Smakosze.pl

mleko

Mleko jest płynem wytwarzanym przez gruczoły mlekowe samic ssaków. Najbardziej powszechne jest mleko krowie.

Widok:

Kafelki

Lista

Jak zrobić domowe lody?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

6 maja - Międzynarodowy Dzień Bez Diety. Jak zrobić domowe lody?

Czytaj więcej >
Jak zrobić najlepsze naleśniki z serem babci Kasi?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak zrobić najlepsze naleśniki z serem babci Kasi? Przepis dla każdego

Czytaj więcej >
omlet ze szczawiem
Przepisy

Renata Materlińska

Wiosenny omlet ze szczawiem. Odświeżające śniadanie

Czytaj więcej >
Lżejsze od klasycznych pieczone pączki
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lżejsze od klasycznych pieczone pączki. Mniej kalorii bez utraty smaku

Czytaj więcej >
Pyszna i pożywna pieczona owsianka
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Pyszna i pożywna pieczona owsianka. Ideał na śniadanie

Czytaj więcej >
ser żółty
Produkty

Renata Materlińska

Dlaczego ser żółty ma dziury? Co je wywołuje?

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Babciny trick na pyszne naleśniki. Koniec z gumiastym i rozpadającym się ciastem

Czytaj więcej >
jajecznica
Przepisy

Renata Materlińska

Puszysta jajecznica bez tłuszczu. Zdrowe i pyszne śniadanie

Czytaj więcej >
kotlet schabowy
Przepisy

Renata Materlińska

Kotlety schabowe w puszystej czosnkowej panierce. Nikt im się nie oprze

Czytaj więcej >
paluszki serowe
Przepisy

Renata Materlińska

Domowe paluszki serowe. Przekąska na Eurowizję i filmowe posiedzenia

Czytaj więcej >
jajecznica
Przepisy

Renata Materlińska

Pyszna, delikatna i lekkostrawna jajecznica na parze. Proste śniadanie i kolacja

Czytaj więcej >
Robert Makłowicz, mazurek
Przepisy

Renata Materlińska

Banalnie prosty i niesamowicie smaczny kakaowy mazurek Makłowicza. Tanio i z pomysłem

Czytaj więcej >
owsianka
Przepisy

Renata Materlińska

Energetyzująca owsianka z dodatkiem kawy. Nie ma lepszego śniadania

Czytaj więcej >
naleśniki
Przepisy

Renata Materlińska

Puszyste naleśniki na bazie bananów. Słodka przekąska dla całej rodziny

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Sposób na lekką, aksamitną jajecznicę. Zamiast tłuszczu użyj popularnego napoju

Czytaj więcej >
racuchy
Przepisy

Renata Materlińska

Lekkie jak chmurka racuchy z dodatkiem truskawek

Czytaj więcej >
Obłędnie puszyste placki bananowe
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Obłędnie puszyste placki bananowe. Sekret tkwi w 1 dodatku

Czytaj więcej >
Kawa z mlekiem czy bez?
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kawa z mlekiem czy bez? Odpowiedź nie jest taka oczywista

Czytaj więcej >
Produkty

Magdalena Patacz

Biedronka ma nową ofertę promocyjną. Co czeka klientów sieci?

Czytaj więcej >
Ciasto bez pieczenia Milky Way
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ciasto bez pieczenia Milky Way. Każdy skusi się na kawałek

Czytaj więcej >
gofry
Porady

Renata Materlińska

4 proste zasady, dzięki którym domowe gofry wyjdą lepiej niż z budki. Są chrupiące, lekkie i przepyszne

Czytaj więcej >
ciasto Burza piaskowa
Przepisy

Renata Materlińska

Ciasto bez pieczenia Burza Piaskowa. Prosty deser przygotujesz w mig

Czytaj więcej >
Mleko przyprawiło go ociarki
Produkty

Jakub Kossakowski

Okropne znalezisko w popularnym mleku

Czytaj więcej >
Mleko na sen
Zdrowie

Jakub Kossakowski

Co warto pić przed snem?

Czytaj więcej >
Mleko ryżowe
Przepisy

Kopeć Dorota

Jak zrobić mleko ryżowe w domu?

Czytaj więcej >
Kawa z mlekiem
Zdrowie

Jakub Kossakowski

Czy mleko jest dobrym dodatkiem do kawy?

Czytaj więcej >
Mleko już nigdy się nie przypali
Porady

Redakcja smakosze.pl

Jak gotować mleko się, żeby się nie przypaliło i nie przywierało?

Czytaj więcej >
Zsiadłe mleko ma mnóstwo pozytywnych właściwości
Zdrowie

Adam Moskal

Jakie są właściwości mleka zsiadłego?

Czytaj więcej >