Prostota i piękno - tak można powiedzieć o tym daniu. Jest oryginalne, łatwe, uniwersalne i bardzo wigilijne. Gotowe francuskie ciasto sprawdza się tu znakomicie, a farszów może być bez liku.
Pierogi na święta można zrobić z wyprzedzeniem. Co roku korzystam z przepisu mojej babci, który pozwala mi uzyskać znakomite rezultaty. Jeden dodatek sprawia, że danie zachwyca. Polecam spróbować.
Obiad z kapustą w roli głównej to nie koniecznie gołąbki. Zapiekane z mięsem i sosem warzywo smakuje jeszcze lepiej. Bez zawijania, a wciąż smacznie. Wasza rodzina pokocha to danie.
Ciężko o dobry obiad, gdy na talerzu brak warzywnego dodatku. Najczęściej jego rolę pełni surówka. Istnieje wiele przepisów, jednak tym razem polecam coś wyjątkowego. Ta surówka z kiszonej kapusty zachwyciła mnie od pierwszego kęsa. Wszystko za sprawą jednego dodatku.
W trakcie Targu Świątecznego będzie można zrobić przedświąteczne zakupy – na prezenty i do domu, rozgrzać się gorącymi napojami oraz spróbować przepysznych pierogów z różnych stron świata.
Kotlety schabowe z warzywami będą idealnym pomysłem na niedzielny obiad. Wykonanie dania nie jest trudne, a składniki nie zrujnują portfela. Mój mąż je uwielbia. Polecam spróbować — wystarczy nawet na dwa dni.
W rodzinie od pokoleń mamy zeszyt z przepisami prababci. Wśród licznych przepisów zanotowanych 100 lat temu, jest również receptura na zaskakujący bigos.
Krokiety dotychczas kojarzyły mi się ze świątecznym daniem pełnym grzybów i kapusty kiszonej. Niedawno jednak znalazłam przepis, który zaskoczył mnie nietypowym dodatkiem do farszu. Kosztuje niewiele, a doskonale pasuje do kwaśnego smaku warzywa. Rodzina od razu polubiła ten przysmak.
Jeśli szukacie przepisu na pyszny i pożywny obiad z kapustą w roli głównej, to mam dla was smaczną propozycję. Weźcie kapustę, pokrójcie ją w plastry i ułóżcie na niej mięso. Danie wyjdzie wyśmienite. Warto przyrządzić je w swojej kuchni.
Bigos w pewnym momencie już mi się znudził. Na szczęście internet wciąż dostarcza mi kulinarnych inspiracji. Niedawno znalazłam prosty przepis na kapuściane danie z nietypowym dodatkiem. Pomysł był tak nietuzinkowy, że musiałam spróbować.
Bigos jest daniem, które najlepiej smakuje w chłodne dni. Jednak na jego ugotowanie potrzebujemy sporo czasu. Gdy mi go brakuje, to robię szybki obiad z mięsem i kapustą w roli głównej. Smak do złudzenia przypomina tradycyjną poslką potrawę.
Prosta surówka z kapusty pasuje do niejednego obiadu. W moim przepisie nie może zabraknąć jednego mało oczywistego składnika. Dzięki niemu dodatek jest bardzo sycący. Musicie spróbować.
Za moment pomidory zupełnie się skończą. To naprawdę ostatni moment, żeby zatrzymać smak i aromat lata. Kiszone pomidory są pyszne, zdrowie i pasują do wielu potraw.
Nie wiesz, na jaką surówkę się zdecydować? Poniżej znajdziesz najlepszy przepis od zawodowej kucharki. Połączenie kilku prostych składników daje niesamowity smak. Cały sekret tkwi w pomysłowym i pysznym sosie.
Sezon na przeziębienia i infekcje powoli rusza. Co możemy zrobić, by poprawić naszą odporność? Zadbajmy o właściwe odżywianie. Warto uwzględnić w nim jeden bardzo zdrowy produkt. Dzięki niemu wzmocnimy się i podniesiemy odporność.
Zachwycił mnie smak surówki z chińskiej restauracji. Postanowiłam, że taką samą przyrządzę w domu. Okazało się to niezwykle proste. Chrupiąca i aromatyczna surówka teraz często gości na moim stole. Polecam przepis na ten smaczny dodatek do dań obiadowych.
I gęś, i kiszona kapusta to polska klasyka. Połączenie jednego z drugim samo się narzuca. Polski zestaw smaków w ramach akcji Gęsina na świętego Marcina jest osiągalny dla każdego.
Surówka z kapusty kiszonej często gości z moim domu. Ostatnio dotarłam do przepisu mojej babci, w którym na liście składników znalazłam nieoczywisty produkt. Byłam tak zaintrygowana, że musiałam spróbować. Połączenie okazało się strzałem w dziesiątkę.
Dr Michał Mularczyk, internista, kardiolog inwazyjny i dietetyk, często zaskakuje niezwykłymi pomysłami w „Pytaniu na śniadanie” i na swoim kanale. Specjalnie dla smakoszy ułożył najlepszy posiłek zwiększający odporność.
Co roku w listopadzie gotuję bigos. To danie syci, rozgrzewa i znakomicie smakuje. Bigos gotuję według przepisu babci, która gotowała go z dwóch rodzajów kapusty. Taki jest najlepszy, więc polecam rodzinną recepturę na tę potrawę.
Ciapkapusta jest przyjemnym śląskim daniem, idealnym na chłody. Przygotowuje się ją prosto i bez wysiłku, a składniki są niedrogie. W moim domu znika szybciej niż najlepszy bigos. Polecam spróbować.
Gotowanie bigosu zajmuje zwykle dużo czasu. Trzeba mieć cierpliwość i właśnie wspomniany czas, by ugotować tę wyśmienitą potrawę. Gdy brakuje mi czasu, sięgam po przepis Karola Okrasy na bigos. Przyrządzam to danie szybko, a efekt jest pyszny.
Czy wiecie, jaki efekt da wlanie jajek do kapusty i dodanie mięsa mielonego? Sprawdziłam to i zdradzę, wam, że powstaje pyszne danie. Potrawa wygląda też niezwykle efektownie i zachwyca smakiem każdego, kto jej spróbuje. Wypróbujcie ten znakomity przepis na obiad.
Surówka z kapusty kiszonej pasuje do niejednego obiadu, a moja rodzina bardzo ją lubi. Pyszny smak dodatek zawdzięcza użyciu jednej wyrazistej przyprawy. Pierwszy raz skorzystałam z niej za namową babci i już nie wyobrażam sobie, bym mogła ją pominąć.
Surówka z kapusty czerwonej jest pyszna. Zimą będzie stanowiła pełen witamin dodatek do niedzielnych obiadów. Przepis pokazany przez jednego z kucharzy jest naprawdę prosty, a efekty nad wyraz przyjemne. Trzeba spróbować.
Bigos mojego dziadka jest wyjątkowy. Nie tylko nie wymaga długiego gotowania, ale też — dzięki starannemu doborowi składników — jest niesamowicie aromatyczny. Ostatnio dowiedziałam się jak go zrobić i spróbowałam. Efekty mnie zachwyciły.
Czy zastanawialiście się już, co zrobić do jedzenia na Wszystkich Świętych? Ja podam bigos z dodatkiem, który decyduje o wyśmienitym smaku tej potrawy. Moi goście uwielbiają ten bigos i zawsze życzą sobie dokładkę. Polecam przepis na znakomity bigos.
Czy lubicie jeść gołąbki? Jeśli tak, to na pewno spodoba się Wam przepis na obiad z kapustą i mięsem w roli głównej. Jest pożywny i bardzo smaczny, czyli idealny na jesień. Wystarczy wyciąć głąb z kapusty, a wkrótce posiłek będzie gotowy.