Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Gołąbki

Gołąbki

Gołąbki
10.12.2020 01:00 Farsz do gołąbków wychodzi suchy i twardy? Wystarczy 1 dodatek i problem znika

Gołąbki to bez wątpienia tradycja w naszej kulinarnej historii. Możemy przygotować je na kilka sposobów, dzięki czemu sprawdzą się nie tylko dla fanów mięsa, ale i osób, które utrzymują swoje codzienne menu w stylu wegańskim. Choć przygotowanie gołąbków nie należy do najbardziej skomplikowanych, wiele osób woli kupić gotowe. Przedstawiamy przepis na perfekcyjne gołąbki, które smakiem odzwierciedlą te prawdziwe, klasyczne, które kojarzą się nam z domowym obiadem. Warto jednak pamiętać o tym, że w trakcie ich przygotowania należy skupić się na farszu. Często wychodzi suchy i twardy, a jak wiemy, jest esencją całego dania.

Gołąbki
06.12.2020 01:00 Czy można zamrażać gołąbki? Mrozić surowe czy ugotowane?

Gołąbki to jedno z tych dań w kuchni polskiej, które jest łatwe do przygotowania i nie zabiera nam zbyt wiele czasu. Krąży wiele przepisów, które zakładają robienie ich na różne sposoby, jednak te klasyczne to przede wszystkim mięsny farsz oraz pomidorowy sos. Nie wszyscy jednak mają na tyle czasu, żeby zawsze przygotowywać je na świeżo. Często pojawiają się pytania na temat mrożenia gołąbków. Czy można, a jeśli można, w jaki sposób najlepiej się za to zabrać?Większość potraw jednak nadaje się do mrożenia, ale należy pamiętać o żelaznych zasadach, które wpływają nie tylko na późniejszy smak naszych dań, ale również długość ich przydatności. W tym wpisie rozwiejemy wszelkie wątpliwości, dotyczące mrożenia gołąbków. O przepisie na idealne, lekkie i zdrowe gołąbki pisaliśmy w tym artykule.

Gołąbki po rosyjsku są pyszne i delikatne
18.11.2020 01:00 Gołąbki po rosyjsku robi się niemożliwe łatwo, a rozpływają się w ustach. Nieziemski przepis, wykonanie w 20 minut

Gołąbki są bez dwóch zdań jednym z najbardziej popularnych w Polsce dań. Ich ruska wersja najbardziej różni się sposobem wykorzystania kapusty - nie zawija się w nią farszu, tylko dodaje posiekane liście bezpośrednio do mięsa. Takie gołąbki są delikatne i znacznie mniej wymagające w kontekście wysiłku.