Magda Gessler znów wzięła się za restauracje. W miniony czwartek, 2 września, TVN wyemitowała pierwszy odcinek 23. sezonu Kuchennych Rewolucji. Były one nagrywane w Piekarach Śląskich. Niestety, niektóre z opinii klientów bardzo krytycznie odnoszą się do jakości serwowanych dań.Nowy, 23. sezon Kuchennych Rewolucji rozpoczął się w restauracji Modry Kociołek w Piekarach Śląskich. Magda Gessler dokonała w nim wielu zmian, m.in.: wystroju wnętrz i menu. Co więcej, zmieniła też nazwę knajpy na Laboratorium Chleba. Rozsławiona przez telewizję restauracja przyciągnęła nowych, zaciekawionych klientów. Ich wrażenia były różne.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Nie da się ukryć, że placki ziemniaczane potrafią przyprawić o szybsze bicie serca nawet najbardziej wybrednych spośród smakoszy. Magda Gessler przygotowuje specjał w wyjątkowy sposób. Okazuje się, że restauratorka wzbogaca go o łyżkę śmietany. Dzięki temu placki ziemniaczane nie ciemnieją.Smakowite placki ziemniaczane uchodzą za nie lada specjał. W każdym domostwie przygotowuje się je odrobinę inaczej. Dziś sięgniemy po przepis samej Magdy Gessler. Obok takiego smakołyku nie da się przejść obojętnie.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Magda Gessler słynie z tego, że nie szczędzi krytyki względem dań serwowanych w restauracjach, w których odbywają się Kuchenne Rewolucje. Nie inaczej stało się również w najnowszym odcinku programu. Praktycznie wszystkie dania wywołały oburzenie restauratorki. Rolada śląska została porównana przez Magdę Gessler do zsiniałych zwłok.W najnowszym odcinku Kuchennych Rewolucji, który wyemitowano na antenie TVN-u, Magda Gessler odwiedziła restaurację Modry Kociołek w Piekarach Śląskich. Mało kto spodziewałby się, że słynna restauratorka będzie aż tak rozczarowana tamtejszą kuchnią.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Dobrze usmażona wątróbka nie ma sobie równych, jednak wiele osób nie do końca wie jak ją przygotować. Dlatego prezentujemy przepis Magdy Gessler, który zawsze pozwoli ci cieszyć się dobrym smakiem wątróbki. Konfitura z jarzębiny daje ciekawy kontrast, który świetnie łączy się ze smakiem reszty składników. Wśród podrobów wątróbka zajmuje szczególne miejsce. Potrawa na jej bazie wielokrotnie może przyprawić o zachwyt, jednak mnóstwo osób nie znosi jej - głównie z powodu braku wiedzy, jak ją zrobić. Rozpływające się w ustach mięso zawsze cieszy się sporą popularnością i jest pożądane przez wielu smakoszy. Poniższa receptura pozwala właśnie takie uzyskać.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Pasta jajeczna na kanapkę jest genialnym sposobem na przygotowanie szybkiego i pożywnego śniadania. Magda Gessler dodaje do niej przyprawę curry oraz musztardę. Dzięki tym składnikom pasta nabiera intensywnego smaku oraz aromatu. Pasta jajeczna Magdy Gessler jest inna niż wszystkie - większość z nich bowiem ma dość mdły i mało wyrazisty smak. W przypadku jej receptur jest zupełnie odwrotnie. Musztarda, dzięki lekko kwaśnemu i ostremu smakowi dodaje paście odpowiedniego "kopnięcia", a mielone curry dostarcza egzotyczności, a także pięknego złotego koloru. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Lara Gessler poinformowała za pośrednictwem swojego Instagrama, że w nocy z czwartku na piątek odszedł jej ojciec. Piotr Gessler był członkiem słynnej restauratorskiej rodziny i drugim mężem Magdy Gessler. Miał 63 lata.Lara Gessler regularnie publikuje na Instagramie zdjęcia z najbliższymi. Często mogliśmy natknąć się na wspólne fotografie, na których restauratorka pozowała za swoim tatą. Niestety ostatnie z nich potwierdziło najgorszy scenariusz.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Gołąbki najczęściej faszerujemy mieszanką mięsa i ryżu, jednak Magda Gessler zdecydowała się zaprezentować coś zupełnie innego. Gołąbki z ziemniakami są regionalną potrawą z Jasła i zostały pokazane w jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji". Próbując tego dania, odkryjesz zupełnie nowy smak. Gołąbki z ziemniakami duszone są w śmietanie i soku z kiszonej kapusty - dzięki temu powstały sos jest zawiesisty i lekko kwaśny, co doskonale komponuje się ze smakiem delikatnego farszu. Poniższa receptura została użyta w jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji", w którym Magda Gessler odwiedziła miejscowość Jasło, gdzie takie danie było często obecne na stołach jeszcze kilkanaście lat temu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Magda Gessler bez wątpienia doskonale wie, czym powinna charakteryzować się idealna pomidorówka. Okazuje się, że gwiazda przygotowuje ją zupełnie inaczej. Słynna restauratorka wzbogaca zupę o ubitą śmietanę. Efekt powala na łopatki.Pomidorówka jest nie lada specjałem. W każdym domu przygotowuje się ją odrobinę inaczej. Magda Gessler podczas jednego z wywiadów zdradziła swój sposób na idealną zupę pomidorową. Specjał momentalnie zniknie z talerzy.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Ciasto na pierogi nie jest wcale trudne w wykonaniu. Magda Gessler ma swój własny sposób na zrobienie go najłatwiejszą metodą. W jej przepisie wystarczą 3 składniki, aby móc cieszyć się ciastem o idealnych właściwościach. Każdy, kto lubi dobre i łatwe w przygotowaniu pierogi, powinien przetestować recepturę słynnej restauratorki Magdy Gessler. Przepis jest bardzo prosty i nikt nie powinien mieć z nim większych problemów. Co więcej, dzięki zastosowaniu jedynie 3 składników, ogranicza się ilość pracy oraz kosztów. W recepturze gwiazdy TVN nie ma jednak jajek, co niektórych może zaskoczyć. Mimo wszystko ciasto jest doskonałe. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Naleśniki idealnie sprawdzają się w roli śniadania. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy pałaszują je z miłą chęcią. Magda Gessler przygotowuje naleśniki w wyjątkowy sposób. Najsłynniejsza restauratorka nigdy nie zapomina o przesianiu mąki. Właśnie taki zabieg sprawia, że placki wychodzą perfekcyjnie.Smakowite naleśniki wiele razy przyprawiały nas o szybsze bicie serca. W każdym domu przygotowuje się je odrobinę inaczej. Dziś wypróbujemy przepis od samej Magdy Gessler. Efekt powali na łopatki nawet najbardziej wybrednych smakoszy.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Sałatka jarzynowa z pewnością zalicza się do specjałów charakterystycznych dla naszej rodzimej kuchni. Mało kto spodziewałby się, że Magda Gessler nie używa w swoim przepisie cebuli. Restauratorka uważa, że ma ona zbyt mocny i ostry smak. Sałatka jarzynowa bez cebuli? Właśnie na takie rozwiązanie stawia Magda Gessler. Uwielbiana gwiazda kulinariów podzieliła się swoim sposobami na idealną sałatkę jarzynową. Warto o nich pamiętać.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Pierogi zajmują szczególne miejsce w naszej rodzimej kuchni. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy regularnie przygotowują przepyszne zawiniątka. Okazuje się, że Magda Gessler nie akceptuje jednego często wykorzystywanego składnika. W ocenie restauratorki jajka sprawiają, że ciasto na pierogi wychodzi twarde.Ciasto na pierogi jest jednym z najistotniejszych elementów tego dania. Magda Gessler jako mistrzyni kulinarnej sztuki doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Nie bez powodu przy każdej możliwej okazji podkreśla, by nie dodawać jajek do ciasta na pierogi.
Kugel ziemniaczany według przepisu Magdy Gessler to danie, które posmakuje wszystkim fanom kuchni żydowskiej. Magda Gessler tę wersję babki ziemniaczanej zaprezentowała w jednym z odcinków "Kuchennych rewolucji". Warto odtworzyć go we własnej kuchni, gdyż danie zachwyca prostotą i oryginalnym smakiem.Ze zwykłych ziemniaków można wyczarować dania, które nie tylko będą efektownie wyglądały, ale i zaskoczą cię niespotykanym smakiem. Wystarczy tylko odpowiednio skomponować je z bardziej wyszukanymi produktami. Jeśli jesteś fanem nietypowych zapiekanek ziemniaczanych, ten przepis powinien przypaść ci do gustu. Do przygotowania kugla nie potrzebujesz wielu składników, danie to broni się prostotą i interesującą konsystencją. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Magda Gessler wyciągnęła z opresji wiele restauracji. Przeważnie utrzymują one wysoki poziom. Jednak nie zawsze tak się dzieje. Po trzech latach od rewolucji przeprowadzonej w lokalu „Nie lada ryba” restauracja znacząco obniżyła swoją jakość. Goście nie kryją zaskoczenia.Kuchenne Rewolucje, za które odpowiada Magda Gessler, często kończą się sukcesem. Podobnie było w przypadku restauracji „Nie lada ryba”. Niestety aktualnie lokal pozostawia wiele do życzenia.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Wyśmienite kotlety mielone są jednym ze szlagierów naszej rodzimej kuchni. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy spałaszowaliby je z miłą chęcią. Magda Gessler przygotowuje kotlety mielone w bardzo prosty sposób. Okazuje się, że słynna restauratorka stawia na dodatek w postaci podsmażanej cebuli.Kotlety mielone od Magdy Gessler są nie lada specjałem, obok którego nie sposób przejść obojętnie. Gwiazda Kuchennych Rewolucji w przypadku tego dania stawia na prostotę. Z jej przepisem powinni sobie poradzić nawet mniej doświadczeni smakosze.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Sałatka szwabska Magdy Gessler jest przepisem idealnie sprawdzającym się na czas imprezy. Sycąca, łatwa w przygotowaniu i doskonale smakująca, podbija podniebienia Polaków. Gdy jej spróbujesz, natychmiast zechcesz dokładki. Sałatka szwabska jest doskonałym rozwiązaniem, gdy chce się podać smaczne u sycące jedzenie, lecz przy okazji brakuje ochoty na długie gotowanie. Przepis Magdy Gessler może uratować w takiej sytuacji. Sałatka ta ma bardzo intensywny smak i jest ciężka, więc ciężko znaleźć lepszą recepturę na emocjonujący wieczór. Kilka kęsów tej przystawki da mnóstwo energii, która starczy na całą zabawę.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Magda Gessler za sprawa Kuchennych Rewolucji zyskała ogromną popularność. Jednak nie wszyscy darzą restauratorkę sympatią. Pewien mężczyzna postanowił skonfrontować się z gwiazdą. Finalnie Magda Gessler wytrąciła mu telefon z rąk, doprowadzając do uszkodzenia urządzenia.W trakcie nagrywania Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedza wiele polskich miast. Restauratorka udała się do Karpacza. Przed restauracją, która brała udział w programie czekało sporo osób. Wśród nich znalazł się mężczyzna, który kierował zarzuty pod adresem Magdy Gessler. Całe zajście było transmitowane na żywo.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Pierogi ruskie według przepisu Magdy Gessler nie mają sobie równych. Ciasto jest sprężyste i utrzymuje się w całości, a farsz rozpływa się w ustach przy każdym kęsie. Niżej wyjawiamy, w jaki sposób je przygotować. Pierogi ruskie należą do klasyki, która podbija podniebienia praktycznie wszystkich Polaków. Uwielbiamy jeść je praktycznie przy każdej okazji i możemy pochłonąć ich ogromne ilości. Magda Gessler doskonale zdaje sobie sprawę z preferencji kulinarnych Polaków, dlatego opracowała recepturę, która trafia w nie wręcz idealnie. Zrób je zgodnie z poniższymi wskazówkami i sprawdź, jak smakują. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Zupa kurkowa według przepisu Magdy Gessler stanowi doskonały sposób, aby spożytkować zebrane podczas grzybobrania kurki. Intensywny smak oraz aromat grzybów wypełnia całą kuchnię, gdy tylko zabierze się do gotowania tej potrawy. Dużą zaletą jest jej prostota, w końcu do jej przygotowania potrzeba jedynie kilku podstawowych składników. Zupa kurkowa sprosta wymaganiom nawet najbardziej wybrednych smakoszy - trzeba jednak spełnić jedno wymaganie. Grzyby muszą być dokładnie oczyszczone, aby w zębach nie zgrzytał piach, a wywar nie smakował podejrzanie. W przypadku kurek czyszczenie nie jest łatwe, ponieważ są małe i delikatne. Dlatego należy wrzucić je do garnka lub miski, zalać wodą i delikatnie przepłukać. Aby mieć pewność, że wszystkie zanieczyszczenia zostały wyczyszczone, powtórz czynność przynajmniej 3 razy. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Restauracja Schronisko Bukowina otworzyła się w trakcie pandemii pomimo obowiązującego wtedy lockdownu. W efekcie tego działania, lokal został ukarany przez władze, a sprawa została skierowana do sądu. W końcu jednak sanepid umorzył wszystkie pięć postępowań wobec biznesu gastronomicznego.Restauracja Schronisko Bukowina jest znanym lokalem - do niedawna był jeszcze sygnowany nazwiskiem Magdy Gessler, która udzielała go na zasadzie franczyzy. Gdy właściciele zdecydowali się go otworzyć, spotkało ich wiele przykrości. Pomimo rządowych obostrzeń restauracja działała bez zmian, co nie spodobało się władzy. Dlatego też zdecydowano się rozpocząć wobec niej pięć postępowań karnych, mających za zadanie ukarać podhalańską gastronomię. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Pieczony kurczak jest nie lada smakołykiem. Nie bez powodu z miłą chęcią sięga po niego wiele osób. Dziś skorzystamy z receptury, którą podzieliła się sama Magda Gessler. Wyśmienity pieczony kurczak zaskakuje fantastycznym nadzieniem z wątróbki.Pyszny pieczony kurczak niejednokrotnie przyprawiał nas o szczery zachwyt. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie tej potrawy. Magda Gessler również ma swój przepis. Jak słynna restauratorka przyrządza pieczonego kurczaka?Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Magda Gessler jest niekwestionowanym autorytetem, jeśli mowa o kulinariach. Jej Kuchenne Rewolucje ocaliły niejedną restaurację przed bankructwem. Gwiazda obchodzi dziś swoje 68. urodziny. Trzeba przyznać, że restauratorka nie wygląda na swój wiek.Nie da się ukryć, że Magda Gessler jest jedną z najsłynniejszych restauratorek w Polsce. Jej lokale cieszą się renomą, a serwowane tam specjały niejednokrotnie przyprawiały gości o autentyczny zachwyt. Okazuje się, że 10 lipca Magda Gessler ma urodziny.Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Magda Gessler podzieliła się szczegółami dotyczącymi wesela swojego syna. Restauratorka zdradziła, że tort najprawdopodobniej będzie przygotowany na bazie mango. Wieść o zaręczynach sprawiła, że Magda Gessler popłakała się ze szczęścia.Z całą pewnością Magda Gessler jest jedną z najpopularniejszych gwiazd świata kulinariów. Słynna restauratorka regularnie dzieli się z fanami swoją codziennością. Ostatnie doniesienia potwierdzają, że syn Magdy Gessler szykuje się do ślubu.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Na powyższym zdjęciu można podziwiać małą Magdę Gessler wraz z jej bratem Piotrem Ikonowiczem. Fotografia została udostępniona przez Gessler na jej Instagramie, a z opisu można wyczytać, że kadr został zrobiony w Bułgarii. Młodszy brat restauratorki zdecydował się na inną karierę od niej i został dziennikarzem oraz politykiem. Magda Gessler znana jest ze swojego podejścia do fanów. Uwielbia utrzymywać z nimi kontakt poprzez media społecznościowe, więc często możemy podziwiać jej zdjęcia z młodości. Nie inaczej jest tym razem - wczoraj udostępniła na swoim profilu wiekowe zdjęcie z okolic lat 60. na którym widać dwójkę dzieci. Kim jest ta starsza dziewczynka i mały chłopiec?Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Magda Gessler jest popularną restauratorką, która z powodzeniem prowadzi kilka bardzo dobrze prosperujących lokali. Jej program Kuchenne Rewolucje pozwala uzyskać pomoc właścicielom knajp, które nie radzą sobie w wyjątkowo trudnej branży gastronomicznej. Jednym z odcinków Rewolucji, którzy przeszedł do historii programu, jest interwencja Magdy Gessler w bistro „Le Papillon Noir”, w którym właścicielka Justyna wykazała się wyjątkowym brakiem profesjonalizmu. Finalnie Gessler zrezygnowała z pracy w tej knajpie, gdyż została zbyt mocno poniżona.
W Milionerach często padają pytania na temat show-biznesu, dlatego Magda Gessler nie mogła zostać w nich pominięta. Uczestniczka programu dostała pytanie na temat restauratorki, lecz musiała wspomóc się publicznością. Bez niej nie odpowiedziałaby dobrze. Milionerzy są programem, który bardzo często przyciąga wiele telewidzów przed ekranami. Teleturniej jest bardzo emocjonujący, a widzowie mogą sprawdzić swoją wiedzę na najróżniejsze tematy wraz z uczestnikiem. Swojego czasu w jednym z odcinków tego show padło pytanie o kulinarne preferencje Magdy Gessler, a uczestniczka musiała poprawnie odpowiedzieć na dość specyficzne zagadnienie. Dotyczyło ono bowiem kołdunów. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Zimne nóżki, czyli po prostu galaretka z kurczakiem i warzywnymi dodatkami to danie, które idealnie sprawdzi się w upalne dni. Jest pożywne i smaczne, a przy tym lekkie i nieobciążające organizmu. Taki posiłek "na zimno" to miła odmiana dla tłustych czy gorących potraw, które niekończenie chce się jeść przy wysokich temperaturach. Przepis Magdy Gessler jest nieco urozmaicony. Warto spróbować. Galaretka z kurczaka jest świetnym pomysłem na szybką przekąskę. Szczególnie przy wysokich temperaturach, gdy nie bardzo mamy ochotę na tłuste, ciężkie potrawy. Przepis Magdy Gessler jest wyjątkowo prosty. Świetnie sprawdzi się jako danie główne, jak i lekka kolacja. Przy przygotowywaniu tego typu da, warto pamiętać o przestrzeganiu paru istotnych zasad. By nie wyszły mętne, można zastosować popularny trik, o którym jednak niewiele osób wie. Jeśli szukasz bardziej tradycyjnego przepisu, koniecznie zerknij do jednego z wcześniejszych naszych artykułów, w którym opisujemy jak zrobić to danie krok po kroku.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Magda Gessler słynie z tego, że wykorzystuje tylko najlepsze jakościowo składniki. Nie bez powodu jej restauracje cieszą się sporą popularnością. Niektóre dania od słynnej restauratorki można zamówić w delikatesach U Fukiera. Okazuje się, że za niecały litr botwiny zapłacimy aż 50 złotych.Bez wątpienia przysmaki od Magdy Gessler nie należą do najtańszych. Nawet za rosół możemy zapłacić kilkadziesiąt złotych. Jednak ceny w delikatesach U Fukiera nie przestają zaskakiwać.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej