Zapomnij o pomidorowej. Ta prosta zupa na rosole jest 100 razy lepsza

Zupa jest niesamowicie popularnym daniem w Polsce. Istnieje wiele przepisów, które gwarantują aromatyczne i przepyszne dania, a do tego proste w przygotowaniu. Jednak tym razem mamy do zaproponowania pomysł na zupę po rosole, która swoim smakiem może wygrać nawet z pomidorową.
Zupa lepsza niż pomidorowa
Niewątpliwie rosół jest najpopularniejszą i dla wielu też ulubioną zupą. Oprócz swojego dobrego smaku ma też właściwości odżywcze, które bardzo pozytywnie wpływają na nasz organizm. Jest to świetna zupa na zimne dni lub na momenty, w których jesteśmy przeziębieni. Ale oczywiście można też ją robić na co dzień i delektować się jej aromatem.

Często zdarza się jednak tak, że ugotujemy tyle rosołu, że nam po prostu zostanie. Okazuje się, że można z Niego ugotować jeszcze coś innego i nie jest to pomidorowa. Wiosenna zupa z tortellini jest świetnym rozwiązaniem w takiej sytuacji, a przepis na nią jest bardzo prosty.

Zupa z groszkiem idealna na obiad
Jest to szybka zupa, nie wymaga poświęcenia ogromnej ilości czasu, a do tego jest smaczna, więc można powiedzieć, że niesie za sobą same pozytywy. Do jej przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 1,5 l rosołu na kurczaku lub bulionu warzywnego
- 400 g tortellini z szynką prosciutto lub grzybowym
- 100 g liści szpinaku baby
- 200 g zielonego groszku mrożonego
- 1 łyżka parmezanu startego
- sól
- pieprz
Dalsza część tekstu pod filmem.
Jak przygotować zupę z tortellini?
Przepis na taką zupę po rosole jest naprawdę bardzo prosty. W pierwszej kolejności zagotowujemy nasz rosół. Możemy do tego użyć również bulionu warzywnego.
Następnie wrzucamy gotowe tortellini i gotujemy tak, jak jest to napisane na opakowaniu.

W ostatnim kroku dodajemy szpinak oraz groszek. Jeśli jest taka potrzeba, to całość możemy doprawić solą i pieprzem do smaku.
Tak przygotowaną zupę podajemy ze startym parmezanem. Taka wiosenna i szybka zupa jest świetnym rozwiązaniem jeśli zostało nam trochę rosołu lub po prostu chcemy spróbować nowych smaków.
Sprawdź przepis z 1871 roku na makaron. Zobacz, co wyjdzie z połączenia pieczarek i schabu.






































