Gessler zrobiła pastę jajeczną inną niż wszystkie. Nietłusta i doskonale doprawiona
Pasta jajeczna może być lekka i chrupiąca zarazem. Z przepisu Magdy Gessler, w którym nie znajdziemy majonezu, ale dodamy świeżej papryki, przygotujemy niesamowicie smaczne smarowidło. Musicie spróbować — zachwyci nawet sceptyków.
Przepis na pyszną pastę jajeczną Magdy Gessler
Przysmak do chleba zaproponowany przez restauratorkę jest lekki — nie zawiera ani grama majonezu. Jego wykonanie nie sprawi wam problemu, a zdecydowanie warto spróbować. Potrzebujecie zaledwie kilku produktów.
Składniki:
- 8 dużych jaj
- 1/4 czerwonej papryki
- 60 g ricotty
- 60 g jogurtu greckiego
- 20 g musztardy dijon
- szczypiorek wedle uznania
- sól i pieprz w ilości do smak
Jak zrobić pastę jajeczną? Magda Gessler zdradziła swój patent
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo według prostej instrukcji. Studzimy je, obieramy ze skorupki i siekamy. Do dużej miski dodajemy ricottę oraz jogurt grecki i musztardę.
Doprawiamy solą oraz pieprzem, a następnie wrzucamy oczyszczoną i posiekaną paprykę oraz taką ilość rozdrobnionego szczypiorku, jaką uznamy za stosowne. Dodajemy także jajka. Starannie mieszamy.
Jak podać pastę jajeczną Magdy Gessler?
Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Jeśli wybierzecie razowy chleb, uzyskacie zdrowy posiłek, który nasyci was na długo. Polecamy też znakomity i prosty w wykonaniu chleb z chrupiącą skórką.
Na naszej stronie znajdziecie więcej przepisów na przysmaki z jajami w wykonaniu Magdy Gessler. Szczególnie polecamy znakomitą zupę jajową ze szczawiem — świetnie zastąpi wielkanocny żurek. Sprawdźcie jednak wcześniej recepturę na postną wersję tego rarytasu — zdecydowanie się na jedną z tych potraw jest naprawdę trudne.
Źródło: ofeminin