Smakosze.pl

mleko

Mleko jest płynem wytwarzanym przez gruczoły mlekowe samic ssaków. Najbardziej powszechne jest mleko krowie.

Widok:

Kafelki

Lista

Mleko pasteryzowane czy nie?
Zdrowie

Adam Moskal

Czy mleko "prosto od krowy" jest zdrowsze od pasteryzowanego?

Czytaj więcej >
moczenie mięsa w mleku
Porady

Renata Materlińska

Czy moczenie mięsa w mleku ma sens? Eksperci nie mają złudzeń, lepiej tak nie rób

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Strzelczyk pokazał przepis na najprostsze ciasto świata. Wystarczą 3 składniki

Czytaj więcej >
sos beszamelowy
Przepisy

Renata Materlińska

Jak przygotować sos beszamelowy? Aksamitny, znakomity do zapiekania warzyw

Czytaj więcej >
naleśniki
Przepisy

Renata Materlińska

Delikatne naleśniki z dodatkiem wody gazowanej. Wyborny, wyjątkowy smak

Czytaj więcej >
Polacy popełniają błędy robiąc pierogi
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Polacy popełniają błędy robiąc pierogi. Babcia Zosia wyczytała ze starego zeszytu wskazówki

Czytaj więcej >
Przepisy

Adam Moskal

Prosty przepis na niezapominany hit PRL-u - zupę nic

Czytaj więcej >
Puszyste racuchy z dodatkiem budyniu
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Puszyste racuchy z dodatkiem budyniu. Prosty sposób na pyszny podwieczorek

Czytaj więcej >
Przepisy

Adam Moskal

Ekspresowy i tani deser z mleka w proszku. Nie ma tańszego

Czytaj więcej >
mleko skondensowane
Przepisy

Renata Materlińska

Przepis na kultowe mleko skondensowane rodem z PRL-u. Prawdziwy rarytas

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Gorąca czekolada niczym ze słynnej pijalni. Przyjemność bez wychodzenia z domu

Czytaj więcej >
krokiety
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak zrobić idealne ciasto na krokiety? Mamy sprawdzony przepis

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Delikatne naleśniki na bazie maślanki. Cudowny, domowy smak

Czytaj więcej >
mizeria
Przepisy

Renata Materlińska

Doskonała mizeria bez nabiału. Smakowity dodatek podkręci jej smak

Czytaj więcej >
pierogi
Przepisy

Renata Materlińska

Elastyczne i delikatne ciasto na pierogi z mlekiem. Wychodzi perfekcyjnie za każdym razem

Czytaj więcej >
3bit
Przepisy

Renata Materlińska

Szybkie ciasto bez pieczenia 3Bit. Nikt mu się nie oprze

Czytaj więcej >
jajecznica
Przepisy

Renata Materlińska

Obłędnie puszysta jajecznica na mleku. Znika z talerzy w mgnieniu oka

Czytaj więcej >
Przepis na domową wersję batona Knoppers
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przepis na domową wersję batona Knoppers. Pyszna przekąska

Czytaj więcej >
kotlet schabowy
Przepisy

Renata Materlińska

Patent Kuronia na soczyste kotlety schabowe. Trick z liściem laurowym zachwyci każdego

Czytaj więcej >
jajecznica
Przepisy

Renata Materlińska

Pożywna i ekspresowa jajecznica z 3 jajek bez oleju. Zamiast tłuszczu postaw na znacznie zdrowszy składnik

Czytaj więcej >
Zupa mleczna z makaronem
Przepisy

Dominika Mika

Zupa mleczna z makaronem - śniadanie dzieciństwa

Czytaj więcej >
Wyborne tosty francuskie z chałki
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wyborne tosty francuskie z chałki. Idealne na szybkie, słodkie śniadanie

Czytaj więcej >
smalec
Przepisy

Renata Materlińska

Idealnie doprawiony domowy smalec z dodatkiem mleka. Przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
owsianka
Przepisy

Renata Materlińska

Wykwintna i zdrowa pieczona owsianka z jabłkami. Sekretem jest 1 przyprawa

Czytaj więcej >
Rozpływająca się w ustach napoleonka bez pieczenia
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Rozpływająca się w ustach napoleonka bez pieczenia. Zrobisz ją w kilka chwil

Czytaj więcej >
Szybkie naleśniki Ani Starmach
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Szybkie naleśniki Ani Starmach. Pysznie i bez wysiłku

Czytaj więcej >
kluski lane
Przepisy

Renata Materlińska

Jak zrobić idealne lane kluski? Ważna jest 1 zasada

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Klasyczny przepis na galaretkowiec z mlekiem. Ciasto bez pieczenia

Czytaj więcej >