Smakosze.pl
Wyborna pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków. Zachwyty gwarantowane

canva/wideonet

Wyborna pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków. Zachwyty gwarantowane

19 Kwietnia 2022

Autor tekstu:

Magdalena Patacz

Pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków to pomysł na szybkie, zdrowe i smaczne śniadanie, które doda Ci energii na wiele godzin. Pastę podaj z ulubionymi dodatkami, a zniknie z talerzy w mgnieniu oka. Poznaj przepis na wyborną pastę do kanapek z jajek i kiszonych ogórków.

Pasty kanapkowe to doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia. Pasty możesz podać z dowolnymi dodatkami- rzodkiewką, pomidorem, kiełkami, a także wzbogacić o ulubioną zieleninę, jak koperek, szczypiorek lub natkę pietruszki.

Chleb

Łatwy przepis na pudding z chleba po świętach. Idealny na kolację

CZYTAJ DALEJ

Pasta z jajek i ogórków wzbogacona jest również o bardzo aromatyczny sos z jogurtu, majonezu i musztardy, który świetnie scala wszystkie składniki i nadaje doskonałą konsystencję, umożliwiającą smarowanie kromek chleba.

Tak przygotowane śniadanie jest idealne na szybko, kiedy spieszymy się do pracy, a także w weekend lub wolne dni, kiedy mamy więcej czasu. Pasty przygotujesz również z innych składników- tu poznasz przepis na kanapki z jajkiem, awokado i rzodkiewką, szybkie i pyszne śniadanie.

Pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków

Składniki:

  • 4 duże jajka

  • 2 ogórki kiszone

  • szczypiorek lub koperek

  • łyżka majonezu

  • łyżka musztardy delikatesowej

  • łyżka gęstego jogurtu naturalnego

  • sól, pieprz do smaku

Jak zrobić pastę do kanapek z jajek i kiszonych ogórków?

Jajka włóż do mniejszego garnka, zalej zimną wodą, posól, następnie gotuj 8-10 minut od momentu wrzenia. Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek i rozgnieć widelcem, następnie przełóż do miseczki.

Ogórki zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj, dodaj do jajek, wymieszaj. Dodaj również koperek lub szczypiorek, musztardę, majonez, jogurt i ponownie wymieszaj. Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem, smacznego.

Ogórki kiszone

Źródło zdjęcia: canva/ bit245

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: staregary.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Tagi:

Magdalena PataczAutor

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Przepisy

Dodajesz mleko i cukier do kawy? Zapomnij. Jest znacznie lepszy patent. Padniesz z wrażenia

Czytaj więcej >

Przepisy

Puszyste racuchy zrobisz bez drożdży i proszku do pieczenia. Wystarczy 1 uwielbiany produkt

Czytaj więcej >
świąteczny keks

Przepisy

Przepis na świąteczny keks. Proste ciasto na wyjątkowe okazje

Czytaj więcej >
gryczanka

Przepisy

Zapomnij o owsiance na śniadanie. Gryczanka bije ją na głowę

Czytaj więcej >

Przepisy

Elegancki karp pieczony w miodzie. Alternatywa dla smażonego i w galarecie

Czytaj więcej >

Przepisy

Domowy syrop z miodu, pomarańczy i goździków. Idealny na zimowe chłody

Czytaj więcej >