Soczysty kurczak skusi niejednego smakosza. Usmażenie pysznego drobiu nie będzie trudne, jeśli odpowiednio przygotujemy mięso. Prosty patent szefów kuchni polegający na oprószeniu go solą i odstawieniu do lodówki na godzinę, sprawi, że soki pozostaną wewnątrz kotleta. Spróbujecie? Odpowiednie solenie produktów w wielu przypadkach jest kluczowe. Choć mięsa na rosół nie wolno oprószać przyprawą przed jego ugotowaniem, pierś z kurczaka, którą chcemy usmażyć, należy tak potraktować. Sól zamknie pory i tym samym zapobiegnie utracie wilgoci. Wystarczy godzina takiego marynowania, by uzyskać soczystego kurczaka o pięknej złocistej barwie.
Kotlety z mortadeli są jednym z klasyków wśród tanich pomysłów na obiad. Kultowa potrawa w wersji z przyprawą gyros smakuje jeszcze lepiej, a przygotowanie jest bardzo proste. Spróbujecie?Pełen smaku rarytas z czasów PRL, czyli kotlety z mortadeli, do dziś budzi wiele emocji. Amatorów dania jednak nie brakuje i z pewnością spodoba im się drobny twist uwzględniony w dzisiejszym, inspirowanym pomysłem z kanału TikTok milosc_od_kuchni - z którego pochodzi zdjęcie dania - przepisie. Dodana do panierki przyprawa gyros sprawi, że potrawa stanie się niesamowicie aromatyczna. Nikt się jej nie oprze.
Nie wiesz, co zrobić z mięsem po rosole? Możesz wykorzystać je do przygotowania wielu dań. Dziś proponujemy obłędne pulpety w delikatnym sosie. Z pewnością posmakują wszystkim domownikom, a Ty zrobisz szybkie danie za grosze.W dobrze zarządzanej kuchni nic się nie marnuje. Pulpety z mięsa po rosole są doskonałym pomysłem na dalsze zagospodarowanie tego produktu. Aromatyczny, koperkowy sos idealnie współgra z aksamitnymi klopsikami. Takie danie będzie niewątpliwym przebojem.W pomysłowym przepisie na obiad z mięsa po rosole znajdzie się miejsce również dla warzyw z wywaru. Wzbogacą one smak potrawy, a także zapewnią przyjemną, wilgotną konsystencję. Ilość warzyw możesz dowolnie modyfikować w zależności od własnych preferencji smakowych. Zachęcamy do wypróbowania tej receptury.Przepis na pulpety z mięsa po rosole warto modyfikować wedle swojego uznania. Mięsne kuleczki możesz usmażyć, zamiast gotować lub podać za każdym razem z innym sosem. Dzięki temu nigdy się nie znudzą.
Ruszyła wielka obniżka cen w sieciach sklepów Lidl. Od dzisiaj do końca lutego kupimy wiele produktów spożywczych w bardzo atrakcyjnych cenach. Masło, sery i mięso będzie przecenione aż do 53%. Polacy chętnie robią zakupy w sieci sklepów Lidl. Nic dziwnego, ceny są bardzo atrakcyjne, a sam sklep zachęca dużym asortymentem i różnorodnością produktów. W Lidlu możemy również kupić wiele produktów z różnych stron świata, które trudno dostać w innych marketach.Lidl co tydzień przygotowuje nowe akcje promocyjne. Tym razem akcja obejmuje mięso, sery i masło i będzie trwać aż do końca lutego. W tym czasie warto zainstalować aplikację Lidl Plus, ponieważ dzięki niej otrzymamy dodatkowe rabaty i kupony, które wykorzystamy nie tylko w lutym, ale i w innych miesiącach.Lidl, oprócz masła, mięsa i serów obniżył ceny na świeże warzywa, owoce, nabiał i inne produkty. W tym tygodniu zorganizowany jest dodatkowo tydzień włoski, a więc kupimy wiele oryginalnych produktów rodem ze słonecznej Italii w bardzo atrakcyjnych cenach.
Jak smażyć wątróbkę, żeby nie pryskała? Wystarczy zastosować sztuczkę Tomasza Strzelczyka. Kucharz zdradził najlepszy sposób. Surowe mięso zalewa wrzątkiem i odstawia na kilka minut. Dopiero później osusza, obtacza w mące i smaży. Wątróbka wychodzi idealnie i nie pryska.Odpowiednio przyrządzona wątróbka jest prawdziwym przysmakiem. Wątróbkę możemy podać z wieloma składnikami, jednak to z owocami komponuje się najlepiej. Mięso przesmażone z cebulą, majerankiem, jabłkiem lub gruszką nie ma sobie równych. Wątróbka podana z musem malinowym również smakuje obłędnie.Wątróbkę należy odpowiednio przygotować, w przeciwnym wypadku będzie twarda jak podeszwa buta i będzie pryskać podczas smażenia. Wątróbka będzie soczysta i delikatna, kiedy posolimy ją przed samym podaniem. Sól zamyka w pory w mięsie, w przez co podroby twardnieją.Co zrobić, żeby wątróbka nie pryskała? Najlepszy trik zdradził Tomasz Strzelczyk. Znany kucharz na swoim kanale, Tomasz Strzelczyk ODDASZARTUCHA na YouTube, opublikował film, na którym usmażył idealną wątróbkę. To właśnie z tego kanału pochodzi trik i zdjęcia wykorzystane w artykule.
Od poniedziałku 6 lutego w Biedronce zacznie się niezwykle korzystna promocja. Skorzystają na niej wszyscy miłośnicy dań z mięsa. Bogata oferta w korzystnych cenach to doskonała okazja do oszczędzenia niemałych kwot. Zniżki sięgną nawet 64 procent.Właściciel sieci handlowej Biedronka pomyślał zarówno o uczestnikach programu lojalnościowego, jak i pozostałych klientach. W sklepowych chłodniach każdy znajdzie coś dla siebie. Niektóre produkty można kupić na zapas a potem z powodzeniem zamrozić. W dobie szalejącej inflacji takie przeceny są szczególnie potrzebne.
Dania obiadowe nie muszą być ciężkie i tuczące. Jeden z dietetyków udowadnia, że w naszej diecie jest miejsce zarówno na sałatki, jak i na burgera. Jego podejście do przyrządzenia potrawy uznawanej za tuczącą jest imponujące.Szukając pomysłu na danie obiadowe dla całej rodziny, warto wyjść poza utarte ścieżki i sięgnąć po lżejsze alternatywy dobrze znanych nam potraw. Jak pokazuje dietetyk Bartek Kulczyński, w zdrowym żywieniu wcale nie chodzi o odmawianie sobie przyjemności jedzenia ulubionych frykasów. Wręcz przeciwnie.Specjalista proponuje zmodyfikować je tak, aby pozostając smaczne, zawierały niezbędne makro i mikroelementy. Wzięliśmy pod lupę jego zestawienie 7 posiłków i wybraliśmy jeden, który pokazuje w praktyce, jak przyjemne może być zdrowe odżywianie.
Polacy niemal wszystkie produkty spożywcze przechowują w lodówce i tym samym popełniają duży błąd. Pomidory czy papryka to tylko niektóre z produktów, którym wcale nie służy niska temperatura. Czego jeszcze nie należy wstawiać do lodówki? Wszyscy wiemy, że mięso, ryby, nabiał oraz gotowe dania i ciasta z kremami, śmietaną lub galaretką bezwzględnie muszą być przechowywane w lodówce. Dzięki temu dłużej zachowają świeżość i smak. Nie wszystkie produkty spożywcze koniecznie muszą jednak być przechowywane w niskiej temperaturze.Pomidory, cebula, papryka to tylko przykłady produktów spożywczych, którym niska temperatura nie służy. Nie dość, że produkty te tracą smak, to zaczynają psuć się o wiele szybciej, ponieważ nie mają dostępu świeżego powietrza. Czego nie należy przechowywać w lodówce?Zdarzyło Ci się wstawić do lodówki ciepłe danie? To bardzo poważny błąd, który może przyczynić się do uszkodzenia urządzenia i zepsucia produktów spożywczych, które w nim przechowujesz.
Szukacie pomysłu na tani obiad? Pomysł Tomasza Strzelczyka może przypaść wam do gustu. Kucharz pokazał niedawno, jak przyrządza smaczne danie z karkówki, warzyw i kaszy, które zamyka w słoiku. Dzięki temu ma gotowy posiłek na czas, gdy trudno mu znaleźć chwilę na gotowanie. Spróbujecie? Tani obiad zaproponowany przez Tomasza Strzelczyk doskonale sprawdzi się jako posiłek dla całej rodziny. Solidna porcja składników, którą kucharz rozdzielił do 4 słoików o pojemności 1 litra, stanowiła zapas na czas, gdy brakowało mu czasu na przyrządzanie dań na „świeżo". Jeżeli nie macie ochoty opakowywać posiłku w szkle, możecie zrobić pół porcji lub zamrozić nadmiar. Też się uda.
Kiedy powinno się solić wołowinę? Częsty błąd przyczynia się do zepsucia całej potrawy. Doprawiona w nieodpowiednim momencie wołowina staje się twarda i żylasta, nawet po kilku godzinach gotowania. Nigdy nie sól czerwonego mięsa na początku przyrządzania dania.Aromatyczny gulasz, tatar, stek to tylko niektóre dania, które przygotujemy z wołowiny. Czerwone mięso jest również wyśmienitym dodatkiem do rosołu. Wzmacnia jego smak. Wystarczy jednak jeden błąd, a wołowina będzie twarda jak podeszwa.Wiele osób doprawia mięso przed smażeniem, gotowaniem lub duszeniem, przez co danie jest niesmaczne, a sama wołowina twarda i żylasta. Kiedy więc należy solić wołowinę? Mięso solimy pod sam koniec przygotowywania potrawy. To prosty trik, dzięki któremu wołowina odda cały swój aromat, będzie miękka, soczysta i delikatna.Do przygotowania tatara wybieramy polędwicę lub ligawę. Najlepszy gulasz przyrządzimy z pręgi, łopatki lub karkówki. Doskonałe steki natomiast przyrządzimy z polędwicy, antrykotu lub t-bona. Rosół będzie bardzo aromatyczny, kiedy dodamy do niego kawałek wołowiny z kością. Szponder będzie doskonałym wyborem.
Katarzyna Bosacka rzuciła okiem na etykietę popularnego schabu wędzonego z firmy Nasza Wędzarnia. Apeluje, aby wszyscy czytali skład kupowanych produktów i unikali tych które, są nafaszerowane chemią.Katarzyna Bosacka jest dziennikarką i autorką wielu publikacji na temat zdrowia. Jest również bardzo aktywna w mediach społecznościowych, między innymi na Instagramie i Facebooku. Niedawno na swoim instagramowym kanale, katarzynabosacka, opublikowała post, na którym wzięła pod lupę popularny schab wędzony.Schab Wędzarza z Naszej Wędzarni dostaniemy w niemal każdym markecie i sklepach mięsnych. Schab wygląda apetycznie, jednak jego skład pozostawia wiele do życzenia. Bosacka na Instagramie zamieściła zdjęcie etykiety popularnego schabu wędzonego.Wielu producentów, chcąc przyspieszyć proces wędzenia i przygotowywania żywności, stosuje konserwanty i chemiczne aromaty, które mają wzbogacić smak i przedłużyć datę ważności produktu. Bosacka ostrzega przed takim jedzeniem, ponieważ nie jest bezpieczne dla naszego zdrowia.
Pierogi bez okrasy są suche i bez smaku. Pyszny, mączny rarytas warto wzbogacić o jeden z czterech dodatków. Ich przygotowanie jest dziecinnie proste. Podpowiadamy, jak wybrać najbardziej pasującą i satysfakcjonującą okrasę do Twoich pierogów. Dobra okrasa do pierogów wspaniale wzbogaci ich smak. Opcji jej zrobienia jest kilka i warto dopasować dodatek zarówno do farszu, jaki mamy we wnętrzu pierogów, jak i do osobistych preferencji smakowych. Przygotowaliśmy dla was krótki przegląd najpopularniejszych wariantów.
Biedronka na swojej oficjalnej stronie na Facebooku, potwierdziła nowe promocje i informację o otwarciu sklepów w niedzielę. Już jutro, 29.01.2023r. będzie pierwsza w tym roku niedziela handlowa. Wszystkie sklepy sieci Biedronka będą otwarte przez cały dzień. Jakie promocje czekają na klientów?Biedronka jest jednym z najczęściej odwiedzanych przez Polaków sklepów. Nic dziwnego, duży asortyment i atrakcyjne promocje codziennie przyciągają tłumy. W tym tygodniu zakupy możemy zrobić nawet w niedzielę, to duże ułatwienie dla wielu osób. Z tej okazji Biedronka przygotowała nową akcję promocyjną. Przecenione będą zarówno owoce, jak i warzywa i inne produkty spożywcze, w tym słodycze i napoje gazowane. Promocja obejmuje także świeże mięso i wędzonego łososia.Dla posiadaczy karty Moja Biedronka, sklep przygotował jeszcze więcej promocji. Wystarczy zeskanować kartę przy kasie, a atrakcyjne rabaty i promocje naliczą się automatycznie. Sprawdź, jakie promocje są dostępne dla stałych klientów.
Lidl nieustannie zaskakuje swoich klientów korzystnymi promocjami. Obecnie w ramach jednej z nich wybrane 8 produktów możesz kupić z 50-procentowym rabatem. Zapoznaliśmy się ze szczegółami akcji i wiemy, jakie warunki trzeba spełnić, by skorzystać z tej doskonałej okazji. I co istotne, w tym tygodniu zakupy możesz robić przez cały weekend. Nadchodząca niedziela będzie handlowa, a w Lidlu do końca dnia obowiązywać będzie świetna promocja na zestaw 8 produktów. W ten sposób zaoszczędzimy ponad 40 złotych, a jedyny warunek to zakup po jednej sztuce z 8 wskazanych wyrobów.
W dobie szalejącej inflacji sieć handlowa Biedronka po raz kolejny wyciąga rękę do swoich klientów. Właśnie ruszyła najnowsza promocja. Wśród produktów dostępnych w korzystniejszych cenach znaleźć można mięso, mleko, cukier i inne podstawowe produkty. Za poszczególne pozycje zapłacimy nawet kilkadziesiąt procent mniej.Niektóre z rabatów są dostępne tylko dla uczestników programu lojalnościowego. Oznacza to, że należy mieć przy sobie wyrobioną kartę Biedronki lub założyć konto w aplikacji. Na wybrane produkty obowiązują dzienne limity ilościowe. Z promocji można skorzystać do końca tego tygodnia.
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę skład popularnego pasztetu z kaczki, który kupimy w każdym markecie. Skład pozostawia wiele do życzenia. Pasztet z kaczki nie jest konserwą z drobiu, a z mięsa oddzielonego mechanicznie i resztek mięsa wieprzowego. Katarzyna Bosacka czynnie udziela się w mediach społecznościowych, między innymi na Facebooku i Instagramie. Niedawno na profilu Katarzyna Bosacka "Wiem co jem" na Facebooku zamieściła post, w którym opisała skład pasztetu z kaczką firmy EvraMeat. Zdjęcie etykiety przesłała jej jedna z internautek.Katarzyna Bosacka była wstrząśnięta zawartością pasztetu w puszce, który dostępny jest w niemal każdym sklepie. Po opublikowaniu etykiety, pod jej postem pojawiło się mnóstwo komentarzy. Niektórzy nie otwarcie pisali, że dopuszczenie takich produktów spożywczych do sprzedaży powinno być zabronione.Okazało się, że pasztet z kaczki w puszce z kaczką i innymi mięsem nie ma nic wspólnego. Bosacka zwróciła również uwagę, aby czytać etykiety. Jeśli mamy do wyboru np. dżem o smaku truskawkowym lub dżem truskawkowy, zawsze wybierajmy ten drugi.
Nie z mięsem, nie ruskie, nie z kapustą. Na obiad przygotuj pierogi gyros. Aromatyczny farsz z kurczaka i warzyw posmakuje każdemu. Pierogi po ugotowaniu będą delikatne, miękkie i tak smaczne, że znikną z talerzy błyskawicznie.Jeśli szukasz pomysłu na szybkie, smaczne i pożywne danie na rodzinny obiad, koniecznie przygotuj pierogi gyros. Pierogi z niezwykłym nadzieniem zaskoczą każdego łasucha. Farsz z kurczakiem, pieczarkami, kukurydzą i papryką jest prosty w przygotowaniu i wychodzi za każdym razem.Sekretem każdym pierogów jest ciasto. Niektórzy dodają do niego jajka, inni olej. Do pierogów gyros dodaj wrzątek i roztopione masło. Sparzoną mąkę wyrabiaj łyżką, a później ręką, aby składniki dobrze się połączyły. Wyrobione i elastyczne ciasto odstaw, żeby odpoczęło.Gdy ciasto będzie leżakować, przygotuj farsz na pierogi gyros. Brzegi ciasta dokładnie zlepiaj, aby farsz nie wypłynął podczas gotowania. Pierogi możesz ugotować, możesz je również podsmażyć na patelni z dodatkiem cebuli. Każda wersja będzie smakować rewelacyjnie.
Gospodyni zdradziła przepis na tradycyjne, szare kluchy prosto z Ziemi Dobrzyńskiej. Kluchy z mączystych ziemniaków z dodatkiem mąki żytniej są pożywne i pełne smaku. Najlepiej podać je z okrasą z boczku oraz z twarogiem lub z gotowaną, kiszoną kapustą.Na kanale PWRmovie na YouTube znajdziemy wiele ciekawostek na temat Ziemi Dobrzyńskiej. Nie zabrakło również przepisów na tradycyjne potrawy z tego regionu. Na jednym z opublikowanych filmów gospodyni zdradza przepis na szare kluchy. Proste danie Ziemi Dobrzyńskiej posmakuje każdemu.Sekretem idealnych, szarych kluchów są odpowiednie ziemniaki i mąka. Gospodyni radzi, aby wybierać ziemniaki mączyste, najlepiej typu B lub C. Odmiany te mają mało wody i dużo skrobi. Są idealne między innymi do klusek śląskich, klusek kładzionych, placków ziemniaczanych. Bardzo ważna jest również mąka. Do szarych klusek można dodać mąkę pszenną, jednak najlepszy smak uzyskamy sięgając po mąkę żytnią. Gospodyni podaje kluchy z okrasą z boczku, posypane twarogiem. Świetnie też będą smakować z gotowaną, kiszoną kapustą. Palce lizać.
Czy smaczny i tani obiad można przygotować w pół godziny? Okazuje się, że tak. Tomasz Strzelczyk pokazał, jak z kilku prostych produktów można w krótkim czasie zrobić sycące danie dla całej rodziny. Musicie spróbować — zachwyci od pierwszego kęsa. Tani obiad dla całej rodziny można przygotować sprawnie i bez większego wysiłku. Wystarczy zaopatrzyć się w kilka składników — m.in. makaron, pieczarki i śmietankę. Sycące danie z polędwiczką przyrządzone według receptury Tomasza Strzelczyka spodoba się nawet wybrednym.
Mnogość towarów na półkach może przyprawić o zawrót głowy. W kwestii zakupów warto zapoznać się z opinią eksperta. Przy doborze wędlin spieszy z pomocą dietetyk Łukasz Jank. Na swoim profilu w portalu Instagram pokazał te najbardziej warte uwagi dostępne w sieci handlowej Biedronka.Ekspert do spraw żywienia (którego powyższe zdjęcie pochodzi z jego oficjalnego kanału w serwisie YouTube) w wędlinach zwracał uwagę na konkretne kryteria. Liczył się skład, wysoka zawartość białka oraz kaloryczność. Dla osób robiących zakupy w Biedronce taka wiedza może być szczególnie przydatna. Sprawdź, czy ten asortyment dostępny jest w sklepie w Twojej okolicy.
Nie musztarda, nie miód. Magda Gessler przygotowuje marynatę do żeberek z dodatkiem whisky i coli. Wieprzowina marynowana w niezwykłej mieszance po upieczeniu jest niezwykle soczysta i ma niezwykły smak. A co najważniejsze, mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Żeberka wieprzowe zwykle dusimy w sosie, grillujemy lub smażymy. Do marynaty wykorzystujemy przyprawy, sos BBQ, musztardę i miód. Magda Gessler marynatę do mięsa robi inaczej niż wszyscy. Sekretem smaku jest cola, whisky i kilka aromatycznych dodatków. Takich żeberek jeszcze nie jadłaś.Do marynaty do żeberek potrzebujesz również octu, ketchupu, cukru i kilku ząbków czosnku. W mieszance nie może zabraknąć oczywiście soli, pieprzu i papryki mielonej. Gessler do marynaty dodaje również kmin rzymski, który wzmacnia smak całej potrawy.Żeberka wieprzowe w aromatycznej marynacie piecz przez 1,5 godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Koniecznie pod przykryciem, żeby mięso nie wysuszyło się pod wpływem wysokiej temperatury. Po tym czasie odkryj je i dopiekaj kolejne 30 minut. W ten sposób żeberka będą miały złocistą, chrupiącą skórkę i będą soczyste w środku.
Szukasz pomysłu na szybkie danie? Przygotuj pyszny obiad z patelni według przepisu Tomasza Strzelczyka. Kucharz najpierw podsmaża ziemniaki, potem dodaje pokrojoną kiełbasę i cebulę. Po podduszeniu całość zamienia się w wyśmienitą, sycącą potrawę.Tomasz Strzelczyk na swoim kanale na YouTube, Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA, dzieli się z fanami przepisami na kultowe dania w zupełnie nowej odsłonie. Zdradza również triki kulinarne, które warto stosować podczas gotowania. To właśnie z tego kanału pochodzi przepis na obiad z patelni, który został wykorzystany w artykule.Obiad z patelni z przepisu Strzelczyka jest daniem, które przygotujemy w dosłownie kilka minut. Jednogarnkowa potrawa z kiełbasy, ziemniaków i cebuli jest niezwykle aromatyczna i doskonale doprawiona. Znany kucharz dodaje do niej liście laurowe, ząbki czosnku i domowy bulion.Strzelczyk radzi, by kiełbasę ponacinać przed smażeniem. To świetny sposób, dzięki któremu wędlina ładnie się przyrumieni, a nadmiar tłuszczu wytopi się pod wpływem wysokiej temperatury. Ziemniaki również podsmażamy, nie gotujemy. Wtedy będą miały złocistą, chrupiącą skórkę.
Wiele osób zastanawia się, jak wyczyścić patelnię i pozbyć się zaschniętych plam, zacieków z tłuszczu i przypalonego jedzenia. Zamiast tracić pieniądze na chemiczne środki, wykorzystajmy produkty, które mamy w domu, czyli sodę oczyszczoną i biały ocetSoda oczyszczona i ocet to idealny duet do taniego i ekologicznego sprzątania. Kurze i podłogę ścieraj wodą z odrobiną octu. Nie dość, że brud szybko i kurz szybko zejdą, to jeszcze zdezynfekujesz wszystkie powierzchnie. Po sprzątaniu wywietrz mieszkanie, ocet nie będzie długo się utrzymywał. Soda i ocet będą idealne do umycia pralki, lodówki i garnków. Jak wyczyścić patelnię? Patelnia będzie wyglądać jak nowa już po kilku minutach. Soda i ocet dosłownie rozpuszczą brud, a Ty unikniesz agresywnego szorowania, które niszczy powierzchnię garnków.Mało kto wie, że patelnię wyczyścić również mniej znanymi i naturalnymi sposobami. Jak wyczyścić patelnię? Wykorzystując połączenie sody i cytryny lub ziemniaka i soli. Przetestuj każdy sposób i sprawdź, który najbardziej Ci odpowiada.
W ofercie McDonald's pojawiła się właśnie totalna nowość, na którą czekały tłumy. Od 18.01.2023r. do zimowej oferty kultowych burgerów, dołączył Burger Drwala z Plackiem Ziemniaczanym. Jednocześnie z oferty sieciówki znika popularna bułka z ostrym dodatkiem.Burgery Drwala pojawiają się w ofercie McDonald's każdej zimy. Kanapki są tak popularne, że w pierwszych dniach po powrocie burgerów do menu, restauracje przeżywają prawdziwe oblężenie. Wszyscy czekają z utęsknieniem na pojawienie się kultowej bułki z różnymi dodatkami.W ubiegłym roku sieć restauracji McDonald's zapowiedziała zmiany w klasycznym, zimowym menu. W ofercie miał pojawić się nowy burger. Od 18.01.2023 r. oprócz klasyków, jak Burger Drwala z Kurczakiem, czy Burger Drwala Klasyczny, dostaniemy kanapkę z plackiem ziemniaczanym. Nowy burger jest absolutnym hitem.Sieć restauracji McDonald's oprócz oferty zimowej, może pochwalić się bardzo atrakcyjnym menu. Oferty śniadaniowe, czyli kanapki z jajkiem i boczkiem, mniejsze burgery, tortille i sałatki to tylko nieliczne z produktów. W sezonie letnim czekają na nas pyszne lemoniady, kawy mrożone i pyszne lody.
Znacie powiedzenie, że najprostsze przepisy są najlepsze. Nie moglibyśmy zgodzić się bardziej. Z pomocą 4 składników przyrządzisz rewelacyjny obiad dla całej rodziny. Połącz makaron , mięso mielone, sos pomidorowy i ser żółty w pyszną całość.Składniki niezbędne do zrobienia zapiekanki makaronowej należą do produktów niedrogich i łatwo dostępnych. Ponadto taki obiad możesz przygotować w zaledwie 30 minut. Potem wystarczy włożyć danie do piekarnika i poczekać, aż reszta zrobi się sama. Domownicy nie będą mogli wyjść z podziwu.
Nowa oferta promocyjna Biedronki obowiązuje od dzisiaj do środy. Z kartą Moja Biedronka zrobisz zakupy na obiad i nie tylko w bardzo atrakcyjnych cenach. Promocja obejmuje mięso, w tym udka z kurczaka, karkówkę i mięso mielone. Za kilogram udek z kurczaka zapłacisz jedynie 6,99 zł.Biedronka jest sklepem, w którym Polacy uwielbiają robić zakupy. Nic dziwnego, w sklepach mamy duży wybór produktów spożywczych i produktów przydatnych w domu. Z kartą Moja Biedronka lub z aplikacją możemy liczyć również na bardzo atrakcyjne promocje i oferty specjalne.Biedronka regularnie przygotowuje atrakcyjne promocje. Od 16.01 do 18.01.2023 r. za zakupy na obiad, w tym za mięso, warzywa, gotowe sosy w słoiku, kasze i makarony zapłacimy o wiele mniej niż do tej pory. Wiele dodatkowych promocji czeka na stałych klientów, którzy posiadają kartę lub aplikację.Nie tylko produkty na obiad zostały objęte promocją. Do środy w sieciach sklepów Biedronka kupimy również herbaty, napoje, słodycze i wiele innych produktów w bardzo atrakcyjnych cenach. Promocja obowiązuje do środy lub do wyczerpania zapasów, dlatego lepiej zrobić zakupy już dziś.
Dusisz lub gotujesz mięso na obiad? W prosty sposób możesz skrócić czas jego przyrządzania. Wystarczy, że dodasz do potrawy odrobinę sody oczyszczonej. Produkt ten zmiękczy twarde włókna wieprzowiny i wołowiny, a przy tym nie będzie wyczuwalny w daniu. Ten prosty trik wykorzystują najlepsi kucharze.Mięso duszone w sosie własnym, z cebulą lub warzywami jest zawsze wyśmienitym pomysłem na obiad. Gulasz jest pysznym, ale czasochłonnym daniem. Wieprzowina i wołowina potrzebują kilku godzin, żeby były miękkie i soczyste. Czas gotowania możesz jednak skrócić, wykorzystując sprawdzony sposób.Nigdy nie dolewaj zimnej wody podczas duszenia mięsa. Woda musi być wrząca. W ten sposób nie zatrzymasz procesu gotowania, a mięso będzie idealnie miękkie i soczyste. Zimna woda dodana do potrawy sprawi, że wołowina i wieprzowina mogą stać się twarde.Jeśli chcesz upiec mięso, dobrym pomysłem jest marynata z dodatkiem musztardy. Ocet zawarty w musztardzie zmiękcza twarde włókna mięsa, a karkówka, schab, łopatka i inne dania pieczone będą soczyste i pełne smaku.
Planujesz zakupy spożywcze? Koniecznie jedź do Biedronki. Tylko dzisiaj, 14.01.2023 r. sieć sklepów rozdaje opakowania kabanosów. Paczkę kultowej przekąski otrzymasz za zakupy za minimum 99 zł z kartą Moja Biedronka.Polacy chętnie robią zakupy w Biedronce. Nic dziwnego, sieć sklepów zachęca dużym asortymentem i wieloma promocjami. Akcje promocyjne pojawiają się regularnie, więc zawsze mamy okazję kupić produkty spożywcze w bardzo atrakcyjnych cenach.Niedawno Biedronka rozpoczęła zupełnie nową akcję. Robiąc zakupy w popularnej sieci sklepów, otrzymamy wybrane produkty zupełnie za darmo. W ubiegłym tygodniu na klientów czekał 1 kg cukru, dzisiaj natomiast kultowa przekąska. Aby skorzystać z promocji, wystarczy spełnić dwa proste warunki.Od czwartku do soboty, 14.01.2023 r. obowiązuje również gazetka promocyjna Biedronki. W sklepie kupimy wiele produktów w bardzo atrakcyjnych cenach. Owoce, warzywa, mięso i nabiał są mocno przecenione. Niektóre produkty są tańsze aż o 82%.