Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Wymieszaj z masłem i wlej do mleka. Powstaje z tego największy przysmak
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 22.06.2024 16:35

Wymieszaj z masłem i wlej do mleka. Powstaje z tego największy przysmak

danie na kolacje
Fot. YouTube/Smaczny.tv

Poznaj przepis na przysmak i podaj go na kolację. Przygotujesz go tylko z kilku prostych składników, które masz w swojej kuchni. Smak na pewno ich zachwyci i będziesz musiała robić ten przysmak bardzo często. Przepis jest banalnie prosty. 

Kolacja będzie udana

Trudno dokładnie określić, czym jest przysmak, jaki przygotujesz z przepisem umieszczonym w dalszej części artykułu. Konsystencją jest zbliżony do twarogu, lecz przygotowuje się go z kilku zaskakujących składników, między innymi z mleka.

Ser ze względu na swoją lekkość świetnie sprawdzi się jako przysmak na kolację. Jego smak zachwyci twoją rodzinę na tyle, że będą chcieli jeść go na okrągło. Na szczęście z przepisem umieszczonym poniżej zrobisz go w łatwy i szybki sposób. 

skałdniki na ser.jpg
Fot. YouTube/Smaczny.tv
Smaki PRL na dobre zagościły w Radomiu. W mieście trwa niezwykła akcja

Tylko kilka składników

Jak już wiesz, najważniejszymi składnikami jest mleko. Jednak ono samo nie wystarczy. Potrzebne są także inne składniki. Wszystkie umieszczono na liście poniżej. Sprawdź ją dokładnie, a następnie przygotuj wszystkie niezbędne produkty i przygotuj z nich ten smaczny przysmak. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Smaczny.tv, który znajduje się na YouTubie.

Składniki:

  • 2,5 l mleka
  • 300 g masła
  • 6 jajek
  • 20 g soli
  • 2 l wody

Przepis na zaskakującą kolację

Do słoika wlej mleko. Do miski wbij jajka i dodaj miękkie masło oraz sól. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę. Następnie przelej je do słoika z mlekiem. Dokładnie wymieszaj i włóż zamknięty słoik do dużego garnka. Zalej go wodą i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając zawartość słoika. Kiedy składniki się połączą, zaprzestań gotowania. 

Sitko wyłóż gazą i przelej przez nie zawartość słoika. Masę z gazy odciśnij, a następnie zawiń i zwiąż w gazę. Zawiniątko dociąż od góry garnkiem z wodą i razem z sitkiem umieść na dwie godziny w lodówce. Na koniec krój ser na kawałki i podawaj go na kolację. Sprawdź przepis na gołąbki od siostry Anieli oraz dowiedz się, która ryba jest najzdrowsza

ser.jpg
Fot. YouTube/Smaczny.tv