Weź twaróg, dodaj jajka i wymieszaj widelcem. W głowie się nie mieści co z tego wyjdzie
Szukasz pomysłu na szybkie śniadanie, obiad, a może przekąskę na słodko? Weź twaróg, dodaj jajka i kilka innych składników. To danie zrobisz w kilka minut. Spróbujesz raz i będziesz robić je częściej.
Twaróg nie tylko na słono
Twaróg zwykle jadamy na śniadanie. Doprawiamy go pieprzem, solą. Podajemy z posiekanym koperkiem, szczypiorkiem lub rzodkiewką. Okazuje się jednak, że możemy przyrządzić z niego wyśmienite danie na słodko, które podamy na śniadanie, obiad, przekąskę lub kolację.
Jedyne, co musimy zrobić, to połączyć ser, jajka i kilka innych składników. Co z tego powstanie? Puszyste placki twarogowe! Gorąco polecam podawać je z owocami sezonowymi, np. z borówkami. Są przepyszne. Zdjęcie wykorzystane w artykule pochodzi z kanału AZIZA GOTOVIT na YouTube.
Gessler zdradziła prawdę o Kuchennych Rewolucjach. Większość fanów nie miała o tym pojęciaPrzepis na puszyste, słodkie placki
Składniki:
- 400 g półtłustego twarogu
- 200 g mąki pszennej
- ok. 100 g kaszy manny
- 2 jajka
- 2 płaskie łyżki cukru
- opakowanie cukru z wanilią
- szczypta soli
- olej do smażenia
Jak przygotować placuszki twarogowe?
Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj jajka, cukier, cukier z wanilią i wymieszaj. Następnie wsyp szczyptę soli, mąkę i ponownie połącz wszystkie składniki. Masa powinna być zbita i jednolita.
Przy pomocy namoczonej łyżki wyjmuj niewielką porcję, uformuj kulkę i obtocz w kaszce. Placki smaż na rozgrzanym oleju na rumiano. Słodkie danie gotowe! Polecam podawać je z owocami sezonowymi, smacznego.
Polecamy również knedle przepisu siostry Anastazji oraz roladki z cukinii. Są w sam raz na pyszną kolację.
Źródło: YouTube/AZIZA GOTOVIT