Smakosze.pl

Jajka

Jajka - najpopularniejsze są kurze. Wykorzystywane do przyrządzania dań takich jak: jajecznica, jajka sadzone, jajka na miękko, jajka na twardo i inne.

Widok:

Kafelki

Lista

Lane kluski do gulaszów i zup - prosty przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lane kluski do gulaszów i zup. Wystarczy poznać 1 sekret, a zawsze będą smakować obłędnie

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Orzeźwiający chłodnik litewski według Ewy Wachowicz. Najlepiej smakuje w ciepłe dni

Czytaj więcej >
kotlety z cukinii
Przepisy

Renata Materlińska

Najprostsze na świecie kotlety z cukinii. Idealny obiad na upały

Czytaj więcej >
Przepis na kawę po królewsku
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zaskakujący przepis na kawę po królewsku. W środku przysmak rodem z PRL-u

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak zrobić placki ziemniaczane bez mąki? 1 składnik sprawi, że wyjdą chrupiące

Czytaj więcej >
Tomasz Strzelczyk, rosół
Przepisy

Renata Materlińska

Strzelczyk zdradza swój znakomity przepis na esencjonalny rosół. Nie zgadniecie z czym go podaje

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Uwielbiane ciasto malinowa chmurka. Przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
jajka
Porady

Renata Materlińska

Gdzie latem przechowywać jajka? Jak rozpoznać, że są nieświeże?

Czytaj więcej >
Sycące i ekspresowe kotlety leniwe z piekarnika
Przepisy

Renata Materlińska

Sycące i ekspresowe kotlety leniwe z piekarnika przyciągają same pochwały. Prościej się nie da

Czytaj więcej >
Kremowa jajecznica jest najlepsza
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Doskonały patent na jedwabiście kremową jajecznicę. Pomoże sekretny składnik

Czytaj więcej >
Przepisy

Redakcja smakosze.pl

Ekspresowe placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków. Teraz wszyscy sięgają po inny sposób

Czytaj więcej >
Puszyste placki ziemniaczane
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Co zrobić, by placki ziemniaczane wyszły puszyste? 1 sprawdzony dodatek rozwiązuje problem

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Babcia Janina pokazała jak zrobić makaron. Michel Moran był pod wrażeniem jej domowej receptury

Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz, ciasto drożdżowe
Przepisy

Renata Materlińska

Najprostsze ciasto drożdżowe Ewy Wachowicz bez wyrabiania. Nie ma łatwiejszego

Czytaj więcej >
zapiekane tosty
Przepisy

Renata Materlińska

Tosty francuskie bez smażenia. Prostsza wersja kultowego dania, robi się właściwie samo

Czytaj więcej >
Hiszpański omlet z ziemniakami
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Hiszpański omlet z ziemniakami. Przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Jak zrobić jajko sadzone z płynnym żółtkiem? Cztery triki Tomasza Strzelczyka

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Sprawdzony przepis na smażoną rybę. Zawsze pamiętaj o 1 zasadzie

Czytaj więcej >
sklep Biedronka
Produkty

Renata Materlińska

Co czeka na nas w Biedronce od czwartku? Nowa oferta robi wrażenie

Czytaj więcej >
Lekkie i puszyste naleśniki na maślance
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lekkie i puszyste naleśniki na maślance. Na obiad i podwieczorek

Czytaj więcej >
siostra Anastazja, ciasto truskawkowe
Przepisy

Renata Materlińska

Najlepszy przepis na ciasto z truskawkami. Nad wybornym smakiem czuwała sama siostra Anastazja

Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz, szaszłyki z grilla
Przepisy

Renata Materlińska

Wachowicz zaskakuje szaszłykami z grilla. Obędzie się bez krojenia mięsa

Czytaj więcej >
Lekki jak chmurka biszkopt Ewy Wachowicz
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lekki jak chmurka biszkopt Ewy Wachowicz. Sekretem smaku jest 1 składnik

Czytaj więcej >
smażona ryba
Przepisy

Renata Materlińska

Przepis na delikatną smażoną rybę w panierce. 1 trik sprawi, że będzie jeszcze lepsza

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Letnia wersja sałatki jarzynowej z jogurtem greckim i fasolką szparagową

Czytaj więcej >
Lekka i smaczna pasta jajeczna według Gessler
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lekka i smaczna pasta jajeczna według Gessler. Najlepszy, kultowy przepis z Kuchennych Rewolucji

Czytaj więcej >
Najlepsze ciasto na pierogi przygotujesz z łatwością
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Najlepsze ciasto na pierogi przygotujesz z łatwością. Mamy garść praktycznych wskazówek

Czytaj więcej >
pulpety w sosie
Przepisy

Renata Materlińska

Prosty przepis na pulpety w sosie koperkowym. Pyszny obiad za niewielkie pieniądze

Czytaj więcej >