Śląski rosół na każdym zrobi wrażenie. Dwa niezwykłe składniki najpierw zaskoczą, a potem będą wybornie smakować. Dlatego warto poznać ten znakomity przepis na zupę rodem ze Śląska. Pokocha ją cała Polska.
W jakiej formie podać kapustę na obiad? Zwykle robimy z niej gołąbki lub bigos. Teraz pora wypróbować przepis, który gwarantuje doskonałe danie z kapusty. Zrobimy je w piekarniku i zjemy z apetytem.
Idealna do pieczonych mięs, chrupka, o złożonym smaku. Taka właśnie jest surówka z czerwonej kapusty. I dlatego idealnie sprawdzi się do świątecznego obiadu.
Jak zamrozić bigos? Z tym patentem zrobisz to bez większych problemów. To nie koniec dobrych wiadomości. Według kulinarnych ekspertów ta potrawa najlepiej smakuje właśnie po odgrzaniu. Dzięki naszym wskazówkom zachowasz pełnię jej smaku.
W swoim nietypowym przepisie znany kucharz łączy kilka pomysłów na świąteczne potrawy. Efektem jest ryba w kapuście. I to nie byle jaka, bo sam jesiotr, który ostatnio odzyskuje popularność.
Słynny Tomasz Strzelczyk przedstawił doskonały przepis na święta. Przygotowane według niego pierogi są ciekawą alternatywą dla tych tradycyjnych z kapustą. Przygotuj je według porad kucharza, a na pewno zaskoczysz całą rodzinę. Od teraz będziesz przyrządzać je rok w rok.
Teraz kapusta z grochem będzie bardziej przyjazna dla naszego żołądka. Możemy zapomnieć o wzdęciach i uczuciu ciężkości. Wszystko przez jeden dodatek, który sprawia, że wigilijna potrawa nam nie zaszkodzi.
Gołąbki często goszczą w wigilijnym menu. Jak sprawić, aby czas ich przygotowania był nieco krótszy? Zamiast czasochłonnego sparzania kapusty w garze z wodą, postaw na inne patenty. Będą szybsze i równie skuteczne.
Ten nietypowy farsz do pierogów nawiązuje do wigilijnej tradycji, ale zarazem nieco z nią zrywa. Pierogi z kapustą i kaszą są sycące i niezwykłe. Warto spróbować ich – jeśli nie w Wigilię, to chociaż w któryś z grudniowych dni.
Kwaśny bigos nie stanowi już problemu. Istnieje sposób, dzięki któremu uratujesz to tradycyjne wigilijne danie. Koniecznie dowiedz się, jak uratować kwaśny bigos, wzbogacając przy tym jego smak.
Nie tylko bigos musi znaleźć się na świątecznym stole, ale i kapusta z grochem. Przygotowanie tego tradycyjnego dania nie jest trudne i skomplikowane, ale należy przestrzegać kilku zasad. Poznaj prosty przepis na świąteczny przysmak i zaskocz gości. Takiej kapuście nikt się nie oprze.
Zamierzasz przyrządzić krokiety na święta? Zanim przystąpisz do ich przygotowań, poznaj ten przepis. Zrobiony według niego przysmak jest świetną alternatywą dla krokietów i po prostu musi znaleźć się na wigilijnym stole. Wypróbuj recepturę, a rok w rok będziesz przygotowywać z niej to danie.
Nie wiesz, jaką surówkę przyrządzić do obiadu? Weź kapustę czerwoną i marchewkę. Raz- dwa zrobisz smaczną i zdrową surówkę z czerwonej kapusty z majonezem. Jej smak doceni cała rodzina.
Domowy chleb smakuje najlepiej. Teraz warto upiec go też na święta. Chleb z kiszoną kapustą będzie pasował w sam raz na świąteczne śniadanie.
Kapusta z grochem jest jednym z tradycyjnych dań wigilijnych. Jednak przeważnie jej przyrządzenie zabiera dużo czasu. Teraz jednak zrobimy kapustę z grochem bez namaczania. W szybkim czasie ten świąteczny rarytas zachwyci wszystkich gości.
Zostały ci ziemniaki z obiadu? Nie wyrzucaj ich. Poznaj sposób, który zdradziła mi ciocia Ślązaczka, a dowiesz się, jak wykorzystać ziemniaki po obiedzie. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a z drugiej strony przygotujesz jedno z najlepszych dań kuchni regionalnej. Twoja rodzina pokocha je od pierwszego kęsa.
Niektórym ta przyprawa w zasmażanej kapuście wyda się oczywista. Inni jednak będą zaskoczeni. Warto pamiętać o jednym ważnym elemencie przepisu na zasmażaną kapustę, dzięki któremu nasz żołądek o wiele łatwiej sobie z nią poradzi.
Zamierzasz przygotować bigos na święta? Zanim przystąpisz do gotowania, dowiedz się, jakie mięso będzie do tego dania najlepsze. Wybierając odpowiednie, tradycyjna potrawa nabierze bogatego smaku i aromatu. Poznaj także sprawdzony przepis, a dowiesz się, jak zrobić bigos z tym dodatkiem.
Co podać na obiad? Warto zrobić pożywne i smaczne danie z przepisu Tomasza Strzelczyka. Obiad z kapusty z dodatkiem soczewicy i ciecierzycy oraz kiełbasy, będzie smakował całej rodzinie. Jest w sam raz w okresie jesienno-zimowym.
Zapomnij o tradycyjnych gołąbkach. Z przepisem Anny Zyśk z kapusty i mielonego mięsa przygotujesz jeszcze smaczniejsze danie, które zachwyci całą rodzinę. Przygotowanie jest łatwe i warto poświęcić na nie chwilę.
Kapusta z grochem i grzybami to tradycyjna potrawa, bez której nie wyobrażam sobie kolacji wigilijnej. Kapustę od lat robię według przepisu z zeszytu babci. Dodawała do niej przyprawę, która fantastycznie wzmacniała smak.
Nie masz pomysłu na dodatek do obiadu? Ten przepis przyjdzie ci z pomocą. Prosta surówka z zaledwie kilku składników uświetni każde danie. Ta surówka do ryby i nie tylko to hit w moim domu.
Kiszona kapusta nie tylko na pierogi i surówki. Poznaj przepis i przygotuj według niego zaskakujące paszteciki z ciasta francuskiego i kapusty. Danie jest naprawdę doskonałe, a ty zrobisz je łatwo i szybko. Spróbuj, a smak zachwyci cię od pierwszego kęsa.
Do jedzenia kotletów schabowych nikogo nie trzeba przekonywać. Jednak, jakie są najlepsze dodatki do schabowego? Okazuje się, że wcale nie mizeria ani buraki. Teraz ze schabowym zjesz doskonałą w smaku kapustę.
Surówka z czerwonej kapusty od siostry Anastazji nie ma sobie równych. Wszystko dlatego, że autorka przepisu przyrządza ją w nieco inny sposób, dodając do przysmaku nietypowy składnik. Poznaj przepis i zrób według niego smaczną surówkę na obiad.
Oto prosty i szybki przepis na domowe paszteciki z kapustą i grzybami. Mogą odjąć wiele pracy zajętym przygotowaniami do świąt. Będą też świetnym awaryjnym rozwiązaniem na ostatnią chwilę, kiedy nieoczekiwany wigilijny wędrowiec okaże się bardziej żarłoczny, niż zakładaliśmy.
– Niech żyje gorący bigosik! – To zawołanie Kabaretu Dudek pozostaje w sercach Polaków, kiedy zbliżają się święta. Z tym przepisem gorący bigosik niewątpliwie da sobie radę i pozostanie w naszych sercach.
Kapusta nie tylko na gołąbki. Poznaj przepis i przygotuj według niego faszerowaną kapustę w niecodzienny sposób. Tak podane danie na obiad zaskoczy wszystkich domowników, a ty zyskasz tytułu najlepszej kucharki. Upiecz kapustę w ten sposób, a będziesz robić ją bardzo często.