Anna Lewandowska uwielbia modyfikować tradycyjne przepisy polskiej kuchni. Swój sposób ma nawet na kotlety mielone. Dzięki pomysłowemu doborowi przypraw te kotlety smakują, jak żadne inne. Znajdziemy w nich złocistą kurkumę, ostre chili i aromatyczny majeranek.Kotlety mielone Anny Lewandowskiej kryją w sobie jeszcze jedną niespodziankę. Celebrytka, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta na portalu Instagram, dodaje do nich ugotowane na parze, starte buraki. Użycie mielonego mięsa z indyka wynosi zdrowotny aspekt dania na nowy poziom. Koniecznie wypróbujecie ten przepis.
Faworki nie muszą być tłuste i ciężkostrawne. Wystarczy, że podobnie jak Anna Lewandowska przygotujemy je w piekarniku, a do sporządzenia masy wykorzystamy zdrowe składniki. Receptura jest niezwykle prosta. Spróbujecie? Tłusty Czwartek bez faworków nie będzie udany. Warto pokusić się o przygotowanie zdrowszej wersji chrustu. Anna Lewandowska radzi, by skorzystać z piekarnika i zdradza, jakie zdrowe produkty stosuje do przygotowania ciasta. Jej rarytas jest znacznie lżejszy.
Anna Lewandowska ma zdrowy sposób nawet na Tłusty Czwartek. Nad tradycyjne smażone pączki przedkłada swoje własne- pieczone. Dzięki temu jej przysmaki mają obniżoną zawartość tłuszczu i są mniej tuczące. Celebrytka zaręcza, że są przy tym wyjątkowo pyszne.Pączki Anny Lewandowskiej nie zawierają w sobie także mąki pszennej ani białego cukru. Zamiast tego żona słynnego piłkarza używa zdrowych zamienników. Do środka wkłada domowe powidła z jabłkami. Warto sprawdzić ten zdrowy i smakowity patent.Anna Lewandowska poważnie podchodzi do kwestii żywienia siebie i członków swojej rodziny. Unika uzależniających jej zdaniem tłuszczów cukierniczych oraz cukru białego. Na odstępstwa od diety nie pozwala sobie nawet na takie okazje, jak Tłusty Czwartek. Dzięki temu możemy poznać jej pomysłowe patenty na zdrowe alternatywy na rozmaite przysmaki.
Anna Lewandowska zdradziła przepis na bezglutenowe ciasto na pierogi. Zagniata aż 4 rodzaje mąki z olejem kokosowym i wrzątkiem. Pierogi wychodzą perfekcyjnie z każdym farszem. Ciasto jest lekkie i dosłownie rozpływa się w ustach.Anna Lewandowska udziela się w mediach społecznościowych. Prowadzi również stronę internetową, hpba.pl, na której dzieli się z fanami przepisami na kultowe dania w lekkiej i zdrowej wersji. Niedawno Lewandowska zdradziła przepis na bezglutenowe ciasto na pierogi. Ciasto jest proste w przygotowaniu, a pierogi wyśmienite.Przepis wykorzystany w artykule pochodzi właśnie z jej oficjalnej strony. Lewandowska miesza aż 4 rodzaje mąki: mąkę z tapioki, mąkę ziemniaczaną, kukurydzianą i ryżową. Do masy nie dodaje jajka. Nie dodaje również roztopionego masła, czy oleju rzepakowego.Do ciasta na pierogi z 4 rodzajów mąki, dodaje olej kokosowy, który wcześniej rozpuszcza w łyżce wrzątku. Ciasto po wyrobieniu jest gładkie i elastyczne. Pierogi wychodzą perfekcyjnie z każdym farszem.
Domowe mleko owsiane według przepisu Anny Lewandowskiej przygotujesz z płatków owsianych, wody i substancji słodzącej. Mleko będzie gotowe dosłownie w 40 minut. Domowe mleko roślinne jest o wiele smaczniejsze i tańsze od kupnego produktu.Mleko owsiane jest świetną alternatywą dla mleka krowiego. Jest pożywne, zdrowe, ma mało kalorii. Pół szklanki mleka owsianego dostarcza około 50 kcal. Mleko z płatków owsianych jest polecane osobom uczulonym na laktozę i cierpiącym na skazę białkową. Laktoza i białko zwierzęce w dużych ilościach znajdują się w krowim mleku.Gotowe mleko roślinne jest niestety dużo droższe od zwykłego mleka. 1 l mleka owsianego kosztuje około 10 zł, w zależności od firmy i sklepu. Mało kto wie, że mleko owsiane możemy zrobić samodzielnie w domu. Wtedy będzie kosztować grosze. Anna Lewandowska zdradziła najlepszy przepis.Domowe mleko zrobimy z kilku łyżek płatków owsianych, wody i substancji słodzącej. Lewandowska mleko owsiane słodzi suszonymi daktylami lub naturalnym słodzikiem, np. stewią. Do mleka możemy dodać również miód. W ten sposób wzbogacimy je o cenne składniki.
Dietetyczka oceniła catering Anny Lewandowskiej. Sprawdziła, co można zamówić u celebrytki za 88 złotych. Tyle kosztował ją dzienny jadłospis, który oceniła pod kątem smaku i odżywczości. Wiemy, jakie były jej wnioski.Koszt posiłków na jeden dzień w cateringu Anny Lewandowskiej wynosi aż 88 złotych. Trzeba przyznać, że za taką cenę można by spodziewać się dań obfitych, różnorodnych i przede wszystkim smacznych. Czy rzeczywiście tak było?
Anna Lewandowska od zawsze przykłada baczną uwagę do swoich posiłków. Zdrowy sposób odżywiania nie oznacza jednak rezygnacji ze smacznego jedzenia. Aby tego dowieść, podzieliła się przepisem na świąteczny budyń. Słodki przysmak przyrządzony jest z kaszy jaglanej.Kasza jaglana jest bogatym źródłem żelaza. Zawiera w sobie również sporą dawkę witamin z grupy B. Zamiast zwykłego cukru, Anna Lewandowska używa zdrowego cukru kokosowego. Taki budyń można pałaszować bez żadnych wyrzutów sumienia.
Anna Lewandowska słynie ze swoich nowatorskich i zdrowych przepisów. Tym razem postawiła na pyszne ciasto z ciecierzycy. Dodatek słodkich daktyli oraz intensywnej gorzkiej czekolady gwarantuje obłędny smak deseru. Ten pomysł jest w sam raz na święta.Zarówno ciecierzyca jak i daktyle przed użyciem do ciasta wymagają namoczenia. O ile suszonym owocom wystarczy zaledwie kwadrans, tak ciecierzyca potrzebuje na kąpiel ok. 12 godzin. Przygotowanie niezwykłego ciasta Anny Lewandowskiej warto wobec tego zaplanować z odpowiednim wyprzedzeniem.
Warzywne pasztety są nie tylko smaczną, ale i zdrową propozycją na kanapki. Wie o tym doskonale Anna Lewandowska. Popularna sportsmenka podzieliła się swoją recepturą na wyborny pasztet z buraka. Taki dodatek sprawdzi się nie tylko na święta.Anna Lewandowska swój pasztet przygotowuje na bazie kaszy jaglanej oraz buraków. Tak dobrane produkty gwarantują solidną porcję żelaza, a także cennych witamin i minerałów. Do tego dodajmy starannie dobrane zioła i przyprawy. Smaku tego pasztetu nie zapomnisz przez długi czas.
Przepisów na pierniczki jest wiele. Receptura Anny Lewandowskiej jest jednak wyjątkowa. Celebrytka wykorzystuje mąkę owsianą i gryczaną, dzięki czemu smak rarytasu jest niepowtarzalny, a po słodycz może sięgnąć nawet osoba uczulona na gluten. Spróbujecie? Wielu smakoszy nie wyobraża sobie świąt bez pierniczków. Anna Lewandowska zaproponowała smakowitą wersję tych aromatycznych ciasteczek przyrządzoną z mąk bezglutenowych. Zrobienie nie zajmuje wiele czasu, a z pewnością zachwycone będą nie tylko dzieci.
Niezwykłym patentem na ciasto z jabłkami podzieliła się Anna Lewandowska. Popularna sportsmenka znana jest ze swoich pysznych, a przy tym zdrowych przepisów. Ten świąteczny przysmak wykonany z wyjątkowych składników kusi, jak mało co.Anna Lewandowska, której zdjęcie pochodzi z oficjalnego konta w portalu Instagram, w swoich przepisach stawia na same zdrowe składniki. Nie uświadczymy w nich cukru, glutenu lub niezdrowego tłuszczu. Wszystko to zastąpione jest alternatywnymi produktami. Smak jej potraw niezmiennie pozytywnie zaskakuje.
Jesienną zupę można przyrządzić z różnych produktów. Danie powinno być sycące i rozgrzewające, by dostarczyć nam energii w chłodniejsze dni. Anna Lewandowska proponuje zrobienie przysmaku z jadalnych kasztanów. Doprawia krem korzennymi przyprawami i wanilią, dzięki czemu nie tylko jest smaczny, ale też pięknie pachnie. Spróbujecie? Jadalne kasztany są wyjątkowo zdrowym produktem, z którego przygotować można znakomita jesienną zupę. Receptura Lewandowskiej jest prosta, a aromatyczne dodatki, które stosuje, znakomicie podkreślają smak rarytasu. Warto skosztować.
Znudził wam się klasyczny krupnik? Spróbujcie wersji Anny Lewandowskiej. Celebrytka proponuje dodanie kalarepy. Słodkie i nieco już zapomniane warzywo doskonale uzupełni smak dania. Spróbujecie?Krupnik jest prostą i sycącą zupą. Przygotowany według przepisu Anny Lewandowskiej zachwyci słodką nutą i zdrowym składem. Oprócz niepozornego często pomijanego w kulinariach warzywa do dania trafi też kasza jaglana i zielony groszek, które obfitują w białko i szereg składników odżywczych. Warto skosztować.
Czy można zrobić sernik bez twarogu? Anna Lewandowska pokazała przepis, który nie zawiera ani grama nabiału. Zastępuje go kaszą jaglaną i mleczkiem kokosowym. Całość jest kremowa, lekka i sycąca. Spróbujecie?Jeśli spodziewacie się gości, którzy nie mogą jeść nabiału, możecie poczęstować ich pysznym sernikiem bez twarogu. Korzystając z receptury Anny Lewandowskiej, zrobicie pełen smaku, niezwykle aromatyczny deser z nutami kokosowymi. Wszyscy będą zachwyceni.
Anna Lewandowska kiszone buraki łączy z niecodziennymi składnikami. Sałatka z warzywami, granatem i sosem z oliwy z oliwek i korzennych przypraw jest absolutnym hitem. Sałatka jest świetnym pomysłem na zdrowy i sycący podwieczorek lub kolację dla całej rodziny. Anna Lewandowska na swojej stronie hbpa.pl dzieli się z fanami przepisami na zdrowe, lekkie i pożywne dania. Lewandowska zdradziła niedawno pomysł na kiszone buraki z niecodziennymi i zaskakującymi wręcz dodatkami. Sałatka zachwyca smakiem, aromatem i lekkością.Do sałatki z kiszonych buraków Lewandowska dodaje gotowaną marchewkę, ciecierzycę i granat. Przygotowuje również sos na bazie korzennych przypraw. Oliwa połączona z kardamonem, imbirem, zielem angielskim i goździkami doskonale scala sałatkę i sprawia, że ma rewelacyjny smak.Kiszone buraki przygotujemy w domu w prosty sposób. Są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe, warto więc mieć je zimą w swojej spiżarni. Kiszone buraki wykorzystamy do sałatek, a także do barszczu czerwonego. Kiszonki mają bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm, dlatego powinniśmy włączyć je do naszej diety.
Szukacie pomysłu na świetne ciasto ze śliwkami? Przepis Anny Lewandowskiej na przysmak w wersji bezglutenowej ma szansę wam się spodobać. Wypiek przygotowuje się niemalże ekspresowo, a jest lekki i obłędnie pyszny. Spróbujecie? Nikt chyba nie jest w stanie oprzeć się delikatnemu ciastu z ze śliwkami. Przygotowana według przepisu Anny Lewandowskiej słodycz pięknie pachnie i kusi lekkością. Do jej zrobienia użyjemy zdrowych składników i bezglutenowej mąki — każdy będzie mógł się skusić.
Kulki mocy są smaczną i niezwykle zdrową przekąską. Wie o tym doskonale Anna Lewandowska, która taką właśnie przegryzkę przygotowuje dla swojego męża Roberta. Energetyczny przysmak doskonale sprawdza się nie tylko przed intensywnymi treningami. Koniecznie spróbujecie. Szukacie pomysłu na zdrowe i pełne smaku słodkie przekąski? Kulki mocy Anny Lewandowskiej będą idealnym rozwiązaniem. Pełen orzechów i aromatycznych przypraw deser pokochają nawet najbardziej wybredni. Spróbujecie?
Wiecie, że Ania Lewandowska nie piecze gołąbków, bo ma na nie lepszy patent? Gotuje je na parze, dzięki czemu są niezwykle delikatne. Ich dopełnieniem jest lekki farsz, który zachwyci każdego. Trenerka robi go z mięsa drobiowego, jak przystało na osobę dbającą o szczupłą sylwetkę.Planujecie zrobić dziś gołąbki z kapusty? Mamy dla was doskonały przepis Anny Lewandowskiej na lekkie i pyszne gołąbki. Kluczem do sukcesu jest tu farsz z mięsa indyczego oraz ugotowanie gołąbków na parze. W ten sposób powstaje lekkostrawna i niskokaloryczna wersja polskiego przysmaku.
Kotlety mielone mogą być lekkie. Anna Lewandowska przyrządza je z delikatnego mięsa drobiowego, które łączy z burakiem i kurkumą. Te dwa składniki sprawiają, że masa jest pełna smaku, lekko pikantna i wprost rozpływa się w ustach. Spróbujecie? Kotlety mielone Anny Lewandowskiej są soczyste i aromatyczne. Gwiazda dodaje do mięsa buraki i kurkumę, dzięki czemu całość nabiera charakteru i lekkości. Jeżeli zdecydujecie się na ich upieczenie, przyrządzicie niezwykle zdrowe danie obiadowe.
Kopytka są rarytasem, który ceni wielu smakoszy. Zazwyczaj przygotowujemy je z ziemniaków i podajemy do obiadu. Anna Lewandowska proponuje swoją wersję klasyku przygotowana na bazie ugotowanej kaszy jaglanej i tofu. Danie jest równie smaczne i niezwykle sycące. Spróbujecie?Kopytka często podaje się z gulaszem czy też sosem np. grzybowym. Zaproponowany przez Annę Lewandowską specjał z kaszy jaglanej i tofu będzie wyśmienity w obu wersjach — wytrawnej lub na słodko. Prosty przepis pozwoli wam przygotować je bardzo sprawnie. Spróbujcie, a pokochacie ten smak.
Babka wielkanocna jest jednym z ulubionych wypieków wielu smakoszy. Anna Lewandowska proponuje zdrową wersję z dodatkiem rodzynek — składnika, który potrafi wywołać burzliwe dyskusje. Jego dodatek nadaje babce przyjemnej tekstury i z pewnością spodoba się nawet sceptykom. Raz spróbujecie, a zachwytom nie będzie końca.Babka wielkanocna jest obowiązkowym punktem na świątecznym stole w wielu domach. Po pysznych smakołykach od siostry Anastazji i bananowej wersji o wyrazistym smaku czas na zdrowy specjał. Anna Lewandowska proponuje pyszne ciasto z rodzynkami, które odmieni wasze spojrzenie na świąteczne wypieki. Spróbujecie koniecznie.
Biała kiełbasa nadaje się do jedzenia nie tylko w żurku, wszak można podać ją na wiele różnych sposobów. Ania Lewandowska na Wielkanoc podaje ją pieczoną w ziołach oraz cebuli. Tak przygotowane mięso zachwyca soczystością, delikatnością oraz obłędnym smakiem. Niżej zdradzamy jak przygotować pyszne świąteczne danie Lewandowskiej. Pieczona biała kiełbasa od Anny Lewandowskiej jest wyjątkowa pod względem bardzo charakterystycznego smaku. Mieszanka bazylii, rozmarynu, majeranku, czosnku i oregano daje niezapomniany i intensywny aromat. Dzięki pieczeniu kiełbasy w piekarniku nie traci się żadnych soków tak, jak w przypadku gotowania jej w wodzie. Polecamy podawać ją z dodatkiem tłuczonych ziemniaków oraz zwykłego kiszonego ogórka.
Oto puszysta babka wielkanocna Ani Lewandowskiej. Jest prosta i zdrowa i zawiera jeden nieoczywisty składnik, czyli cukinię. Przygotuj tę babkę na święta, a nie pożałujesz. Ten słodki rarytas jest nie tylko pyszny, ale też cenny pod względem wartości odżywczej. Ciasta należą do słodkości i w sumie mało kto oczekuje od nich wartości zdrowotnych. Jednak czemu nie? Czy nie lepiej zjeść coś smacznego, a przy tym wartościowego? Taką właśnie babkę proponuje Anna Lewandowska, która jak mało kto potrafi dbać o linię. Warto więc ją naśladować.
Placki ziemniaczane dla wielu są wspomnieniem z dzieciństwa, lecz niektórzy nieprzerwanie cieszą się ich smakiem. Anna Lewandowska swoje doprawione szczyptą kurkumy placki podaje z aromatycznym sosem pieczarkowym na bazie mleczka kokosowego. Taki posiłek nie tylko pysznie smakuje, lecz jest również wyjątkowo zdrowy. Placki ziemniaczane to szybki sposób na sycący i pożywny obiad, który przy okazji można przygotować za naprawdę małe pieniądze. Najlepiej smakują zaraz po usmażeniu, dlatego nie warto robić ich zbyt dużo. Anna Lewandowska placki polewa sosem z pieczarek, ugotowanym na bazie mleczka kokosowego. Doprawia go mnóstwem świeżego szczypiorku, który dzięki dużej zawartości witaminy C, korzystnie wpływa na zdrowie.
Co zrobić na obiad? Może delikatne gołąbki według przepisu Anny Lewandowskiej? Możecie je jeść bez wyrzutów sumienia, bo zawierają delikatne, chude mięso, a poza tym moc warzyw. Pracę przy gołąbkach warto sobie rozłożyć na dwa dni. Jednego dnia sparzyć liście kapusty i zrobić farsz, drugiego uformować gołąbki i je upiec lub ugotować. Gołąbki są niezwykle smacznym daniem. Nic dziwnego, wszak łączą w sobie kilka składników, które doskonale ze sobą harmonizują. Zwykle farsz do gołąbków robi się z mielonej wieprzowiny i ryżu. Jednak Anna Lewandowska stawia na mięso z indyka, a zamiast ryżu dodaje warzywa. Zresztą sami zobaczcie.
Kopytka są popularnym i prostym w przygotowaniu dodatkiem obiadowym. Tradycyjnie przyrządza się go z ugotowanych ziemniaków, lecz istnieją też inne warianty. Z przepisu Anny Lewandowskiej zrobicie kopytka dyniowe. Są równie smaczne i satysfakcjonujące. Spróbujecie? Anna Lewandowska często zaskakuje nietypowy recepturami. Wystarczy wspomnieć jej mielone z burakiem czy placki ziemniaczane ze szpinakiem. Tym razem zdradzamy, jak celebrytka przygotowuje popularne kopytka. Zamiast ziemniaków wybiera dynię, co sprawia, że wyrób jest delikatnie słodki, jednocześnie pozostając sycącym.
Macie ochotę na nietypowe gołąbki wegetariańskie? Przepis Anny Lewandowskiej pozwoli wam przygotować pełną smaku w pełni roślinną wersję tej tradycyjnej potrawy. Zawinięta we włoską kapustę kasza gryczana z pieczarkami urzeknie wielu smakoszy. Spróbujecie? Receptury Anny Lewandowskiej zaskakują nietypowy składnikami. Wystarczy wspomnieć jej lekkie pączki czy placki ziemniaczane ze szpinakiem. Gołąbki w jej wykonaniu też będą niezwykłe. Celebrytka przygotowuje do nich wyborny farsz z kaszy gryczanej i pieczarek. Jest smacznie i zdrowo. Skusicie się?
Tłusty Czwartek to genialna okazja do popuszczenia diety i zjedzenia pysznych pączków i faworków. Ania Lewandowska zaprezentowała swój genialny patent na faworki w znacznie mniej kalorycznej wersji. Sportsmenka używa do ich wykonania mąki owsianej oraz jogurtu kokosowego, co daje zdrowy i smaczny efekt. Faworki zaraz obok pączków są bardzo ważnym symbolem Tłustego Czwartku, dlatego warto przygotować je w najlepszym wydaniu. Nie polecamy kupowania ich w cukierniach, ponieważ z łatwością zrobisz je samodzielnie od podstaw. Receptura Ani Lewandowskiej składa się jedynie z 5 składników, dlatego nikt nie powinien mieć problemu z ich zdobyciem. Dietetyczne faworki Lewandowskiej mają na tyle mało cukru, że można zajadać się nimi do woli.