Małgorzata Kożuchowska pokazała brzuch. Pochwaliła się tym samym swoją zadziwiającą formą. Poza regularnymi treningami aktorka dba o właściwy sposób odżywiania. W jej codziennym jadłospisie nie może zabraknąć ziarna orkiszowego.
Katarzyna Cichopek zachwyca idealną figurą. Mimo upływu lat i trudów macierzyństwa aktorka nadal pozostaje w formie. Jak udaje jej się zachować olśniewający wygląd i uciec przed efektem upływu lat? Cichopek zdradziła, ze jej sekret tkwi w stosowaniu diety śródziemnomorskiej.
Danuta Martyniuk jakiś czas temu przeszła spektakularną metamorfozę. Żona znanego artysty, dzięki zdrowym nawykom żywieniowym pokonała zbędne kilogramy. Od tego czasu co jakiś czas zdradza któryś ze swoich ulubionych, dietetycznych przepisów. Tym razem podzieliła się sposobem na surówkę z sosem na bazie octu jabłkowego.
Katarzyna Dowbor przeszła ostatnio zadziwiającą metamorfozę. Znana osobowość telewizyjna zgubiła aż 20 kg. W drodze do sukcesu kluczowe okazało się przestrzeganie 2 prostych zasad. Pierwszą z nich jest odpowiednia ilość posiłków w ciągu dnia, drugą zaś regularna aktywność fizyczna.
Jakie jest Wasze wyobrażenie idealnego menu na wesele? Założymy się, że nie takie, o jakim przeczytacie poniżej. Pewna fit influencerka z Kanady w najważniejszym dniu swojego życia zaserwowała co najmniej kontrowersyjne potrawy. Tym jednak, co najbardziej zaskoczyło jej gości była tabletka przeciwko wzdęciom.
Patryk Vega, słynny reżyser nie zawsze cieszył się smukłą sylwetką. Były lata, kiedy ważył dobrze ponad 100 kg. W końcu jednak postanowił wziąć się za siebie, i przyznać trzeba, że poszło mu świetnie. Kluczem do sukcesu okazała się ilość posiłków oraz odpowiednie ich planowanie.
Gazowane napoje zero od kilku lat robią furorę na rynku. Uważane są za zdrowszy i mniej szkodliwy substytut dla tych słodzonych cukrem. Tymczasem Światowa Organizacja Zdrowia ostrzega przez ich nadmiernym spożywaniem. Zawarte w napojach zero słodziki mogą mieć dla nas poważne konsekwencje.
Czas pożegnać się z brzuchatym wizerunkiem Czesława Michniewicza. Były trener polskiej reprezentacji zupełnie nie przypomina dawnego siebie. Michniewicz w swojej drodze do zdrowszej sylwetki zastosował bardzo prostą dietę. Postawił na tzw. post przerywany.
Anna Lewandowska podzieliła się sposobem na gołąbki. Uwielbiana potrawa w jej wykonaniu jest sycąca, ale też wyjątkowo lekka. Taki efekt celebrytka uzyskuje gotując danie na parze. Taki pyszny obiad doskonale sprawdzi się podczas nadchodzących cieplejszych dni.
Czy człowiek jest w stanie zrzucić z własnej wago ponad 100 kilogramów? Mateusz Borkowski z programu Googlebox udowodnił, że jest to możliwe. W długiej drodze do zdrowia zrezygnował z zaledwie 2 produktów. Big Boy całkowicie odstawił alkohol i produkty mączne.
Olaf Lubaszenko przeszedł niewiarygodną metamorfozę. Reżyserowi i aktorowi udało się zgubić aż 80 kg. Ten spektakularny sukces zawdzięcza 1 zmianie w swojej diecie. Lubaszenko całkowicie zrezygnował z picia słodkich, gazowanych napojów.
Doda podzieliła się niedawno zdumiewającym wyznaniem. W jej diecie stale gości tłusty sos, czyli majonez. Celebrytka zdradziła, że 1 łyżka dziennie potrafi skutecznie poprawić jej humor. Popularny w internecie dietetyk ochoczo rozgrzeszył ten niecodzienny nawyk żywieniowy.
Magda Gessler zrzuciła imponującą ilość kilogramów. Fakt ten nie uszedł uwadze popularnego dietetyka Michała Wrzoska. Ekspert pochwalił dietę celebrytki i podsumował jej założenia w krótkim filmiku. Kluczową rolę odegrało mądre planowanie posiłków, a także odpowiednie nawodnienie.
Awokado jest owocem, który zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Pochodzący ze słonecznego Meksyku przysmak cieszy charakterystycznym smakiem i pięknym, jasnozielonym kolorem miąższu. Poza niewątpliwymi walorami smakowymi i estetycznymi awokado posiada także szereg właściwości prozdrowotnych. Warto po nie sięgać przy każdej nadarzającej się okazji.
Dietetyk Michał Wrzosek do reszty stracił cierpliwość. W dosadnych słowach wypowiedział o pomyśle picia tak zwanej kawy kuloodpornej. Modny ostatnimi czasu napój nazwał najgłupszym pomysłem na odchudzanie, o jakim słyszał. Co konkretnie tak zdenerwowało eksperta?
Czy wiecie, że kisiel może być stałym elementem diety? Wystarczy, że przygotuje się go z odpowiednich składników. Danuta Martyniuk zbawienny wpływ takiego kisielu poznała na własnej skórze. Przyrządza się go z siemienia lnianego.Danuta Martyniuk jest ostatnio nie do poznania. Żona znanego artysty scenicznego schudła ponad 15 kilogramów. W programie "Pytanie na Śniadanie" zdradziła, jak doszla do tak zdumiewających rezultatów.
Czy banany mają swoje miejsce w Twojej diecie? Przedstawiamy bezdyskusyjne powody, dla których warto je spożywać. Owoce te są bogate w mnóstwo korzystnych dla naszego zdrowia składników. Wspomaganie odporności to tylko jedna z ich zalet.Banany są niezwykle skuteczne w walce z takimi dolegliwościami, jak nadciśnienie, problemy ze snem czy kłopoty z układem pokarmowym. Znane są także z wysokiej zawartości potasu. Pozostają przy tym lekkostrawne, a spożywanie ich z umiarem pomoże w zrzuceniu zbędnych kilogramów. Taki owoc to prawdziwy skarb.Nie wszyscy wiedzą, że w bananach kryje się bogactwo witaminy C oraz E. Biorą one udział w zwalczaniu wolnych rodników, które osłabiają nasz układ immunologiczny. Zawarta w owocach witamina B6 uczestniczy natomiast w produkcji czerwonych krwinek i przeciwciał. To nieocenione wparcie dla naszego organizmu. Żółte owoce można traktować jako naturalny probiotyk, stymulują one bowiem namnażanie korzystnych bakterii w jelitach. Ponadto dzięki ich spożywaniu skutecznie nawadniamy organizm, gdyż banan to w 70% woda. Aby w pełni skorzystać z tych niesamowitych korzyści, przygotuj bananowo-cynamonowy napitek. Regularne stosowanie przyniesie szybkie efekty.
Któż z nas nie zaczyna dnia od filiżanki kawy? Standardowymi dodatkami do niej są zazwyczaj cukier i śmietanka. Zapomnij o nich i wyciśnij do kawy odrobinę soku z cytryny. Takie połączenie ma zbawienny wpływ na proces odchudzania.Zarówno kawę jak i cytrynę można bez trudu znaleźć w każdej niemal kuchni. Mało osób jednak decyduje się na mariaż obu składników. Tymczasem smak otrzymanego napoju jest nie tylko niezwykle bogaty, ale pomaga też spalić zbędne kilogramy. Warunkiem jest oczywiście rezygnacja z innych, kalorycznych dodatków.
Chleb jest produktem, który spożywamy na co dzień i trudno się bez niego obyć. Tym ważniejsze jest, aby wybrać bochenek korzystny zarówno dla naszego zdrowia, jak i kieszeni. Znany dietetyk wybrał się do Lidla i wskazał, które wypieki powinny znaleźć się na naszej liście zakupów.Dobrej jakości chleb powinien charakteryzować się krótkim składem oraz zawartością mąki o wyższej wartości. Warto zwrócić uwagę także na indeks glikemiczny. Podczas zakupów pamiętajmy także, że dodatek ziaren w pieczywie podnosi zawartość korzystnego błonnika. Uzbrojeni w tę wiedzę możemy wybrać się do najbliższego Lidla w celu nabycia chleba.
Seler naciowy nie jest wyjątkowo popularnym warzywem. Jego wielbiciele jednak chętnie używają go do sałatek i zapiekanek. Chrupiące łodygi doskonale sprawdzają się także jako zdrowa przekąska podana z dipem. My idziemy o krok dalej i przedstawiamy prosty, ale skuteczny przepis na sok z selera naciowego. Z jego pomocą w szybki sposób zamkniesz w szklance prawdziwą bombę witaminową.Sok z selera naciowego jest niezwykle zdrowy. Warzywo zawiera w sobie mnóstwo witamin (witamina C, witaminy z grupy B) i soli mineralnych, takich jak: potas, magnez, wapń czy żelazo. Dzięki nim seler naciowy od pewnego czasu szturmuje wszelkie prozdrowotne przepisy.Sok z selera naciowego skutecznie wspomaga proces odchudzania. Dzięki dużej zawartości błonnika reguluje procesy trawienne, a także zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Równocześnie cechuje się bardzo niską kalorycznością- to zaledwie 14 kcal w 100 g. Niewiele innych warzyw może pochwalić się podobnymi wynikami.Sok z selera naciowego przychodzi również z pomocą w przypadku problemów z cerą. Dobrze znane jest jego działanie przeciwtrądzikowe, a także oczyszczające. Wypita na czczo szklanka takiego soku dodatkowo rozświetla skórę i wyrównuje jej koloryt.
Kawa jest napojem, bez którego nie wyobrażamy sobie dnia. Sam zapach, który unosi się w kuchni podczas parzenia, wprawia nas w dobry nastrój. Kawa z dodatkiem soku z cytryny przyspiesza odchudzanie, oczyszcza i działa przeciwbólowo. Warto więc się na nią skusić.Pamiętaj, że odchudzające działanie kawy z cytryną będzie możliwe, kiedy będziesz piła kawę gorzką i czarną. Codzienne picie kawy z cukrem, mlekiem i syropami smakowymi to pierwszy krok do nadwagi. Słodkie dodatki do kawy są niestety bardzo kaloryczne.Czarna, gorzka kawa z cytryną ma około 6 kcal. Dla porównania kawa latte z syropem kokosowym ma już około 170 kcal, to duża różnica. Kawa czarna z dodatkiem soku z cytryny ma również rewelacyjny wpływ na organizm. Wystarczy filiżanka kawy z cytryną dziennie, aby szybko zauważyć efekty. Do kawy dodaj sok wyciśnięty z połowy cytryny. Kawa jest kwaskowata, jednak jej smak nie jest drażniący. Nigdy nie pij kawy na czczo, ponieważ możesz sobie zaszkodzić.
Dania przygotowane na parze są lekkie i pozbawione tłuszczu. Dzięki gotowaniu na parze skutecznie obniżymy poziom cholesterolu, pozbędziemy się nadmiernych kilogramów i będziemy zdrowi. Jak najlepiej gotować na parze? Poznaj sprawdzony sposób.Na parze ugotujemy niemal wszystko: od kawałka indyka, kurczaka, ryby, po warzywa, gołąbki, pierożki. Dania przygotowywane na parze mają rewelacyjny smak, ale są niezwykle zdrowe i miało kaloryczne, ponieważ zupełnie pozbawione tłuszczu.Do ugotowania potraw na parze potrzebujesz garnka i stalowego wkładu. Dobrym rozwiązaniem są również garnki i urządzenia elektryczne z kilkoma wkładami, umożliwiającymi gotowanie kilku składników dania jednocześnie. W krajach azjatyckich bardzo popularne są natomiast koszyki bambusowe, które sprawdzają się świetnie w przygotowaniu między innymi warzyw, sajgonek, a także chińskich i tajskich pierożków- tu poznasz przepis na chińskie pierogi Dim sum, rozpływają się w ustach.
Wiecie, jak ugotować ryż bez wody? Zaskakujący patent pobija internet i okazuje się, że rzeczywiście można. Wystarczy, zamiast wody użyć innego płynu, np. bulionu, mleka czy zupy. Dzięki temu rozwiązaniu ryż zyska wyrazisty smak, a cała potrawa będzie bardziej wartościowa. Ryż jest jednym z popularniejszych dodatków do zup i drugich dań. Stosuje się go też do sałatek, zapiekanek, deserów. Przed podaniem czy dodaniem do potrawy ryż trzeba jednak ugotować. Zawiera bowiem dużo skrobi, która musi napęcznieć pod wpływem wody. Jak się jednak okazuje, nawet bez użycia wody można sprawić, że ziarna ryżu odpowiednio napęcznieją, zrobią się miękkie i sprężyste. Koniecznie przetestujcie taką wersję gotowania ryżu.
W sezonie sięgnijmy również po arbuza. To owoc, który doskonale gasi pragnienie i jest bardzo orzeźwiający. Lemoniada arbuzowa jest więc doskonałym pomysłem na szybki i pyszny napój w upalne dni.Domowy sok marchewkowy to totalna bomba witaminowa. Oprócz wielu cennych witamin zawiera solidną dawkę beta-karotenu, który między innymi nadaje ładny kolor skóry i znacznie przyspiesza opalanie, jest więc idealny przed i trakcie sezonu wakacyjnego.Zdrowy i smaczny sok posmakuje nie tylko dorosłym, ale i dzieciom. Smakuje o wiele lepiej niż gotowe soki, które możemy kupić w sklepie. Dodatkowym atutem jest również cena i fakt, że samodzielnie przygotowany sok nie zawiera żadnych konserwantów.Sok z marchewki jest świetnym pomysłem zarówno na ugaszenie pragnienia, jak i lekką przekąskę w ciągu dnia. Sok jest gęsty, przez co również sycący. Ma orzeźwiający smak i rewelacyjny kolor. Poznaj przepis na domowy sok marchwiowy, smakuje lepiej niż sklepowy.Sok, który przygotujemy samodzielnie w zaledwie kilka minut, wygląda fantastycznie, ma gęstszą konsystencję, piękny, pomarańczowy kolor i smakuje genialnie. Połączenie marchewki, kwaśnych jabłek, soczystej pomarańczy i słodkiego banana to gratka dla każdego smakosza.
Dieta ziemniaczana podbija Internet. Nic dziwnego- ziemniaki są tanie, ogólnodostępne i zawierają mało kalorii. Wystarczy 5 dni diety, aby zauważyć efekty. Poznaj zasady błyskawicznej diety ziemniaczanej.Wiele osób uważa, że ziemniaków nie powinno się jeść na diecie, ponieważ tuczą. Owszem, frytki, smażone ziemniaki, zapiekanki ziemniaczane z serem, sosy do ziemniaków i inne dodatki, z którymi podajemy warzywo są kaloryczne, ale 100 g ugotowanych ziemniaków to jedynie 66 kcal.Ziemniaki, oprócz tego, że są mało kaloryczne, zawierają duże ilości witaminy C, K, witamin z grupy B oraz żelazo, potas, cynk. Warzywo jest również sycące i pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego i nerek.Dieta ziemniaczana nie tylko przyczynia się do spadku wagi, ale i oczyszcza organizm z toksyn, a także pomaga usunąć nadmiar wody, zmniejszając tym samym obrzęki i cellulit. Dieta ma również prozdrowotny wpływ na nasz organizm- zmniejsza poziom cukru, a także obniża poziom złego cholesterolu we krwi i reguluje ciśnienie tętnicze.Pamiętajmy jednak, że po stosowaniu szybkiej, redukcyjnej diety, wprowadzajmy inne produkty stopniowo i przejdźmy na zdrowe odżywianie. Jeśli po zakończeniu diety wrócimy do tłustego i niezdrowego jedzenia, czeka nas efekt jojo.Zbliżają się coraz cieplejsze dni i musimy zadbać o prawidłowe nawodnienie naszego organizmu. Dowiedz się, co pić, a czego unikać podczas upałów.
Dziś tłusty czwartek. Jak nakazuje tradycja, trzeba zjeść choć jednego pączka, żeby zapewnić sobie szczęście. Niektórzy z pewnością jednak nie poprzestaną na jednej sztuce. Wiadomo, szczęściu trzeba pomóc. A wiesz, ile maksymalnie pączków można zjeść w ciągu jednego dnia?W tłusty czwartek trudno uciec przed pączkami. Jest ich mnóstwo w każdym sklepie i cukierni. Częstują nimi szefowie w pracy i nauczyciele w szkole. Wiadomo, to bardzo smaczna tradycja. Jednak oprócz tego, że pączki są pyszne, są też bardzo kaloryczne. I niestety oprócz smaku i kalorii nie dostarczają naszemu organizmowi nic pożytecznego. Czy jednak jednorazowe objedzenie się pączkami może nam zaszkodzić?
Już jutro tłusty czwartek, czyli wielkie święto słodkości i łasuchów. Każdy z nas zje z pewnością nie jednego pączka albo kilka faworków. Tak zgodnie z tradycją wypada, a nawet trzeba. Wielu z was z pewnością zastanawia się, który wybór jest zdrowszy na tłusty czwartek. Czy zdecydować się na pączki, czy na faworki?W tłusty czwartek w cukierniach, sklepach spożywczych i w naszych domach królują pączki i faworki. Niektórzy jedzą je bez opamiętania, inni jednak zastanawiają się, którą słodkość lepiej wybrać z myślą o zdrowiu.
Śniadania jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Od jego jakości zależeć może nasze samopoczucie przez cały dzień. Podpowiadamy czego unikać i co zdecydowanie warto włączyć do jadłospisu. Podpowiadaliśmy wam już, kiedy najlepiej zjeść śniadanie. Tym razem na tapet bierzemy produkty, których regularne spożywanie o poranku może przynieść więcej szkody niż pożytku. Sprawdźcie, czy czasem po nie nie sięgacie.