Kapuśniak jest uznawany przez wiele osób za najlepszą polską zupę. Kapuśniak jest sycący, rozgrzewający, a jego smaku nie da się porównać do niczego innego. Polecamy przepis na kapuśniak. Latem koniecznie dodaj do tej zupy jeden składnik. Smak takiego kapuśniaku cię zachwyci.
Gołąbki są smacznym i pożywnym daniem, które chętnie przygotowujemy. Można je dusić, piec, ale można też przygotować jak pieroga i smażyć. Polecamy doskonały przepis, dzięki któremu przygotujesz danie 100 razy lepsze od gołąbków.
Surówka z białej kapusty po chińsku odmieni niejeden obiad. Prosta kompozycja za sprawą octu ryżowego będzie smakowała niczym propozycja z najlepszej restauracji. Z naszym przepisem wykonanie nie sprawi wam trudu. Musicie spróbować.
Gołąbki są uwielbianą polską potrawą. Choć każdy lubi je jeść, to przyrządzenie ich wymaga sporego nakładu czasu. Aby cieszyć się wybornym smakiem potrawy, można zmodyfikować ją, by przyrządzenie było znacznie prostsze i szybsze. Poznajcie inny niż wszystkie przepis na gołąbki bez zawijania.
Surówka Colesław do lekkich nie należy. Irena robi ją jednak bez majonezu i śmietany, a cebulę zastępuje innym, łagodniejszym w smaku warzywem. Spróbowałam jej przepisu i byłam zachwycona. Sprawdźcie koniecznie — ten pełen smaku dodatek nie ma sobie równych.
Placki ziemniaczane są smaczne i pożywne. Możemy podać je na letni obiad, który będzie smakował całej rodzinie. Dzięki patentowi mojej sąsiadki na placki ziemniaczane są one jeszcze smaczniejsze niż zwykle. Dodany produkt doskonale podkręca smak. Wypróbujcie koniecznie ten patent.
Kotlety z kapusty są świetną alternatywą schabowych. Chrupiące i pełne smaku danie zaproponowane przez siostrę Anastazję z pewnością spodoba się waszej rodzinie. Przygotowanie jest niesamowicie proste. Musicie spróbować.
Gołąbki z kapusty kiszonej zaskoczą was prostotą wykonania. Zaproponowane przez Roberta Makłowicza danie jest pełne wyrazu, a kiszone warzywo pasuje doskonale. Sprawdzi się latem, orzeźwiając i sycąc jednocześnie. Musicie spróbować.
Babka ziemniaczana jest przysmakiem, który często gości w podlaskiej kuchni. To pyszne i pożywne danie ma swoich wiernych fanów, którzy przepadają za smakiem babki ziemniaczanej. Ten smak można jeszcze podkręcić. Przed samym upieczeniem dodajemy bardzo zdrowy składnik. Wypróbuj patent na wyborną babkę ziemniaczaną.
Lubimy jeść gołąbki, bo są smacznym i pożywnym daniem obiadowym. Jednak przygotowywanie gołąbków może być kłopotliwe. Od dawna już ich nie robię, bo znalazłam coś o wiele lepszego. To danie tak wszystkim smakuje, że aż trzęsą się im uszy.
Prosta surówka z czerwonej kapusty ożywi niejeden obiad. Wykonanie jest banalne, że zdążycie nawet w ostatniej chwili przed przyjściem gości. Smak będzie lepszy niż w niejednej restauracji. Musicie spróbować.
Gołąbki dość często goszczą na stołach Polaków. To lubiane danie obiadowe, które przygotujemy w krótkim czasie. Niektórzy gołąbki, duszą, inni pieką. Jednak my polecamy przepis na pyszne gołąbki z dodatkiem, który być może znajdziesz w swojej lodówce i kuchni. Ten przepis jest absolutnym hitem.
Czerwona kapusta to skarbnica witamin i minerałów. Lubimy jej smak i dobroczynne działanie dla naszego zdrowia. Surówka z czerwonej kapusty będzie wyśmienitym dodatkiem do letniego obiadu. Taką pyszną surówkę zrobisz w mniej niż 5 minut.
Sparzenie kapusty powoduje, że z jej liści można formować gołąbki. Dzięki temu zabiegowi liście stają się bowiem miękkie i elastyczne. Tradycyjne sparzanie kapusty w wodzie z gorącą wodą nie jest zbyt proste i łatwo o oparzenie. Czy można więc w inny sposób sparzyć kapustę na gołąbki? Tak i właśnie dziś poznacie tę doskonałą metodę.
Placki ziemniaczane mają wielkie grono wielbicieli. Czy wiecie jednak, że z innych warzyw też można zrobić przepyszne placki? Dziś proponujemy sięgnąć po młodą kapustę. Jest chrupiąca i delikatna i takie też wychodzą placki z jej dodatkiem. Wystarczy połączyć poszatkowane warzywo z odrobiną ciasta i usmażyć. Będziecie zachwyceni pyszną odmianą.
Babcia Roma robi najlepsze gołąbki na świecie. Nie powstydziłyby się ich największe kulinarne osobistości. Sekret jej receptury tkwi w 1 niepozornym dodatku. Babcia do farszu zawsze dodaje aromatyczny suszony majeranek.
Młoda kapusta jest doskonałym dodatkiem do dań obiadowych. Pasuje do mięs i dań wegetariańskich. To warzywo jest nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Kucharz Maciej zdradził swój patent na młodą kapustę zasmażaną. Do jej przygotowania używa wyłącznie patelni.
Żaden kapuśniak nie będzie tak smaczny, jak parzybroda, czyli wielkopolska zupa z kapusty. Karol Okrasa pokazał jak ją przygotować. Przepis nie jest skomplikowany i warto go wypróbować, bo danie zachwyca smakiem.
Znamy najlepszy przepis na warzywny dodatek do obiadu. Mowa oczywiście o surówce z młodej kapusty. Ten typowo sezonowy przysmak ucieszy każdego smakosza. Ciesz się nią, póki dostępne są wszystkie niezbędne składniki.
Gołąbki są pysznym pomysłem na obiad. Polacy je lubią i dość często jadają. W zależności od regionu kraju gołąbki się różnią. Można przygotować wersję z mięsem lub bez niego. Jednak podczas gotowania warto skorzystać z pewnej rady, która zapewnią kulinarny sukces.
Gołąbki są lubianą potrawą kuchni polskiej. Różnią się w zależności od regionu i składników, których używa się do ich przygotowania. My proponujemy przepis rodem z Podkarpacia. Prażona kasza gryczana to podstawa tego smacznego dania.
Któż z nas nie uwielbia krokietów? Znamy najlepszy sposób na ich letnią, lżejszą wersję. Wystarczy, że ich farsz zrobisz na bazie młodej kapusty. Takie krokiety będę idealnie komponować się z filiżanką czerwonego barszczu, ale zdadzą egzamin także solo.
Młoda kapusta to prawdziwy wiosenny przysmak. Jeśli jest do tego kiszona, możemy liczyć na obłędny smak i solidną porcję witamin. Polecamy przepis na młodą kapustę kiszoną autorstwa babci Heni. Można ją serwować do obiadu zamiast surówki.
Większość z nas gotuje rosół na mięsie i warzywach korzeniowych. Jednak warto zastosować trik, który stosują mistrzowi kuchni, ale też i niektóre gospodynie. Różnicę poczujesz od razu. Dorzucone do wywaru liście czy nawet kawałek kapusty, dodadzą zupie przyjemnego wyrazu.
Małgorzata Rozenek zaskoczyła przepisem na rosół. Okazało się, ze do swojego wywaru dodaje 1 niezwykły składnik. Celebrytka nie poprzestaje na warzywach wchodzących w skład włoszczyzny, ale dodaje do nich ćwiartkę włoskiej kapusty. Dzięki temu całość nabiera niezwykłego aromatu i zaskakujących właściwości.
Danuta Martyniuk jakiś czas temu przeszła spektakularną metamorfozę. Żona znanego artysty, dzięki zdrowym nawykom żywieniowym pokonała zbędne kilogramy. Od tego czasu co jakiś czas zdradza któryś ze swoich ulubionych, dietetycznych przepisów. Tym razem podzieliła się sposobem na surówkę z sosem na bazie octu jabłkowego.
Zastanawiasz się nad surówką do obiadu? Mamy pyszną i zdrową propozycję. Surówkę z młodej kapusty zrobisz dosłownie w 5 minut. Przepis babci Ewy jest gwarancją smaku. Spróbuj koniecznie.
Przygotowanie kapusty na gołąbki może być całkiem proste. Zamiast wkładać warzywo do wrzątku, wystarczy umieścić je w rękawie do pieczenia i przenieść do rozgrzanego urządzenia. Po niedługim czasie oddzielimy liście z łatwością. Będą idealne do zawijania farszu i nie będą się rozpadać.