Kapuśniak jest uznawany przez wiele osób za najlepszą polską zupę. Kapuśniak jest sycący, rozgrzewający, a jego smaku nie da się porównać do niczego innego. Polecamy przepis na kapuśniak. Latem koniecznie dodaj do tej zupy jeden składnik. Smak takiego kapuśniaku cię zachwyci.
Mizeria pasuje idealnie do letniego obiadu. Może stanowić dodatek do dań mięsnych, wegetariańskich, czy nawet kanapek. Ogórki świetnie też gaszą pragnienie, co ma znaczenie podczas upałów. Polecamy przepis na mizerię z czosnkiem, który świetnie podkręci smak tej lubianej surówki.
Czy macie ochotę na obiad z fasolką szparagową? Przeważnie zajadamy się nią z dodatkiem zasmażanej bułki tartej, jednak inne połączenie wypada jeszcze lepiej. Jest pyszne, a obiad z fasolką szparagową przygotujesz bardzo szybko. Koniecznie wypróbuj ten patent.
Czy chcielibyście przygotować pyszny deser i zaskoczyć rodzinę? Mam przepis, który spełni te oczekiwania. Ciasto z mikrofalówki jest gotowe w zaledwie minut. Smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Moja rodzina je uwielbia i prosi, bym przygotowywała ciasto z mikrofalówki przynajmniej raz w tygodniu.
Ogórki do zupy na zimę będą jak znalazł. Jednak jak je zrobić, by się udały i miały ten smak i aromat? Już od kilku lat ogórki do zupy na zimę robię tylko w jeden sposób. Przepis dostałam od kucharki. Polecam tę doskonałą recepturę.
Kartacze zachwycają smakiem i w zależności od regionu Polski, noszą rozmaite nazwy. Te ziemniaczane podłużne kluski, które są nadziewane mięsem i okraszone boczkiem z cebulką, mają wielu zwolenników. Polecam przepis na kartacze. Moja babcia zawsze przestrzegała jednej zasady, a kartacze wychodziły przepyszne.
Jakie smaczne danie można przygotować z cukinii? Kucharz Remigiusz Rączka pokazał jak zrobić bigos z cukinii. Wziął kilka składników, dorzucił mięso do garnka i wyszedł pożywny i smaczny bigos z cukinii. Polecamy przepis Rączka gotuje.
Bakłażan w naszej kuchni jest często pomijany. Latem jednak warto poszukać dojrzałego okazu i przygotować pastę do pieczywa. Marokański przepis nie wymaga wiele pracy, ale zaskakuje prostymi, a przekładającymi się na niesamowity smak, rozwiązaniami. Zaalouk skradnie wasze serca.
Rusza sezon na śliwki i warto sięgać po te owoce, bo są nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Przetwory ze śliwek nie mają sobie równych. Polecamy przepis na doskonałe śliwki w occie od siostry Anastazji. Ten wyjątkowy przepis zachwycił tysiące osób.
Zupa gyros wspaniale syci i rozgrzewa. To danie zostało zainspirowane greckim gyrosem, którym jest niezwykle smaczny, wyrazisty i aromatyczny. Spróbuj zupy gyros, a pomidorowa i ogórkowa pójdzie w odstawkę. Sprawdź, koniecznie dlaczego. Polecamy doskonały przepis na zupę gyros.
Czy lubicie cukinię faszerowaną? To łatwe w przygotowaniu danie, które będzie smakować całej rodzinie. Jednak ja cukinii nie faszerują ani mięsem drobiowym, ani wieprzowym. Od lat sięgam po te popularne podroby. Dzięki nim faszerowana cukinia jest wyjątkowo smaczna.
Kotlety schabowe to danie, które często przygotowujemy na niedzielny obiad. To już klasyka kuchni polskiej i zależy nam, by kotlety wyszły, jak najsmaczniejsze. Ja korzystam ze sposobu ciotki Sabiny na soczyste schabowe. Cała rodzina zachwyca się ich wyrazistym smakiem.
Rusza sezon na śliwki, a wraz z nim możliwość przygotowywania przysmaków z tymi owocami. Zwykle robię śliwki pod kruszonką. Ich przygotowanie zajmuje tylko 10 minut, a efekt jest naprawdę doskonały. Śliwki pod kruszonką smakują, jak deser z najlepszej restauracji.
Kiszone ogórki kochamy za smak, chrupkość i dawkę zdrowia. Jak się jednak okazuje walory te możemy podbić w bardzo prosty sposób. Wystarczy przed zamknięciem słoików dołożyć do nich jeden popularny składnik. Nastawcie w ten sposób choć kilka słoików ogórków dla testu, a poczujecie różnicę.
Filet z kurczaka jest doskonałym pomysłem na obiad. Można go przygotować szybko i za każdym razem inaczej. Znalazłam najlepszy przepis na filet z kurczaka. Jest tak smaczny, że rodzina prosi, żebym co tydzień robiła taki obiad.
Czy lubicie jeść leczo? Ja przygotowuję je dla swojej rodziny, bo wszyscy lubią tę smaczną potrawę. Jednak ostatnio dodałam nowy składnik do tego jednogarnkowego dania. Efekt zaskoczył nie tylko mnie. Leczo dzięki niemu jest jeszcze smaczniejsze i ma to coś.
Kotlety schabowe często są przyrządzane u mnie w domu. To danie smakuje całej rodzinie. Wszystko za sprawą przepisu mojej babci na schabowe. Jej panierka nie miała sobie równych. Babcia dodawała do niej produkt, który zwykle mamy w swojej kuchni. Dzięki temu schabowe są wyśmienite.
Ryż jest lekkostrawny i pożywny. Najlepiej smakuje, gdy jest ugotowany na sypko, jednak czasem zdarza się nam go rozgotować. Co zrobić z takim kulinarnym fantem? Polecamy doskonały przepis na kotlety z ryżu. Będą smakować całej rodzinie, bo są smaczne i sycące.
Maliny cenimy za doskonały smak i wartości lecznicze. Tymi słodkimi i zdrowymi owocami możemy cieszyć się latem. Warto przygotować z nich konfiturę malinową z przepisu siostry Anastazji, by można ich było posmakować też zimą. Jeden zabieg sprawi, że konfitura malinowa się nie psuje.
Kopytka najsmaczniejsze są ze starszych ziemniaków, które zawierają dużo skrobi. Jednak z młodych ziemniaków też mają szansę się udać. Trzeba tylko dodać do ciasta 2 łyżki popularnego składnika. Wtedy kopytka nie będą się rozpadać w czasie gotowania i wyjdą smaczne, jak zwykle.
Kotlety mielone z ryżem są wyśmienite. Po raz pierwszy zobaczyłam je u mojej teściowej, która serwowała danie z sosem i surówką. Przepis jest tak prosty, że trudno przejść obok niego obojętnie. Rodzina z pewnością się zachwyci.
Lubisz wątróbkę? Jeśli tak i dodatkowo sam ją przygotowujesz, to wiesz, że potrafi ona przysporzyć pewnych problemów. Wątróbka podczas smażenia pryska i strzela. Co zrobić, by temu zapobiec? Wystarczy pamiętać o dwóch kwestiach podczas jej przyrządzania.
Cukinia kojarzy się z latem i delikatnym smakiem. Jednak sprawdzi się również jako przekąska na jesień i zimę. Polecamy przepis na cukinię po indyjsku. Jest tak smaczna i aromatyczna, że może nie doczekać zimy. Przygotujcie ją według przepisu od mojej koleżanki, a też z pewnością się nią zachwycicie.
Siostra Anastazja prezentuje pyszne przepisy, jednak warto wspomnieć też o siostrze Anieli, która też ma talent kulinarny. Jej przepis na leczo nie ma sobie równych. Polecamy ten przepis na smaczne danie jednogarnkowe. Dokładki będą konieczne, bo te leczo jest pyszne i aromatyczne.
Prażona cebula może być smacznym dodatkiem do wielu potraw. Pasuje do hot-dogów, kebabów, kanapek, wzbogaci też smak pierogów. Jednak jak ją przyrządzić, by była chrupka i pyszna? Polecamy błyskawiczny i niezwykle prosty sposób na prażoną cebulę. Będzie smaczniejsza i zdrowsza niż kupna.
Kotlety mielone są proste i szybkie w przygotowaniu. Gdy zależy nam na przyrządzeniu smacznego obiadu często wybieramy właśnie to danie. Jednak, co zrobić, by kotlety mielone były zawsze soczyste? Podejrzałam, co do nich daje babcia Krysia. Sprawę załatwia łyżka popularnego produktu.
Placki ziemniaczane są potrawą, która ma wielu zagorzałych zwolenników. Gdy zrobimy placki z młodych ziemniaków- to będą wyjątkowo smaczne, bo ziemniaków wcześniej nie obieramy. Znany kucharz radzi, by do tych placków ziemniaczanych dodać jeden składnik, który jeszcze bardziej podkręci ich smak.
Barszcz kojarzy nam się z burakami. Jednak jeden z kucharzy pokazał, jak przyrządzić pyszną, letnią wersję tej zupy. Do jej przygotowania wykorzystał sezonowe owoce i kilka innych, łatwo dostępnych składników. Barszcz podany z ziemniakami i koperkiem był znakomity.