Smakosze.pl

mleko

Mleko jest płynem wytwarzanym przez gruczoły mlekowe samic ssaków. Najbardziej powszechne jest mleko krowie.

Widok:

Kafelki

Lista

Karol Okrasa, pierogi
Przepisy

Renata Materlińska

Okrasa zdradził, jak zrobić idealne ciasto na pierogi. Sekret tkwi w 1 czynności

Czytaj więcej >
racuchy
Przepisy

Renata Materlińska

Puszyste racuchy bez drożdży i sody. Sekret tkwi w 1 sztuczce

Czytaj więcej >
kawa
Porady

Renata Materlińska

Jak robić kawę, żeby nie miała fusów? Wyjaśniamy krok po kroku

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Napoleonka na krakersach. Najszybsze ciasto bez pieczenia z budyniem

Czytaj więcej >
Pyszna i pożywna jaglanka na mleku
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Pyszna i pożywna jaglanka na mleku. Proste śniadanie

Czytaj więcej >
cukinia w cieście
Przepisy

Renata Materlińska

Wyborna cukinia smażona w cieście curry. Uwielbiana przyprawa cudownie podkręca jej smak

Czytaj więcej >
Ciasto bez pieczenia IZERA
Przepisy

Renata Materlińska

Budyniowe ciasto bez pieczenia z brzoskwiniami Izera. Szybki deser dla każdego

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Czego lepiej nie jeść na śniadanie? Koniecznie unikaj tych produktów

Czytaj więcej >
Przepis Wachowicz na niezapomniany deser PRL-u zupę nic
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przepis Wachowicz na niezapomniany deser PRL-u zupę nic

Czytaj więcej >
lody
Przepisy

Renata Materlińska

Proste i pyszne domowe lody czekoladowe z 5 składników. Zapomnij o kupnych

Czytaj więcej >
Pyszne lody z trzech składników
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ania wyczarowała pyszne lody z zaledwie trzech składników. Przepis tak prosty, że nawet dziecko sobie poradzi

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Lekkie jak chmurka naleśniki na budyniu. Nikt im się nie oprze

Czytaj więcej >
Prosty biszkopt z truskawkami i galaretką
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Prosty biszkopt z truskawkami i galaretką. Przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
racuchy z mlekiem
Przepisy

Redakcja smakosze.pl

Żaden kefir i maślanka. Doświadczone kucharki wlewają do racuchów inny składnik

Czytaj więcej >
arbuz
Przepisy

Renata Materlińska

Uwielbiasz arbuza? Połącz go z 1 popularnym produktem. W mig zrobisz obłędny smakołyk na lato

Czytaj więcej >
pieczone sznycle
Przepisy

Renata Materlińska

Lekkie sznycle z kurczaka dla osób na diecie. Obiad bez grama tłuszczu może być chrupiący, soczysty i pyszny

Czytaj więcej >
wieniec drożdżowy
Przepisy

Renata Materlińska

Wybitny wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami. Eksplozja smaku

Czytaj więcej >
Puszyste i wilgotne racuchy na drożdżach
Przepisy

Redakcja smakosze.pl

Pyszne racuchy ze śliwkami. Najlepszy smak jesieni

Czytaj więcej >
Jak przygotować szparagi, żeby nie były gorzkie?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak przygotować szparagi, żeby nie były gorzkie?

Czytaj więcej >
naleśniki
Przepisy

Renata Materlińska

Aksamitne naleśniki na maślance. Pyszne i delikatne

Czytaj więcej >
Gordon Ramsay, puree ziemniaczane
Przepisy

Renata Materlińska

Aksamitne purée ziemniaczane z przepisu Gordona Ramsaya. Nie ma doskonalszego

Czytaj więcej >
proste ciasto
Przepisy

Renata Materlińska

Bananowe ciasto bez pieczenia z 4 składników. Prosty i pyszny deser

Czytaj więcej >
sernik
Przepisy

Renata Materlińska

Puszysty i lekki sernik z ryżu. Delikatniejsza wersja klasyki

Czytaj więcej >
puree ziemniaczane
Przepisy

Renata Materlińska

Jak zrobić najbardziej kremowe purée ziemniaczane? Trik polega na odpowiednim czasie podania

Czytaj więcej >
moczenie mięsa w mleku
Porady

Renata Materlińska

Czy moczenie mięsa w mleku ma sens? Eksperci nie mają złudzeń, lepiej tak nie rób

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Strzelczyk pokazał przepis na najprostsze ciasto świata. Wystarczą 3 składniki

Czytaj więcej >
sos beszamelowy
Przepisy

Renata Materlińska

Jak przygotować sos beszamelowy? Aksamitny, znakomity do zapiekania warzyw

Czytaj więcej >
naleśniki
Przepisy

Renata Materlińska

Delikatne naleśniki z dodatkiem wody gazowanej. Wyborny, wyjątkowy smak

Czytaj więcej >