem, oprószamy solą, pieprzem, panierujemy i smażymy na maśle klarowanym lub na oleju rzepakowym. Magda Gessler kultową potrawę przyrządza w nieco inny sposób. Kotlety według jej przepisu będą świetnym pomysłem na rodzinny obiad.Do przygotowania kotletów schabowych wykorzystaj mięso najwyższej jakości. Duży kawałek schabu pokrój w dość cienkie plastry i rozbij na duże, bardzo cienkie kotlety. Restauratorka mięso doprawia, zalewa mlekiem, dodaje cebulę i wstawia do lodówki na kilka godzin.Gessler do smażenia kotletów schabowych wykorzystuje smalec domowej roboty. Tłuszcz zwierzęcy podkreśla smak mięsa, a kotlety są bardziej soczyste. Do panierki wykorzystaj nie tylko bułkę tartą i jajka. Kotlety obtocz również w mące, dzięki której bułka nie odklei się od schabu podczas smażenia.
Kotlety schabowe bez wątpienia można nazwać kultowym daniem kuchni polskiej. Przepadają za nimi wszyscy, w szczególności zaś miłośnicy dań mięsnych. Jeśli chcesz, aby Twoje kotlety schabowe za każdym razem zachwycały smakiem, nie zapomnij o dwóch kluczowych zasadach. Chodzi o wcześniejsze zamarynowanie mięsa oraz właściwe rozbicie go przed smażeniem.Kotlety schabowe namoczone w mleku z cebulą charakteryzują się niezwykłą kruchością i delikatnością. Ich smak także znacznie zyskuje po mlecznej kąpieli. Właściwe rozbicie mięsa gwarantuje, że zachowa ono swoją soczystość. Cienkie plastry nie wymagają długiego smażenia, które negatywnie wpłynęłoby na finalny smak dania.
Patent na bosko chrupiącą panierkę do kotletów schabowych? Wymieszaj bułkę tartą z kilkoma łyżkami startego, żółtego sera. Efekt zachwyci każdego smakosza. Kultowe schabowe będą chrupiące, złociste i bardzo soczyste w środku. Kotlety schabowe z żółtym serem są rewelacyjną propozycją obiadową dla całej rodziny. Mięso podaję z ziemniakami ze szczypiorkiem oraz kapustą zasmażaną z kminkiem lub surówką z kiszonej kapusty. Całe danie za każdym razem znika z talerzy w mgnieniu oka.Kotlety schabowe panieruję kolejno w mące pszennej, jajku i bułce tartej wymieszanej z żółtym serem. Mąka jest niezbędnym dodatkiem panierki. Dzięki niej chrupiąca skórka lepiej trzyma się mięsa i nie odkleja się podczas smażenia. Schab jest soczysty w środku i bardzo delikatny.Kotlety schabowe każdy smaży inaczej. Niektórzy wykorzystują olej rzepakowy, inni domowy smalec. Polecam jednak masło klarowane. Dzięki niemu schabowe nabierają aromatu i mają rewelacyjny smak. Schabowe smażę partiami na złoty kolor.
Kotlety schabowe w niebanalnym wydaniu są daniem popisowym babci Grażyny. Soczyste mięso pieczone z dodatkiem starannie dobranych przypraw stanowi oryginalny pomysł na niedzielny obiad. Za niezwykły smak schabu odpowiada majeranek oraz ostra i słodka papryka. Tak przyrządzone mięso znika z talerza w mgnieniu oka.Babcia Grażyna swoje kotlety schabowe wstawia do marynowania z jednodniowym wyprzedzeniem. Dzięki temu zabiegowi mięso dokładnie przenika smakiem przypraw i dodatków. Następnie wystarczy je obsmażyć i wstawić do piekarnika. Aromat tak przyrządzonych kotletów schabowych jest obłędny.
Kotlety schabowe w panierce z chipsów są chrupiące i aromatyczne. Prosta zamiana bułki tartej na przekąskę o smaku papryki sprawia, że danie nabiera charakteru, a panierka jest złocista. Całość smakuje wyśmienicie, więc warto spróbować.Jeśli szukacie pomysłu na nietuzinkowe kotlety schabowe, zmieńcie sposób przygotowania panierki. Użycie paprykowych chipsów sprawi, że otoczka nabierze niesamowitej chrupkości oraz aromatu. Jej kolor również was zachwyci.
Kotlety schabowe najczęściej panieruje się mące, jajku i bułce tartej. Chrupiącą panierkę można jednak stworzyć również z innych składników. Jedną ze zdrowszych opcji jest wykorzystanie otrębów. Wystarczy je zmielić i obtoczyć w nich mięso bezpośrednio przed smażeniem. Sprawdźcie, jakie jeszcze produkty się sprawdzą. Choć panierowanie w bułce tartej jest popularne i pozwala na uzyskanie znakomitej, chrupiącej otoczki dla kotletów schabowych, warto czasem zmienić trochę przyzwyczajenia. Zamienniki przydadzą się zwłaszcza wtedy, gdy zależy nam na tym, by panierka chłonęła mniej tłuszczu i ogólnie była mniej kaloryczna. Przydadzą się też, gdy nasze zapasy stopnieją, a sklepy będą zamknięte.
Kotlety schabowe pieczone w piekarniku są wyśmienitą alternatywą dla swoich smażonych odpowiedników. Soczyste i miękkie mięso po prostu rozpływa się w ustach. Dzięki pieczeniu te kotlety nie wymagają użycia panierki ani dużych ilości oleju. Są zatem lżejsze i zdrowsze niż klasyczne schabowe.Kotlety schabowe z piekarnika pozwalają zredukować nie tylko kalorie. W tym przepisie unikamy żmudnego stania przy kuchence i smażenia mięsa. Pieczone schabowe to maksimum smaku przy minimum wysiłku. Musisz ich spróbować.
Patent na moczenie kotletów schabowych w mleku jest szeroko znany i stosowany. Mleko nie jest jednak jedynym produktem, w którym warto leżakować mięso. Równie dobre, jak nie lepsze rezultaty daje namaczanie schabu w kefirze. Wypróbuj ten sposób i ciesz się jeszcze delikatniejszym smakiem kotletów schabowych.Kotlety schabowe najlepiej namaczać przez 24 godziny. Z tego względu ich przygotowanie zaplanuj sobie z odpowiednim wyprzedzeniem. Poza kefirem, niezbędnym składnikiem mięsnej kąpieli jest także cebula. Dzięki niej mięso nabiera przyjemnego wyrazistego smaku.
Majonezowo-koperkowe kotlety schabowe są wyśmienite. Ewa Wachowicz, wykorzystując do opanierowania mięsa jajeczny sos i świeże zioło, uzyskuje delikatne i aromatyczne mięso, które spodoba się wszystkim amatorom tradycyjnego polskiego przysmaku. Warto spróbować — przygotowanie jest niezwykle proste. Przepisy Ewy Wachowicz są niezawodne, a majonezowo-koperkowe kotlety schabowe są kolejnym znakomitym daniem obiadowym, które warto przygotować przy najbliższej okazji. Dodatki do panierki, stanowiące również marynatę, sprawią, że uzyskamy delikatne i soczyste mięso. Dawno nie jedliście tak pysznego dania.
Kto powiedział, że obiad musi być nudny? Gyrosowe kotlety schabowe są miłą i smakowitą odmianą dla klasycznego dania polskiej kuchni. Dodaj aromatyczną mieszankę przypraw i ciesz się zupełnie nowym obliczem kotletów.Sekretem tych kotletów schabowych jest oryginalnie przygotowana panierka. Pierwszą jej warstwę stanowi bowiem jogurt naturalny z dodatkiem przyprawy gyros. Dzięki temu kotlety są nie tylko obłędnie pyszne, ale również bardzo soczyste. Domownicy je pokochają.
Szukasz pomysłu na pożywny, jesienny obiad? Przygotuj podwójne kotlety schabowe według receptury Magdy Gessler. Kotlety z kawałków schabu bez kości i karkówki wieprzowej są soczyste, charakterne i zachwycają smakiem. Koniecznie przetestuj przepis, który był przebojem Kuchennych Rewolucji. Magda Gessler w jednym z odcinków popularnego programu kulinarnego pt. ,,Kuchenne Rewolucje" zdradziła przepis na podwójne kotlety schabowe. Kotlety z dodatkiem karkówki wieprzowej są jeszcze bardziej soczyste i niezwykle pożywne. To zupełnie nowa odsłona tej tradycyjnej potrawy.Jak zrobić podwójne kotlety schabowe? Plastry mięsa cienko rozbijamy, łączymy po dwa smarując musztardą. Potem obtaczamy je w panierce i smażymy. Dodatek musztardy jest tu bardzo istotny, bo nadaje potrawie charakteru.Magda Gessler kotlety schabowe smaży na domowym smalcu. Smalec jest doskonałym tłuszczem do smażenia, ma wysoką temperaturę dymienia i dodaje aromatu. Schabowe możemy usmażyć również na maśle klarowanym, ewentualnie na oleju rzepakowym.Kotlety schabowe możemy podać z wieloma dodatkami. Osobiście polecam ziemniaki pieczone i surówkę z kiszonej kapusty. Do schabowych doskonale pasuje również między innymi kapusta zasmażana z kminkiem, domowe ogórki kiszone, tarte buraki z chrzanem.
Kotlety schabowe w majonezie i koperku są o wiele smaczniejsze od kotletów moczonych w mleku. Wyjątkowa marynata nie dość, że zmiękcza twarde mięso, to jeszcze nadaje mu wyjątkowego smaku. Kotlety błyskawicznie znikną z talerzy. Niektórzy kotlety doprawiają i panierują od razu, inni maczają w mleku i cebuli. Okazuje się, że schabowe wyjdą jeszcze lepiej, kiedy zamarynujemy je w zupełnie innych składnikach. Kotlety schabowe w majonezie i koperku zachwycają soczystością, delikatnością i smakiem.Bardzo ważnym składnikiem marynaty na kotlety schabowe w majonezie i koperku jest sok z cytryny. Sok doskonale zmiękcza twarde włókna wieprzowiny, przez co schab staje się delikatny, miękki i niezwykle soczysty. Świeży koperek natomiast odpowiedzialny jest za fenomenalny smak.Kotlety schabowe w majonezie i koperku smażymy na mocno rozgrzanym oleju, maśle klarowanym lub smalcu. Letni tłuszcz jest momentalnie wchłaniany przez mięso, a kotlety wyjdą tłuste i ciężkie. Do smażenia osobiście polecam masło klarowane lub smalec, które dodatkowo dodają kotletom aromatu.
Przygotowałaś wcześniej kotlety schabowe lub zostały Ci z poprzedniego obiadu? Teraz wystarczy je podgrzać i podać. Nigdy nie stosuj do tego celu mikrofalówki, bo schabowe staną się twarde i stracą smak. Do podgrzewania schabowych najlepiej sprawdzi się piekarnik, możesz wykorzystać również suchą patelnię.Wiele osób korzysta w mikrofalówki do podgrzewania dań oraz rozmrażania ryb i mięs. Urządzenie nie sprawdza się jednak tak dobrze, jak tradycyjne metody. Jeśli odgrzejesz kotlety schabowe w mikrofalówce, po kilku sekundach będą twarde i niesmaczne.Do podgrzewania kotletów schabowych wykorzystaj piekarnik. To najlepsza metoda, ponieważ dzięki niej zachowasz smak i soczystość mięsa oraz chrupiącą panierkę. Schabowe możesz podgrzać na suchej patelni, jednak mięso nie zawsze wyjdzie tak, jak z piekarnika.Najlepsze kotlety schabowe przyrządzisz dzięki kilku prostym trikom. Schab mocz w mleku z cebulą, następnie panieruj a mące, jajkach i bułce. Mąka jest bardzo ważnym składnikiem panierki, nie rezygnuj z niej. Schabowe zawsze smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu. Zimny olej sprawi, że mięso będzie bardzo tłuste i niesmaczne.
Z tym, że kotlety schabowe przyrządzamy ze schabu nie należy dyskutować. Niekiedy jednak zapominamy, że popularny schab środkowy to nie jedyny rodzaj tego mięsa. Wypróbuj poniższy przepis na rewelacyjne kotlety z karkówki. Dzięki uprzedniemu zamarynowaniu w maślance z cebulą, usmażony specjał wprost rozpływa się w ustach.Kotlety schabowe z karkówki są niebywale apetyczne przez smakowitą zawartość tłuszczyku w tej części tuszy. Dodatkowa kąpiel w maślance powoduje, że mięso jest jeszcze delikatniejsze i bardziej soczyste. Marynowanie w nabiale powinno trwać przynajmniej 3-4 godziny. Przyrządzenie tych obłędnych kotletów schabowych zaplanuj sobie wobec tego z odpowiednim wyprzedzeniem.
Zapomnij o maśle i oleju rzepakowym. Szefowie kuchni do smażenia kotletów schabowych używają wyłącznie smalcu. Ten rodzaj tłuszczu jest najlepszy do przyrządzenia idealnych kotletów z patelni. Raz spróbujesz i nie usmażysz już mięsa na niczym innym.Kotlety schabowe to pomysł na rodzinny obiad, który przygotujesz w kilka chwil. Kultowe kotlety z mięsa wieprzowego w złocistej panierce będą smakować rewelacyjnie z ziemniakami pieczonymi, gotowanymi, ogórkiem kiszonym, kapustą kiszoną lub innymi dodatkami.Żeby kotlety schabowe za każdym razem wychodziły idealnie, oprócz smalcu do smażenia, wykorzystaj również inne przydatne triki. Rozbite na kotlety mięso mocz przez kilka godzin w mleku lub jogurcie naturalnym z dodatkiem pokrojonej cebuli. To prosty sposób na pyszne mięso.Do przygotowania kotletów schabowych wybieraj wyłącznie świeże mięso najwyższej jakości i bardzo dokładnie rozbij je tłuczkiem. Kotlety smaży się kilka minut, jeśli niedokładnie je rozbijesz, będą niedosmażone w środku lub twarde jak podeszwa. Kluczowa jest również sama panierka. Najpierw obtocz je w mące, by dobrze trzymały się jej pozostałe warstwy.
Kotlety schabowe wyszły twarde jak podeszwa buta? Namocz je w jogurcie naturalnym i dwóch innych składnikach i wstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia usmażysz rewelacyjne, soczyste i miękkie schabowe, wszyscy będą prosić o przepis.Moczenie kotletów schabowych w mleku to już przeżytek, teraz wszyscy maczają mięso w zupełnie innym produkcie, dzięki któremu mięso jest niezwykle delikatne. Moczenie twardej wieprzowiny w jogurcie, soku z cytryny i cebuli jest o wiele skuteczniejsze od tradycyjnej metody. Te trzy składniki nie dość, że doskonale zmiękczają mięso.Kotlety schabowe zawsze panieruj w mące, jajkach i bułce tartej. Mąka dodatkowo zabezpiecza mięso przed przesuszeniem podczas smażenia lub pieczenia, a także sprawia, że chrupiąca panierka nie odklei się od kawałków wieprzowiny. Mąki w schabowych jest niewiele, jednak ma nieoceniony wpływ na smak i soczystość potrawy.Kotlety schabowe zawsze smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu. Wiele osób mięso smaży na oleju rzepakowym lub smalcu, osobiście polecam jednak masło klarowane, dzięki któremu mięso nabierze aromatu. Jeśli chcesz upiec schabowe, ustaw piekarnik na 180 stopni C z termoobiegiem i piecz 10 minut, następnie obróć mięso i dopiecz. Wierzch kotletów posmaruj wcześniej olejem lub połóż po małym płatku masła.
Kotlety schabowe w coli i chipsach są nietuzinkowym daniem o znakomitym smaku. Zanurzenie mięsa w marynacie na bazie popularnego napoju sprawia, że staje się ono miękkie i delikatne. Chrupiąca paprykowa panierka nadaje mu charakteru. Koniecznie spróbujcie. Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na soczyste kotlety schabowe, wypróbujcie marynowanie ich w coli. Prosta kompozycja sprawi, że mięso nabierze odpowiedniej kruchości. Panierka z chipsów będzie przyjemnie kontrastowała z lekkim i smacznych kawałkiem wieprzowiny. Skusicie się?
Kotlety schabowe są jednym z filarów tradycyjnej polskiej kuchni. Czy jednak na pewno każdy z nas potrafi je przyrządzić zgodnie ze sztuką? Magda Gessler rozwiewa wszelkie wątpliwości odnośnie smażenia popularnych kotletów. Koniecznie sprawdź, czy Twoje schabowe są tak dobre, jak powinny.Magda Gessler, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego profilu na portalu Instagram, zna się na kuchni jak mało kto, a jej prawdziwym konikiem jest kuchnia polska. Można więc przyjąć za pewnik, że jej rady odnośnie smażenia kotletów schabowych są właściwe. Przyjrzyjmy się dokładnie temu, co ma nam do zarzucenia znana restauratorka.
Mimo najszczerszych chęci Twoje kotlety schabowe nie wychodzą tak, jak powinny? Wypróbuj ten rewelacyjny patent na marynowanie mięsa. Prosta marynata na bazie jogurtu naturalnego sprawi, że usmażone kotlety będą niezwykle delikatne i cudownie soczyste. Koniecznie przetestuj ten przepis. Kotlety schabowe potrzebują 2-3 godzin leżakowania w marynacie. Możesz też przygotować mięso dzień wcześniej tak, aby było gotowe na kolejny obiad. Do marynaty możesz dodać ulubione zioła i przyprawy według uznania. Zachęcamy do eksperymentowania z poniższą recepturą.
Wiele osób mrozi surowe mięso, jednak nie każdy wie, że kotlety schabowe i w panierce i po usmażeniu również możemy przechowywać w zamrażalniku. Kotlety po rozmrożeniu będą smaczne i soczyste, musimy zwrócić jedynie uwagę na termin ważności.Kotlety schabowe to kultowe danie, które uwielbia każdy miłośnik mięsnych dań. Dobrze rozbite, doprawione kawałki schabu w chrupiącej panierce z jajek, mąki i bułki tartej są soczyste, delikatne i smakują rewelacyjnie. Wiele osób zastanawia się, czy można mrozić kotlety schabowe. Okazuje się, że tak, możemy mrozić schab zarówno surowy, jak i usmażony w panierce. Musimy jednak zwrócić uwagę na datę- surowe mięso będzie świeże znacznie dłużej niż panierowane.Bardzo ważny jest również sposób rozmrażania kotletów schabowych. Schabowe z mikrofalówki stracą smak, to najgorszy z możliwych sposób na rozmrażanie mięsa i ryb. Schabowe po rozmrożeniu możemy podgrzać na patelni lub w piekarniku, będą soczyste w środku i chrupiące z zewnątrz.
Koniec z kupowaniem gotowej, tartej bułki. Koniec z tarciem czerstwego pieczywa na tarce warzywnej. Tartą bułkę zrobimy o wiele szybciej i prościej wykorzystując maszynkę do mięsa, malakser, blender lub wałek do ciasta. Domową bułkę tartą przechowujmy w odpowiedni sposób, w przeciwnym razie szybko spleśnieje.Tarta bułka jest produktem niezbędnym w kuchni. Obtoczymy w niej kotlety, warzywa, czy ryby przed smażeniem i pieczeniem, dodamy do wytrawnego nadzienia, przygotujemy okrasę do kalafiora, fasolki, bobu, a nawet dodamy do niektórych ciast.Tartą bułkę kupimy w każdym sklepie, jednak będzie o wiele lepsza, kiedy zrobimy ją samodzielnie z czerstwego pieczywa. Dodatkową zaletą domowego produktu jest wykorzystanie chleba, czy bułki, które nie nadają się już do jedzenia. Dzięki temu nic w naszej kuchni się nie zmarnuje.Najpopularniejszym sposobem na tartą bułkę jest rozdrabnianie pieczywa na tarce warzywnej. Jest to prosta, ale bardzo czasochłonna metoda, która na dodatek naraża naszą kuchnię na pobrudzenie. Na szczęście tartą bułkę można zrobić o wiele szybciej i bez dużego nakładu pracy.
Moczenie schabu w mleku to dziś żadna tajemnica. Ale czy słyszeliście kiedyś o kotletach schabowych w coli? Dzięki marynacie z popularnego gazowanego napoju mięso kruszeje, przez co gotowe kotlety są delikatne i soczyste. Będziecie zaskoczeni fenomenalnym smakiem kotletów schabowych w coli.Kotlety schabowe w coli potrzebują spędzić nieco czasu w słodkiej marynacie. W zupełności wystarczą 2-3 godziny, podczas których możesz przygotować sałatkę czy ziemniaki do obiadu. Zamarynowane kotlety wystarczy potem usmażyć i pyszny posiłek gotowy.
Kotlety schabowe według przepisu Magdy Gessler są prawdziwym hitem. Rozbite i namoczone mięso po usmażeniu wprost rozpływa się w ustach. Konieczne wypróbuj ten patent, a już nigdy nie wrócisz do swojego starego przepisu na kotlety schabowe.Mięso na kotlety schabowe powinno moczyć się w mleku przez kilka godzin, jednak najlepiej zaplanować na to całą noc. Do mleka obowiązkowo należy obowiązkowo dodać także pokrojoną w pióra cebule. Magda Gessler zna się na gotowaniu jak nikt inny.
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli są niezwykle delikatne i soczyste. Prosta marynata powoduje, że schab mięknie i wprost rozpływa się w ustach po usmażeniu. Koniecznie spróbujcie — danie spodoba się nawet wybrednym.Marynowanie schabu sprawi, że po usmażeniu będzie kruchy i przyjemnie wilgotny. Takie mięso idealnie komponuje się z chrupiącą panierką z bułki tartej. Spróbujcie zanurzyć wieprzowe kotlety w mleku z dodatkiem cebuli, a na pewno będziecie zachwyceni.