Żadne mleko z cebulą. Ten sposób na schabowe bije inne na głowę
Zwykłe kotlety schabowe to przeżytek. Podczas obiadu zaskocz rodzinę i gości. Takiego smaku dania nikt nie będzie się spodziewał. Zapomnij o mleku z cebulą i przygotuj kotlety schabowe w majonezie. Kruche, dobrze przyprawione mięso zachwyci smakiem i soczystością.
Kotlety schabowe w majonezie to nowy kulinarny trend
Kilka lat temu w Polsce zapanowała moda na namaczanie schabu w mleku z dodatkiem cebuli. Dziś wiemy, że jest znacznie lepszy i bardziej apetyczny trend. Kotlety schabowe w majonezie potrzebują ok. 4 godzin marynowania, aby uzyskać pełnię smaku. Będziecie zachwyceni efektem końcowym.
Jolki smalec z fasoli smakuje, jak tradycyjny. Mąż się jeszcze nie poznałPrzepis na kotlety schabowe w majonezie
Składniki:
- 4 plastry schabu wieprzowego
- 4 łyżki majonezu
- 4 jajka
- natka pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Najlepsze kotlety schabowe w majonezie krok po kroku
Przygotuj marynatę do kotletów schabowych w majonezie. W tym celu w miseczce wymieszaj jajka wraz z sosem. Dodaj do nich posiekaną natkę pietruszki, a na koniec przypraw całość do smaku solą i pieprzem.
Mięso na kotlety schabowe w majonezie równomiernie rozbij za pomocą tłuczka. Następnie dokładnie obtocz je w przygotowanej marynacie. Schab wraz z marynatą przełóż do miski, przykryj i wstaw do lodówki na ok. 4 godziny.
Po upływie tego czasu kotlety schabowe w majonezie wyjmij z lodówki. Każdego z nich opanieruj starannie w bułce tartej. Kotlety smaż na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Kiedy zrobią się złociste z obu stron, gotowe są do podania. Z tej nietypowej części mięsa przyrządzisz wyjątkowo apetyczne kotlety. Przygotowanie gigantycznego schabowego z popularnym kucharzem to żaden problem.