Chcesz skrócić czas przyrządzania duszonego mięsa? A może dusisz wołowinę dobre kilkadziesiąt minut i nadal jest twarda? Do garnka z podduszonym mięsem wlej odrobinę mocnego alkoholu. Wołowina czy wieprzowina momentalnie zmiękną, a przy jedzeniu będą rozpływać się w ustach.
Katarzyna Bosacka wyjaśniła, czym różni się kiełbasa biała surowa od parzonej. Powiedziała, jaki mają skład i datę ważności. Wytłumaczyła również, dlaczego kiełbasa surowa jest o wiele lepszym wyborem na Wielkanoc.
Tomasz Strzelczyk robi pieczone skrzydełka z indyka inaczej niż wszyscy. Mięso naciera aromatyczną mieszanką przypraw i wstawia do piekarnika razem z cebulą, masłem i sosem pomidorowym. Gotowy indyk jest soczysty i pełen smaku.
Serca drobiowe są niedrogie i obfitują w cenne składniki odżywcze. Mimo wysokiej zawartości żelaza i niewielkiej liczby kalorii dostarczanej w przeciętnej porcji są często pomijane w codziennym gotowaniu. Podpowiadamy jak włączyć je do diety.
Zimne nóżki zagoszczą na niejednym świątecznym stole. Aromatyczną i niesamowicie smaczną potrawę przygotujecie, korzystając z receptury Magdy Gessler. Restauratorka do bulionu na pyszną galaretkę dodaje grzyby i uzyskuje znakomite rezultaty. Musicie spróbować.
Wątróbka należy do ulubionych podrobów. Jest nie tylko tania i łatwo dostępna, ale też bardzo smaczna. Niektórzy jednak zastanawiają się, czy jej jedzenie wyjdzie nam na zdrowie. Warto też wiedzieć, jak często można ją spożywać.
Na Wielkanoc planujesz ugotować żurek? Do wywaru koniecznie dodaj surową, białą kiełbasę. Świąteczna zupa będzie jeszcze smaczniejsza, kiedy ugotujesz ją z dodatkiem suszonych grzybów, wędzonki, warzyw i odpowiednich przypraw.
Nie mielone, nie schabowe. Na obiad przygotuj kotlety w zupełnie nowej odsłonie. Wieprzowinę mieloną zapiecz w piekarniku z pieczarkami, cebulą i aromatycznym cheddarem. Każdy będzie prosił o przepis i dokładkę
Szukasz pomysłu na szybkie danie na Wielkanoc? Przygotuj białą kiełbasę pieczoną według przepisu Tomasza Strzelczyka. Znany kucharz kiełbasę wstawia do piekarnika razem z prostym, ale bardzo aromatycznym sosem śmietanowo- chrzanowym. Danie jest gotowe po 40 minutach.
Czy wiesz, jakie są różnie między żurkiem a barszczem białym? Najważniejszym detalem jest zakwas. Żurek przygotowywany jest na zakwasie żytnim. Barszcz natomiast na zakwasie z mąki pszennej. Jednak na tym różnice się nie kończą.
Lidl i Biedronka są sklepami, w których Polacy uwielbiają robić zakupy. Markety co chwilę przygotowują nowe promocje i obniżają ceny uwielbianych produktów spożywczych, w tym mięsa, warzyw, nabiału i owoców.
Kotlety mielone będą o wiele smaczniejsze, kiedy usmażysz je na maśle klarowanym. Masło wykorzystaj również do zeszklenia cebuli i czosnku. Dodaj również majeranek. Kotlety będą gotowe po około 15 minutach smażenia. Będą przepyszne i bardzo soczyste.
Robisz zakupy w Biedronce? Nigdy nie podawaj przy kasie swojego numeru telefonu. Wiele osób straciło przez to rabaty i możliwość skorzystania z atrakcyjnych promocji. Oszuści wykorzystują numery telefonów stałych klientów.
Biała kiełbasa jest kultowym daniem na wielkanocnym stole. Przyrządzamy ją na wiele sposobów. Jednym z nich jest gotowanie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Niestety kiełbasa często pęka pod wpływem wysokiej temperatury. Jest jednak na to prosty sposób.
Roksana z ,,Rolnik Szuka Żony" na swoim Instagramie podzieliła się zdjęciami szpitalnego jedzenia. Uczestniczka programu pokazała, co dostała na śniadanie po cesarskim cięciu. Internauci byli w szoku.
Zamiast zimnych nóżek przygotuj lżejszą wersję wytrawnej galarety w kremowym, białym sosie. Galareta z kurczaka z dodatkiem chrzanu według przepisu Piotra Ogińskiego bije na głowę wszystkie inne.
Lada dzień pełną parą ruszą świąteczne przygotowania. Wśród wielu tradycyjnych potraw pojawi się także domowa szynka. Już dziś swój przepis na nią pokazała Ewa Wachowicz. Specjał zachwyca bogatym smakiem papryki i aromatycznych ziół.
Bitki w sosie grzybowym są znakomitym pomysłem na niedzielny obiad dla całej rodziny. Proste w przygotowaniu soczyste danie z mięsa wieprzowego będzie o niebo lepsze niż klasyczne schabowe. Nawet wybredni się nim zachwycą. Musicie spróbować.
Galaretki drobiowe przygotowane w wydmuszkach po jajkach będą wyglądać zjawiskowo na świątecznym stole. Galaretka z piersi kurczaka, marchewki i groszku jest wielkanocnym hitem, którego nie może zabraknąć.
Marzy Ci się własnoręcznie zrobiona biała kiełbasa? Możesz taką bez trudu przygotować w domu. Tomasz Strzelczyk pokazał jak ominąć trudne i wymagające nadziewanie mięsa w wieprzowe jelita. Zamiast tego swoją kiełbasę zapieka w formie apetycznego bloku.
Zapomnij o kupowaniu szynki. Naturalną, bez konserwantów i wędzenia zrobisz bez większego wysiłku. Wystarczy gotować ją 20 minut w pysznej zalewie. Ta wędlina będzie wielkim hitem nie tylko na wielkanocnym stole.
Po otwarciu lodówki zauważyliście biały nalot na kiełbasie? Nie jest to na szczęście powód do obaw. Takie zjawisko jest zupełnie naturalne i świadczy o wysokiej jakości produktu. Trzeba jednak wiedzieć, jak odróżnić je od szkodliwej pleśni.
Youtuber z kanału Sprawdzam Jak poleciał do USA. W samolocie zamówił dwa zestawy - zestaw wegetariański oraz zestaw mięsny, w którym był między innymi kurczak w sosie teriyaki. Youtuber był miło zaskoczony smakiem potraw.
Piotr Ogiński robi pulpety inaczej niż wszyscy. Do mięsa mielonego dodaje ugotowany, zimny ryż, startą marchewkę oraz zeszkloną na maśle cebulę. Dzięki tym dodatkom kultowe danie smakuje jeszcze lepiej. Kucharz podaje pulpety z domowym sosem pomidorowym.
Magda Gessler ceni wysoką jakość produktów. Szynka, którą na pizzy zaserwował jej jeden z lokali, miała taki skład, że jej zdaniem zasłużyła tylko na jedno — wyrzucenie. Gwiazda ponownie rzuciła talerzami.
Zapomnij o gotowaniu i smażeniu białej kiełbasy. Jest o wiele lepszy sposób na świąteczną potrawę. Anna Lewandowska upiekła kiełbasę z cebulą, rozmarynem i suszonymi ziołami. Wielkanocne danie smakuje fantastycznie.
GiS wydał ostrzeżenie publiczne w sprawie wykrycia bakterii Salmonelli w surowej kiełbasie Tatarskiej firmy Łuków S.A. Trefna partia niezwłocznie zostanie wycofana ze sprzedaży Sprawdź, czy masz ją w domu i pod żadnym pozorem nie jedz.
Szukasz pomysłu na pyszny dodatek do zimnej płyty lub danie główne na Wielkanoc? Wypróbuj mięso pieczone w słoikach. Marynowana karkówka lub boczek zapieczone w szklanych pojemnikach smakują obłędnie. Mięso jest soczyste i bardzo aromatyczne.