Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Mięso

Mięso

Wątróbka z cebulką
24.08.2021 02:00 Ile czasu smażyć wątróbkę?

Wątróbka może wyjść po usmażeniu gorzka, twarda jak podeszwa buta i zaskakująco sucha. Jeśli chcesz uniknąć takiej wpadki, nie przekraczaj 5 minut na liczniku podczas obróbki termicznej. Z kolei 3 minuty wystarczą, aby uzyskać krwisty stopień wysmażenia. Wątróbka jest zmorą z dzieciństwa dla wielu ludzi. Okazuje się jednak, że z wiekiem wiele osób, które w dzieciństwie nie było w stanie jej nawet przełknąć, zaczyna pałać do niej sympatią. Obecnie często podawana jest na obiad wśród osób starszych, którzy z biegiem lat polubili jej smak oraz konsystencję. Aby osiągnąć mistrzowski poziom w jej gotowaniu, należy trzymać się ścisłych ram czasowych podczas smażenia. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Lidl rusza z nowymi promocjami
17.08.2021 02:00 Co nowego w Lidlu w tym tygodniu?

Lidl doskonale wie, w jaki sposób przyciągnąć do siebie smakoszy. Przeważnie sieć supermarketów stawia na niecodzienne promocje. W tym tygodniu za niewielkie pieniądze dostaniemy mięso, owoce oraz warzywa. Oferta będzie ważna tylko do 18 sierpnia.Bez wątpienia Lidl można zaliczyć do najpopularniejszych supermarketów w Polsce. Codziennie jest on odwiedzany przez liczne grono smakoszy. Z pewnością w tym tygodniu również warto udać się na zakupy do Lidla. Sieć przygotowała wyjątkowe promocje.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Golonka z dodatkiem czosnku
11.08.2021 02:00 Jak zrobić idealną golonkę? Przedstawiamy niezawodny przepis

Nie da się ukryć, że golonka należy do grona najbardziej uwielbianych swojskich specjałów. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy spałaszowaliby ją z miłą chęcią. Tym razem golonkę wzbogacimy o kilka goździków.Smakowita golonka potrafi przyprawić o szybsze bicie serca nawet najbardziej wybrednych spośród smakoszy. Jej przygotowanie może wydawać się dosyć karkołomnym zadaniem, jednak przepis na mięsny specjał jest banalnie prosty. Każdy sobie z nim poradzi.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Wątróbka wyjdzie obłędnie
08.08.2021 02:00 Nietypowy przepis na wątróbkę na słodko z malinami

Wątróbkę można przygotować na wiele sposobów. Przeważnie stawiamy na dodatki w postaci cebuli i jabłek. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by wątróbka została wzbogacona o kuszące maliny. Efekt powala na łopatki.Nie da się ukryć, że wątróbka jest jednym z tych wyrobów mięsny, który często gości na naszych stołach. W każdym domostwie przygotowuje się ją odrobinę inaczej. Dziś sięgniemy po przepis na wyśmienitą wątróbkę z malinami.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Flaczki
06.08.2021 02:00 Jak zagęścić i przyprawić flaczki?

Jeśli próbujesz ugotować flaczki, lecz ich smak cię nie satysfakcjonuje, prawdopodobnie popełniasz banalny błąd. Problem może tkwić w nieodpowiednim zagęszczeniu dania lub braku przypraw, które muszą znaleźć się w tym daniu. Flaki wraz z rosołem królują na polskich weselach, jednak to do flaczków wielu ludzi ma ogromną słabość. Ostry smak, delikatność mięska i wspaniały aromat sprawiają, że ciężko przejść obok nich obojętnie.Jeśli próbowałaś zrobić ją kilka razy, lecz zawsze kończyło się wylaniem ich do odpływu — mamy na to radę. Wystarczy zastosować się do naszych porad, a zupa stanie się twoją ulubioną. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Wątróbka i zdrowie
05.08.2021 02:00 Który rodzaj wątróbki jest najzdrowszy?

Wątróbka jest specjałem, który wzbudza mieszane uczucia. Jednak wielu smakoszy sięga po nią z miłą chęcią. Warto wiedzieć, która jest najzdrowsza. Okazuje się, że najlepiej wypada wątróbka cielęca i wołowa. Znajdziemy w nich wiele cennych składników odżywczych.Nie da się ukryć, że wątróbka jest dosyć kontrowersyjnym specjałem. Jedni ją uwielbiają, a inni się są w stanie przełknąć nawet kęsa. Indywidualne preferencje nie zmieniają jednak faktu, że wątróbka zalicza się do zdrowych produktów spożywczych.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Gołąbki z idealnym farszem
04.08.2021 02:00 Jak gotować gołąbki, by farsz nie wyszedł suchy?

Smakowite gołąbki niejednokrotnie przyprawiały nas o szybsze bicie serca. Idealny specjał powinien się charakteryzować soczystym farszem. Za sprawą prostej sztuczki osiągnięcie tego efektu nie będzie problemem. Wystarczy wzbogacić mięso o odrobinę bulionu.Nie da się ukryć, że gołąbki zajmują szczególne miejsce wśród klasyków naszej rodzimej kuchni. Nietrudno znaleźć smakoszy, którzy zajadają je regularnie. Warto wiedzieć, co należy zrobić, by farsz nie wyszedł nazbyt suchy.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Mięso podrożeje?
04.08.2021 02:00 Jedzenie mięsa może stać się coraz bardziej kosztowne

Mięso często gości na polskich stołach. Smakosze sięga po nie praktycznie codziennie. Wiele wskazuje na to, że wyroby mięsne podrożeją. Wszystko za sprawą nowego podatku, który miałby zostać wprowadzony przez Unię Europejską. Mogą na tym skorzystać producenci roślinnych zamienników mięsa.Nie da się ukryć, że mięso odgrywa istotną rolę w naszej rodzimej kuchni. Niektórzy nie są w stanie sobie wyobrazić udanego obiadu bez kultowych kotletów. Niebawem możemy za takie rarytasy zapłacić znacznie więcej pieniędzy.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Konserwę tyrolską można przygotować w domu
03.08.2021 02:00 Przepis na domową konserwę tyrolską

Konserwa tyrolska wzbudza mieszane uczucia. Niektórzy mogliby nie przestawać jej jeść. Inni nie mogą nawet znieść jej zapachu. Wszyscy wielbiciele mielonki powinni jednak wiedzieć, że z łatwością można wykonać ją w zaciszu domowym. Okazuje się, że taka wersja jest absolutnym szlagierem.Konserwa tyrolska dla wielu osób jest nie lada rarytasem. Mało kto spodziewałby się, że bez większych problemów można przygotować ja samodzielnie. Kanapki z jej dodatkiem zachwycą amatorów mięsnych specjałów. Lepiej zawczasu przygotować słoiki.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej
02.08.2021 02:00 Przepis na karkówkę w marynacie miodowo-musztardowej

Karkówka jest mięsem stosunkowo tanim i smacznym. Upieczona w specjalnej marynacie z miodu i musztardy rozpływa się w ustach. Przygotowanie danie to tylko pięć prostych kroków. Trudno o lepsze mięso prosto z grilla. Karkówka może być upieczona na wiele różnych sposobów. Jeśli nie mamy grilla lub po prostu nie chce nam się go rozpalać, można ją nawet przygotować w piekarniku. Będzie smakować równie dobrze. Karkówkę z tego przepisu możesz zrobić zarówno w piekarniku, jak i na grillu. Wersja z miodem i musztardą jest jedną z najlepszych. Ze względu na pyszną złocistą skórkę i delikatne mięso w środku. Ciekawą propozycją jest też karkówka pieczona w papilotach z ziemniakami i marchewką. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Pyzy z mięsem
27.07.2021 02:00 Tradycyjne pyzy z mięsem - prosty przepis dla każdego

Pyzy z mięsem zalicza się do klasyków naszej rodzimej kuchni. Dziś nie są one już tak popularne, jak kiedyś. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować ten przysmak w domowym zaciszu. Przepis jest banalnie prosty.Smakowite pyzy z mięsem niejednokrotnie przyprawiały nasz o szybsze bicie serca. Wszystko dzięki ich walorom smakowym, obok których nie sposób przejść obojętnie. Mało kto spodziewałby się, że pyzy z mięsem można przygotować w tak łatwy sposób.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Salceson
27.07.2021 02:00 Przepis na domowy salceson drobiowy

Salceson jest wędliną wywołującą sporo kontrowersji, w końcu nie każdy ją lubi. Jeśli jednak chcesz spróbować zrobić ją samodzielnie, przetestuj poniższy przepis. Efekt końcowy zachwyca smakiem oraz delikatnością mięsa. Salceson to wędlina, która została opracowana lata temu w celu minimalizowania strat mięsa podczas produkcji. Dzięki niej można było przygotować smaczny produkt z resztek, które nie wyglądały apetycznie. Dzisiaj salceson nie jest wyjątkowo popularny, a jego jakość w sklepie często nie jest zbyt duża. Dlatego warto przyrządzić go własnoręcznie - niżej zdradzamy jak tego dokonać przy użyciu mięsa drobiowego. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kartacze z mięsa po rosole
25.07.2021 02:00 Przepis na kartacze z mięsem z kury po rosole

Kartacze urozmaicą codzienny jadłospis. To danie, które z łatwością można przygotować z resztek po obiedzie. Jeśli po niedzielnym posiłku pozostanie Ci sporo ziemniaków i kurczak z rosołu, warto wykorzystać ten fakt i przygotować pyszne cepeliny.Kartacze, inaczej nazywane też cepelinami to rodzaj owalnej i podłużnej pyzy ziemniaczanej z mięsnym nadzieniem. Od tradycyjnej pyzy kartacze różnią się jednak pod wieloma względami. Najbardziej charakterystyczną, oprócz podłużnego kształtu, cechą tego dania jest fakt, że przygotowuje się je z dwóch rodzajów masy ziemniaczanej.Farsz, jaki wkładamy do kartaczy, zależy od naszych upodobań. Ważne, by był odpowiednio zbity i przyprawiony. My proponujemy wykorzystanie do nadzienia mięsa z rosołu, z którego można też zrobić pyszny pasztet. W tym artykule skupimy się jednak na przygotowaniu cepelin.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

store-5020495 1920
24.07.2021 02:00 GIS wycofuje mięso zanieczyszczone tlenkiem etylu

Komunikaty GIS przeważnie nie zapowiadają niczego dobrego. Nie inaczej jest również tym razem. Na rządowej stronie pojawiła się lista wyrobów mięsnych, które zostały zanieczyszczone tlenkiem etylenu. GIS ostrzega przed ich spożywaniem.Potencjalnie niebezpieczne produkty spożywcze zostały już wycofane ze sprzedaży. GIS został poinformowany o zagrożeniu, przez producenta wyrobów mięsnych. Warto się upewnić, czy nie znalazły się w naszych lodówkach.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Emerytka musi jeść salceson
23.07.2021 02:00 Emerytka wyznała jak wygląda jej dieta

Emerytka nie jest w stanie kupić normalnej żywności przez ceny, jakie panują obecnie w sklepach spożywczych. Z tego powodu na co dzień je zwykłą mortadelę i parówki, lecz taka dieta nie należy do zdrowych. Wszystko przez zbyt niską emeryturę. Pani Helena, emerytka, która przepracowała całe 42 lata swojego życia, nie jest w stanie normalnie funkcjonować za swoją emeryturę. Świadczenie zostało dla niej wyliczone na niecałe 1200 złotych miesięcznie. Dlatego też jej codzienny jadłospis prezentuje się wyjątkowo niezdrowo, a starsza kobieta musi każdego dnia szukać oszczędności w nawet najbardziej podstawowych rzeczach. Jej słowa mrożą krew w żyłach. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Mięso nie powinno być myte
19.07.2021 02:00 Dlaczego lepiej nie myć mięsa przed obróbką?

Mięso często gości na naszych stołach. Niektórzy smakosze przed jego przyrządzaniem myją je w kuchennym zlewie. Okazuje się, że w ten sposób możemy rozprzestrzenić bakterie znajdujące się na powierzchni mięsa. Tym samym zwiększamy ryzyko ewentualnego zatrucia pokarmowego.Nie da się ukryć, że mięso odgrywa istotną rolę w naszej rodzimej kuchni. Nie bez powodu tak wielu smakoszy regularnie zajada specjały na jego bazie. Wielu wielbicieli kulinariów decyduje się na wcześniejsze mycie mięsa. Warto się tego wystrzegać.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Do czego służy "pampers" w opakowaniu na mięso?
18.07.2021 02:00 Jaką funkcję ma podkładka w plastikowym opakowaniu na mięso?

Mięso z supermarketów najczęściej jest zapakowane w plastikowy pojemnik, na którym znaleźć możemy wszystkie informacje odnośnie produktu. Jednak niewiele osób zwraca uwagę na niepozorny dodatek, który znajduje się wewnątrz opakowania. Chodzi oczywiście o białą podkładkę, na której zazwyczaj ułożone jest mięso. Jej nadrzędną funkcją jest wchłanianie wody.Choć coraz więcej osób decyduje się na dietę wegetariańską, wielu nie obraża sobie życia bez mięsa. Mimo że nie poleca się jego jedzenia w największe upały i tak tego typu dania mają swoich zagorzałych zwolenników.Obecnie w supermarketach mamy bardzo duży wybór mięs. Praktycznie w każdym trafić można zarówno na pospolite kawałki kurczaka, jak i bardziej ekskluzywne propozycje. Pakowane są one w plastikowe pudełka, które najczęściej w środku wyłożone są specjalną podkładką. Jej obecność w tego typu produktach nie jest przypadkowa — spełnia ona określoną funkcję. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:

Projekt bez tytułu (1)
13.07.2021 02:00 Niepokojące prognozy ekspertów w sprawie cen mięsa

Eksperci nie mają dobrych wieści dla wielbicieli mięsa. Nieustanny wzrost jego cen znacząco przyśpieszy w nadchodzących miesiącach. Jednym z powodów wzrostu cen jest coraz mniejsze zainteresowanie tym produktem oraz liczne ruchy popierające dietę roślinną. Według ekspertów największy wzrost cen będziemy mogli obserwować na przykładzie mięsa wieprzowego. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:W 3 oraz 4 kwartale 2021 roku ceny nie tylko nie przestaną rosnąć, a wręcz przyśpieszą ze zwiększoną mocą.

Projekt bez tytułu - 2021-07-05T162522.804
05.07.2021 02:00 Prosty sposób na przepyszne kotlety mielone

Kotlety mielone jadasz praktycznie co tydzień i chcesz spróbować czegoś nowego? Przetestuj poniższą wersję z dodatkiem żółtego sera. Dzięki temu ich smak będzie jeszcze lepszy i bardziej intensywny. Kotlety mielone są prawie tak samo popularne jak kotlety schabowe, dlatego istnieje spore prawdopodobieństwo, że mogą się znudzić. Warto więc odmienić ich smak dodając odrobinę sera. Ser nie tylko sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste i delikatniejsze - jego intensywny smak pobudzi twoje zmysły, zwiększy apetyt i wywoła zachwyt w domownikach, których poczęstujesz takim rarytasem. Dalsza część artykułu pod nagraniem:Jeśli chcesz poznać więcej ciekawostek, zajrzyj do innych naszych newsów. W tym artykule opisujemy tragiczne wydarzenia - 3-letnie dziecko zmarło po zjedzeniu płatków śniadaniowych. Ten tekst poświęcony został sokowi ze świeżego buraka oraz jego prozdrowotnym właściwościom.

Kamil Glik i złoty stek
04.07.2021 02:00 Polski piłkarz zajada się kultowym, złotym stekiem

EURO 2020 dla polskiej reprezentacji dobiegło końca. Kamil Glik udał się na wakacje w Grecji. Odwiedził tam niezwykle luksusową restaurację Nusr-Et Steakhouse. Piłkarz miał okazję spróbować słynnego złotego steka przygotowywanego przez samego Salt Bae. Przysmak kosztował około 1100 złotych.Nie da się ukryć, że złoty stek kojarzy się z luksusem, na który mogą sobie pozwolić tylko najbogatsi. Okazuje się, że Kamil Glik zalicza się do tego grona. Żona piłkarza opublikowała na swoim Instagramie relację z pobytu w restauracji Nusr-Et Steakhouse.

Wielkie zmiany w sieci sklepów
03.07.2021 02:00 Jajka to jedynie początek, sieć Aldi podjęła zaskakującą decyzję

Sieć sklepów Aldi zdecydowała się na podjęcie zdecydowanych kroków. Jakiś czas temu poinformowano o wycofaniu ze sprzedaży jajek z chowu klatkowego. Jednak na tym nie koniec poważnych zmian. Okazuje się, że z niemieckich placówek Aldi do 2030 roku ma zniknąć mięso pochodzące z ferm przemysłowych.Aldi jest siecią, która ma wiele placówek na całym świecie. Szacuje się, że zajmuje ona siódme miejsce na świecie pod względem sprzedaży. Ostatnie doniesienia potwierdzają, że sieć sklepów zamierza wcielić w życie interesujące rozwiązania.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Projekt bez tytułu - 2021-07-02T121540.581
02.07.2021 02:00 Prosty sposób na chrupiące kotlety schabowe

Kotlet schabowy z miękką, rozpadającą się panierką nie smakuje zbyt dobrze. Dlatego poniższy sposób, który polega na dodaniu do panierki płatków kukurydzianych, rozwiązuje ten problem. Po usmażeniu kotlet jest chrupiący i przepyszny. Kotlety schabowe nie mają sobie równych, czego dowodem jest ich ogromna popularność w całej Polsce - co niedziela kraj wypełnia się dźwiękami tłuczenia mięsa, co natychmiast wywołuje zwiększoną produkcję śliny. Niestety sporo ludzi nie do końca wie jak usmażyć je w taki sposób, aby panierka trzymała się mięsa, nie odpadała podczas smażenia, a podczas jedzenia przyjemnie chrupała w ustach. Na szczęście istnieje bardzo łatwa metoda, aby uzyskać wszystkie te cechy. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Projekt bez tytułu - 2021-07-02T071713.712
02.07.2021 02:00 Dlaczego tłuczek do mięsa ma dwie różne strony?

Tłuczek do mięsa może wydawać się doskonale poznany, lecz wiele osób nie wie, dlaczego ma dwie różne strony. Kratkowana część doskonale sprawdza się do rozbijania schabowych. Z kolei rowki wykorzystuje się do zmiękczania wołowiny i innych bardziej zwartych rodzajów mięsa.Tłuczek do mięsa można znaleźć w każdej kuchni - praktycznie wszystkie gospodynie domowe mają przynajmniej jedno takie narzędzie w swojej szufladzie. Mimo wszystko cały czas tajemnicą pozostaje, po co ma on dwie strony. Najczęściej wykorzystujemy go do rozbijania kotletów schabowych - dzięki temu mięso jest delikatnieje, a my nie musimy męczyć się z długim żuciem. Do wieprzowiny używamy części z kratką, do czego więc służą rowki?Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Projekt bez tytułu - 2021-06-30T193056.713
30.06.2021 02:00 UE zakazuje chowu klatkowego

Chów klatkowy od dawna wzbudza spore kontrowersje. Wiele organizacji domagało się zaprzestania tego procederu z uwagi na nieetyczne traktowanie zwierząt hodowlanych. Tym razem Unia Europejska pozytywnie odpowiedziała na obywatelską inicjatywę „Zakończmy epokę klatek”. Do 2023 roku ma zostać przedstawiony wniosek ustawodawczy dotyczący zakazu stosowania klatek w odniesieniu do różnych zwierząt gospodarskich.Wiele osób czekało na dzień, w którym chów klatkowy odejdzie w niepamięć. Okazuje się, że już za jakiś czas ten scenariusz może się ziścić. Wszystko za sprawą obywatelskiej inicjatywie „Zakończmy epokę klatek”.

Projekt bez tytułu - 2021-06-29T162418.894
29.06.2021 02:00 Czy można grillować na plaży?

Grillowanie na plaży nie ma sobie równych, jednak należy przestrzegać dość rygorystycznych zasad - za ich ignorowanie można dostać duży mandat o wysokości 500 zł. W polskim prawie nie ma odgórnego zakazu robienia grilla na plaży. Z tego powodu trzeba znać regulamin miejsca, które wybrało się na odpoczynek.Plażowy grill z przyjaciółmi lub rodziną ma swój wyjątkowy klimat, którego nie da się pobić niczym innym. W końcu widok zachodzącego nad wodą słońca, delikatna bryza i strzelające węgle sprawiają, że na samą myśl odczuwa się błogostan. Przyjemne chwile mogą zostać niestety przerwane wizytą straży miejskiej, która za nieprzestrzeganie zasad ma prawo wlepić mandat o wysokości nawet 500 zł. Dlatego przed rozpoczęciem zabawy warto zapoznać się ewentualnymi zakazami. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Projekt bez tytułu - 2021-06-27T150257.505
27.06.2021 02:00 Wyjątkowe właściwości wrotyczu?

Dzisiaj wrotycz porasta łąki, przydrożne rowy, zagajniki i ogrody - przez ogrodników uznawany jest jednak za chwast. Dawniej stosowano go jako przyprawa do mięs. Co więcej, jego olejki eteryczne doskonale sprawdzają się jako specyfik na komary. Latem nie ma nic gorszego niż doskonale spędzony czas przy grillu z rodziną, który uprzykrzany jest przez chmary komarów, chcących wyssać krew z domowników. Istnieje na to na szczęście jedno doskonałe remedium. Wrotycz jest w Polsce bardzo pospolitą rośliną, którą znaleźć można dosłownie wszędzie. Jeśli więc chcesz rozprawić się z owadami, lub po prostu doprawić mięso - zerwij kilka roślin. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

obraz 2021-06-23 141207
23.06.2021 02:00 Czego lepiej nie jadać w upał?

W trakcie upałów nie powinno jeść się niezdrowych i kalorycznych produktów, które składają się jedynie z pustych kalorii. Niewskazane są słone przekąski, jak paluszki i chipsy, gdyż zawierają zbyt dużo soli. Odpaść powinny również mięsa, gdyż bardzo długo są trawione. W czasie upałów rzadko myślimy o jedzeniu, ponieważ chcemy się jedynie ochłodzić. Oczywiście utrzymanie odpowiedniego poziomu nawodnienia jest bez dwóch zdań najważniejsze, tak dobre żywienie także jest istotne. Niestety nasze żywieniowe przyzwyczajenia pozostawiają wiele do życzenia, głównie z powodu ilości śmieciowego jedzenia, jakie pochłaniamy każdego dnia. Niżej zdradzamy jakich produktów powinniśmy unikać w gorące dni. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

wegetariańskiego deluxe (11)
20.06.2021 02:00 Jak usmażyć kurczaka, by pozostał wyjątkowo soczysty?

Kurczak często wychodzi suchy i twardy jak podeszwa, na szczęście wystarczy znać kilka zasad i tricków, dzięki którym mięso drobiowe zawsze się uda. Duże znaczenie ma wyjęcie mięsa na 40 minut z lodówki przed smażeniem, a także pozbycie się przerostów i błon. W taki sposób uzyskasz soczystego kurczaka, przy zachowaniu dużej delikatności. Mięso z kurczaka wymaga delikatności przy gotowaniu. Podczas rozbijania kotletów konieczne jest wyczucie, a podczas smażenia nawet jedna minut zbyt długiego gotowania sprawi, że wnętrze mięsa będzie suche i niesmaczne. Warto pamiętać o aromatycznej marynacie, jeśli chcemy wprowadzić do mięsa więcej smaków. Marynowanie powinno trwać jak najdłużej, przynajmniej przez całą noc. Tylko wtedy mieszanka przypraw jest w stanie spenetrować wnętrze drobiu.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, zajrzyj do innych naszych newsów. W tym artykule pokazujemy jak wykorzystać pestki po czereśniach, jako remedium na bolące stawy. Ten tekst wyjaśnia, czy można pić kawę w trakcie dużych upałów.