Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Dieta

Dieta

Mcdonalds
11.01.2023 17:06 Dietetyk zdradził, co zjadłby w McDonald's. Werdykt nie mieści się w głowie

McDonald's nie słynie z podawania zdrowego jedzenia. Czasami jednak zdarza się nam tam stołować. Co wybrać z menu, aby posiłek choć odrobinę spełniał założenia odpowiedniego odżywiania się? Znany dietetyk Michał Wrzosek stawia na sałatkę oraz McWrapa z kurczakiem.Na swoim kanale YouTube Michał Wrzosek (z którego pochodzi powyższe zdjęcie), udziela porad zarówno żywieniowych, jak i zakupowych. Ostatnio przyszło mu dokonać kłopotliwego wyboru w sieci znanego fast foodu. Nie było łatwo, jednak okazuje się, że i w McDonald's można wybrać "mniejsze zło". Popularny dietetyk podzielił się swoimi spostrzeżeniami.

Dlaczego Lidl wystawił na półki brzydkie owoce i warzywa?
11.01.2023 09:09 Dlaczego Lidl wystawił na półki brzydkie owoce i warzywa? Powód jest bardzo ważny

Sieć Lidl wróciła do sprzedawania niedoskonałych warzyw i owoców od lokalnych producentów. Produkty odbiegające od norm dotyczących wyglądu od poniedziałku można nabyć we wszystkich placówkach dyskontu po obniżonych cenach. To doskonała okazja, by zaoszczędzić i uratować żywność przed zmarnowaniem. Większe, krzywe, z wadami skórki — takie warzywa czy owoce są tak samo wartościowe, jak te spełniające standardy wyglądu. Niestety producenci nierzadko zmuszeni są do ich wyrzucania. Lidl nie chce przyczyniać się do niepotrzebnego marnowania żywności i wprowadza możliwość zakupu nieidealnych produktów.

Promocja w Biedronce
10.01.2023 09:04 Właśnie się zaczęło. Tłumy ruszyły do Biedronki. Nie każdy się załapie, trzeba się śpieszyć

Wtorek w Biedronce jest świetną okazją do uzupełnienia domowej spiżarki. Tym razem dyskont dla swoich klientów przygotował znakomitą promocję na olej rzepakowy. Zapoznaliśmy się z jej szczegółami. Olej rzepakowy jest jednym z ważniejszych produktów w kuchni. Świetnie nadaje się zarówno do smażenia, jak i do przygotowania smacznych wypieków, a przy tym stanowi cenne źródło kwasów omega-3 i omega-6. W ostatnim czasie niestety cena tego tłuszczu znacznie wzrosła, więc każda promocja jest dobrą okazją do oszczędzenia przy zakupach. Market Biedronka wychodzi naprzeciw potrzebom konsumentów i oferuje korzystną promocję na ten właśnie produkty.

Z liści laurowych zrobisz napój, który wzmocni stawy i kości. Nie ma cenniejszej receptury
09.01.2023 19:02 Z liści laurowych zrobisz napój, który wzmocni stawy i kości. Nie ma cenniejszej receptury

Liście laurowe są nie tylko przyprawą podkreślającą smak mięsa i innych dań. W medycynie naturalnej wykorzystywane są do przyrządzania naparu na wzmocnienie stawów i kości. Napój można również stosować wewnętrznie, jego działanie widać od razu.Napój z liści laurowych ma szerokie zastosowanie w medycynie naturalnej. Jest naturalnym lekarstwem wzmacniającym i uśmierzającym ból w chorobach reumatoidalnych i artretyzmie. Wystarczy, że posmarujemy nim bolące kości i stawy, a efekty zauważymy niemal od razu.Napój z liści laurowych możemy stosować również wewnętrznie w formie herbaty. Przygotowaną porcję napoju pijemy małymi łykami co pół godziny przez cały dzień. Kurację stosujemy przez 2- 3 dni. Napój wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, oczyszczające i wzmacniające. Należy pamiętać jednak, aby nie przesadzić z ilością wypitego naparu i nie wypić jej od razu, ponieważ grozi to krwotokiem. 1,5 szklanki napoju z liści laurowych wypitego dziennie w małych porcjach jest dawką zupełnie bezpieczną.

Dlaczego w musztardzie pojawia się woda?
08.01.2023 18:48 Dlaczego w słoiczku z musztardą pojawiła się woda? Czy nadal można ją jeść?

Musztarda jest jednym z popularniejszych, gotowych sosów, po jakie sięgamy. Zwykle jednak nie zużywamy na raz całego słoiczka, tylko po zakręceniu wstawiamy go do lodówki. W niektórych opakowaniach, po pewnym czasie pojawia się płyn. Czy oznacza on, że musztarda jest już zepsuta i trzeba ją wyrzucić? Otóż nie, dowiedzcie się dlaczego. Kupując musztardę kierujemy się zwykle smakiem. Wielu z nas ceni gładkie sosy, więc pojawiająca się w gorczycowym przysmaku woda, może budzić niepokój. Jest on jednak nieuzasadniony, bo mniej atrakcyjny wizualnie stan musztardy wcale nie wiąże się z utratą walorów smakowych i zagrożeniem dla zdrowia.

Dlaczego wędliny się psują?
08.01.2023 17:08 Dlaczego obecnie wędliny, tak szybko się psują? Nie chodzi tylko o przechowywanie

Wędliny dla wielu z nas są stałym elementem śniadań czy kolacji. Ich zakup jednak w ostatnich latach wiąże się z koniecznością szybkiego spożycia produktu. Dlaczego tak się dzieje? Znamy odpowiedź.Rezygnacja z wędlin powoli zaczyna być koniecznością. Coraz trudniej bowiem o dobrej jakości produkty, które nie są przesadnie drogie, a jednocześnie nie psują się w dzień po zakupie. Producenci wyrobów wędliniarskich niestety kierują się zyskiem i do wyrobów dodają składniki, których nikt świadomie nie chciałby spożywać.

Zasmażka bez tłuszczu jest zdrowsza
08.01.2023 13:57 Na jakim tłuszczu robisz zasmażkę? Nasza wersja jest o niebo lepsza od innych

Zasmażka jest popularnym dodatkiem do wielu zup czy sosów. Ma za zadanie dodać potrawie smaku, koloru, a także ją nieco zagęścić. Najczęściej zasmażkę przyrządza się z mąki i tłuszczu, dlatego jest dość kaloryczna. Proponujemy więc postawić na jej lżejszą wersję i zamiast tłuszczu dodać wodę lub bulion. Będzie równie smaczna.Wiele dań kuchni polskiej wzbogaca się o zasmażkę. Smażona na tłuszczu mąka pozwala szybko je zagęścić, lecz sprawia, że potrawy tracą na lekkości. Prosty wariant beztłuszczowy pozwoli odpowiednio wprowadzić mąkę do sosu czy zupy. Podpowiadamy, jak go przygotować i wyjaśniamy, czym różni się od innych wersji.

Sok z buraka
07.01.2023 18:33 Robiąc sok z buraka, dorzuć do niego jeszcze 1 owoc. Korzyści będą piorunujące

Sok z buraka słynie z cennych właściwości, lecz nie każdemu jego smak przypadnie do gustu. Wzbogacając go o dodatek pomarańczy, uzyskacie wciąż prostą, a bogatą w liczne witaminy i minerały mieszankę o orzeźwiającym charakterze i przyjemnej słodyczy. Musicie spróbować.Przygotowanie smacznego soku z buraka nie będzie wymagało użycia wyciskarki. Zblendowane składniki po odcedzeniu będą stanowiły świetny napój bogaty m.in. w witaminy A, C, D i E oraz witaminy z grupy. Towarzyszyć im będą m.in. żelazo, kwas foliowy, potas, cynk czy magnez. W jednej szklance dostarczy my sobie zatem pokaźny zestaw wspierających odporność, wzrok czy układ krwionośny elementów.

Który z bananów ze zdjęcia jest najzdrowszy? Większość osób nie zgaduje za pierwszym razem
06.01.2023 12:45 Który z bananów ze zdjęcia jest najzdrowszy? Większość osób nie zgaduje za pierwszym razem

Banany są owocami dostępnymi w sklepach przez cały rok. Mało kto wie, że ich wartości odżywcze uzależnione są od stopnia dojrzałości. Czy wiesz, który z bananów jest najzdrowszy? Dlaczego powinniśmy włączyć banany do diety? Efekty zauważymy od razu.W sklepach znajdziemy banany o różnym stopniu dojrzałości. Zwykle wybieramy twarde, żółte banany o jasnym odcieniu. Owoce te są lekko słodkie. Wiele osób rezygnuje z kupowania owoców o mocnym, żółtym kolorze i czarnych kropkach, ponieważ uważają, że banany te są już zepsute. Nic bardziej mylnego.Banany, które mają czarne plamki, mają najwięcej cukrów prostych, jednak są najzdrowsze, ponieważ zawierają silne antyoksydanty, potas i wiele cennych witamin. Miękkie, dojrzałe banany będą również świetnym dodatkiem do ciast, chlebka bananowego i wielu deserów. Owoce są bardzo zdrowe, dlatego warto włączyć je do codziennej diety. Wystarczy jeden banan dziennie, a możemy zmniejszyć ryzyko wystąpienia nowotworu aż o 40%. Z bananów przygotujemy domowe lody, dodamy je do jogurtu i owsianki.

Jak szybko i bezpiecznie rozmrozić mięso?
03.01.2023 12:24 Jak szybko i bezpiecznie rozmrozić mięso? 1 sposób bije inne na głowę

Rozmrażanie mięsa nie musi zajmować wiele czasu. Dzięki prostej sztuczce polegającej na włożeniu produktu w folii do zimnej wody, będzie on gotowy do użycia w dość krótkim czasie. Wyjaśniamy, na co koniecznie trzeba zwrócić uwagę. Przechowywanie mięsa w zamrażarce jest doskonałym sposobem na zachowanie jego świeżości przez długi czas. Jednak nieprawidłowe rozmrażanie może sprawić, że spożycie produktu będzie równie niebezpieczne, co sięgnięcie po przeterminowany. Podpowiadamy, jak uniknąć ryzyka.

Fit czekoladowe muffinki. Jedz bez wyrzutów sumienia
03.01.2023 04:00 Rewolucyjne fit muffinki możesz jeść bez wyrzutów sumienia. Pyszny deser i mało kalorii

Masz ochotę na coś słodkiego? Zamiast tradycyjnego ciasta lub babeczek, upiecz fit muffinki bez grama mąki i innych, kalorycznych składników. Fit muffinki są słodyczami przygotowanymi z czerwonej fasoli, banana, kakao i syropu klonowego. Są lekkie i pyszne.Ciasto na tradycyjne muffinki przygotowujemy z mąki, cukru, jajek i oleju. Dodajemy również sporą ilość czekolady. Babeczki są pyszne, ale bardzo kaloryczne. Możemy jednak zrobić kultowy deser w o wiele lżejszej wersji. Poznaj przepis na fit mufiinki i jedz bez wyrzutów sumienia.Bazą na ciasto do fit muffinek jest czerwona fasola. Zblendowana z dojrzałym bananem, syropem klonowym, oryginalnym kakao i masłem orzechowym tworzy gęstą, pyszną masę. Muffinki po upieczeniu są wilgotne w środku i pełne smaku. Są słodkie, puszyste i błyskawicznie znikają z talerzy.Fit muffinki przed pieczeniem oprószamy wiórkami czekolady. Wystarczą dwie kostki czekolady na wszystkie babeczki. Domowe słodycze są bardzo proste w przygotowaniu. Będą pysznym dodatkiem do kawy oraz pożywną przekąską w ciągu dnia.

Czy można jeść kiełkujący czosnek?
02.01.2023 12:12 Czy można jeść kiełkujący czosnek? Mnóstwo osób jest w błędzie

Czy czosnek, który kiełkuje, jest bezpieczny dla naszego zdrowia? Spożycie wyrazistej przyprawy z zielonymi fragmentami może budzić pewne obawy. Dowiedziono jednak, że warzywo w tej postaci nie jest trujące. Nie warto zatem go wyrzucać. Nie tak dawno natknąć można było się na opinię, że kiełkujący czosnek jest szkodliwy. Z szeregu badań przeprowadzonych przez naukowców z Uniwersytetu Kyungpook w Korei Południowej wynika jednak, że powtarzana informacja jest błędna i warzywo nie wykazuje cech trucizny.

Jak uratować kwaśne mandarynki?
01.01.2023 11:18 Prosty trick sprawi, że najkwaśniejsza mandarynka stanie się słodka. Proste i skuteczne

Dobrych mandarynek mało kto sobie odmówi. Co, jednak jeśli kupione przez nas owoce są kwaśne? Nie trzeba ich wcale wyrzucać. Wystarczy wymoczyć owoce w wodzie. Prosty trik poprawi ich smak. Zdradzamy, dlaczego jest skuteczny.Jeżeli kiedykolwiek zdarzyło wam się spróbować kwaśnej mandarynki, wiecie, że nie należy ona do najsmaczniejszych i nawet amatorzy mało słodkich przysmaków raczej nie zjedzą takiego owocu z radością. Na szczęście, znając jedną sztuczkę kulinarną, unikniecie wyrzucania go.

ogórki kiszone
01.01.2023 04:00 W Nowy Rok sięgnij po sok z kiszonych ogórków kiszonych. Od razu docenisz korzyści

Sok z ogórków kiszonych często jest polecany jako prozdrowotny napój, który pomoże nam przywrócić równowagę w organizmie po suto zakrapianej imprezie. Na czym polega jego fenomen? Warto wiedzieć. Skuteczność w przywracaniu dobrego samopoczucia po spożyciu alkoholu, jaka przypisywana jest sokowi z ogórków kiszonych, nie została potwierdzona badaniami. Co więcej, udowodniono, że jego picie może przyczynić się do nasilenia niektórych problemów trawiennych. Czy zatem warto stosować wodę z kiszonki?

Dlaczego warto pić zakwas z buraków?
26.12.2022 15:31 Dlaczego warto pić zakwas z buraków? Korzyści są nie do przecenienia

Zakwas z buraków wykazuje wiele prozdrowotnych właściwości. Zazwyczaj stosowany jedynie przy okazji przygotowywania barszczu produkt warto włączyć do swojej codziennej diety. Regularne spożywanie przyniesie nam same korzyści. Jeśli po przyrządzaniu barszczu znów pozostał nam zakwas z buraków, warto po prostu go wypić. Smak nie każdemu może przypaść do gustu, ale raczenie się fermentowanym napojem dobrze wpływa na nasz organizm na wielu polach. Dobrze jest choć spróbować - być może nam posmakuje.

Jak mrozić karpia?
26.12.2022 07:54 Jak mrozić karpia? Jeden szczegół jest absolutnie kluczowy, trzeba mieć świadomość

Karp wigilijny zagości w wielu domach. Jeśli po kolacji pozostanie Wam jeszcze spora ilość potrawy, można z powodzeniem ją zamrozić. Trzeba jednak trzymać się kilku zasad. Podpowiadamy, jak bezpiecznie mrozić rybę.Mrożenie karpia jest świetnym sposobem na przedłużenie jego zdatności do spożycia. Przechowywanie w chłodzie pomoże zarówno w bezpiecznym spożyciu już przyrządzonych potraw z ryby, jak i w przechowaniu wcześniej kupionych porcji do wigilijnej kolacji.

Jak mrozić krokiety?
26.12.2022 04:00 Jak mrozić krokiety? Jeden szczegół jest kluczowy, od niego wszystko zależy

Zrobiliście za dużo krokietów? Możecie je zamrozić. Jeśli włożycie je do chłodziarki przed panierowaniem i smażeniem, później w smaku będą niemal jak świeżo zrobione. Prosta taktyka uchroni danie przed zmarnowaniem. Krokiety często goszczą jako dodatek do świątecznego barszczu. Przygotowując wigilijne potrawy, zdarza się przecenić możliwości domowników. W takich sytuacjach mrożenie bywa świetnym rozwiązaniem. Krokiety jak najbardziej mogą być w ten sposób przechowywane.

Czy można mrozić barszcz czerwony?
25.12.2022 20:01 Czy można zamrozić barszcz czerwony? Łatwo o błąd

Przygotowaliście dużo barszczu czerwonego i zastanawiacie się jak go bezpiecznie przechować? Tradycyjną świąteczną zupę bez dodatków można zamrozić. Trzeba jednak zadbać o kilka szczegółów. Podpowiadamy, jak bezpiecznie schłodzić danie.Jeśli po wigilijnej kolacji zostało wam sporo barszczu czerwonego, macie kilka opcji na jego przechowanie. Wystudzoną zupę można po prostu wstawić do lodówki. Tak zabezpieczona będzie zdatna do spożycia jeszcze około 48 godzin. Jest jednak lepszy sposób.

Czy można przechowywać jedzenie na balkonie?
25.12.2022 16:44 Czy można przechowywać jedzenie na balkonie? Tysiące Polaków jest w ogromnym błędzie

Czy można przechowywać jedzenie na balkonie? Wielu z nas zimą korzysta z balkonu czy parapetu zaokiennego jak z lodówki. Trzeba mieć jednak świadomość, że wiąże się to z pewnym ryzykiem. Wyjaśniamy dlaczego.Choć przechowywanie dań za oknem jest popularną praktyką, do dobrych pomysłów nie należy. Warunki panujące na zewnątrz są zupełnie inne niż w chłodziarce. Różnice są na tyle istotne, że jedna z metod przechowywania ma znacznie więcej zalet.

Który majonez jest najlepszy?
22.12.2022 11:31 Winiary czy Kielecki? Pora zakończyć odwieczny spór. Zwycięzca może być tylko jeden

Zastanawiacie się jaki majonez wybrać do świątecznych potraw? Jeśli co roku w waszych domach trwa dyskusja o tym, czy lepszy jest Winiary, czy Kielecki, nasz poradnik z pewnością okaże się pomocny. Porównujemy w nim skład produktów najczęściej spotykanych w polskich sklepach spożywczych i podpowiadamy, na co zwrócić uwagę podczas zakupów.Na wielu świątecznych stołach pojawi się sałatka jarzynowa, którą w zdecydowanej większości przypadków podaje się z majonezem. Decydując się na dodatek gotowego sosu jajecznego, warto dokładnie sprawdzić jego skład i kupić możliwie najzdrowszy produkt.

Moczenie suszonych grzybów we wrzątku
20.12.2022 19:36 Przenigdy nie mocz w nim suszonych grzybów. Nie ma gorszego wyboru

Suszone grzyby są elementem wielu wigilijnych potraw. Namaczanie jest kluczowe, bo pozwala wydobyć ich smak i aromat. Proces ten jest jednak długi, a niektórzy — chcąc go przyspieszyć — sięgają po wrzątek. Niestety jest to spory błąd, który skutkuje utratą walorów produktu.Nie ma nic gorszego niż pozbawione smaku i rozpadające się po namoczeniu suszone grzyby. Aby odpowiednio zmiękczyć skarby lasu, należy przestrzegać jednej prostej zasady — grzybów nigdy nie moczymy we wrzątku. Wyjaśniamy, dlaczego i podpowiadamy, jak zrobić to poprawnie.

Jaką rybę wybrać zamiast karpia?
19.12.2022 14:25 Zapomnij o karpiu. Podczas Świąt znacznie lepiej sprawdzi się inna ryba. Jest smaczniejsza i zdrowsza

Czy wiecie, jaką rybę wybrać zamiast karpia? Tradycyjny świąteczny rarytas do najzdrowszych nie należy, a wiele osób nie przepada za jego smakiem. W tym roku nie jest już nawet korzystniejszy cenowo. Warto zapoznać się z innymi możliwościami.Smaczna wigilijna ryba skusi niemal każdego. Aby jednak nasze potrawy były udane, jakość produktów musi być możliwe najwyższa. Świąteczne przysmaki powinny obejść się bez karpia. Nie jest on zdrowy, a podobnej cenie znaleźć można znacznie zdrowsze opcje.

budyń anny lewandowskiej
16.12.2022 13:22 Lewandowska podała przepis na świąteczny budyń. Robi go ze zdrowego składnika

Anna Lewandowska od zawsze przykłada baczną uwagę do swoich posiłków. Zdrowy sposób odżywiania nie oznacza jednak rezygnacji ze smacznego jedzenia. Aby tego dowieść, podzieliła się przepisem na świąteczny budyń. Słodki przysmak przyrządzony jest z kaszy jaglanej.Kasza jaglana jest bogatym źródłem żelaza. Zawiera w sobie również sporą dawkę witamin z grupy B. Zamiast zwykłego cukru, Anna Lewandowska używa zdrowego cukru kokosowego. Taki budyń można pałaszować bez żadnych wyrzutów sumienia.

Jak długo namaczać groch?
15.12.2022 21:25 Jak długo namaczać groch do kapusty z grochem? Chodzi nie tylko o skrócenie czasu gotowania

Czy wiecie, jak długo namaczać groch? Przygotowanie dań z jego udziałem należy dobrze zaplanować. Ziarno wymaga starannej obróbki jeszcze przed rozpoczęciem gotowania potraw. Podpowiadamy, co zrobić by wigilijny groch z kapustą był lekki, pyszny i gotowy jeszcze szybciej.Jeśli na wigilijnej kolacji zamierzacie podać groch z kapustą, warto zawczasu dowiedzieć się jak przygotować go w sposób, który nie spowoduje przykrych dolegliwości trawiennych. Podpowiemy co zrobić, by stosowanie znanego z dobroczynnych właściwości kminku nie było konieczne.

jaglanka anny lewandowskiej
13.12.2022 22:16 Lewandowska ma genialny patent na świąteczne śniadanie. Smaczna i zdrowa kompozycja składników

Zwykło się mówić, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Z tym powiedzeniem zdaje się zgadzać Anna Lewandowska, która przygotowała dla swoich wielbicieli przepis na niezwykły poranny przysmak. Jej jaglanka z dodatkiem miodu i owoców z pewnością dostarczy energii na cały świąteczny poranek.Świąteczna jaglanka Anny Lewandowskiej wyróżnia się niebywałym aromatem. Wszystko to za sprawą starannego doboru korzennych przypraw. Takie śniadanie pachnie fenomenalnie, a jeszcze lepiej smakuje.

Zakwas na barszcz czerwony z 1871 roku
12.12.2022 15:00 Dawniej zakwas z buraków robiono zupełnie inaczej. Mamy przepis z 1871 r. Potrzebujesz tylko 2 składników

Zakwas na barszcz czerwony przygotowany według przepisu z 1871 roku będzie fantastyczny. Do jego zrobienia potrzebne będą jedynie buraki i woda, a kluczowa będzie cierpliwość i zakupienie warzyw wysokiej jakości. Warto spróbować. Do przyrządzenia zakwasu często polecane są przeróżne dodatki. Tymczasem dawny przepis, do którego dotarliśmy, przewiduje jedynie zastosowanie świeżych warzyw i wody. Buraki umieszcza się w kamionkowym naczyniu i odstawia w ciepłe miejsce. Nie potrzeba nic więcej, by uzyskać świetną bazę do wigilijnego barszczu.

Napar z kminku
09.12.2022 22:32 Jak zrobić napar z kminku? Prosta receptura przyda się nie tylko w święta

Napar z kminku będzie pomocny, gdy po sycącym posiłku poczujemy się ociężali. Jego spożycie usunie nieprzyjemne dolegliwości i sprawi, że proces trawienia będzie przebiegał sprawniej. Przygotowanie herbatki z aromatycznej przyprawy jest niezwykle proste i warto jej spróbować, bo zawiera też szereg cennych składników odżywczych.Kminek jest przyprawą kontrowersyjną. Wiele osób nie przepada za nim, choć dość powszechnie wiadomo, że dodawanie go do ciężkostrawnych dań mięsnych czy potraw z kapustą lub roślinami strączkowymi sprawia, ze stają się one lżejsze dla naszego żołądka.Zawarte w nasionach kminku substancje rozluźniają skurcze mięśni w jelitach. Przyczyniają się więc do usprawnienia trawienia. Napar z kminku dostarczy nam też witaminy A, potasu, fosforu czy niacyny. Nieoceniony będzie również jako środek wyciszający i kojący nerwy, a także wsparcie w walce ze szkodliwymi, wolnymi rodnikami.

Dobroczynna kawa Anny Lewandowskiej
04.12.2022 04:00 Ania Lewandowska zdradziła recepturę na odchudzającą kawę. Wszystko dzięki 3 dodatkom

Kawa słynie z dobroczynnych właściwości. Pobudzający napój z niektórymi dodatkami stanie się też sprzymierzeńcem w walce z nadprogramowymi kilogramami. Tak przynajmniej twierdzi Anna Lewandowska, która proponuje połączenie naparu z pełną smaku mieszanką miodu, oleju kokosowego i cynamonu. Przepis jest bardzo prosty i warto go wypróbować.Żadna dieta odchudzająca nie będzie skuteczna i bezpieczna, jeśli nie dostarczymy organizmowi odpowiedniej dawki składników odżywczych, jednocześnie wytwarzając deficyt kaloryczny. Zamiast jednak sięgać po suplementy diety, warto włączyć w swój plan dnia odpowiednią dawkę ruchu.Anna Lewandowska poleca też znakomitą małą czarną z dodatkiem miodu, oleju kokosowego i cynamonu. Pszczeli produkt nada kawie smaku, a nam doda energii. Cynamon zaś pozytywnie wpłynie na trawienie, podkręcając metabolizm. Połączenie ich z olejem kokosowym sprawi, że składniki odżywcze w nich zawarte będą się świetnie wchłaniać.