Wachowicz wlewa ją obok mleka do naleśników. Wychodzą idealnie puszyste
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/1920/nalesniki_5fd33c593f.jpg)
Naleśniki są zawsze dobrym pomysłem na pyszny posiłek. Te z przepisu Ewy Wachowicz wychodzą niezwykle puszyste. Wszystko dzięki składnikowi, który znana restauratorka dolewa do ciasta naleśnikowego.
Wlej to do ciasta naleśnikowego
Za naleśnikami przepadają mali i duzi smakosze. To pyszne danie jest szybkie i proste w przygotowaniu. Można podawać ja dosłownie na każdy posiłek. Smakują na słodko i słono, a to daje nam wiele kulinarnych możliwości.
Swój przepis na naleśniki z wybornym truskawkowym farszem prezentuje też Ewa Wachowicz. Ciasto naleśnikowe robi z dodatkiem mleka, ale wlewa też do niego wodę gazowaną. Ten zabieg sprawia, że naleśniki wychodzą puszyste i lekkie jak chmurka. Poniżej znajdziesz przepis na to smaczne danie od Ewy Wachowicz.
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_8cf2b553de.jpg)
Jak zrobić naleśniki z nadzieniem serowym z przepisu Ewy Wachowicz?
Składniki na ciasto:
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
Składniki na nadzienie:
- ¼ kg białego sera
- 5 łyżek śmietanki
- truskawki
- 1 łyżka cukru
- krem czekoladowy
- bita śmietana do dekoracji
Przygotowanie dania zacznij od wymieszania w misce jajek, cukru, mleka i soli. Dosyp mąkę i składniki zmiksuj. Następnie wlej wodę gazowaną i wyrób na gładkie ciasto. Smaż na klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor.
Teraz zajmij się nadzieniem do naleśników. Biały ser przetrzyj przez sito, dodaj cukier, śmietankę i truskawki. Dokładnie połącz składniki i nadzienie nakładaj na naleśniki. Danie możesz udekorować kremem czekoladowym i bitą śmietaną.
Naleśniki pełne smaku i słodyczy
Naleśniki z przepisu Ewy Wachowicz wychodzą idealnie puszyste. To zasługa wody gazowanej, którą dolewamy do ciasta naleśnikowego. Znana restauratorka to pyszne danie podaje z nadzieniem serowo-truskawkowym. Do tego słodka dekoracja z kremu czekoladowego i bitej śmietany.
Takie naleśniki to marzenie każdego łasucha. Możemy podać je na obiad lub na deser. Naleśniki są pyszne, słodkie i puszyste jak nigdy dotąd. Dlatego warto skorzystać z przepisu od Ewy Wachowicz i skosztować naleśników, które rozpływają się w ustach. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić kiszony agrest. Podawaliśmy przepis na apetyczny chlebek z patelni.
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_3eeaf021af.jpg)
Źródło: ewawachowicz.pl
![sernik na zimno](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_na_zimno_9c811bdcdd.jpg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_83ca7632fd.jpg)
![szybki obiad](https://images.iberion.media/images/origin/szybki_obiad_73adb630ae.jpg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_790517aa31.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_c607ac36ba.jpg)
![pierogi](https://images.iberion.media/images/origin/pierogi_e6226c5b21.jpg)
![malinowa chmurka](https://images.iberion.media/images/origin/malinowa_chmurka_95beda55fc.jpg)
![fasolka szpargowa](https://images.iberion.media/images/origin/fasolka_szparagowa_de07578e02.png)
![jajecznica](https://images.iberion.media/images/origin/jajecznica_015869fb88.jpg)
![placki z cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/placki_z_cukinii_7c6e7b3ec4.jpg)
![brzoskwinie w cieście](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_brzoskiwnie_01eb7f9dd3.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_14de36c0a6.jpg)
![ciasto z wiśniami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_wisniami_3278fa7b29.jpg)
![ciasto z kruszonką](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_kruszonka_21ad3199e0.jpg)
![przekąski](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_f1947a6844.jpg)
![chleb](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowany_chleb_63096fbcb3.jpg)
![ciasto jabłecznik](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_jablecznik_6d6fa0cb95.jpg)
![zapiekanka z ziemniaków](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekanka_z_ziemniakow_980ec38e56.jpg)
![dżem z świdośliwy](https://images.iberion.media/images/origin/dzem_e7d0c6a31e.jpg)
![zupa nic](https://images.iberion.media/images/origin/zupa_nic_57527ddef7.jpg)
![śniadanie](https://images.iberion.media/images/origin/sniadanie_a6e00cf11b.jpg)
![sernik baskijski](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_9ce33909f5.jpg)
![kalafior](https://images.iberion.media/images/origin/kalafior_e2299439e3.jpg)
![delicje na blasze](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_ea6858bcba.jpg)
![kluski drożdżowe](https://images.iberion.media/images/origin/kluski_drozdzowe_21c61fad7b.jpg)
![sernik](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_cfde3988da.jpg)
![walfe z PRL pischinger](https://images.iberion.media/images/origin/wafle_z_PRL_f883c13e43.jpg)
![ciasto drożdżowe przepis](https://images.iberion.media/images/origin/candy_girl_kitchen_a1adb5840c.jpg)
![proszek do prania](https://images.iberion.media/images/origin/proszek_do_prania_d68a819b79.jpg)
![Ciasto bez pieczenia z owocami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_z_owocami_13dc4e99a7.jpg)
![Porzeczki](https://images.iberion.media/images/origin/Porzeczki_4_5379f2a703.jpg)
![Kiszone ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/Kiszone_ogorki_9b1c57a0b3.jpg)
![ciasto drożdżowe z serem](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_z_serem_1cd66f24fc.jpg)
![wisząca babka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszaca_babka_85d138b55e.jpg)
![orzechy włoskie](https://images.iberion.media/images/origin/7276_f360fb3efa.jpg)