Poznaj przepis na mięsną przekąskę, a jej smak zachwyci wszystkich twoich bliskich. Ciasto francuskie sprawi, że ten przysmak przygotujesz bardzo szybko. Natomiast przepis jest tak banalny, że poradzi z nim sobie każdy. Wypróbuj sposób, a będziesz przyrządzać tę słoną przekąskę na każdą okazję.
Kolejna fantastyczna promocja w Dino. W sklepach tej sieci dostaniesz mąkę i masło w atrakcyjnych cenach. To jednak nie wszystko, bowiem na płkach znajdziesz także inne produkty, które pozwolą zaoszczędzić konkretne kwoty. Wszystkie szczegóły poznasz w poniższym tekście.
Magda Gessler, jak zawsze na straży naszych kulinarnych tradycji, przestrzega przed jednym składnikiem rosołu. Jej zdaniem skład zupy, którą gotuje się w wielu polskich domach, daleko odbiega od ideału. Warto postawić na wyższą jakość, nawet za pewną cenę.
Łączenie na talerzu różnych składników odżywczych to coś więcej niż tylko sztuka komponowania smaku. Warto zwrócić uwagę na zdrowotne aspekty tej czynności. Ziemniaki są w polskich obiadach składnikiem wszechobecnym. Co można, a czego nie można łączyć z ziemniakami?
Dino znów zaskoczyło klientów swoją ofertą. Nie brakuje w niej wyśmienitych okazji. Tym razem uwagę zwracają m.in. atrakcyjne ceny mięsa oraz wędlin. Co jeszcze znajdziemy w tym tygodniu w znanej sieci?
Ten przepis to świetny sposób na odchudzenie kotletów mielonych. Z mięsa mielonego przygotowujemy lekki obiad o podobnym charakterze. Jest równie pyszny, za to z mniejszą zawartością tłuszczu. Przepisy takie jak ten przydają się zwłaszcza latem.
Oto prosty przepis na przekąskę z ciasta francuskiego. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Efektem jest rodzaj mięsnego ciasta, które doskonale sprawdzi się na imprezie lub po prostu na kolację.
Stereotypowy obraz kuchni śląskiej – kluski, rolada i modra kapusta – po bliższym poznaniu tego regionu okazuje się całkiem bliski rzeczywistości. Ten zestaw często gości na niedzielnych stołach Ślązaków, bardzo łatwo też znaleźć restaurację czy karczmę, które serwują go w doskonałym wydaniu, a ludzie chętnie zamawiają go, wykorzystując okazję do niedzielnego wyjścia.
Gołąbki kochamy wszyscy. Jednak każdy z nas robi je zupełnie inaczej. Jedni jedzą je polane sosem pomidorowym, drudzy bez. Niektórzy podsmażają mięso, a inni nie. Jak powinno się robić?
Wszystkich mięsożerców czeka spora zmiana. Jeden z producentów żywności roślinnej wkracza na rynek mięsny. Ich produkty mają zrewolucjonizować rynek nawet w Polsce i dotrzeć do zupełnie nowych konsumentów.
Tęsknisz za smakiem kotletów jak za dawnych lat? Wypróbuj ten przepis i przyrządź doskonałe kotlety schabowe. Zachwycą nie tylko smakiem, ale i rozmiarem. Przyrządzisz je za pomocą jednej metody.
Oto kolejny niezwykły pomysł na mięso mielone. Zamiast przygotowywać z niego tradycyjne kotlety, formujemy coś w rodzaju klopsa, a następnie serwujemy jako placki. Można nazwać to też faszerowanymi kotletami mielonymi w cieście.
Masz już dość kotletów schabowych? Na obiad dla całej rodziny z tego mięsa przygotujesz znacznie lepsze danie. Schab nigdy nie był aż tak delikatny i smaczny. Poznaj przepis i wypróbuj go na najbliższy obiad.
Co jemy na obiad w ten weekend? Klienci Lidla już wiedzą. Dzięki najnowszym promocjom, które ogłosiła sieć, druga połowa lipca to dobry czas na grilla.
Nie masz pomysłu na obiad? Wystarczy, że w domowych zapasach znajdziesz ziemniaki i mięso mielone. Przygotujesz z nich doskonałe danie, które zachwyci nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Poznaj przepis i przygotuj tę potrawę w swoim domu, a rodzina nie będzie mogła wyjść z podziwu.
Filip Chajzer, znany jako dziennikarz i prezenter telewizyjny, rozwija swoją karierę restauratora. Poskarżył się ostatnio, że nie umie znaleźć osób do pracy w swoich punktach gastronomicznych. W ślad za tym poszła informacja, ile chciałby takim osobom płacić.
Właściwe przechowywanie jedzenia jest ważne przez cały rok, ale w upały nabiera szczególnego znaczenia. Oto sposób na poprawne przechowywanie wędliny, która – choć przeznaczona do dłuższego leżenia – często słabo znosi trzymanie w lodówce przez kilka dni.
Kotlety mielone to jedno z podstawowych dań dzisiejszej polskiej kuchni. Jest wiele rzekomych tajemnych składników masy na takie kotlety, jednak tylko kilka spośród nich jest naprawdę niezbędnych. Oto najważniejszy z nich.
Oto tradycyjny, bardzo stary sposób na peklowane mięso, które sprawdzi się świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Taki obiad można przygotować z wyprzedzeniem, a z kawałka niedrogiego mięsa wyczarować cuda.
Schab już nie tylko na kotlety. Tomasz Strzelczyk pokazał swój sposób na wykorzystanie tego mięsa. Przyrządza z niego doskonałe danie na obiad. Zrób je z przepisu znanego kucharza, a na pewno podpasuje twojej rodzinie. Sposób jest łatwy, a przyrządzenie dania nie zajmuje dłużej niż przygotowanie kultowych schabowych.
Doskonały grecki przepis na gołąbki, jakich nie znamy. Smakują świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno, są dobrym obiadem, ale równie dobrą przekąską. Dodają też odrobinę świeżości do naszych letnich obiadów.
Oto niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu danie, jak przystało na zapiekankę. Tym, co je wyróżnia, jest smak – jeden z ulubionych „egzotycznych” smaków w dzisiejszej polskiej kuchni. Wzbogacone w warzywa i ciągnący się ser, taka zapiekanka to pełny – i pyszny – obiad.
Wątróbka może być przygotowana w smaczny sposób. Wystarczy, że poznasz przepis i na jego podstawie przygotujesz to niezwykle smaczne danie. Rodzina nie będzie mogła wyjść z podziwu, co przygotowałaś, a w dodatku poproszą o więcej.
Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania, przekąsek, czy kolacji bez dodatku wędliny. Jednym z najpopularniejszych tego typu wyrobów jest polędwica sopocka. Teraz tej wędlinie przyjrzała się Katarzyna Bosacka. Dziennikarka ma cenne rady dla wszystkich wielbicieli tego produktu.
Nie masz pomysłu, co podać na obiad na upały? W takim razie musisz wypróbować przepis znaleziony w Internecie. Z połączenia fasolki i mięsa wyjdzie genialne danie, które zachwyci całą rodzinę. Wypróbuj sposób, a taki obiad będziesz przyrządzać przez całe lato.
Szynka z piekarnika na obiad będzie smakować w niedzielę. Soczyste mięso naszpikowane jest pysznymi dodatkami. W szynce nie brakuje też aromatycznych przypraw, które sprawiają, że zjesz ją z apetytem. To idealna propozycja na niedzielny posiłek.
Jeśli lubisz placki ziemniaczane, ale chcesz podkręcić ich smak, postaw na ten składnik. Z nim placki ziemniaczane smakują, że palce lizać. Polecam każdemu ten sposób na to znakomite i proste danie. Wyjdzie jeszcze lepsze niż zwykle.
Mięso mielone często wykorzystujemy w kuchni. Staramy się wybierać produkt najwyższej jakości, jednak mięso z takim dopiskiem powinniśmy omijać szerokim łukiem. Zawiera dodatki, których nie chcielibyśmy spożywać. Podpowiadamy, jakiego mięso mielonego nie kupować.