Smakosze.pl

mleko

Mleko jest płynem wytwarzanym przez gruczoły mlekowe samic ssaków. Najbardziej powszechne jest mleko krowie.

Widok:

Kafelki

Lista

Garnek z gwizdkiem
Produkty

Adam Moskal

Niezwykła cecha kultowego garnka z gwizdkiem

Czytaj więcej >
wątróbka
Porady

Renata Materlińska

Co zrobić, aby wątróbka nie była gorzka i niesmaczna? Wystarczy 1 krok

Czytaj więcej >
Kanka na mlekoo
Produkty

Redakcja smakosze.pl

Nieznane funkcje kanki na mleko

Czytaj więcej >
kotlety z kapusty
Przepisy

Renata Materlińska

Proste wegetariańskie kotlety z młodej kapusty. Sezonowy specjał zachwyci każdego

Czytaj więcej >
gofry
Porady

Renata Materlińska

Jak przygotować chrupiące i puszyste gofry? Wystarczy przestrzegać kilku złotych zasad

Czytaj więcej >
blok czekoladowy
Przepisy

Renata Materlińska

Blok czekoladowy jak dawniej. Deser ze starego zeszytu zachwyca do dziś

Czytaj więcej >
gofry
Przepisy

Renata Materlińska

Gofry lepsze i tańsze niż te nad Bałtykiem. Rodzina będzie błagać o dokładki

Czytaj więcej >
Jak usunąć przykry zapach z ryby?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak usunąć przykry zapach z ryby? Potrzebujesz jedynie mleka

Czytaj więcej >
sernik na zimno
Przepisy

Renata Materlińska

Kultowy przepis na sernik na zimno z truskawkami. Wymarzony deser na Dzień Matki

Czytaj więcej >
nuggetsy
Przepisy

Renata Materlińska

Chrupiące nuggetsy z kurczaka zachwycą całą rodzinę. Dzięki naszym wskazówkom wyjdą idealne

Czytaj więcej >
omlet
Porady

Renata Materlińska

Prosty sposób na puszysty omlet. Pokocha go cała rodzina

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Czy kawę należy zalewać wrzątkiem? Wielu z nas jest w błędzie

Czytaj więcej >
Jajecznica po chłopsku z boczkiem i pomidorami
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jajecznica po chłopsku z boczkiem i pomidorami. Proste i pyszne śniadanie

Czytaj więcej >
jak zrobić idealne racuchy
Przepisy

Renata Materlińska

Przepis na tradycyjne racuchy. Cały sekret tkwi w tłuszczu do smażenia

Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Przepisy

Renata Materlińska

Patent babci Reginy na placki ziemniaczane jest lepszy niż sposób Magdy Gessler. Wyjawiamy jej sekret

Czytaj więcej >
Ciasto bez pieczenia Montenegro
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Szybkie ciasto bez pieczenia. Montenegro stanie się ulubionym, rodzinnym łakociem

Czytaj więcej >
zakupy
Produkty

Renata Materlińska

Lekarka pokazała paragon za zakupy w Biedronce. Kwota nie pozostawia złudzeń

Czytaj więcej >
Prosty przepis na naleśniki bez jajek
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Prosty przepis na naleśniki bez jajek. Kluczowe są odpowiednie proporcje

Czytaj więcej >
naleśniki
Przepisy

Renata Materlińska

Wyborne naleśniki na bazie bursztynowego napoju. Nikt się im nie oprze

Czytaj więcej >
Proste placuszki bananowe na śniadanie
Przepisy

Renata Materlińska

Puszyste placuszki bananowe. Pomysł na proste i pyszne śniadanie

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak zrobić idealny chleb w jajku? Pamiętaj o 1 składniku

Czytaj więcej >
pumkin latte
Przepisy

Redakcja smakosze.pl

Jak zrobić domowe pumkin spice latte? Zdradzamy recepture

Czytaj więcej >
Wypłynął przepis na kultowe klopsiki z IKEI
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wypłynął przepis na kultowe klopsiki z IKEI. Teraz zrobisz je w domowym zaciszu

Czytaj więcej >
Puszysta jajecznica - prosty przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Prosty sposób na puszystą jajecznicę. Sięgnij po niezwykle popularny składnik, a efekt Cię zaskoczy

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Chlebek odświeżany w jajku i mleku. Pyszny pomysł na śniadanie z czerstwego pieczywa

Czytaj więcej >
Idealnie elastyczne ciasto na pierogi
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wlej do ciasta na pierogi razem z wodą. Wyjdzie idealnie elastyczne, marzenie kucharza

Czytaj więcej >
Mleko w proszku na wiele zalet
Produkty

Jakub Kossakowski

Zalety mleka w proszku

Czytaj więcej >
Domowy budyń ryżowy - prosty przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak zrobić budyń ryżowy? Pyszny, zdrowy deser dla całej rodziny

Czytaj więcej >