Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Wachowicz wlewa ją obok mleka do naleśników. Wychodzą idealnie puszyste
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 19.05.2024 20:44

Wachowicz wlewa ją obok mleka do naleśników. Wychodzą idealnie puszyste

naleśniki
Fot. IG/ewawachwoizc, Canva. Nadya_Grunau

Naleśniki są zawsze dobrym pomysłem na pyszny posiłek. Te z przepisu Ewy Wachowicz wychodzą niezwykle puszyste. Wszystko dzięki składnikowi, który znana restauratorka dolewa do ciasta naleśnikowego. 

Wlej to do ciasta naleśnikowego

Za naleśnikami przepadają mali i duzi smakosze. To pyszne danie jest szybkie i proste w przygotowaniu. Można podawać ja dosłownie na każdy posiłek. Smakują na słodko i słono, a  to daje nam wiele kulinarnych możliwości. 

Swój przepis na naleśniki z wybornym truskawkowym farszem prezentuje też Ewa Wachowicz. Ciasto naleśnikowe robi z dodatkiem mleka, ale wlewa też do niego wodę gazowaną. Ten zabieg sprawia, że naleśniki wychodzą puszyste i lekkie jak chmurka. Poniżej znajdziesz przepis na to smaczne danie od Ewy Wachowicz

naleśniki
Fot. Canva/NikonSchutterman
Ważny komunikat Dino. Klienci z pewnością to docenią

Jak zrobić naleśniki z nadzieniem serowym z przepisu Ewy Wachowicz?

Składniki na ciasto:

  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli

Składniki na nadzienie:

  • ¼ kg białego sera
  • 5 łyżek śmietanki
  • truskawki
  • 1 łyżka cukru
  • krem czekoladowy
  • bita śmietana do dekoracji

Przygotowanie dania zacznij od wymieszania w misce jajek, cukru, mleka i soli. Dosyp mąkę i składniki zmiksuj. Następnie wlej wodę gazowaną i wyrób na gładkie ciasto. Smaż na klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor.

Teraz zajmij się nadzieniem do naleśników. Biały ser przetrzyj przez sito, dodaj cukier, śmietankę i truskawki. Dokładnie połącz składniki i nadzienie nakładaj na naleśniki. Danie możesz udekorować kremem czekoladowym i bitą śmietaną. 

Naleśniki pełne smaku i słodyczy

Naleśniki z przepisu Ewy Wachowicz wychodzą idealnie puszyste. To zasługa wody gazowanej, którą dolewamy do ciasta naleśnikowego. Znana restauratorka to pyszne danie podaje z nadzieniem serowo-truskawkowym. Do tego słodka dekoracja z kremu czekoladowego i bitej śmietany.

Takie naleśniki to marzenie każdego łasucha. Możemy podać je na obiad lub na deser. Naleśniki są pyszne, słodkie i puszyste jak nigdy dotąd. Dlatego warto skorzystać z przepisu od Ewy Wachowicz i skosztować naleśników, które rozpływają się w ustach. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić kiszony agrest.  Podawaliśmy przepis na apetyczny chlebek z patelni. 

naleśniki
Fot. Canva/oksanashufrych

Źródło: ewawachowicz.pl