Flaczki drobiowe to świetna alternatywa dla ciężkich flaków wołowych. Zupa gotowana na korpusie i żołądkach ma rewelacyjny smak, jest bardzo delikatna i aromatyczna. Flaczki drobiowe przepisu Jakuba Kuronia to doskonały pomysł na obiad na dwa dni.Niedawno Jakub Kuroń pokazał przepis na flaczki drobiowe gotowane na rosole. Kuroń do flaków dodaje również starty imbir i majeranek, to właśnie te przyprawy nadają daniu wspaniałego aromatu. Znany kucharz zupę doprawia również papryką mieloną i natką pietruszki, wszystkie składniki doskonale się z sobą łączą.Do ugotowania flaczków drobiowych potrzebujemy 1,5 l rosołu. Możemy ugotować go wcześniej, możemy również wykorzystać rosół z poprzedniego dnia, dzięki czemu nic w naszej kuchni się nie zmarnuje. Do flaków koniecznie dodajmy również marchewkę i seler.Marchewkę i seler do flaczków musimy przygotujemy nieco inaczej. Kuroń kroi warzywa w słupki, przesmaża na maśle, następnie doprawia je solą i pieprzem i dodaje również mąkę. Przesmażona z warzywami mąka delikatnie zagęści danie.
Wiecie, jak zrobić bitki wołowe, które każdy pokocha? Obsmażając mięso przed duszeniem i soląc je dopiero pod koniec przyrządzania, sprawicie, że wyjdzie doskonale. Dwa proste triki pozwolą wam uzyskać delikatne, pełne smaku danie. Koniecznie spróbujecie — będzie rozpływać się w ustach. Smakowite bitki wołowe przypadną do gustu całej rodzinie. Ich przyrządzenie nie sprawi problemów, jeśli będziecie pamiętać o dwóch prostych, lecz niezwykle istotnych zasadach. Wybór odpowiedniego momentu solenia i wstępne obsmażenie mięsa są konieczne, by uzyskać zadowalające efekty. Ważne jest też, by obsmażone mięso podlać gorącym płynem. Od zimnego szybko stwardnieje i będzie niesmaczne.
Wątróbka drobiowa w miodowej marynacie z dodatkiem jabłka i cebuli to pomysł na klasykę w nowej odsłonie. Okrasa do marynaty dodaje również czosnek i świeży rozmaryn. Do wątróbki przygotowuje również glazurę z miodu i octu balsamicznego. Wątróbka to jeden z ulubionych podrobów Polaków. Przesmażona z jabłkiem, cebulą, majerankiem, czy innymi, ulubionymi dodatkami jest pomysłem na pyszny obiad lub kolację dla całej rodziny. Zwykle wątróbkę marynujemy również w mleku, żeby pozbyć się gorczyczki i sprawić, że mięso będzie delikatne.Okrasa na kanale Karol Okrasa & Kuchnia Lidla zdradził niedawno patent na doskonale soczystą i jeszcze delikatniejszą wątróbkę drobiową. Okrasa marynuje mięso w miodzie, czosnku i rozmarynie. Podsmaża je również na specjalnej glazurze. Tak przygotowana wątróbka to gratka dla każdego miłośnika podrobów.Pamiętajmy, aby nigdy nie solić wątróbki przed smażeniem. Sól sprawi, że mięso będzie twarde. Karol Okrasa również doprawia danie przed samym podaniem. Podczas smażenia nie przekłuwajmy wątróbki, ponieważ możemy się mocno poparzyć. Mięso obracajmy szczypcami kuchennymi.
Soczysty schab pieczony z warzywami to pomysł zarówno na szybki obiad, jak i danie podczas większych uroczystości, świąt i rodzinnych spotkań w większym gronie. Dzięki mlecznej marynacie mięso jest niezwykle soczyste i delikatne i każdy będzie prosił o przepis i dokładkę.Pieczony schab jest zawsze świetną opcją na obiad. Jeśli zapieczemy go z ziemniakami, marchewką, cukinią, korzeniem pietruszki, otrzymamy pełnowartościowy i pyszny posiłek, którego przygotowanie nie wymaga większego nakładu pracy.Sekretem doskonale miękkiego, soczystego i delikatnego mięsa jest marynata. Kawałek schabu przed pieczeniem nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i zalewamy zimnym mlekiem. Tak przygotowane mięso musi marynować się całą dobę. Pieczony schab najpierw rumienimy z samą cebulą, następnie dodajemy obgotowane warzywa, mieszamy z tłuszczem z mięsa, suszonym tymiankiem i dopiekamy kolejne 30- 40 minut. Schab łącznie pieczemy prawie dwie godziny w 180 stopniach, żeby się nie przypalił.
Zapiekanka proboszcza według przepisu Tomasza Strzelczyka to pomysł na tani, sycący i smaczny obiad dla całej rodziny. Zapiekankę przygotujesz z kilku prostych składników, a każdy będzie prosił o dokładkę.Na kanale Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA możemy poznać wiele ciekawych i prostych przepisów na wyśmienite dania. To właśnie z tego kanału pochodzi przepis i zdjęcie wykorzystane w artykule. Tomasz Strzelczyk dzieli się z fanami swoimi patentami na szybkie obiady, kolacje i dania na większe uroczystości, w tym właśnie na pyszną zapiekankę.Zapiekanka proboszcza przepisu Tomasza Strzelczyka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jest również naprawdę tania. Potrzebujemy kilograma młodych ziemniaków, kilku plastrów ulubionej szynki, cebulę, czosnek i kawałek żółtego sera. Możemy dodać również posiekany szczypiorek dla podbicia smaku.Przysłowiową wisienką na torcie jest aksamitny sos beszamelowy, który z zapiekanką łączy się doskonale. Sos na bazie masła, mąki i mleka koniecznie doprawmy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, w ten sposób nadamy mu charakteru. Zapiekanka będzie gotowa po 25 minutach pieczenia.
Omlet jest jednym ze śniadaniowych klasyków. Przygotowanie tej potrawy jest banalne — wystarczy roztrzepać jaja, połączyć je z dodatkami i usmażyć. Tym razem proponujemy, by wzbogacić przysmak o szynkę i szczypiorek. Będzie pysznie. Sycące śniadanie w postaci omletu z szynką zadowoli nawet najbardziej wybrednych domowników. Przyrządza się je szybko, a dodatki można dowolnie modyfikować, za każdym razem uzyskując nieco inne danie. Zaproponujcie bliskim puszystą i przyjemną w smaku wersję z szynką i szczypiorkiem, a z pewnością poproszą o taki posiłek jeszcze nie raz.
Kotlety mielone są flagowym daniem z kuchni polskiej. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią by je spałaszowali. Warto wiedzieć, jakie mięso na kotlety mielone będzie najlepszym wyborem, aby zawsze wychodziły smaczne i soczyste. Najpopularniejszym wyborem jest łopatka wieprzowa. Należy jednak zwrócić uwagę również na inne kwestie. Kotlety mielone to przepis pozornie prosty, jednak aby za każdym razem wychodził tak samo apetycznie, musimy mieć świadomość, jakie mięso na kotlety mielone wybrać i jakie kryteria powinno spełniać. Nie zaszkodzi również znaleźć w swojej okolicy zaufany i sprawdzony sklep mięsny.
Kotlety mielone bez bułki tartej przygotowuje się niezwykle prosto. Zastępując popularny składnik musztardą, uzyskujemy masę, której wyrobienie nie sprawia trudności. Danie smakuje obłędnie i wychodzi niezwykle soczyste. Spróbujecie koniecznie — szybko zniknie z talerzy.Jeśli chcecie zrezygnować z dodawania bułki tartej do kotletów mielonych, mamy dla was patent, który pozwoli wam zrobić równie soczyste i smaczne danie. Pełna smaku i aromatu musztarda nada mięsu odpowiedniej konsystencji i sprawi, że po usmażeniu zachwycą najbardziej wybrednych. Skusicie się?
Zimne nóżki są przysmakiem, który skusi niejednego amatora tradycyjnej kuchni polskiej. Ewa Wachowicz zdradziła niedawno jaki trik stosuje, by uzyskać atrakcyjny wygląd smakołyku. Restauratorka przyrządza galaretę w tortownicy, dzięki czemu jej podanie jest prostsze. Spróbujecie? Galareta wieprzowa, czyli zimne nóżki, jest znakomitą przystawką, która na niejednym polskim stole gości podczas spotkań rodzinnych. Przyrządzona według pomysłu Ewy Wachowicz — w tortownicy — nie tylko jest smaczna, ale też łatwo ją podzielić.
Golonka po polsku przepisu Tomasza Strzelczyka zachwyci swoim smakiem i delikatnością każdego miłośnika mięsnych potraw. Golonka jest niezwykle soczysta, a mięso dosłownie samo odchodzi od kości. Strzelczyk golonkę zapieka z jabłkami, kiszoną kapustą i ziemniakami, to sekret doskonałego i kompletnego dania.Tomasz Strzelczyk na swoim kanale Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA na YouTube dzieli się z fanami prostymi przepisami na przepyszne dania. Z tego też kanału pochodzi przepis i zdjęcia wykorzystane w artykule.Strzelczyk niedawno pokazał, jak przygotować golonkę po polsku z ziemniakami, jabłkami i kiszoną kapustą. Całe danie wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Sama golonka jest niezwykle soczysta i delikatna, a podana z dodatkami tworzy fantastyczną potrawę.Tomasz Strzelczyk zdradził swój patent na twardą golonkę wieprzową: najpierw gotuje mięso z dodatkiem ziół i przypraw, następnie nacina i naciera marynatą z miodu i musztardy. Tak przygotowana golonka trafia do piekarnika wraz z jabłkami, ziemniakami i kiszoną kapustą.
Kotlety schabowe z kością to świetna alternatywa dla tradycyjnych, cienko rozbitych schabowych. Mięso z kością smakuje jeszcze lepiej, a dzięki panierce jest soczyste w środku i chrupiące z zewnątrz. Takich schabowych jeszcze nie jadłeś. Kotlety schabowe z kością to pomysł na rodzinny obiad, a także danie podczas większych uroczystości. Niezwykle delikatny i soczysty schab smażony na maśle klarowanym, smalcu lub oleju zyskuje rewelacyjny smak. Sekretem jest zarówno panierka, jak i samo mięso i sposób jego przygotowania.Panierka do kotletów schabowych z kością musi zawierać mąkę pszenną, jajka i bułkę tartą. Mąka jest absolutnie niezbędna, ponieważ ochrania delikatny schab przed wysuszeniem, a także scala panierkę, dzięki czemu nie odrywa się podczas smażenia.Bardzo ważny jest odpowiedni wybór mięsa na kotlety schabowe z kością. Schab musi być najwyższej jakości, dzięki czemu kotlety będą soczyste i pełne smaku. Mięso pakowane i kupione w markecie nie nadaje się do przygotowania kotletów z kością.
Fasolka po bretońsku jest pełnym aromatu niezwykle sycącym daniem, które chyba każdy z nas pamięta z domu rodzinnego. Z naszym prostym przepisem wrócicie do dawnych czasów i przyrządzicie znakomity posiłek, który zachwyci was smakiem i konsystencją. Spróbujecie?Tradycyjna fasolka po bretońsku musi zawierać odpowiednio dużą porcję sycącego strączka oraz nieco dobrej, pełnej smaku kiełbasy. Wszystko to zanurzone jest w dość gęstym, przyprawionym ziołami sosie pomidorowym z dodatkiem cebulki. Właśnie taki przysmak dziś wam proponujemy.
Z mięsa mielonego przygotujemy między innymi wyśmienite kotlety i domową kiełbasę. Nie wszyscy wiedzą jednak, że samo mielenie ma wpływ na smak całego dania. Jak zmielić mięso? Konieczne jest oddzielenie chudego mięsa od tłustego, to sekret soczystych i najlepszych potraw.Wiele osób kupuje gotowe mięso mielone na kotlety lub inne dania. Gotowy produkt znacznie ułatwia pracę, jednak obiad nie będzie już tak smaczny, soczysty i pełen aromatu. Mielenie mięsa nie zajmuje wiele czasu, warto więc samemu je przygotować. Jak zmielić mięso?Niezależnie od tego, czy korzystasz z ręcznej, czy elektrycznej maszynki, upewnij się, że ostrza są dobrze naostrzone. To bardzo ułatwi pracę, a mięso po zmieleniu będzie siekane, nie zmiażdżone. Maszynka ręczna i elektryczna równie dobrze siekają mięso, więc wybór maszynki nie ma znaczenia.Jak zmielić mięso na kotlety mielone, czy kiełbasę? Wystarczy jeden prosty trik, a mięso będzie soczyste, delikatne, puszyste i pełne smaku. Do kotletów mielonych najlepsza będzie karkówka wieprzowa, dowiedz się, dlaczego.
Soczyste kotlety mielone skuszą niejednego smakosza. Prosty trik polegający na połączeniu kiszonki z mięsem zaskoczy was lekkością i niezwykłym aromatem. Tak przyjemnie rozpływającego się w ustach posiłku dawno nie przygotowaliście. Koniecznie spróbujcie — rodzina będzie zachwycona.Jeśli marzą wam się cudownie soczyste kotlety mielone, nasza nowa propozycja z pewnością przypadnie wam do gustu. Lekkie, przyjemnie chrupiące danie przygotujecie bez trudu — wystarczy posiekaną kiszonkę połączyć z masą mięsną i wyrobić kotlety jak zwykle. Niewielka zmiana w recepturze pomoże wam uzyskać doskonałe efekty. Skusicie się?
Czy wiecie, jak wykorzystać mięso z rosołu? Kilka prostych patentów pomoże wam przemienić je w pyszne dania. Zamiast wyrzucać, skorzystajcie z naszych pomysłów i zaskoczcie rodzinę pysznymi daniami z resztek. Nikt ich sobie nie odmówi.Mięso, które zostaje z gotowania rosołu, nie jest prostym do wykorzystania składnikiem. Choć zazwyczaj jest suche i pozbawione smaku — oddało w końcu wszystko, co najlepsze do bulionu — można je doprawić i podać w formie całkiem przyjemnych w odbiorze potraw. Sprawdźcie, jakie to proste.
Faszerowana papryka jest prostą i smaczną potrawą, która może przypominać gołąbki. Farsz przygotowuje się bardzo podobnie — jedynie pomijamy element zawijania go w kapustę, zastępując ją chrupiącą papryką. Całość pięknie się prezentuje i obłędnie smakuje. Spróbujecie?Faszerowana papryka z mięsem mielonymi i ryżem spodoba się nie tylko amatorom kulinarnych nowości. Warzywo wypełnione aromatycznym nadzieniem jak do gołąbków doskonale się z nim komponuje, a po upieczeniu wprost rozpływa w ustach. Dodatek świeżego pomidora sprawia, że całość pozostaje przyjemnie soczysta. Warto spróbować.
Smażona wątróbka to prawdziwy rarytas dla miłośników mięsa i podrobów. Wątróbka musi być jednak odpowiednio przygotowana i smażona, w przeciwnym razie będzie gorzka, twarda i niesmaczna. Kluczowe jest również doprawianie jej solą- wątróbkę zawsze solimy po usmażeniu.Przygotowanie wątróbki smażonej teoretycznie jest proste i szybkie, w praktyce jednak mięso po usmażeniu często staje się niesmaczne lub tak twarde, że nie da się go zjeść. Często dochodzi również do poparzenia osoby przygotowującej przysmak.Musimy pamiętać, żeby nigdy nie nakłuwać widelcem wątróbki podczas smażenia, ponieważ będzie bardzo pryskać i istnieje wysokie ryzyko poważnego poparzenia wrzącym olejem. Wątróbkę smażoną zawsze obracamy przy pomocy szczypiec, nigdy widelcem.Wątróbka smażona będzie przepyszna i delikatna, kiedy usmażymy ją na oleju rzepakowym z dodatkiem cebuli, plasterków jabłka i solidnej porcji suszonego majeranku. To najlepszy przepis na wyśmienite mięso.Nigdy nie sól wątróbki przed lub w trakcie smażenia, ponieważ zepsujesz całe danie. Kluczowe jest również dokładne oczyszczenie mięsa przez smażeniem, umycie i osuszenie. Jeśli położymy mokrą wątróbkę na patelni z olejem, również możemy się poparzyć.
Pieczony schab jest pomysłem zarówno na obiad dla całej rodziny, jak i na święta i większe uroczystości. Sekretem rewelacyjnego smaku jest marynata z dodatkiem czosnku, cząbru, majeranku i kilku innych przypraw.Pieczony schab w aromatycznej marynacie smakuje wyśmienicie. Sekretem są przyprawy i odpowiedni czas marynowania mięsa- schab musi marynować się przez całą dobę, aby był bardzo aromatyczny. Po tym czasie mięso doskonale przechodzi przyprawami i smakuje wyśmienicie.Schab będzie bardzo soczysty, dzięki pieczeniu w rękawie. Rękaw należy delikatnie ponakłuwać, aby pieczony schab miał bardziej chrupiącą skórkę. Schab będzie gotowy po 80 minutach pieczenia w 200 stopniach C, koniecznie bez termoobiegu, który może nadmiernie wysuszyć mięso.Schab pieczony będzie smakował rewelacyjnie podany np. z ziemniakami pieczonymi lub ziemniakami gotowanymi. Przysłowiową wisienkę na torcie będzie surówka z warzyw sezonowych, osobiście polecam surówkę z młodej kapusty, buraki lub kapustę zasmażaną.
Czy warto moczyć mięso w mleku i cebuli? Wiele przepisów poleca długie trzymanie w tym nabiale z dodatkiem aromatycznego warzywa jako metodę zmiękczenia produktu przed dalszą obróbką. Okazuje się jednak, że nie zawsze czynność ta spełni swoją funkcję. Znamy szczegóły.Moczenie mięsa w mleku i cebuli jest dość popularne. Czy jednak jest skuteczne? Niestety nie zawsze. By namaczanie rzeczywiście zmiękczało wieprzowinę czy wołowinę, powinno się do niego stosować odpowiednie mleko, a najlepiej inne przetwory mleczne. Wyjaśniamy dlaczego.
Zostało wam mięso po rosole? Powiemy wam, jak zrobić krokiety z mięsem z rosołu. Ten tani i prosty pomysł na obiad od Kuronia możecie wykorzystać na przykład jutro. Z pewnością nasycicie się tym daniem, a jego przygotowanie nie będzie zbyt pracochłonne. Rosół często gości na naszych stołach. Najsmaczniejszy jest, gdy gotuje się go na sporej ilości mięsa i warzyw. Niestety często zdarza się, że mięso pozostaje niezjedzone, bo po zupie jemy drugie danie. Co więc zrobić z ugotowanym mięsem?Pomysłów na wykorzystanie mięsa z rosołu jest naprawdę dużo. I warto je przerobić, bo jest bardzo smaczne, a z racji tego, że jest już ugotowane, szybko można je zamienić w nowe danie. Z mięsa po rosole można zrobić pasztet, pastę, farsz do pierogów czy krokietów. Dziś przepis na te ostatnie zdradzi wam Jakub Kuroń.
Kotlety devolay z fetą i szpinakiem to świetny pomysł na rodzinny obiad. Przygotujesz je z kilku podstawowych składników, a wszyscy będą zachwyceni. Roladki z kurczaka będą również idealnym daniem podczas świąt i większych uroczystości. Smakują wyśmienicie i wyglądają elegancko.Klasyczne kotlety devolay przygotowywane są wyłącznie z masłem. Ten smak możemy jednak urozmaicić i stworzyć jeszcze lepsze roladki z kurczaka, które posmakują całej rodzinie i każdy będzie prosił o dokładkę. Farsz przygotowany z sera feta i szpinaku oczaruje wszystkich.Do roladek z kurczaka dodajmy również niewielką ilość masła, które delikatnie wyleje się z przekrojonego mięsa. Do farszu, oprócz fety i szpinaku, dodajmy solidną porcję czosnku, który jest niezbędnym dodatkiem do mrożonych, zielonych liści.Kotlety devolay z fetą i szpinakiem smażmy na maśle klarowanym lub oleju. Tłuszcz musi być mocno rozgrzany. Jeśli dolewamy olej, najpierw wyjmijmy mięso z patelni. Olej i masło muszą być mocno rozgrzane, inaczej roladki opiją się tłuszczem i nie będą tak smaczne.
Ewa Wachowicz zaskakuje szaszłykami z grilla. Obędzie się bez krojenia mięsa, bo przygotowuje je z mięsa mielonego. Zawsze dodaje do masy szczyptę esencjonalnych przypraw, które nadają potrawie niepowtarzalnego smaku. Szaszłyki wychodzą soczyste, aromatyczne i przepyszne. Co grillujemy najczęściej? Karkówkę, kaszankę, skrzydełka. Rzadko kiedy są to szaszłyki, mimo że ich przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy tylko pokroić mięso, przyprawić i nadziać na drewniane szpilki. Ewa Wachowicz posunęła się nawet dalej i proponuje przygotować szaszłyki, do których wcale nie musicie kroić mięsa. Wachowicz robi bowiem szaszłyki z mięsa mielonego. A tajemnicą ich smaku są niezwykłe przyprawy — cynamon, kminek i ostra papryka. Po wyrobieniu mięsa masą trzeba tylko oblepić patyczki do szaszłyków i upiec.
Tomasz Strzelczyk na swoim kanale na Youtube zdradza swoim fanom proste patenty na wyśmienite dania obiadowe, sałatki, zupy. Jednym z dań, które wychodzi fenomenalnie za każdym razem jest filet z kurczaka nadziewany bobem, smakuje jak z restauracji.Filet z kurczaka nadziewany bobem według przepisu Tomasza Strzelczyka to absolutnie popisowe danie, które zachwyci każdego smakosza i każdy będzie prosił o przepis i o dokładkę. Soczyste mięso z gotowanym bobem polane jest wyśmienitym sosem. Kucharz opublikował swoje poczynania na kanale Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA na YouTube. Właśnie stamtąd pochodzą zdjęcia wykorzystane w artykule.Sos do fileta z kurczaka nadziewanego bobem Strzelczyk przygotowuje z cebuli i czosnku. Dodaje również sok z cytryny, miód, sos sojowy, masło. Sos jest niezwykle aromatyczny, a duszone w nim mięso z bobem nabiera genialnego smaku.Całe danie Strzelczyk oprósza solidnie posiekanym koperkiem, który jest przysłowiową wisienką na torcie. Smak koperku doskonale łączy się i z mięsem, z bobem i sosem, tworząc doskonały obiad dla całej rodziny. Filety podajmy z młodymi ziemniakami, będzie pysznie.
Pierogi skuszą niejednego smakosza. Zaprezentowany przez uczestniczkę master Chefa przepis wykorzystujący mięso i warzywa z rosołu jest doskonałym pomysłem na zagospodarowanie resztek. Autorka twierdzi, że tak pysznego dania nie powstydziłaby się niejedna babcia. Nic dziwnego skoro w mięsnym farszu znajdziemy też pyszny boczek i kaszę gryczaną, które nadają mu charakteru. Koniecznie spróbujecie. Dobre pierogi są na wagę złota. Tani i prosty przepis wykorzystujący resztki z rosołu, kaszę gryczaną i boczek z pewnością wykorzystacie nie raz. Zaproponowana przez Natalię Maszkowską z Master Chefa kompozycja jest obłędnie pyszna. Przekonajcie się sami.
Czy wiecie, kiedy dodawać mięso do rosołu? Wrzucając mięso do wrzącej wody, nie uzyskamy wyrazistego dania. Ciepło powoduje, że powierzchnia mięsa zamyka się, a w konsekwencji smak nie przechodzi do płynu. Wiemy, jak tego uniknąć. Sprawdźcie nasze wskazówki.Nie wszyscy smakosze zdają sobie sprawę, że tylko dodanie mięsa w określonym momencie gotowania rosołu zaowocuje smakowitą zupą. Wyjęty z lodówki należy przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i doprowadzić płyn do wrzenia. Dlaczego? Wyjaśniamy.
Leczo po hiszpańsku z ananasem i kiełbasą chorizo to pomysł na wyśmienity obiad lub kolację na ciepło dla całej rodziny. Leczo z ananasem jest jeszcze smaczniejsze od klasycznej wersji dania i będzie gotowe w zaledwie kilka chwil.Tradycyjne leczo jest daniem, które znamy wszyscy. Jego hiszpańska wersja jest jeszcze smaczniejsza za sprawą kiełbasy chorizo i słodkiego ananasa. Składniki rewelacyjnie łączą się z papryką, cukinią i pomidorami, tworząc doskonałą potrawę jednogarnkową.Leczo po hiszpańsku jest błyskawiczne w przygotowaniu, najpierw smażymy chorizo, cebulę i czosnek, następnie dodajemy pokrojonego ananasa i resztę składników i smażymy, aż warzywa puszczą sok. Na końcu dodajmy pomidory i doprawiamy.Dania jednogarnkowe są doskonałym pomysłem na szybkie i pyszne dania dla całej rodziny. Leczo po hiszpańsku jest jednym z dań, które można jeść bez przerwy, jest lekkie, wyraźne i doskonałe w smaku.
Zapraszamy na sycące i ekspresowe kotlety leniwe z piekarnika. Przyciągają same pochwały, bo są bardzo smaczne i nie da się ich prościej przygotować. Skorzystaj z naszego przepisu, a otrzymasz doskonały obiad bez pryskania tłuszczu, czyszczenia i pilnowania patelni. Jak zwykle robicie kotlety mielone? Wyrabiacie mielone mięso z kilkoma dodatkami, formujecie kotlety, panierujecie i smażycie? Czas to zmienić i zastąpić smażenie pieczeniem. Będzie nie tylko zdrowiej, ale też prościej. Pieczonych mielonych nie trzeba bowiem specjalnie pilnować, w zasadzie robią się same.
Szukasz pomysłu na tani obiad dla całej rodziny? Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym będzie idealna. Receptura nie jest skomplikowana, a składniki znajdziecie w każdym sklepie spożywczym. Podajecie rodzinie, a zachwytom nie będzie końca.Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym jest daniem, które nie wymaga zastosowania wyszukanych składników czy skomplikowanych technik kulinarnych. Przygotujesz je sprawnie, nie zrujnuje twojego portfela, a nawet wystarczy na dwa dni, jeśli będzie taka potrzeba. Czego chcieć więcej?