Sałatka makaronowa z rukolą i mozzarellą to świetny pomysł na kolację lub pożywny lunch. Jest prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna, dzięki czemu możesz ją również przygotować na spotkanie z przyjaciółmi lub jako dodatek do zimnej płyty na większe uroczystości. Sprawdź, jak przygotować pyszną sałatkę z rukolą i mozzarellą.Sałatka z rukolą i mozzarellą posiada doskonale dobrane składniki, dzięki którym na nowo odkryjesz smak sałatek makaronowych. Pomidorki koktajlowe, ogórek, oliwa dobrze komponują się z makaronem, rukolą i mozzarellą, nadając im wyjątkowego smaku. Całość polana jest aromatycznym sosem na bazie octu balsamicznego, oliwy i miodu.Makaron penne jest makaronem, który doskonale łączy się zarówno z daniami na ciepło, jak i na zimno. Jest więc świetnym dodatkiem do sałatek sprawiając, że danie jest pyszne i bardzo pożywne. Sałatka z rukolą i mozzarellą jest delikatna i bardzo smaczna, a sos nadaje jej charakteru i wyrazistości.Z makaronu penne przygotujesz równie szybki obiad dla całej rodziny. Tu znajdziesz pomysł na pyszną zapiekankę z szynką parmeńską i mozzarellą.
Makaron z awokado to prosty i smaczny pomysł na obiad, lunch lub kolację. Tagliatelle podsmażone z pesto z awokado i pomidorkami koktajlowymi smakuje obłędnie i przygotujesz je w zaledwie kilka minut. Poznaj przepis na makaron z awokado.Makaron tagliatelle jest makaronem podobnym do popularnego spaghetti, jednak jego nitki są o wiele szersze, dzięki czemu wchłania więcej sosu i przypraw. Tagliatelle jest produktem charakterystycznym dla kuchni włoskiej, jednak jego doskonały smak i kształt sprawiły, że jest niezwykle popularnym rodzajem makaronu na całym świecie. Makaron możesz również przygotować samodzielnie, smakuje o wiele lepiej niż ze sklepu. Tu znajdziesz prosty przepis na ten niezwykle smaczny makaron tagliatelle.Do przygotowania makaronu potrzebne będzie pesto z awokado, które przygotujesz w kilka minut. Zamiast bazylii możesz dodać posiekaną natkę pietruszki - pesto będzie równie pyszne i aromatyczne. Zwykle przygotowuję pesto z awokado w większych ilościach, przechowuję je w słoiczkach i korzystam z nich, kiedy mam ochotę na pyszny i szybki obiad.
Z pewnością większość osób uważa, że ich umiejętności gotowania makaronu są zupełnie wystarczające. Okazuje się jednak, że wiele z nich popełnia bardzo popularne błędy. Jednym z nich jest dolewanie oleju do gotującej się wody. Gotowanie makaronu wydaje się zajęciem banalnie prostym i w praktyce tak właśnie jest. Niestety na przestrzeni lat wypracowano wiele błędnych przyzwyczajeń, z którymi warto walczyć. Każdemu z nas zależy w końcu, aby za każdym razem cieszyć się smacznym posiłkiem, któremu niczego nie brakuje. Niżej pokazujemy, jak gotować makaron, by zawsze wychodził idealnie.
Robert Makłowicz poznał w swoim życiu najróżniejsze smaki, dlatego ma dobrze wypracowany gust. Według niego szokujące jest podanie rosołu z ziemniakami. Dla eksperta taki wersja tej klasycznej zupy jest nie do przyjęcia. Robert Makłowicz zwiedził wiele krajów, gdzie miał okazję spróbować niekiedy nawet bardzo kontrowersyjnych dań. Jedną z takich potraw są, chociażby serca węży, które zdołał zjeść, będąc w Wietnamie. - Niespecjalnie mnie szokują rzeczy z innych kultur, bo są po prostu z innych kultur. Kultury są inne i różne. Największe wrażenie robią na mnie rzeczy dziwne według moich przyzwyczajeń, które można odnaleźć wokół nas. Dla mnie rzeczą znacznie bardziej szokującą niż wyrwane w Wietnamie serce węża i podawane jeszcze bijące jest rosół z ziemniakami. A tak się jada w naszym kraju - wyjawił Makłowicz w rozmowie z portalem Onte.pl
Zupa ogórkowa z makaronem to prosty pomysł na szybki i sycący obiad. Zupa gotowana jest na warzywach z koprem, ogórki kiszone natomiast podsmażone na maśle, dzięki czemu ogórkowa zyskuje wyjątkowy, bardzo intensywny smak. Sprawdź, jak przygotować zupę ogórkową z makaronem.Zupa ogórkowa z makaronem jest bardzo smaczną, kwaśną zupą, która rozgrzeje Cię w chłodny, jesienny dzień. Zupa przygotowana jest na wywarze warzywnym, przez co zyskuje wspaniały smak. Do zupy dodaj ogórki mocno ukiszone, najlepsze będą takie domowe, przygotowane w poprzednim sezonie.Do zupy dodaj makaron jak do rosołu. Makaron ugotowany w wywarze zyska smak warzyw i ogórków i będzie o wiele smaczniejszy, niż nitki gotowane wyłącznie w osolonej wodzie. Zupę ogórkową z makaronem gotuj na niskim ogniu do momentu, aż marchewka i korzeń pietruszki będą idealnie miękkie.Ugotowałeś za dużo rosołu i nie masz pomysłu na wykorzystanie wywaru? Przygotuj z niego pyszną zupę. Zupa ogórkowa gotowana na rosole jest bardzo smaczna, aromatyczna i ugotujesz ją w zaledwie kilka minut.
Rosół kolagenowy jest nie tylko pyszną zupą, lecz może także poprawić działanie stawów oraz odporności. Takie działanie zawdzięcza dużej zawartości kolagenu, który wygotowuje się z kości, chrząstek i szpiku. Aby uzyskać należytą jakąś, należy gotować ją wiele godzin na wolnym ogniu. Rosół kolagenowy sprawdzi się szczególnie sportowcom oraz rekonwalescentom, którzy potrzebują dużo wartości odżywczych, aby móc dobrze funkcjonować - niezależnie czy są oni po intensywnym wysiłku, czy problemach ze zdrowiem. Przygotowanie takiej zupy nie różni się zbytnio od klasycznego rosołu, poza jednym szczegółem. Czas gotowania powinien zając przynajmniej 7 godzin, aby wszystkie składniki pokarmowe przedostały się do wywaru.
Domowy makaron nie ma sobie równych. Możesz kupić najlepszy i najdroższy, a i tak ten zrobiony własnoręcznie będzie najsmaczniejszy. Zobacz jak zrobić domowy makaron i wykorzystaj go do rosołu albo podaj z ulubionym sosem.Kiedyś robienie domowego makaronu było na porządku dziennym. W sklepach trudno było kupić gotowy, więc nie mając wyboru, trzeba było znaleźć trochę czasu na zrobienie domowego. Kiedy w sklepach pojawił się makaron w różnych kształtach i kolorach wybraliśmy wygodę. Jednak warto przypomnieć sobie, jak smakuje taki prawdziwy, domowy makaron.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Zupa pomidorowa jest ulubienicą dzieci i dorosłych. Choć jemy ją często, jakoś się nie nudzi. Warto jednak czasami przygotować ją nieco inaczej, bo może okazać się, że ten nowy sposób jest lepszy. I z pewnością tak będzie z proponowanym dziś przepisem. Poznajcie łatwy sposób Okrasy na pyszną zupę pomidorową. Karol Okrasa jest miłośnikiem polskiej kuchni. Lubi sięgać do korzeni, ale chętnie w przepisy wplata też swoje oryginalne pomysły i rozwiązania. Proponowana przez niego pomidorowa jest gęsta, choć niezagęszczana. Sekret tkwi w tym, że robi ją z pieczonych pomidorów i warzyw.By zupa smakowała jak u babci, Okrasa proponuje podać ją z własnoręcznie przygotowanym makaronem. Oczywiście, jeśli nie macie czasu na jego robienie, sięgnijcie po kupny. Jednak jeśli chcecie rozsmakować się w pomidorowej jak za dawnych lat, poświęćcie dłuższą chwilę na makaron. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Rosół można przygotować na wiele różnych sposobów, w zależności od dostępnych sezonowych produktów. Obecnie w sklepach można kupować już dynie, dlatego warto dodać ją do wywaru. Łącząc ją z odrobiną imbiru, można cieszyć się pysznym jesiennym rosołem. Doskonały rosół charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem, głębokim kolorem, a także lekko gęstą konsystencją - po schłodzeniu w lodówce, wywar powinien zamienić się w galaretę dzięki dużej zawartości żelatyny. Warto przygotować bardzo duży zapas rosołu, aby móc na jego podstawie przygotowywać inne zupy, sosy czy gulasze. Wlanie odrobiny esencjonalnego wywaru potrafi znacznie poprawić smak wielu dań. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Kurczak w sosie śmietanowym z makaronem to niezwykle popularne, proste i szybkie danie obiadowe. Chili i szafran dodadzą mu jednak charakteru, niepowtarzalnego smaku i sprawią, że potrawa będzie niezwykle aromatyczna. Sprawdź, jak przygotować kurczaka w sosie śmietanowym z makaronem w stylu kuchni włoskiej. Śmietanowy sos, szpinak i kurczak tworzą delikatne, bardzo smaczne danie. Jeśli jednak dodasz do niego papryczkę chili i najbardziej cenioną i niezwykłą przyprawę jaką jest szafran, otrzymasz pikantny, korzenny i intensywny smak całej potrawy.Szafran jest kwiatem, który od wieków wykorzystywany jest w wielu kuchniach świata. Szczególnie ceniony jest we Włoszech i Hiszpanii za swój wyjątkowy, mocno korzenny, piżmowy smak i aromat. Aby wydobyć pełnię smaku, nitki szafranu zalej odrobiną zimnej wody i odstaw na kilka minut.
Sałatka makaronowa z tuńczykiem to szybki i prosty przepis na lekką kolację, lunch lub danie na specjalną okazję. Jest niezwykle pożywna, smaczna i aromatyczna. Tuńczyk doskonale komponuje się z oliwkami, pomidorkami, cebulą i pietruszką. Tego połączenia musisz spróbować.Bazą sałatki jest makaron i tuńczyk, dzięki czemu jest ona niezwykle pożywna. Do sałatki możesz wykorzystać drobny makaron, taki jak: wstążki, muszelki lub kokardki. Pamiętaj, że do sałatki najlepszy będzie tuńczyk w sosie własnym. W sosie lub oleju zmieni smak potrawy.Tuńczyk jest źródłem niezbędnych tłuszczów nienasyconych. Omega-3 odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu, zapobiega zakrzepom, reguluje ciśnienie krwi. Tuńczyk bogaty jest również w witaminę D3, dlatego też jest szczególnie polecany w okresie jesienno-zimowym, kiedy brak słońca powoduje niedobory tej witaminy w naszym organizmie.
Zupa pieczarkowa jest zupą, którą gotuję bardzo często. Mocno grzybowy wywar w połączeniu z makaronem, aromatyczną natką pietruszki i lekką śmietanką smakuje rewelacyjnie. Zupa pieczarkowa jest prostą zupą, a jej przygotowanie zajmie Ci dosłownie kilka minut. Sprawdź, jak przygotować smaczną zupę pieczarkową.Pieczarki możemy kupić przez cały rok, jednak jesienią wywar z grzybów smakuje jakoś inaczej. Zupa grzybowa jest intensywna, niezwykle aromatyczna, smaczna i rozgrzewająca. Idealnie sprawdzi się więc w chłodniejsze dni.Zupę pieczarkową możesz przygotować z ulubionym makaronem, jednak najlepszy będzie makaron typu wstążki lub muszelki, ponieważ jest delikatny i doskonale nadaje się do zup. Zupę dopraw wyłącznie solą, pieprzem i liśćmi laurowymi. Wywar na bazie kostki rosołowej będzie zawierał konserwanty i sztuczne składniki.
Makaron może być podawany jako samodzielne danie lub stanowić idealny dodatek do zup, mięs czy sosów. Prawidłowo ugotowany nie może być twardy ani.rozgotowany. Nie może też się sklejać. Tego ostatniego unikniemy, dodając łyżkę oliwy lub masła. Niesklejony makaron to łatwiejsze spożycie potrawy i jej atrakcyjny wygląd. Czasem także jest to warunek konieczny do spełnienia, by danie nam się udało. Przygotowując lasagne czy muszle, nie możemy sobie pozwolić na to, by nasz makaron kleił się do siebie. Dowiedz się co zrobić, by osiągnąć zamierzony efekt. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Sos beszamelowy jest sosem na bazie mleka, mąki i masła. Doprawiony solą, pieprzem i gałką muszkatołową staje się wyrazisty i jednocześnie bardzo delikatny, dzięki czemu jest idealny do wielu dań. Sprawdź, jak przygotować idealny i aksamitny sos beszamelowy bez grudek.Sos beszamelowy swój zapach i aromat zawdzięcza gałce muszkatołowej, która posiada delikatny, słodki, lekko orzechowy smak. Przyprawa znacząco poprawia smak wszystkich dań. Posiada również wiele właściwości prozdrowotnych, m.in. działa łagodząco na cały układ pokarmowy.Sos beszamelowy możesz wykorzystać do przygotowania lasagne, tagiatelle i innych makaronów. Sos doskonale sprawdzi się również w zapiekankach mięsnych i warzywnych, pieczonych w piekarniku, ponieważ połączy wszystkie składniki i sprawi, że danie nabierze wyjątkowego charakteru. Beszamel nadaje się także jako sos do smarowania ciasta na pizzę.
W sezonie jesiennym nic nie smakuje tak dobrze, jak świeże, leśne grzyby. Z dodatkiem śmietanki, sera i makaronu stanowią pyszne i sycące danie. Co więcej, przygotujecie je już w kwadrans. Sprawdźcie koniecznie nasz przepis.To danie jest idealne dla wielbicieli makaronu, którzy chcą ograniczyć mięso i czas spędzony w kuchni. Do jego wykonania potrzeba niewiele czasu i składników. Minimalna ilość tych drugich jest wręcz wskazana, aby nie przyćmić aromatu grzybów.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Tagiatelle to rodzaj włoskiego makaronu. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, grzybami, sosami, pesto. Tagiatelle można również podsmażać z całym daniem na patelni, dzięki czemu zyskuje doskonały smak. Sprawdź, jak przygotować makaron w domowym zaciszu.Tagiatelle to klasyczny, włoski makaron. Podobnie jak spaghetti posiada długie nitki, jednak jest znacznie szerszy - każda nitka ma od 6 do 8 mm szerokości. Tagiatelle doskonale komponuje się z grzybami, szpinakiem, smażonymi warzywami, mięsem oraz pesto.Tagiatelle możesz kupić niemal w każdym sklepie, jednak przygotowanie makaronu w domu jest równie proste, a o wiele zdrowsze. Domowy makaron pozbawiony jest sztucznych konserwantów, a do jego przygotowania potrzebujesz wyłącznie mąki i jajek.
Niedziela bez rosołu to nie niedziela. A niektórzy mogliby go jeść nawet częściej. Ta klarowna, tradycyjna zupa ma wielu wielbicieli. Każdy z pewnością przygotowuje ją na swój sposób, ale na smak i aromat rosołu największy wpływ ma początek. Dowiedzcie się, czy mięso na rosół lepiej wrzucać na wrzątek, czy na zimą wodę.Dobry rosół powinien być klarowny, pełen smaku i aromatu. Na te właściwości wpływa wiele elementów. Przede wszystkim użyte składniki — ich dobór, jakość i ilość. Najlepszy efekt daje gotowanie rosołu na mięsie mieszanym, choć niektórzy wolą delikatniejszy rosół drobiowy, a inni wyrazisty wołowy. Jednak o wiele istotniejsze jest czy mięso wrzucisz na zimną, czy gorącą wodę. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Pomidorówka to jedna z najpopularniejszych w Polsce zup. Lubią ją wszyscy, niezależnie od wieku. Choć jej podstawą jest rosół i pomidory, to u każdego smakuje nieco inaczej. Koniecznie musicie spróbować pysznej, swojskiej zupy pomidorowej od Kuronia.Na smak zupy pomidorowej wpływa wiele składników. Przede wszystkim rodzaj mięsa, użytego do przygotowania rosołu. Ważne są też dodane do niego warzywa oraz przyprawy. Istotna jest też postać pomidorów użytych do zupy. Do wyboru są świeże, z puszki, przecier, pasatta czy koncentrat. Zobaczcie, jak pomidorową przygotowuje Jakub Kuroń.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Zupa pomidorowa była jedzona przez nas bardzo często w dzieciństwie. Wtedy była ona jednak gotowana na przecierach i koncentracie. Dlatego tym razem pokazujemy, jak wykonać ją ze świeżych pomidorów. Zupa pomidorowa jest wyjątkowo aromatyczną, pyszną i sycącą potrawą, która potrafi wypełnić żołądek na długie godziny. Aby przygotować ją w najlepszy sposób, należy wykorzystać świeże i pełne smaku pomidory. Gotowanie z przecieru i koncentratu jest wygodne, jednak ciężko uzyskać odpowiedni profil smakowy i konsystencję. Warto przy okazji pamiętać, że wcale nie zabiera taki sposób zbyt dużo czasu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Wiemy, że lubicie rosół. Ale czy nie znudził wam się już jego smak? Jeśli tak, proponujemy dziś mały eksperyment - dodajcie do niego trochę sosu sojowego. Aromat i wygląd rosołu z pewnością was pozytywnie zaskoczą.Złocisty, aromatyczny rosół to jedna z najpopularniejszych w Polsce zup. Wywar gotowany na mięsie i włoszczyźnie jest uwielbiany przez dorosłych i dzieci. Ale ile można jeść tę samą, nawet najpyszniejszą zupę? Dlatego proponujemy wam małą odmianę. Niektórzy, aby złagodzić smak rosołu dodają do niego kawałek włoskiej kapusty. Inni dosypują szczyptę sproszkowanej kurkumy - rosół zyskuje wtedy żółty kolor i ostrzejszy smak. My zaś proponujemy odmienić charakter rosołu dodając do niego trochę sosu sojowego.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Oczywiście potrawa na zdjęciu nie jest niczym innym jak kultowymi łazankami z kiszoną kapustą. Specjał dawniej cieszył się ogromną popularnością. Dziś jada się go raczej od święta. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować go również dziś. Przepis jest niezwykle prosty.Łazanki z kiszoną kapustą niejednokrotnie przyprawiały nas o szczery zachwyt. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią by je spałaszowali. Z pewnością warto wypróbować sprawdzony przepis na wyborne łazanki z kapustą kiszoną.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
GIS wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące popularnego makaronu o wycofywaniu go ze sprzedaży. Powodem jest zanieczyszczenie jednego ze składników 2-chloroetanolem. W Unii Europejskiej obecność tej substancji w żywności jest niedozwolona. GIS jest urzędem, dzięki któremu wielu obywateli może na co dzień spać spokojnie. Dba on bowiem o jakość i bezpieczeństwo wielu produktów spożywczych dostępnych w sklepach. Niekiedy GIS samodzielnie prowadzi badania żywności, tym razem został jednak poinformowany poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach o wycofywaniu makaronu ze sprzedaży przez producenta. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Gotowanie makaronu jest czynnością tak powszechną, że każdy miał z nią styczność. Mało kto jednak wie co zrobić, aby pasta się nie sklejała. Absolutną podstawą jest dodawanie dużej ilości wody. Dzięki niej makaron będzie miał odpowiednią przestrzeń i nie zlepi się. Makaron wykorzystujemy do najróżniejszych potraw. Bez wątpienia największą sławą cieszy się w tym przypadku kuchnia włoska, w której wszelakie pasty są podstawą żywienia Włochów. W Polsce także stanowi ważny element codziennej diety. Makaron dodajemy do zup czy sosów, a więc stosunkowo często musimy go gotować. Jak tego dokonać, aby kluski nie posklejały się ze sobą? Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Makaron z truskawkami jest jednym z najlepszych smaków dzieciństwa. Warto po niego sięgnąć latem, kiedy przepyszne owoce odstaniemy bez najmniejszych problemów. Na zdjęciu brakuje jednego ważnego składnika. Mowa o śmietanie. Przepyszny makaron z truskawkami u wielu smakoszy wywołuje nostalgię. Dawniej specjał jadało się o wiele częściej. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować go nawet dziś. Przepis na kultowy smakołyk z dzieciństwa jest banalnie prosty.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Rosół Magdy Gessler jest wyjątkowy dzięki jednemu składnikowi - goździkom. Ich dodatek sprawia, że wywar nabiera zupełnie nowego smaku oraz aromatu. W poniższym przepisie zdradzamy jak wykonać go krok po kroku. Nic nie smakuje tak dobrze, jak domowy rosół. Zupa ta jest uwielbiana praktycznie w całej Polsce i bez wątpienia zyskała już miano kultowej. Dlatego receptura Magdy Gessler jest tak pożądana przez prawdziwych smakoszy. Gessler do wywaru dorzuca goździki, które wprowadzają odrobinę korzenności i egzotyczności do smaku. Choć różnica jest delikatnie wyczuwalna od klasycznej zupy, wyćwiczone podniebienie zachwyci się już od pierwszej łyżki. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Jednym z zadań GIS jest ostrzeganie Polaków przed produktami, które mogą zaszkodzić ich zdrowiu czy życiu. Nie inaczej jest tym razem, ponieważ w ciągu ostatnich tygodni wypuszczono kilka publicznych ostrzeżeń. Pod lupę wzięto suplementy diety czy makarony. GIS ma cały czas ręce pełne obroty. Dystrybutorzy i producenci nie zawsze są w stanie wprowadzić na rynek czy wyprodukować żywność, która jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia każdego z nas. Aby temu zaradzić, Główny Inspektorat Sanitarny monitoruje branżę spożywczą, żeby przeciwdziałać takowym wpadkom. Warto zajrzeć do swoich szafek kuchennych w celu upewnienia się, że mamy w nich wycofywanych produktów. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
GIS poinformował o wycofaniu partii makaronów produkowanych przez firmę Makarony Polskie S.A. Powodem wycofania produktów jest stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu deoksyniwalenolu. Deoksyniwalenol jest toksyną, która ma szkodliwe działanie na zdrowie człowieka.Główny Inspektor Sanitarny w ostatnich tygodniach poinformował o wycofaniu produktów zagrażających zdrowiu człowieka. Wycofano między innymi pizzę dostępną w Lidlu, czy też mięso zanieczyszczone tlenkiem etylu. Tym razem szkodliwy dla organizmu okazał się makaron marki Makarony Polskie S.A. Jak poinformowano, niektóre partie makaronów razowych wycofano ze względu na stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu deoksyniwalenolu (DON).Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Rosół bez makaronu nie jest tym samym, dlatego warto poświęcić trochę swojego czasu, na przygotowanie najlepszych klusek. Własnoręcznie wyrobienie ciasta na makaron wcale nie jest takie trudne. Wystarczą podstawowe składniki oraz chwila cierpliwości. Rosół z makaronem jest prawdopodobnie najczęściej wybieranym sposobem jedzenia tej zupy przez Polaków. Mimo to większość z nas decyduje się na kupowanie gotowego makaronu, choć można wykonać go w domu. Dzięki temu dokładnie wiemy, co się w nim znajduje - co więcej, świeżo wyrobiony makaron jest znacznie smaczniejszy niż sklepowy. Z pewnością jedząc rosół z takim dodatkiem, zachwycisz się wielką różnicą. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem: