Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Wyborna pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków. Zachwyty gwarantowane
Magdalena Patacz
Magdalena Patacz 19.04.2022 22:42

Wyborna pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków. Zachwyty gwarantowane

Wyborna pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków. Zachwyty gwarantowane
canva/wideonet

Pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków to pomysł na szybkie, zdrowe i smaczne śniadanie, które doda Ci energii na wiele godzin. Pastę podaj z ulubionymi dodatkami, a zniknie z talerzy w mgnieniu oka. Poznaj przepis na wyborną pastę do kanapek z jajek i kiszonych ogórków.

Pasty kanapkowe to doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia. Pasty możesz podać z dowolnymi dodatkami- rzodkiewką, pomidorem, kiełkami, a także wzbogacić o ulubioną zieleninę, jak koperek, szczypiorek lub natkę pietruszki.

Pasta z jajek i ogórków wzbogacona jest również o bardzo aromatyczny sos z jogurtu, majonezu i musztardy, który świetnie scala wszystkie składniki i nadaje doskonałą konsystencję, umożliwiającą smarowanie kromek chleba.

Tak przygotowane śniadanie jest idealne na szybko, kiedy spieszymy się do pracy, a także w weekend lub wolne dni, kiedy mamy więcej czasu. Pasty przygotujesz również z innych składników- tu poznasz przepis na kanapki z jajkiem, awokado i rzodkiewką, szybkie i pyszne śniadanie.

Pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków

Składniki:

  • 4 duże jajka

  • 2 ogórki kiszone

  • szczypiorek lub koperek

  • łyżka majonezu

  • łyżka musztardy delikatesowej

  • łyżka gęstego jogurtu naturalnego

  • sól, pieprz do smaku

Jak zrobić pastę do kanapek z jajek i kiszonych ogórków?

Jajka włóż do mniejszego garnka, zalej zimną wodą, posól, następnie gotuj 8-10 minut od momentu wrzenia. Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek i rozgnieć widelcem, następnie przełóż do miseczki.

Ogórki zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj, dodaj do jajek, wymieszaj. Dodaj również koperek lub szczypiorek, musztardę, majonez, jogurt i ponownie wymieszaj. Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem, smacznego.

Ogórki kiszone

Źródło zdjęcia: canva/ bit245 Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: staregary.pl

Zapraszamy na nasz Instagram