Kugel ziemniaczany według przepisu Magdy Gessler to danie, które posmakuje wszystkim fanom kuchni żydowskiej. Magda Gessler tę wersję babki ziemniaczanej zaprezentowała w jednym z odcinków "Kuchennych rewolucji". Warto odtworzyć go we własnej kuchni, gdyż danie zachwyca prostotą i oryginalnym smakiem.Ze zwykłych ziemniaków można wyczarować dania, które nie tylko będą efektownie wyglądały, ale i zaskoczą cię niespotykanym smakiem. Wystarczy tylko odpowiednio skomponować je z bardziej wyszukanymi produktami. Jeśli jesteś fanem nietypowych zapiekanek ziemniaczanych, ten przepis powinien przypaść ci do gustu. Do przygotowania kugla nie potrzebujesz wielu składników, danie to broni się prostotą i interesującą konsystencją. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Magda Gessler wyciągnęła z opresji wiele restauracji. Przeważnie utrzymują one wysoki poziom. Jednak nie zawsze tak się dzieje. Po trzech latach od rewolucji przeprowadzonej w lokalu „Nie lada ryba” restauracja znacząco obniżyła swoją jakość. Goście nie kryją zaskoczenia.Kuchenne Rewolucje, za które odpowiada Magda Gessler, często kończą się sukcesem. Podobnie było w przypadku restauracji „Nie lada ryba”. Niestety aktualnie lokal pozostawia wiele do życzenia.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Wyśmienite kotlety mielone są jednym ze szlagierów naszej rodzimej kuchni. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy spałaszowaliby je z miłą chęcią. Magda Gessler przygotowuje kotlety mielone w bardzo prosty sposób. Okazuje się, że słynna restauratorka stawia na dodatek w postaci podsmażanej cebuli.Kotlety mielone od Magdy Gessler są nie lada specjałem, obok którego nie sposób przejść obojętnie. Gwiazda Kuchennych Rewolucji w przypadku tego dania stawia na prostotę. Z jej przepisem powinni sobie poradzić nawet mniej doświadczeni smakosze.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Magda Gessler za sprawa Kuchennych Rewolucji zyskała ogromną popularność. Jednak nie wszyscy darzą restauratorkę sympatią. Pewien mężczyzna postanowił skonfrontować się z gwiazdą. Finalnie Magda Gessler wytrąciła mu telefon z rąk, doprowadzając do uszkodzenia urządzenia.W trakcie nagrywania Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedza wiele polskich miast. Restauratorka udała się do Karpacza. Przed restauracją, która brała udział w programie czekało sporo osób. Wśród nich znalazł się mężczyzna, który kierował zarzuty pod adresem Magdy Gessler. Całe zajście było transmitowane na żywo.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Sałatka szwabska Magdy Gessler jest przepisem idealnie sprawdzającym się na czas imprezy. Sycąca, łatwa w przygotowaniu i doskonale smakująca, podbija podniebienia Polaków. Gdy jej spróbujesz, natychmiast zechcesz dokładki. Sałatka szwabska jest doskonałym rozwiązaniem, gdy chce się podać smaczne u sycące jedzenie, lecz przy okazji brakuje ochoty na długie gotowanie. Przepis Magdy Gessler może uratować w takiej sytuacji. Sałatka ta ma bardzo intensywny smak i jest ciężka, więc ciężko znaleźć lepszą recepturę na emocjonujący wieczór. Kilka kęsów tej przystawki da mnóstwo energii, która starczy na całą zabawę.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Pierogi ruskie według przepisu Magdy Gessler nie mają sobie równych. Ciasto jest sprężyste i utrzymuje się w całości, a farsz rozpływa się w ustach przy każdym kęsie. Niżej wyjawiamy, w jaki sposób je przygotować. Pierogi ruskie należą do klasyki, która podbija podniebienia praktycznie wszystkich Polaków. Uwielbiamy jeść je praktycznie przy każdej okazji i możemy pochłonąć ich ogromne ilości. Magda Gessler doskonale zdaje sobie sprawę z preferencji kulinarnych Polaków, dlatego opracowała recepturę, która trafia w nie wręcz idealnie. Zrób je zgodnie z poniższymi wskazówkami i sprawdź, jak smakują. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Restauracja Schronisko Bukowina otworzyła się w trakcie pandemii pomimo obowiązującego wtedy lockdownu. W efekcie tego działania, lokal został ukarany przez władze, a sprawa została skierowana do sądu. W końcu jednak sanepid umorzył wszystkie pięć postępowań wobec biznesu gastronomicznego.Restauracja Schronisko Bukowina jest znanym lokalem - do niedawna był jeszcze sygnowany nazwiskiem Magdy Gessler, która udzielała go na zasadzie franczyzy. Gdy właściciele zdecydowali się go otworzyć, spotkało ich wiele przykrości. Pomimo rządowych obostrzeń restauracja działała bez zmian, co nie spodobało się władzy. Dlatego też zdecydowano się rozpocząć wobec niej pięć postępowań karnych, mających za zadanie ukarać podhalańską gastronomię. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Zupa kurkowa według przepisu Magdy Gessler stanowi doskonały sposób, aby spożytkować zebrane podczas grzybobrania kurki. Intensywny smak oraz aromat grzybów wypełnia całą kuchnię, gdy tylko zabierze się do gotowania tej potrawy. Dużą zaletą jest jej prostota, w końcu do jej przygotowania potrzeba jedynie kilku podstawowych składników. Zupa kurkowa sprosta wymaganiom nawet najbardziej wybrednych smakoszy - trzeba jednak spełnić jedno wymaganie. Grzyby muszą być dokładnie oczyszczone, aby w zębach nie zgrzytał piach, a wywar nie smakował podejrzanie. W przypadku kurek czyszczenie nie jest łatwe, ponieważ są małe i delikatne. Dlatego należy wrzucić je do garnka lub miski, zalać wodą i delikatnie przepłukać. Aby mieć pewność, że wszystkie zanieczyszczenia zostały wyczyszczone, powtórz czynność przynajmniej 3 razy. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Pieczony kurczak jest nie lada smakołykiem. Nie bez powodu z miłą chęcią sięga po niego wiele osób. Dziś skorzystamy z receptury, którą podzieliła się sama Magda Gessler. Wyśmienity pieczony kurczak zaskakuje fantastycznym nadzieniem z wątróbki.Pyszny pieczony kurczak niejednokrotnie przyprawiał nas o szczery zachwyt. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie tej potrawy. Magda Gessler również ma swój przepis. Jak słynna restauratorka przyrządza pieczonego kurczaka?Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Magda Gessler jest niekwestionowanym autorytetem, jeśli mowa o kulinariach. Jej Kuchenne Rewolucje ocaliły niejedną restaurację przed bankructwem. Gwiazda obchodzi dziś swoje 68. urodziny. Trzeba przyznać, że restauratorka nie wygląda na swój wiek.Nie da się ukryć, że Magda Gessler jest jedną z najsłynniejszych restauratorek w Polsce. Jej lokale cieszą się renomą, a serwowane tam specjały niejednokrotnie przyprawiały gości o autentyczny zachwyt. Okazuje się, że 10 lipca Magda Gessler ma urodziny.Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Magda Gessler podzieliła się szczegółami dotyczącymi wesela swojego syna. Restauratorka zdradziła, że tort najprawdopodobniej będzie przygotowany na bazie mango. Wieść o zaręczynach sprawiła, że Magda Gessler popłakała się ze szczęścia.Z całą pewnością Magda Gessler jest jedną z najpopularniejszych gwiazd świata kulinariów. Słynna restauratorka regularnie dzieli się z fanami swoją codziennością. Ostatnie doniesienia potwierdzają, że syn Magdy Gessler szykuje się do ślubu.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Na powyższym zdjęciu można podziwiać małą Magdę Gessler wraz z jej bratem Piotrem Ikonowiczem. Fotografia została udostępniona przez Gessler na jej Instagramie, a z opisu można wyczytać, że kadr został zrobiony w Bułgarii. Młodszy brat restauratorki zdecydował się na inną karierę od niej i został dziennikarzem oraz politykiem. Magda Gessler znana jest ze swojego podejścia do fanów. Uwielbia utrzymywać z nimi kontakt poprzez media społecznościowe, więc często możemy podziwiać jej zdjęcia z młodości. Nie inaczej jest tym razem - wczoraj udostępniła na swoim profilu wiekowe zdjęcie z okolic lat 60. na którym widać dwójkę dzieci. Kim jest ta starsza dziewczynka i mały chłopiec?Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Magda Gessler jest popularną restauratorką, która z powodzeniem prowadzi kilka bardzo dobrze prosperujących lokali. Jej program Kuchenne Rewolucje pozwala uzyskać pomoc właścicielom knajp, które nie radzą sobie w wyjątkowo trudnej branży gastronomicznej. Jednym z odcinków Rewolucji, którzy przeszedł do historii programu, jest interwencja Magdy Gessler w bistro „Le Papillon Noir”, w którym właścicielka Justyna wykazała się wyjątkowym brakiem profesjonalizmu. Finalnie Gessler zrezygnowała z pracy w tej knajpie, gdyż została zbyt mocno poniżona.
W Milionerach często padają pytania na temat show-biznesu, dlatego Magda Gessler nie mogła zostać w nich pominięta. Uczestniczka programu dostała pytanie na temat restauratorki, lecz musiała wspomóc się publicznością. Bez niej nie odpowiedziałaby dobrze. Milionerzy są programem, który bardzo często przyciąga wiele telewidzów przed ekranami. Teleturniej jest bardzo emocjonujący, a widzowie mogą sprawdzić swoją wiedzę na najróżniejsze tematy wraz z uczestnikiem. Swojego czasu w jednym z odcinków tego show padło pytanie o kulinarne preferencje Magdy Gessler, a uczestniczka musiała poprawnie odpowiedzieć na dość specyficzne zagadnienie. Dotyczyło ono bowiem kołdunów. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Zimne nóżki, czyli po prostu galaretka z kurczakiem i warzywnymi dodatkami to danie, które idealnie sprawdzi się w upalne dni. Jest pożywne i smaczne, a przy tym lekkie i nieobciążające organizmu. Taki posiłek "na zimno" to miła odmiana dla tłustych czy gorących potraw, które niekończenie chce się jeść przy wysokich temperaturach. Przepis Magdy Gessler jest nieco urozmaicony. Warto spróbować. Galaretka z kurczaka jest świetnym pomysłem na szybką przekąskę. Szczególnie przy wysokich temperaturach, gdy nie bardzo mamy ochotę na tłuste, ciężkie potrawy. Przepis Magdy Gessler jest wyjątkowo prosty. Świetnie sprawdzi się jako danie główne, jak i lekka kolacja. Przy przygotowywaniu tego typu da, warto pamiętać o przestrzeganiu paru istotnych zasad. By nie wyszły mętne, można zastosować popularny trik, o którym jednak niewiele osób wie. Jeśli szukasz bardziej tradycyjnego przepisu, koniecznie zerknij do jednego z wcześniejszych naszych artykułów, w którym opisujemy jak zrobić to danie krok po kroku.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Magda Gessler słynie z tego, że wykorzystuje tylko najlepsze jakościowo składniki. Nie bez powodu jej restauracje cieszą się sporą popularnością. Niektóre dania od słynnej restauratorki można zamówić w delikatesach U Fukiera. Okazuje się, że za niecały litr botwiny zapłacimy aż 50 złotych.Bez wątpienia przysmaki od Magdy Gessler nie należą do najtańszych. Nawet za rosół możemy zapłacić kilkadziesiąt złotych. Jednak ceny w delikatesach U Fukiera nie przestają zaskakiwać.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej
Mało kto spodziewałby się, że na zdjęciu znajduje się osoba, która należy do rodziny ściśle związanej z kulinariami. Jej mama jest najsłynniejszą restauratorką w Polsce. Oczywiście dziewczynka ze zdjęcia to nie kto inny jak Lara Gessler.Lara Gessler już od kilku lat zachwyca świat kulinariów. Córka Magdy Gessler również interesuje się kuchnią i jest współwłaścicielką restauracji U Fukiera oraz Słodki Słony. Magda Gessler podzieliła się na Instagramie zdjęciem z dzieciństwa córki.
Magda Gessler niejednokrotnie zaskakiwała smakoszy. Jednak mało kto spodziewałby się, że zestawy smakołyków z jej lokalu U Fukiera mogą tyle kosztować. Za niektóre z nich możemy zapłacić ponad 400 złotych.Nie da się ukryć, że Magda Gessler zna się na kulinariach jak mało kto. Nie bez powodu jej restauracje cieszą się sporą popularnością. W lokalu U Fukiera możemy zaopatrzyć się w specjały przygotowywane pod czujnym okiem restauratorki. Ich ceny potrafią przyprawić o zawrót głowy.
"Kuchenne Rewolucje" goszczą na małym ekranie już ponad 10 lat, a Magda Gessler wraz ze swoją ekipą filmową nakręciła ponad 300 odcinków programu. Dzięki niemu restauratorka zdobyła ogromną popularność i wielu wiernych fanów, z którymi ma doskonały kontakt. W Internecie można jednak znaleźć zaniepokojone głosy ludzi, którzy obawiają się, że niedługo ich ulubiony format może zniknąć z anteny. Według nich Gessler może myśleć nad emeryturą, gdyż praca przy nagraniach zajmuje jej wiele czasu.
Z całą pewnością Magda Gessler zna się na prowadzeniu restauracji jak mało kto. Nie bez powodu jej lokale cieszą się sporą popularnością. Wysoka pozycja na rynku gastronomicznym mogłaby sugerować wysokie zarobki. Jak jest w rzeczywistości?
Magda Gessler na przestrzeni lat zdobyła tak wielką popularność, że praktycznie każdy Polak zna ją i jej osiągnięcia. Na swoim Instagramie lub Facebooku gwiazda TVN-u wchodzi w interakcje z fanami, co dodatkowo sprzyja budowaniu przez nią pozytywnej reputacji. Z uwagi na niedługie wydanie książki biograficznej o Magdzie Gessler, Instagram Gessler zawiera kilka zdjęć z jej przeszłości. Dzięki nim można wejrzeć w dokładniejszą historię jej życia. Premiera ma mieć miejsce 15 czerwca, lecz już teraz można kupić książkę w przedsprzedaży.
Nie da się ukryć, że Magda Gessler zyskała ogromną popularność za sprawą programu Kuchenne Rewolucje. Restauratorka pomogła licznym lokalom gastronomicznym w całej Polsce. Niestety, czasami nie wszystko kończy się pomyślnie.
Branża gastronomiczna długo na to czekała! W końcu można zjeść obiad w restauracji. Radości z tej sytuacji nie kryje Magda Gessler. W najnowszym wywiadzie restauratorka przyznała, że ostatnie miesiące wcale nie były dla niej łatwe.Radość Magdy GesslerOstatnie miesiące nie były łatwe dla żadnego restauratora. Lockdown sprawił, że cała branża pogrążyła się w kryzysie, a właściciele lokali robili co mogli, aby wyjść na prostą. W podobnej sytuacji była sama Magda Gessler. Restauratorka sprzedawała swoje specjały na wynos. Więcej na ten temat pisaliśmy w tym artykule.Teraz gwiazda TVN przyznaje, że czuje dużą ulgę, że restauracje znów mogą działać. Dodaje, jednak że nie można zapomnieć, że to koniec pandemii i w dalszym ciągu powinniśmy być ostrożni i uważni.Restauratorka cieszy się jednak z nadchodzącego czasu. W najnowszym wywiadzie dla Faktu zdradziła, że w jej flagowej restauracji U Fukiera znów czuć energię gości. Cieszy ją również nowa karta dań. Króluje w niej wielki wiosenny przysmak.Nowa karta dań U FukieraMagda Gessler dba o to, aby w jej restauracjach serwowano najlepszej jakości potrawy. W najbliższym czasie nie może zabraknąć oczywiście szparagów. To warzywo uważane jest w końcu za jeden z największych wiosennych rarytasów.Gwiazda zapewnia, że sama będzie częstym gościem restauracji, a nawet osobiście będzie serwować gościom dania. "Wiosną karta jest przepyszna" - zachęca Gessler. Co jeszcze znajdziemy w menu U Fukiera?Wśród wiosennych hitów restauracji Magdy Gessler nie może zabraknąć chłodnika litewskiego z jakiem wiejskim na twardo i świeżym koprem. Zapłacimy za niego 29 złotych. Gessler kusi także botwiną z jajem w koszulce z puree z młodych ziemniaków ze skwarkami. Taka przyjemność to koszt 27 złotych.W menu U Fukiera nie może również zabraknąć słodkich deserów. Zamówimy w nim między innymi: niezapomnianą zupę nic, sernik "prawdziwie" krakowski z rodzynkami, puchar lodów z sezonowymi owocami oraz rubinową szarlotkę zapieczoną bezą.W czerwcu czeka nas również premiera autobiografii gwiazdy. Restauratorka zdradzi w niej swoje najgłębiej skrywane sekrety. Więcej na ten temat przeczytacie w tym artykule.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Przepis na napar z łopianuPrzepis na kotlety z kaniMcDonalds rezygnuje z plastikowych sztućcówZapraszamy na nasz Instagram
Magda Gessler nigdy nie ukrywała, że jest emocjonalną osobą. Było to widać szczególnie w programie "Kuchenne rewolucje", gdzie bez przysłowiowego owijania w bawełnę potrafiła wygarnąć właścicielom restauracji wszystkie zaniechania i niedociągnięcia w prowadzeniu własnego biznesu.
Magda Gessler należy do jednych z najbarwniejszych postaci polskiego showbiznesu. Restauratorka nie kryje dumy ze swoich dzieci Tadeusza i Lary. Oboje są mocno związani z branżą kulinarną. Jakiś czas temu znana mama pokazała urocze zdjęcie z dzieciństwa swoich pociech. Internauci nie kryli zachwytu, a Tadeusza i Larę porównano do bohaterów popularnej lektury szkolnej - Stasia i Nel.Dziś oboje są dorośli. Zarówno Lara, jak i Tadeusz mają na swoim koncie sporo zawodowych sukcesów. Zamiast skandali, wybierają ciężko pracę. Lara jakiś czas temu otworzyła własne studio kulinarne "Pracownia Lary", w którym mieści się między innymi świetlica kulinarna. Jest również autorką książki pt." Słodki zielnik Lary". Jaką tematykę w niej porusza?O czym jest książka Lary Gessler?Lara Gessler nie osiadła na laurach. Uczyła się od najlepszych mistrzów w kulinarnych akademiach i restauracjach Londynu i Nowego Jorku. W swojej książce Słodki Zielnik Lary prezentuje wyjątkowe przepisy z użyciem ziół. Interesujące, pomysłowe podejście do tego tematu przysporzyło jej wielu sympatyków. Czym zajmuje się jej brat?Czym zajmuje się syn Magdy Gessler?Tadeusz Muller również związał się z branżą gastronomiczną. Syn Magdy Gessler zdecydował się kupić ekologiczną farmę na Podlasiu, gdzie sam będzie hodował warzywa, a następnie je sprzedawał.Tadeusz od lat promuje dietę roślinną opartą na zdrowych składnikach. Syn Magdy Gessler prowadził nawet program w telewizji o tego typu tematyce. Otworzył również biznes oparty na komponowaniu posiłków na wynos w popularnych pudełkach.Wiele wskazuje na to, że zarówno Lara i Tadeusz mają spory wpływ na żywieniowe trendy wielu Polaków. O ile ich mama jest specjalizuje się głównie w tradycyjnej polskiej kuchni, o tyle Lara i Tadeusz przemycają najnowsze trendy żywieniowe!Larze i Tadeuszowi życzymy kolejnych udanych kulinarnych pomysłów. O wszystkim oczywiście będziemy na bieżąco informować.Polecamy również nasze pozostałe artykuły. Niedawno pisaliśmy m.in. o wyjątkowych produktach państwa Lewandowskich oraz podawaliśmy przepis na napar z kwiatów lipy.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Wyjątkowe fit ptasie mleczko polecane przez samych dietetykówKontrowersyjna dieta 111-latka zapewniająca długowiecznośćJakich ryb lepiej unikać?źródło: instagram/magdagessler.official/ onet/ lubimy czytacZapraszamy na nasz Instagram
Nie da się ukryć, że Magda Gessler jest jedną z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Jej programy przyciągają ogromną liczbę widzów. Z całą pewnością Magda Gessler ma ogromną wiedzę z zakresu kulinariów. Jej wypowiedź o śledziach z wiaderka może przyprawić o ciarki.
Magda Gessler znów zaskakuje! Już w czerwcu będziemy mogli przeczytać jej autobiografię, a już teraz gwiazda dzieli się wyjątkowymi zdjęciami z ważnych momentów jej życia. Niektóre z nich kryją w sobie poruszające historie.Poruszające zdjęcie GesslerGessler opublikowała wyjątkowe zdjęcie na swoim profilu na Instagramie. Jest na nim w ciąży ze swoją córką Anną Wandą, która niestety urodziła się jako wcześniak i zmarła dwa tygodnie po urodzeniu.Gwiazda bardzo mocno przeżyła śmierć dziecka. Długo nie mogła pogodzić się ze stratą. Po latach zdecydowała się również na przejmujące wyznanie. Ciężko powstrzymać łzy."Już w tym czasie dzieci ratowano. Gdyby dziecko było w odpowiedniej klinice. Nie luksusowej, a dziecięcej."Na zdjęciu obok Magdy jest jej syn Tadeusz. Fotografia została wykonana w Portugalii. Wszystko wskazuje, że więcej na temat tego okresu z życia pani Magdy dowiemy się z jej autobiografii. Jej premiera już za kilka tygodni. O czym jeszcze napisze gwiazda?źródło: instagram/ @magdagessler.officialGessler wydaje autobiografięAutobiografia Magdy Gessler ma szansę być jednym z największych książkowych bestsellerów najbliższych miesięcy. Gwiazda opisze w nim swoje barwne życie, w tym między innymi kulisy prowadzenia swoich biznesów.Gessler należy do zdecydowanie najbarwniejszych osób polskiego showbiznesu. Nie da się ukryć, że jej wspomnienia w mig mogą stać się wielkim hitem. Niedawno, gwiazda wyjawiła, że na początku lat 90-tych miała problem z mafią. Szczególnie mocno odbiło się to na życiu jej dzieci - Lary i Tadeusza.Okazało się, że mafia chciała ściągnąć haracz od restauracji Magdy Gessler. Gwiazda nie zdecydowała się na takie rozwiązanie, co sprowadziło problemy na jej rodzinę. Tak po latach wspomina to jej - córka Lara Gessler.Naprawdę to, co ona ma w tej chwili to jest małe miki w porównaniu do tego, jak oni żyli w tych latach 90. kiedy faktycznie na starówkę weszła mafia, chciała zbierać haracze. Ona się nie zgadzała na to, więc my byliśmy narażeni cały czas.Więcej na ten temat przeczytasz w tym artykule.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Niezawodny sposób na obfite zbiory pomidorówKawa i pomarańcze znikną ze sklepowych półek?Biedronka wycofuje białą kapustęźródło: instagram/ @magdagessler/ gazeta.plZapraszamy na nasz Instagramundefined
Magda Gessler już od 11 lat zmienia oblicze polskich restauracji. Praca przy Kuchennych Rewolucji zapewniła restauratorce sporą popularność. Rzecz jasna odbiło się to na jej dochodach. Mało kto spodziewałby się, że Magda Gessler tyle zarabia.