Już od poniedziałku tylko w Biedronce kupimy świeże, mrożone i marynowane ryby w bardzo atrakcyjnych cenach. Promocja obejmuje także świeże i pieczone mięso. Inne produkty spożywcze również będą przecenione.
Schab powinien być kruchy i soczysty. By uzyskać świetne efekty, warto włożyć mięso do marynaty przed upieczeniem. Świetnie sprawdzi się proste połączenie miodu i musztardy. Musicie spróbować — bliscy będą zachwyceni.
Zostały Ci ziemniaki z obiadu? Dodaj do nich starte ziemniaki i przygotuj wyśmienite kartacze. Kartacze przepisu babci Basi z farszem z mięsa i okrasą z boczku biją na głowę wszystkie inne dania z ziemniaków.
Zapiekanka gyros z makaronem i kurczakiem świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe dla całej rodziny. Zapiekanka jest prosta w przygotowaniu, tania i bardzo pożywna. Wszyscy będą zachwyceni.
Szukasz pomysłu na prosty, tani i smaczny obiad dla całej rodziny? Koniecznie przygotuj kotlety mielone bez bułki. Kultowe danie w nowej odsłonie zachwyci każdego smakosza. Zamiast kajzerki dodaj do mięsa pieczarki przesmażone na maśle.
Cena cheeseburgera w McDonald's jeszcze nigdy nie była tak wysoka. Za niewielką kanapkę z wołowiną, serem i piklami zapłacimy prawie 9 zł. Nie tylko cheeseburger podrożał. Wszystkie pozycje w menu popularnego fast fooda kosztują o wiele więcej.
Planujesz jutro zakupy? Koniecznie jedź do Biedronki. Tylko w sobotę cena cukru będzie tańsza aż o 25%. Wystarczy, że zrobisz zakupy i zeskanujesz kartę Moja Biedronka. Jutro czekają na Ciebie także inne promocje.
Pieczone żeberka są powszechnie lubianym daniem. Ewa Wachowicz postanowiła wynieść je na zupełnie nowy poziom. Swoją potrawę zapieka z dodatkiem intensywnej w smaku kiszonej kapusty. Trzeba przyznać, ze warzywo z chrupiąca wieprzowiną komponuje się wyjątkowo udanie.
Marzysz o wyjątkowo intensywnym smaku rosołu? Koniecznie wypróbuj poniższy przepis. Wszystkie składniki wywaru należy przez włożeniem do garnka upiec na rumiany kolor. Z takim pieczonym rosołem żadna inna zupa nie może konkurować.
Mamy ważne informacje z Głównego Inspektoratu Sanitarnego. GIS wydał ostrzeżenie dotyczące popularnej wędliny dostępnej w sieci handlowej Lidl. Koniecznie sprawdźcie, czy nie macie tego produktu w swojej lodówce.
Środa Popielcowa jest dniem w kalendarzu katolickim, który wyznacza początek Wielkiego Postu. Dzień ten przypada na 46 dni przed Wielkanocą, czyli w tym roku 22 lutego. Czy można tego dnia jeść mięso i słodycze i czy wszyscy zobowiązani są do uszanowania narzuconych restrykcji? Okazuje się, że ze ścisłego postu zwolnione mogą zostać niektóre osoby ze względu na swój wiek.
Nowa promocja w Lidlu. W sprzedaży znalazły się blendery, gofrownice, opiekacze do pączków, a nawet zestawy do fondue i fontanna czekoladowa. Sprzęty kupimy w bardzo atrakcyjnych cenach.
Polacy uwielbiają śledzie i jedzą je nie tylko od święta. Okazuje się, że śledzie są jednymi z najzdrowszych ryb, a więc powinny pojawić się w naszej dziennej diecie. Dlaczego powinniśmy jeść śledzie częściej i jak je przyrządzić, żeby nie były tak intensywne w smaku?
Masz ochotę na wątróbkę? Koniecznie przygotuj ją z tartym jabłkiem i miodem. Mięso po usmażeniu będzie delikatne, soczyste i pełne smaku. Poznaj przepis na wątróbkę z jabłkiem i miodem. Zachwyty gwarantowane.
Pomysł na rodzinny obiad? Kotlety schabowe. Przygotuj je jednak nie ze schabu, a z szynki, a będą bardziej soczyste i delikatne. Kotlety schabowe z szynki smakują obłędnie. Wszyscy będą prosić o dokładkę.
Twarde mięso na obiad jest zmorą każdej gospodyni domowej. Na szczęście w łatwy sposób można uniknąć tej kulinarnej katastrofy. Do garnka z nieco podduszonym gulaszem dolej trochę octu spirytusowego. To sprawdzona, choć nie jedyna metoda na przyspieszenie mięknięcia mięsa.
Zostało Ci mięso i warzywa z rosołu? W mig przygotujesz z nich wyśmienite pyzy. Puszyste, ziemniaczanie kluchy z farszem będą jeszcze smaczniejsze, kiedy zrobisz ciasto według receptury najlepszych kucharek. Kluski nie rozwarstwią się podczas gotowania. Będą puszyste i pyszne.
Masz ochotę na rosół? Ugotuj go na drobiowych serduszkach. Rosół będzie o wiele lżejszy niż na innym mięsie, a równie smaczny. Rosół na podrobach dopraw lubczykiem i suszonymi grzybami. Będzie miał piękny, złoty kolor i będzie przepyszny.
Zdradzamy sposób na pyszny, pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny. Jest nim oczywiście zapiekanka makaronowa. Niewątpliwą zaletą tego typu przepisach jest fakt, że robią się praktycznie same. Użycie niedrogich składników sprawia, że ten obiad jest w dodatku bardzo przyjazny dla naszego portfela.We wnętrzu zapiekanki makaronowej znajdziecie sycące mielone mięso. Jego smak wzbogaca podsmażona cebulka i apetyczny zielony szpinak. Całość zapieczona jest oczywiście pod serową kołderką. Domownicy będą zachwyceni takim obiadem.
Pomysłowe wykorzystanie mięsa z rosołu może być niemałą zagwozdką. W pewnym momencie znane opcje wyczerpują się i do kuchni wkrada się nuda. Postaramy się wprowadzić nieco kolorytu do gotowania i zaprezentujemy przepis na smaczną przekąskę prosto z Brazylii. Składa się ona z gotowanego mięsa kurczaka owiniętego w chrupiące ciasto.Sakiewki wypełnione mięsem z rosołu smaży się na głębokim tłuszczu. Dzięki temu potrawa ma piękny złocisty kolor oraz chrupiącą skorupkę. Farsz pełen jest niezwykle aromatycznych przypraw. Wypróbuj ten niebanalny przepis i zaskocz swoich domowników egzotyczną potrawą.
Popularna tiktokerka zaproponowała proste w przygotowaniu, tanie danie obiadowe. Zrobiła je z ziemniaków, wędzonego boczku, żółtego sera i ulubionych przypraw. Całość upiekła w piekarniku i trzeba przyznać, że wygląda bardzo apetycznie. Paula Golec na swoim kanale wszamto na TikToku dzieli się z fanami prostymi przepisami na wyśmienite i pożywne dania obiadowe, przekąski i desery. Niedawno zdradziła przepis na tani obiad z ziemniaków. Danie jest proste w przygotowaniu i posmakuje każdemu.Tiktokera ponacinała obrane ziemniaki i powkładała w nie naprzemiennie plastry boczku i żółtego sera. Całość polała oliwą z oliwek z dodatkiem ulubionych przypraw i zapiekła w piekarniku. Po upieczeniu ziemniaki są idealnie miękkie, a całe danie smakuje fantastycznie.Tani obiad z ziemniaków jest totalnym hitem Internetu. Ziemniaki zapieczone z serem i boczkiem wychodzą za każdym razem. Ziemniaki możesz również wykorzystać jako dodatek do dań z grilla lub podać je z sałatką ze świeżych warzyw. Będzie pysznie. Przepis i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału wszamto na TikTok.
Z okazji Tłustego Czwartku sieć sklepów Biedronka oferuje duży wybór pączków po atrakcyjnych cenach. Taniej kupicie też słodycze, które mogą się przydać w Walentynki. Poza tym w atrakcyjnej cenie dyskont oferuje owoce, mięso i wiele innych produktów. Biedronka jest siecią sklepów, która podbiła serca Polaków. Częste akcje promocyjne, tematyczne tygodnie i duży asortyment sprawiły, że sklepy codziennie przyciągają masę klientów. W tym tygodniu Biedronka przygotowała kolejną akcję z niskimi cenami.Walentynki i Tłusty Czwartek zbliżają się wielkimi krokami. W związku z tym Biedronka przygotowała promocje na pączki, donuty, truskawki oraz słodycze. Czekoladki Merci i Lindt kupimy w bardzo atrakcyjnej cenie. Od poniedziałku do soboty będzie obowiązywać również promocja na inne produkty spożywcze, między innymi na surowe mięso i produkty mięsne, jak kabanosy i konserwy. Na największe obniżki mogą liczyć klienci, którzy posiadają kartę Moja Biedronka.
Magda Gessler szczyci się przygotowywaniem najlepszego tatara w Polsce. Przysmak ten był punktem programu w jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji. Przepis ujrzał światło dziennie i dziś możemy przygotować takiego samego tatara również w domowym zaciszu. Aby mięso było delikatne i apetyczne, należy w czasie wyrabiania dolać do niego ok. 50 ml zimnej wody.Twardy, zbity befsztyk tatarski to na talerzu żadna rewelacja. Tym bardziej, że mięso użyte do jego przyrządzenia do najtańszych nie należy. Okazuje się, że wszystkie problemy w kwestii tatara rozwiąże ćwierć szklanki ziemnej wody. Magda Gessler zdradziła, że prosty dodatek ma niebanalne znaczenie.Jaką rolę w tatarze odgrywa ta odrobina wody? Płyn przede wszystkim pozwala spulchnić mięso, dzięki czemu ma ono delikatną strukturę i jest przyjemne w konsumpcji. Ponadto ułatwia wrobienie masy, a także utrwala apetyczną, czerwoną barwę. Wlej wodę do tatara, a od razu zauważysz różnicę.
Domowy, pieczony boczek będzie pysznym dodatkiem do pieczywa. Wystarczy, że natrzesz mięso przyprawami, ewentualnie zrolujesz, podlejesz piwem i wstawisz do piekarnika. Mięso przyrządzone w ten sposób jest naprawdę pyszne. Nie umywa się do niego żadna kupna wędlina. Boczek pieczony w formie rolady wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Jest soczysty i bardzo aromatyczny, z przypieczoną, chrupiącą skórką. Boczek najlepiej smakuje po schłodzeniu, pokrojony w cienkie plasterki i podany do chleba. Jednak wśród smakoszy z pewnością znajdą się wielbiciele ciepłej wersji. Najlepszą przyprawą do boczku i mięsa wieprzowego jest majeranek, czosnek, miód i papryka mielona. To dzięki tym dodatkom boczek, karkówka, czy schab zyskują niepowtarzalny smak i aromat. Dziś upieczemy boczek z dodatkiem jasnego piwa, dzięki czemu jego smak będzie jeszcze bogatszy. Piwo zapobiega przesuszeniu się mięsa podczas pieczenia. Boczek nabiera charakteru i wyraźnego smaku. Alkohol pod wpływem wysokiej temperatury całkowicie się ulatnia, zostaje jedynie aromat. Boczek pieczony w piwie jest niezwykle soczysty i miękki.
Czy wiecie, dlaczego wątróbka wychodzi sucha? Winne jest przede wszystkim nieodpowiednie smażenie, a zwłaszcza ciągłe obracanie i wynikające z niego nieprawidłowe ułożenie podrobów na patelni. Wyjaśniamy, jak uzyskać lepsze efekty. Wątróbka po usmażeniu powinna być delikatna i soczysta. Aby zachwyciła każdego smakosza, konieczne jest spełnienie kilku reguł. Jedna z nich jest odpowiednie ułożenie produktu na patelni — jego powierzchnia musi w całości stykać się z powłoką naczynia.
Dobrej jakości wędlina jest zawsze sporym wydatkiem. Na szczęście jest metoda, by obejść ten problem. Obłędną, dojrzewającą polędwicę możesz przyszykować samodzielnie. Wystarczy kawałek świeżego mięsa, przyprawy i odrobina cierpliwości.Sklepowe wędliny nierzadko nafaszerowane są chemią. W przypadku domowej polędwicy, a w zasadzie polędwiczki, dokładnie wiesz, co jesz. Mięso natrzyj przyprawami i odwieś do suszenia. Cały proces zajmie kilka dni, ale smak wynagrodzi każdą minutę oczekiwania.Do przygotowania domowej wędliny potrzebny będzie pojemnik z pokrywką oraz bardzo cienka, nowa pończocha. Tę ostatnią można zastąpić gazą. Polędwiczka musi odleżeć swoje natarta przyprawami. Dopiero w następnej kolejności przekładamy ją do pończochy lub owijamy gazą i poddajemy powolnemu suszeniu. Rezultat przejdzie najśmielsze oczekiwania. W ten sam sposób możesz przygotować kawałek schabu.
Katarzyna Bosacka przyjrzała się składom popularnych produktów wędliniarskich. Zaprezentowane wyroby nie zawierały mięsa, a głównym surowcem do ich wytworzenia był MOM. Dziennikarka ostrzega przed coraz większym udziałem tego komponentu w sprzedawanych towarach. W opublikowanej na kanale YouTube EkoBosacka materiale poruszony został temat lubianych przez wielu smakoszy produktów z działu wędlin — pasztetów, kiełbas i parówek. Dziennikarka pokazała, z czego się składają i wyjaśniła, jakie mogą być konsekwencje ich spożycia. Po raz kolejny zaapelowała też o czytanie etykiet.
Soczysty kurczak skusi niejednego smakosza. Usmażenie pysznego drobiu nie będzie trudne, jeśli odpowiednio przygotujemy mięso. Prosty patent szefów kuchni polegający na oprószeniu go solą i odstawieniu do lodówki na godzinę, sprawi, że soki pozostaną wewnątrz kotleta. Spróbujecie? Odpowiednie solenie produktów w wielu przypadkach jest kluczowe. Choć mięsa na rosół nie wolno oprószać przyprawą przed jego ugotowaniem, pierś z kurczaka, którą chcemy usmażyć, należy tak potraktować. Sól zamknie pory i tym samym zapobiegnie utracie wilgoci. Wystarczy godzina takiego marynowania, by uzyskać soczystego kurczaka o pięknej złocistej barwie.