Smakosze.pl

Jajka

Jajka - najpopularniejsze są kurze. Wykorzystywane do przyrządzania dań takich jak: jajecznica, jajka sadzone, jajka na miękko, jajka na twardo i inne.

Widok:

Kafelki

Lista

omlet
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak zrobić wyrośnięty i puszysty omlet bez mąki?
Czytaj więcej >
Dodaj 2 łyżki do sałatki jarzynowej. Wyrazisty składnik nada świątecznemu przysmakowi pikanterii
Przepisy

Magdalena Patacz

Dodaj 2 łyżki do sałatki jarzynowej. Wyrazisty składnik nada świątecznemu przysmakowi pikanterii
Czytaj więcej >
Sałatka jarzynowa wyjdzie idealnie
Porady

Renata Materlińska

Najgorsze błędy popełniane podczas robienia sałatki jarzynowej. Koniecznie ich unikaj
Czytaj więcej >
Babcia Marysia zawsze zawsze  dodaje zamiast mleka inny składnik. Jej racuchy wychodzą cudownie
Przepisy

Magdalena Patacz

Babcia Marysia zawsze zawsze dodaje zamiast mleka inny składnik. Racuchy wychodzą cudownie puszyste
Czytaj więcej >
Kotlety schabowe inaczej
Przepisy

Adam Moskal

Prosty sposób na soczyste kotlety schabowe
Czytaj więcej >
Sprytny trick na niedogotowane jajko na miękko. Prosta metoda uratuje każde śniadanie
Porady

Magdalena Patacz

Sprytny trick na niedogotowane jajko na miękko. Prosta metoda uratuje każde śniadanie
Czytaj więcej >
pierogi leniwe kluski leniwe
Przepisy

Aleksandra Proch

Najłatwiejsze leniwe zrobisz w 15 minut. Nie musisz nawet ubijać piany
Czytaj więcej >
Zapomnij o jajecznicy. Ta pasta jajeczna bije każdą na głowę
Przepisy

Magdalena Patacz

Zapomnij o jajecznicy. Ta pasta jajeczna każdą jedną bije na głowę
Czytaj więcej >
Jak zrobić sernik bez spodu?
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak zrobić sernik bez spodu?
Czytaj więcej >
Rogaliki orzechowe siostry Anastazji
Przepisy

Magdalena Patacz

Idealne na każdą okazję rogaliki orzechowe siostry Anastazji
Czytaj więcej >
Jajka faszerowane buraczkami
Przepisy

Magdalena Patacz

Jajka faszerowane buraczkami. Wyjątkowe połączenie smaków
Czytaj więcej >
Kotlety jajeczne Jakuba Kuronia
Przepisy

Adam Moskal

Bajeczne kotlety jajeczne według przepisu Jakuba Kuronia
Czytaj więcej >
Jajecznica
Przepisy

Adam Moskal

Jak zrobić puszystą jajecznicę?
Czytaj więcej >
smażenie jajecznicy
Porady

Renata Materlińska

Czego nie robić podczas przyrządzania jajecznicy?
Czytaj więcej >
pączek
Porady

Renata Materlińska

Jak wybrać dobrego pączka?
Czytaj więcej >
Chleb w jajku jest prawdziwą klasyką
Przepisy

Jakub Kossakowski

Najprostszy przepis na przepyszny chleb w jajku
Czytaj więcej >
Jaja na blacie
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Co oznacza kolor skorupki jajka?
Czytaj więcej >
Ciasto ucierane z jabłkami siostry Anastazji
Przepisy

Magdalena Patacz

Ciasto ucierane z jabłkami według siostry Anastazji
Czytaj więcej >
ugotowane jajko
Porady

Renata Materlińska

Dlaczego żółtko jajka sinieje po ugotowaniu? Warto wiedzieć
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Porady

Aleksandra Proch

Dodajesz jajko do placków ziemniaczanych? Z innym składnikiem wyjdą bardziej chrupiące
Czytaj więcej >
Jaki twaróg jest najlepszy na pierogi leniwe? Babcia Stefania zawsze używa jednego rodzaju. Wnuki przyjeżdżają specjalnie na kluski
Porady

Magdalena Patacz

Jaki twaróg jest najlepszy na pierogi leniwe? Babcia Stefania zawsze używa jednego rodzaju
Czytaj więcej >
Jajecznica
Przepisy

Adam Moskal

Lekka jajecznica z serem i pomidorem, idealna na rozgrzanie
Czytaj więcej >
Pasta z makreli
Przepisy

Renata Materlińska

Wyborna pasta kanapkowa z makreli, jajek i ogórka kiszonego
Czytaj więcej >
ciasto marchewkowe
Przepisy

Renata Materlińska

Jak przygotować wilgotne ciasto marchewkowe? Mamy najlepszy przepis
Czytaj więcej >
dyniowe kluski śląskie
Przepisy

Renata Materlińska

Słoneczne, zniewalające smakiem kluski śląskie z dynią
Czytaj więcej >
ubijanie białek
Porady

Aleksandra Proch

Czy da się ubić sztywną pianę z białek, gdy wpadnie do niej żółtko? Strzelczyk zna odpowiedź
Czytaj więcej >
Nie uwierzysz, co Strzelczyk dodaje do gofrów. Kontrowersyjny dodatek sprawdza się idealnie
Przepisy

Magdalena Patacz

Nie uwierzysz, co Strzelczyk dodaje do gofrów. Kontrowersyjny dodatek sprawdza się idealnie
Czytaj więcej >
jak uratować mętną galaretę
Przepisy

Aleksandra Proch

Galareta rybna wyszła mętna? Znamy prosty sposób, jak ją uratować. Sięgnij tylko po 2 produkty
Czytaj więcej >