Strzelczyk ukrył w roladach z fileta drobiowego pyszną niespodziankę. Smakują jak ambrozja, zrobisz je z łatwością
Rolady z fileta drobiowego przepisu Tomasza Strzelczyka to pomysł na niezwykły obiad dla całej rodziny. Delikatne rolady drobiowe z farszem z pieczarek, sera i natki pietruszki dosłownie rozpływają się w ustach.
Rolady z fileta drobiowego możemy przygotować na wiele sposobów, zwykle jednak podajemy je w formie klasycznej roladki z masłem w środku. Tomasz Strzelczyk na kanale YouTube podzielił się niezwykłym pomysłem na przygotowanie rolad z fileta drobiowego.
Strzelczyk do rolad z fileta drobiowego dodaje pyszny farsz z pieczarek, cebuli, sera i natki pietruszki. Dodaje również odrobinę majonezu, który świetnie łączy wszystkie składniki i nadaje genialny smak.
Rolady z fileta drobiowego to pomysł na pyszny obiad, który zachwyci każdego miłośnika mięsnych potraw. Delikatna, złocista, chrupiąca skórka, soczyste mięso i aromatyczny farsz to połączenie doskonałe, którego musisz spróbować.
Rolady z fileta drobiowego
Składniki na 4 porcje:
2 większe piersi z kurczaka
150 g żółtego sera w kostce
3 jajka
300 g pieczarek
mała cebula
2 łyżki majonezu
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
łyżka masła
Jak zrobić rolady z fileta drobiowego?
Mięso podziel i rozbij tłuczkiem na 4 cienkie kotlety, oprósz solą, pieprzem, odstaw. Na maśle zeszklij posiekaną cebulkę, następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez kilka minut. Gdy woda z pieczarek odparuje, dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zimne pieczarki przełóż do miski, dodaj starty ser, majonez, wymieszaj. Na każdy kawałek kotleta wyłóż łyżeczką przygotowany farsz i zawiń. Roladkę obtocz w rozmąconych jajkach i bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut, na złoty kolor.
Rolady drobiowe smakują wyśmienicie z ziemniakami pieczonymi i lekką surówką, np. z młodej kapusty lub z kapusty pekińskiej, smacznego.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Ekspresowe ogórki małosolne na sucho. Wystarczy chwila i gotowe
Zupa kalafiorowa z żółtym serem. Każdy będzie błagał o dokładkę
Babciny przepis na cudownie puszyste racuchy. Sekret tkwi w 2 detalach
Źródło: Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA na YouTube