Przepyszny i zdrowy idealnie sprawdzi się na sezon grypowy. Od kiedy pierwszy raz spróbowałam tego przepisu, kapuśniak robię tylko w ten sposób. Przekonaj się, jak smaczny może być kapuśniak bez mięsa.
Pogoda nas nie rozpieszcza, ale nie ma się co dziwić. W końcu mamy zimę, dlatego rozgrzewająca zupa będzie idealna w tym czasie. Warto ugotować kapuśniak na żeberkach, który będzie smakował, że palce lizać i zadba o naszą odporność.
Jak zrobić obiad prosty i pyszny? Sięgnij po kapustę i jajka, a wkrótce na Twoim stole zagości pyszne danie. Zrobi wrażenie na całej rodzinie i raz-dwa zniknie ze stołu.
Lubicie kapuśniak? To tak, jak Tomasz Strzelczyk, który postanowił wypróbować kontrowersyjny przepis Karola Okrasy. Jedno jest pewne. Obok tej receptury trudno przejść obojętnie. Wzbudza ona wiele kontrowersji.
Proste krokiety z kapustą i pieczarkami to tania przekąska, która świetnie sprawdzi się do barszczu. A że ten ostatni można (nikomu nie powiemy!) przyrządzić podgrzewając i doprawiając produkt z kartonu, mamy razem świetny posiłek na imprezę lub naprawdę szybki tradycyjny obiad.
Wyglądają jak zwykłe gołąbki, ale kryją w sobie niezwykły wegetariański farsz. Ten doskonały, nietypowy obiad z pewnością przypadnie do gustu zarówno miłośnikom tradycyjnych smaków, jak i kuchennych eksperymentów.
Kapusta daje nam wiele możliwości w kuchni. Jednak, co się stanie, gdy włożymy kapustę do worka i zalejemy coca- colą? Warto to sprawdzić, bo wkrótce będziemy się cieszyć smakiem pysznego dania.
Placki ziemniaczane mają wielu wiernych zwolenników. Teraz warto poznać przepis rodem z Beskidów. Placki ziemniaczane z kapustą, czyli poleśniki, zachwycą smakiem i aromatem. Podane są w liściach kapusty i ciekawie prezentują się na stole.
Od teraz nie musisz czekać na zasmażoną kapustę do wiosny. Z tym przepisem możesz robić ja przez cały rok. W przepisie nie używam młodej kapusty, a jej zamiennika, który łatwo kupić nawet w najsroższą zimę. Ta kapusta jest tak dobra, ze będziesz jeść ją przez cały rok.
Śląski rosół na każdym zrobi wrażenie. Dwa niezwykłe składniki najpierw zaskoczą, a potem będą wybornie smakować. Dlatego warto poznać ten znakomity przepis na zupę rodem ze Śląska. Pokocha ją cała Polska.
W jakiej formie podać kapustę na obiad? Zwykle robimy z niej gołąbki lub bigos. Teraz pora wypróbować przepis, który gwarantuje doskonałe danie z kapusty. Zrobimy je w piekarniku i zjemy z apetytem.
Idealna do pieczonych mięs, chrupka, o złożonym smaku. Taka właśnie jest surówka z czerwonej kapusty. I dlatego idealnie sprawdzi się do świątecznego obiadu.
Jak zamrozić bigos? Z tym patentem zrobisz to bez większych problemów. To nie koniec dobrych wiadomości. Według kulinarnych ekspertów ta potrawa najlepiej smakuje właśnie po odgrzaniu. Dzięki naszym wskazówkom zachowasz pełnię jej smaku.
W swoim nietypowym przepisie znany kucharz łączy kilka pomysłów na świąteczne potrawy. Efektem jest ryba w kapuście. I to nie byle jaka, bo sam jesiotr, który ostatnio odzyskuje popularność.
Słynny Tomasz Strzelczyk przedstawił doskonały przepis na święta. Przygotowane według niego pierogi są ciekawą alternatywą dla tych tradycyjnych z kapustą. Przygotuj je według porad kucharza, a na pewno zaskoczysz całą rodzinę. Od teraz będziesz przyrządzać je rok w rok.
Teraz kapusta z grochem będzie bardziej przyjazna dla naszego żołądka. Możemy zapomnieć o wzdęciach i uczuciu ciężkości. Wszystko przez jeden dodatek, który sprawia, że wigilijna potrawa nam nie zaszkodzi.
Gołąbki często goszczą w wigilijnym menu. Jak sprawić, aby czas ich przygotowania był nieco krótszy? Zamiast czasochłonnego sparzania kapusty w garze z wodą, postaw na inne patenty. Będą szybsze i równie skuteczne.
Ten nietypowy farsz do pierogów nawiązuje do wigilijnej tradycji, ale zarazem nieco z nią zrywa. Pierogi z kapustą i kaszą są sycące i niezwykłe. Warto spróbować ich – jeśli nie w Wigilię, to chociaż w któryś z grudniowych dni.
Kwaśny bigos nie stanowi już problemu. Istnieje sposób, dzięki któremu uratujesz to tradycyjne wigilijne danie. Koniecznie dowiedz się, jak uratować kwaśny bigos, wzbogacając przy tym jego smak.
Nie tylko bigos musi znaleźć się na świątecznym stole, ale i kapusta z grochem. Przygotowanie tego tradycyjnego dania nie jest trudne i skomplikowane, ale należy przestrzegać kilku zasad. Poznaj prosty przepis na świąteczny przysmak i zaskocz gości. Takiej kapuście nikt się nie oprze.
Zamierzasz przyrządzić krokiety na święta? Zanim przystąpisz do ich przygotowań, poznaj ten przepis. Zrobiony według niego przysmak jest świetną alternatywą dla krokietów i po prostu musi znaleźć się na wigilijnym stole. Wypróbuj recepturę, a rok w rok będziesz przygotowywać z niej to danie.
Nie wiesz, jaką surówkę przyrządzić do obiadu? Weź kapustę czerwoną i marchewkę. Raz- dwa zrobisz smaczną i zdrową surówkę z czerwonej kapusty z majonezem. Jej smak doceni cała rodzina.
Domowy chleb smakuje najlepiej. Teraz warto upiec go też na święta. Chleb z kiszoną kapustą będzie pasował w sam raz na świąteczne śniadanie.
Kapusta z grochem jest jednym z tradycyjnych dań wigilijnych. Jednak przeważnie jej przyrządzenie zabiera dużo czasu. Teraz jednak zrobimy kapustę z grochem bez namaczania. W szybkim czasie ten świąteczny rarytas zachwyci wszystkich gości.
Zostały ci ziemniaki z obiadu? Nie wyrzucaj ich. Poznaj sposób, który zdradziła mi ciocia Ślązaczka, a dowiesz się, jak wykorzystać ziemniaki po obiedzie. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a z drugiej strony przygotujesz jedno z najlepszych dań kuchni regionalnej. Twoja rodzina pokocha je od pierwszego kęsa.
Niektórym ta przyprawa w zasmażanej kapuście wyda się oczywista. Inni jednak będą zaskoczeni. Warto pamiętać o jednym ważnym elemencie przepisu na zasmażaną kapustę, dzięki któremu nasz żołądek o wiele łatwiej sobie z nią poradzi.
Zamierzasz przygotować bigos na święta? Zanim przystąpisz do gotowania, dowiedz się, jakie mięso będzie do tego dania najlepsze. Wybierając odpowiednie, tradycyjna potrawa nabierze bogatego smaku i aromatu. Poznaj także sprawdzony przepis, a dowiesz się, jak zrobić bigos z tym dodatkiem.
Co podać na obiad? Warto zrobić pożywne i smaczne danie z przepisu Tomasza Strzelczyka. Obiad z kapusty z dodatkiem soczewicy i ciecierzycy oraz kiełbasy, będzie smakował całej rodzinie. Jest w sam raz w okresie jesienno-zimowym.