Jajecznica stanowi świetne źródło białka, dzięki któremu nasze organizmy mają energię do pracy przez cały dzień. Poza jajkami i ewentualną wędliną, danie to może składać się ze znacznie większej ilości produktów. Jeśli znudziła ci się klasyczna wersja, przygotuj jedną z poniższych. Warzywne dodatki nie tylko nadają jej większej ilości mikro elementów. Chrupiąca kukurydza czy papryka sprawiają, że jajecznica nabiera zupełnie nowej konsystencji, która przyjemnie daje o sobie znać podczas przeżuwania. Co więcej, zróżnicowanie kolorystyczne pozwala cieszyć się nawet z prezencji posiłku.
Bez wątpienia jajecznica jest jedną z kulinarnych podstaw. Każdy potrafi ją przygotować, jednak nie oznacza to, że nie można tego zrobić jeszcze lepiej. Receptura od Magdy Gessler sprawi, że jajecznica zachwyci najbliższych.
Pyszny mazurek jest ozdobą każdego świątecznego stołu. Niektórzy nie wyobrażają sobie udanej Wielkanocy bez tego specjału. W tym roku warto sięgnąć po recepturę słynnej restauratorki. Magda Gessler jak zawsze jest niezawodna.
Magda Gessler zdaje sobie sprawę, że nie każdy Polak ma czas, by spędzić wiele godzin w kuchni przed świętami. Jeśli należysz do takiej grupy ludzi, możesz skorzystać z internetowego sklepu Gessler, w którym da radę kupić wszystkie klasyczne wielkanocne posiłki. Zgodnie z tradycją, w świątecznym menu królują jaja, z których kucharze Magdy Gessler robią pasty, nadziewają je szynkami, pieczarkami czy koperkiem. Liczny wybór mięs, sałatek czy ciast sprawia, że można nabawić się zawrotów głowy - największy szok wywołują jednak ceny.
Żurek jest wyjątkowo ważnym dla wielu Polaków daniem. Zupa ta przygotowywana na zakwasie ma bogatą i długą tradycje - każdy z nas przynajmniej raz w życiu mógł raczyć się tym arcydziełem polskiej gastronomii. Jeśli chcesz sprawdzić jak przygotowuje ją Gessler, mamy dla ciebie świetne wieści. Poniżej prezentujemy bowiem przepis od znanej gwiazdy TVN-u, która dała się poznać jako wybitna restauratorka i prowadząca program Kuchenne Rewolucje. Jej receptura jest banalnie prosta, a finalny efekt jest tak dobry, że przechodzi najśmielsze pojęcie.
Nie da się ukryć, że zupa grzybowa jest jednym z najlepszych specjałów naszej kuchni. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby ten rarytas. Przepis Magdy Gessler powala na łopatki.
Magda Gessler zna się na gotowaniu jak mało kto. Słynna restauratorka chętnie dzieli się przepisami ze swoimi sympatykami. Kuchnia polska nie ma przed nią absolutnie żadnych tajemnic. Gwiazda podzieliła się jakiś czas temu recepturą zupy pomidorowej. Ma na nią sprytny patent!Zupa pomidorowa wg. GesslerZupa pomidorowa Magdy Gessler jest łatwa i szybka w przygotowaniu i co ważne tak samo smaczna, co tradycyjna. Ten przepis szczególnie przypadnie do gustu wszystkim zabieganym osobom, które nie mają czasu, aby spędzać długich godzin w kuchni.Ważnym składnikiem dania jest sok pomidorowy. Okazuje się, że szczególnie warto sięgać po niego w godzinach porannych. Więcej na temat jego niezwykłych właściwości pisaliśmy w tym artykule. Przepis Magdy Gessler na zupę pomidorowąSkładniki:1 litr soku pomidorowego1 l wodywłoszczyznacebula3 ząbki czosnkusól i pieprz do smakubazyliatymianeklubczykśmietanaSposób wykonania:1. Do gotującej się wody dodaj świeże lub suszone zioła: bazylię, lubczyk i tymianek, przyprawy oraz pokrojoną włoszczyznę.2. Pokrój cebulę i podpal ją nad gazem. Więcej na temat tego kroku przeczytasz w tym artykule.3. Do wywaru wrzuć cebulę, posiekany czosnek oraz wlej sok pomidorowy. Gotuj zupę na małym ogniu, do momentu aż warzywa zmiękną, a następnie zabiel ją śmietaną. Przed podaniem posyp potrawę świeżą natką pietruszki lub listkami bazylii.Danie można również podać z ulubionym makaronem lub ryżem. Nietypowym pomysłem jest również wzbogacenie zupy kaszą kuskus.Co sądzicie o przepisie restauratorki? Skusicie się na "nowoczesną" wersję zupy pomidorowej?Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:GIS wycofuje partie mięsa mielonego ze sprzedażyPyszna surówka z kiszonej kapustyPrzeciwwskazania do picia soku z kiszonej kapustyźródło: ofemininZapraszamy na nasz Instagram
Smakowity rosół wielokrotnie wywoływał u nas zachwyt. Magda Gessler podzieliła się swoją recepturą na stronie swojego Schroniska Smaków. Niektórzy smakosze mogą być zaskoczeni kolejnością dodawania składników.
Dieta pudełkowa staje się coraz bardziej popularnym sposobem żywienia dla wielu Polaków. Klienci cenią sobie wygodę, jaka idzie w parze z takim rozwiązaniem - jedzenie dostarczane jest pod drzwi i wystarczy odgrzać je o odpowiedniej porze. Mnóstwo ludzi wskazuje jednak, że nie jest to idealna sytuacja, ponieważ koszt takowych cateringów jest często zbyt wysoki dla przeciętnego Polaka, przez co mało kto może sobie na nie pozwolić. Przekonał się o tym prowadzący kanał Maciej je, który zamówił 5 dni w cateringu Magdy Gessler.
Sałatka lwowska smakuje obłędnie i momentalnie znika z talerzy. Domownicy z pewnością będą łasi na dokładkę. Wystarczy wykorzystać przepis od słynnej restauratorki. Magda Gessler ponownie okazała się niezawodna.
Jedzenie w restauracjach przeważnie wywołuje u nas zachwyt do czasu, w którym na stole pojawia się rachunek. Niekiedy może być on bardzo wysoki. Nie inaczej jest w przypadku lokalu Magdy Gessler. Restauracja U Fukiera aktualnie realizuje zamówienia do domu. Skusiło to niektórych do wykonania testów.
Magda Gessler najnowszy sezon Kuchennych rewolucji, rozpoczęła od wizytacji Wielkopolanki w Barlinku, niegdyś zwanym Małym Berlinem. Historia restauracji jest bardzo długa, ponieważ sięga aż czasów przedwojennych. Niestety, do niedawna nie prosperowała zbyt dobrze.Obecna właścicielka zna lokal od podszewki. Przez wiele lat pracowała w nim jako kelnerka, a gdy dowiedziała się od ówczesnego właściciela, że ten chcę ją sprzedać, nie myślała długo. Wzięła ogromny kredyt i postanowiła odkupić od niego Wielkopolankę.
Magda Gessler zna się na gotowaniu jak nikt. Gwiazda docenia Polską kuchnię, jednak zauważa też błędy, które często popełniamy przy gotowaniu tradycyjnych potraw. Niektóre z nich nie tylko wpływają na smak potrawy, ale również naszego portfela.Gessler wytknęła Polakom błąd w przygotowaniu zupZupa jest w wielu domach ważną częściową niemal każdego obiadu. Doceniają to między innymi obcokrajowcy, którzy zajadają się polskimi specjałami między innymi klasycznym żurkiem czy rosołem.Jaki błąd popełniają Polacy przy gotowaniu zup? Magda Gessler ma jasne zdanie w tej sprawie. W rozmowie, z serwisem fakt.pl, gwiazda wyjawiła, co wielu z nas robi źle. "Kupowanie kompletu warzyw w siatce to dla mnie bzdura. Kosztuje on więcej niż kilogram selera! Taki zestaw to wyjątkowe uproszczenie zupy, a przecież gotujemy je w Polsce najsmaczniejsze. Nikt nie robi takich zup jak Polacy." - powiedziała GesslerOkazuje się, że Magda Gessler ma rację, ponieważ gotowa włoszczyzna jest o wiele droższa od pojedynczych warzyw. Dlatego, korzystając z rady restauratorki, pozytywnie wpływamy na nasz domowy budżet!Gwiazda wyjawiła również swój sekret na idealny bulion warzywny, który jak wiadomo może być doskonałą bazą dla bardzo wielu zup."Polecam, zamiast zestawu kupić: 10 marchewek, 10 pietruszek, cztery selery, jedną kapustę włoską i cztery pory. I mamy już najlepszą bazę do zupy, oczywiście bezmięsne" - powiedziała restauratorka w rozmowie serwisem fakt24.pl.Magda Gessler wyjawiła również, że aby bulion był aromatyczny, warzywa powinny być odpowiednio ugotowane. Należy zalać je wodą, która powinna jednak przykrywać tylko pokrojone jarzyny. Jesteście ciekawi innych przepisów Magdy Gessler? Na naszej stronie znajdziecie między innymi jej sposób na faworki oraz sałatkę jarzynową.Jakie są zalety pieczarek?Przepis Makłowicza na gołąbki w kiszonej kapuściePrzepis Anny Lewandowskiej na kotlety mieloneźródło: fakt24.pl/ beszamelZapraszamy na nasz Instagramundefinedundefined
Sałatka jarzynowa ma ogromną ilość fanów w Polsce. Każdy Polak zna jej smak i nawet ci, którzy deklarują niechęć do tej potrawy, wiedzą dokładnie jak ja przygotować. Okazuje się jednak, że Magda Gessler wykorzystuje niecodzienny produkt do przygotowania swojej wersji sałatki. Gessler znana jest z wielkiego zamiłowania do tradycyjnej polskiej kuchni, dlatego nikogo nie powinna dziwić obecność grzybków marynowanych w occie w jej sałatce jarzynowej. Warto wypróbować tego smaku, ponieważ taka sałatka z pewnością znacznie inaczej smakuje.
Pierogi można przygotować na rozmaite sposoby. Przeważnie największe różnice tkwią w farszu. Dziś skupimy się na cieście. Magda Gessler doskonale wie jak zrobić je tak, by zachwyciło wszystkich domowników. Jej przepis jest godny uwagi.
Golonka to danie równie kochane w Polsce, co kontrowersyjne. Mimo niezaprzeczalnych walorów smakowych, domowi smakosze narzekają często na trudny i żmudny proces przygotowania. Dietetycy natomiast wszelkimi siłami odradzają jedzenie tego tłustego kawałka mięsa. Jednak jak można oprzeć się cudownie wypieczonej golonce, której aromat zachęca już z daleka? My nie potrafimy, dlatego podajemy najlepszy przepis od samej Magdy Gessler.
Magda Gessler zna się na gotowaniu jak mało kto! Gwiazda TVN dzieli się swoimi niezwykłymi inspiracjami kulinarnymi między innymi w swoim programie Kuchenne Rewolucje, gdzie pomaga innym restauratorom. Jakiś czas temu pani Magda zawitała do Sosnowca, gdzie dokonała rewolucji restauracji "Sale & Pepe". Za sprawą gwiazdy zmieniła się ona w prawdziwie włoską pizzerię "Il pino". W jej menu można znaleźć między innymi tę nietypową pizzę. Naszym zdaniem to doskonałe danie na koniec karnawału.Chociaż połączenie wydaje się dość nietypowe, z pewnością zachwyci niejednego smakosza!Pizza z musem z ogórków kiszonych - przepisSkładniki:Mus:ogórki kiszonerukolakoperDodatki:kawałki pasztetowejcebulatarty serSposób wykonania:Obierz ogórki, usuń z nich nasiona. Dodaj rukolę i pęk kopru, zblenduj, dodać oliwę. Gotowy sos wyłóż na sitko i odsącz nadmiar wody i dopraw pieprzem.Gotowy mus rozsmaruj na pizzy uprzednio posmarowanej odrobiną oliwy i ułóż na nim dodatki: pasztetową cebulę i żółty ser.Przepis Magdy Gessler na najlepsze ciasto do pizzy znajdziesz pod tym linkiem. Co sądzisz o pizzy z tak nietypowym dodatkiem? Jesteś na tak, czy jednak nie przekonuje, Ciebie tego typu połączenie?Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Smak dzieciństwa: ciepłe lodyNiezwykły dodatek do rosołuJak wybrać mięso na kotlety schabowe?źródło: ofemininZapraszamy na nasz Instagram
Ile kosztują faworki w restauracji Gessler? Cena nie należy do niskich.Jak wygląda cena faworków w restauracji Gessler? Z a 20 dag popularnego chrustu musimy zapłacić 30 złotych, co oznacza, że kilogram tego przysmaku kosztuje aż 150 zł.Magda Gessler długo przygotowywała się na tłusty czwartek! W jej restauracji U Fukiera znajdziemy szeroki wybór uwielbianych słodkości! Niedawno podawaliśmy Wam ceny pączka u gwiazdy TVN, teraz kolej na faworki!Gwiazda TVN przygotowała specjalną ofertę dla wszystkich smakoszy. Z okazji tłustego czwartku można było przez stronę internetową zamówić pączki i faworki, a następnie odebrać je w restauracji.W ofercie restauracji "U Fukiera", poza tradycyjnymi pączkami i faworkami, znajdziemy inne słodkości między innymi: jabłecznik z cynamonem, sernik z czekoladą oraz bezę migdałową z kremem.Ceny w lokalach należących do Magdy Gessler nie należą do najniższych, ale gwiazda zaskoczyła wszystkich i zaproponowała wyjątkową ofertę dla seniorów. Starsze osoby w tłusty czwartek mogą skosztować jej wypieków w zaskakująco niskiej cenie. Więcej na ten temat przeczytacie pod tym linkiem.
Magda Gessler nie pierwszy raz zachęca Polaków do robienia zakupów na tłusty czwartek w jej lokalach. Z pewnością U Fukiera czy Słodki Słony będą mieli mnóstwo gości, którzy chętni będą na pyszne słodkości przygotowywane z sercem i ręcznie. Niestety, nie każdy może sobie na nie pozwolić nawet raz do roku - szczególnie gdy mowa o cenach obowiązujących w lokalach Magdy Gessler. Te potrafią przyprawić o spory zawrót głowy nawet tych bardziej zamożnych. Ile trzeba zapłacić za jednego pączka u Gessler?
Bez wątpienia pączki są jednym z tych produktów spożywczych, których nie może zabraknąć w trakcie tłustego czwartku. Wiele cukierni są już gotowe na wzmożone zapotrzebowanie na smakowite słodycze. Lokal Magdy Gessler również. Jednak tam ceny znacząco odbiegają od normy.
Pączki uchodzą za przysmak, któremu ciężko się oprzeć. Charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem, który na długo pozostaje w pamięci. Ciężko o słodycze, które wzbudzałyby podobne odczucia. Mało kto spodziewałby się, że pączki mogą tyle kosztować.
Magda Gessler bez wątpienia niepodzielnie rządzi polską gastronomią. Restauratorka już od dekady zmienia restauracje, wprowadzając w nie swoje zasady oraz modyfikując menu. Jak sama mawia, uwielbia swojskie, domowe smaki, które przywodzą na myśl kuchnię naszego dzieciństwa. Jej najsłynniejsza restauracja "U Fukiera" od wielu miesięcy prowadzi nie tylko sprzedaż pyszności na wynos, ale także w ofercie online z dowozem na terenie Warszawy. W słoiczkach, pudełka i kartonikach możemy otrzymać produkty, za których jakość ręczy sama Magda Gessler. Z okazji nadchodzącego tłustego czwartku, klienci mogą skorzystać ze specjalnej ofert Delikatesów U Fukiera Magda Gessler. Wszystkie słodkości wyglądają nader zachęcająco, jednak ceny mogą nie jednego amatora ostatecznie zniechęcić.
Smakowita zupa gulaszowa jest niezwykłym specjałem, który potrafi przyprawić o szybsze bicie serca. Jej walory smakowe na długo pozostają w pamięci. Magda Gessler zdradziła swój przepis. Z pewnością warto go wypróbować.
Flaki nalezą do tych rodzimych potraw, których nie trzeba nikomu przedstawiać. Niektórzy mogliby je jadać niemal codziennie. Inni na samą myśl czują obrzydzenie. Magda Gessler robi flaki w taki sposób, że z miłą chęcią sięgną po nie obie grupy.
Faworki są wyjątkowym słodkim przysmakiem, którego nie może zabraknąć w trakcie karnawału. Oczywiście najlepiej smakują te, które przygotujemy samodzielnie. Warto wykorzystać przepis Magdy Gessler. Faworki w tej odsłonie są obłędnym specjałem.
Kotlety de Volaille uchodzą za wyjątkowy przysmak, któremu ciężko się oprzeć. Magda Gessler zaprezentowała swój przepis, który z pewnością przypadnie do gustu wielu smakoszom. Ich smak wywoła zachwyt wśród domowników.
Rosół jest prawdziwym szlagierem kulinarnym, któremu bardzo ciężko się oprzeć. Niejednokrotnie przyprawiał nas on o szybsze bicie serca. Fantastyczny smak idealnego rosołu pozostaje na długo w pamięci. Specjał od Magdy Gessler z pewnością można zaliczyć do tego grona.
Gulasz po węgiersku wpisuje się bez dwóch zdań w typowy, polski jadłospis. Kuchnia polska pełna jest znakomitych potraw mięsnych, które zaskarbiły sobie serca smakoszy z całego świata. Nie trzeba chyba wspominać o klasycznym schabowym, aromatycznych gołąbkach czy chrupiących kotletach mielonych.Jako że gulasz po węgiersku jest jednym z ulubionych dań w naszym kraju, Magda Gessler postanowiła podzielić się swoim przepisem w trakcie trwania „Kuchennych Rewolucji". Tworząc nową odsłonę restauracji „Helios” w Czerwionce-Leszczynach, dodała do menu właśnie aromatyczny gulasz. Wzbogacony o paprykę, pomidory i ziemniaki, podbił serca gości zrewolucjonizowanej restauracji.Magda Gessler znana jest przede wszystkim z zamiłowania do potraw kuchni polskiej. Dzięki temu i my możemy korzystać z jej receptur, tworząc w domach prawdziwe rarytasy. Choć z pewnością każdy z nas ma swój ulubiony przepis, który pochodzi od babć czy mam, warto spróbować gulaszu w nieco innej wersji.