Magda Gessler to osoba, która w polskim show-biznesie nie musi być nikomu przedstawiana. Największą sławę zdobyła, prowadząc program "Kuchenne Rewolucje", w którym odmienia lokale gastronomiczne Polaków, nie radzące sobie jako biznes. Dużą zasługą sympatii, jaką darzą ją internauci, jest jej częsty kontakt w mediach społecznościowych. Od jakiegoś czasu na swoim Instagramie wrzuca sporo zdjęć z przeszłości, na których pozuje ze swoimi bliskimi. Niedawno opublikowała kadr, na którym kąpie swoje pierwsze dziecko.
Magda Gessler znów zaskakuje. Popularna restauratorka słynie ze swojego barwnego języka i niezwykłych pomysłów. Tym razem gwiazda TVN w rozmowie z Faktem podzieliła się refleksją, że warto jeść palcami. Co skłoniło ją do takich wyznać?
Najsławniejszą restauracją Gessler jest lokal "U Fukiera", który przez wielu krytyków kulinarnych i amatorów dobrej kuchni, uznawany jest za jej flagową lokalizację. W takich miejscach chcą pracować młodzi ludzie, którzy ukończyli szkoły gastronomiczne i mają nadzieję na wspaniałą karierę szefa kuchni. Niestety zawód ten charakteryzuje się ogromem fizycznej, jak i umysłowej pracy, przy stosunkowo niskich zarobkach. Były pracownik Magdy Gessler wyjawił szczegóły zatrudnienia, wynagrodzenia oraz warunków pracy, lecz jego słowa dają wiele do myślenia.
Magda Gessler jest zdecydowanie jedną z najbarwniejszych osób w polskim show biznesie. Gwiazda budzi sporo emocji nie tylko swoim programem Kuchenne Rewolucje, ale również przepisami. Niektóre receptury budzą wiele kontrowersji.Ostatnio bardzo głośno było o rosole Magdy Gessler. Gwiazda sprzedaje go za aż 60 zł, co dla wielu osób jest zbyt wysoką ceną. Więcej na ten temat pisaliśmy w tym artykule. Nic dziwnego, że mnóstwo osób zastanawia się, jaki jest patent pani Magdy na tę potrawę. Śpieszymy z odpowiedzią!Patent Magdy Gessler na rosółPrzede wszystkim znana restauratorka wyznaje jedną dość kontrowersyjną zasadę dotyczącą gotowania rosołu. Nie używa do niego zbyt wiele wody. Na 3 kilogramy warzyw i taką samą porcję mięsa zużywa jej jedynie około 1,5 litra.Gwiazda proponuje także wykorzystanie do tej zupy mniej popularnych części zwierzęcych m.in. ogonów wołowych lub giczy cielęcych. Powinny one pochodzić jednak wyłącznie z hodowli ekologicznych. Restauratorka doradza też do dodania do esencjonalnego wywaru kapusty włoskiej. Jeśli chcemy zaś by zupa była klarowna, powinniśmy jej zdaniem do zimnego i przecedzonego już bulionu dodać dwa białka kurze i podgrzewać go, cały czas mieszając. Poniżej prezentujemy przepis na rosół wg Magdy Gessler.Niezawodny przepis na rosół Magdy GesslerLista składników:szponder wołowykura rosołowa5 dużych marchewek6 pietruszekseler2 duże cebulepor1/4 kapusty włoskiejpęczek natki pietruszki2 łyżki lubczyku1 łyżka pieprzu ziarnistego6 liści laurowych6 ziaren ziela angielskiegonatka pietruszki5 goździkówsólSposób wykonania:Na początek musimy starannie umyć, a następnie pokroić warzywa i mięso. Cebulę opalamy na suchej patelni. Mięso i włoszczyznę zalewamy zimną wodą i wzbogacamy o przyprawy. Zostawiamy na małym ogniu na około 3 godziny.Po tym czasie solimy, dodajemy natkę pietruszki oraz lubczyk i gotujemy na małym ogniu rosół jeszcze przez pół godziny. Odcedzamy go dopiero po ostudzeniu.Tak jak wspominaliśmy wcześniej, jeśli zależy nam na klarownym rosole, powinniśmy dodać do niego 2 białka kurze i powoli podgrzewać mieszając. Na koniec przecedzić przez gazę.Gessler zaleca podawanie rosołu w filiżankach z posiekaną natką pietruszki lub na talerzach z wermiszelem, domowym makaronem lub lanymi kluseczkami koperkowymi.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Kompot z truskawek i rabarbaru bez cukruKto powinien unikać jedzenia szczawiu?Przepis na zapiekaną cebulę z mięsem mielonymżródło: kuchnia wp/ smaki zyciaZapraszamy na nasz Instagram
Magda Gessler ma niesamowicie bliski kontakt ze swoimi fanami. Za pośrednictwem mediów społecznościowych restauratorka praktycznie każdego dnia komunikuje się z internautami, którzy ochoczo wchodzą w dyskusje z nią, lub innymi komentującymi. Jednym z najczęściej wykorzystywanych przez nią portali jest Instagram, na którym nierzadko publikuje swoje prywatne zdjęcia. Tym razem postanowiła przypomnieć wszystkim kawałek swojej przeszłości i zamieściła zdjęcie ze swojej sesji ślubnej.
Zupa pomidorowa potrafi przyprawić o nie lada zachwyt. Niektórzy mogliby zajadać ją praktycznie codziennie. Okazuje się, że słynna pomidorówka może być jeszcze lepsza. Wystarczy skorzystać z przepisu Magdy Gessler.
Bez wątpienia rosół jest jedną z najbardziej kultowych zup w naszej rodzimej kuchni. Magda Gessler wypowiedziała się na temat specjału przygotowanego na bazie kurczaka. Restauratorka twierdzi, że jej rosół wypada znacznie lepiej.
Magda Gessler jest jedną z największych gwiazd stacji TVN. Jej Kuchenne Rewolucje od lat cieszą się ogromną popularnością, tym samym przyciągają przed szklane ekrany liczne grono widzów. Ostatnio restauratorka podzieliła się z fanami swoim zdjęciem z dawnych czasów.
"Kuchenne Rewolucje" emitowane są już od ponad 10 lat, co samo w sobie jest wynikiem wybitnym. Dzięki niemu można dojść do wniosku, że widzowie ciągle chcą poznawać przygody Magdy Gessler, która nierzadko pokazuje spore problemy polskich restauracji. Mimo wszystko nie brakuje zmartwionych opinii fanów programu, którzy obawiają się, że w końcu zostanie on zdjęty z ramówki TVN'u - argumentują to pandemią oraz zmianami w życiu osobistym prowadzącej. Portal newsy.gotujmy.pl zdecydował się zapytać Gessler o plany przejścia na emeryturę.
Magda Gessler to zdecydowanie jedna z najbarwniejszych postaci polskiego show biznesu. Prowadząca Kuchennych Rewolucji postanowiła podzielić się z fanami sekretami swojego niezwykłego życia. Już wkrótce światło dzienne ujrzy jej autobiografia.Poza wspomnieniami samej Magdy Gessler w książce znajdą się również opowieści bliskich restauratorki. Jedną z nich jest córka gwiazdy - Lara Gessler. Z materiałów zamieszczonych na instagramie gwiazdy TVN we wspomnieniach Lary nie zabraknie nawiązań do jej dzieciństwa. Nie zawsze był to jednak łatwy czas.Poruszające wyznanie Magdy GesslerLara Gessler wyznania, że lata 90 nie były łatwe dla jej rodziny. W rozmowie promującej książkę swojej mamy zdradziła, że mafia chciała ściągnąć haracz od restauracji Magdy Gessler. Restauratorka nie zgodziła się na takie warunki, co sprawiło, że jej rodzina była w nieustannym niebezpieczeństwie."Naprawdę to, co ona ma w tej chwili to jest małe miki w porównaniu do tego, jak oni żyli w tych latach 90. kiedy faktycznie na starówkę weszła mafia, chciała zbierać haracze. Ona się nie zgadzała na to, więc my byliśmy narażeni cały czas." Nie są to jedyne poruszające słowa Lary.Lara Gessler przyznała po latach, że przez niemal całą dobę towarzyszyła jej ochrona. Było to konieczne, ponieważ w tamtym okresie częstą niechlubną praktyką mafii było porywanie dzieci.Po latach Lara przyznaje, że jej dzieciństwo z pewnością nie było standardowe i wcale nie tak proste jak myśli wiele osób. W każdej sytuacji mogła jednak liczyć na bezcenne wsparcie swojej znanej mamy. Co jeszcze wiemy o książce Gessler? Wyjątkowa autobiografiaAutobiografia Magdy Gessler ukaże się 16 czerwca. Można ją zamawiać z oficjalnej strony internetowej gwiazdy. Są trzy wersje publikacji: w miękkiej lub twardej oprawie oraz w wersji premium z imienną dedykacją i podpisami autorów.Książka jest fascynującą opowieścią o życiu jednej z najbardziej wpływowych kobiet w Polsce Magdy Gessler. Poza osobistymi historiami gwiazda z pewnością zdradzi w niej kulisy prowadzenie restauracji w Polsce. Jest to pozycja obowiązkowa dla każdego sympatyka restauratorki.Na naszej stronie znajdziecie sporo przepisów Magdy Gessler między innymi na: aromatyczną pastę jajeczną oraz placki ziemniaczane.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Jak gotować bób, aby nie powodował wzdęć?Wielka konkurencja dla mielonych i schabowych - kotlety po francuskuNiespodziewany problem branży gastronomicznejźródło: onet/ jastrząb post/ magda gessler/ instagram/ @magdagessler.officialZapraszamy na nasz Instagramundefined
Nie da się ukryć, że Magda Gessler zna się na kuchni jak mało kto. Od dłuższego czasu smakosze mogą na własnym podniebieniu przekonać się o tym, z jaką starannością przygotowywane są dania w jej restauracjach. Wszystko za sprawą Delikatesów U Fukiera.
Magda Gessler od lat zaskakuje widzów programu "Kuchenne rewolucje" swoim temperamentem i barwną osobowością. To nietuzinkowa postać, która budzi w widzach skrajne emocje. Gwiazda cały czas podgrzewa zainteresowanie własną osobą i właśnie zaprezentowała swoją biografię.
Magda Gessler jest popularną restauratorką, która z powodzeniem prowadzi kilka bardzo dobrze prosperujących lokali. Jej program Kuchenne Rewolucje pozwala uzyskać pomoc właścicielom knajp, które nie radzą sobie w wyjątkowo trudnej branży gastronomicznej. Jednym z odcinków Rewolucji, którzy przeszedł do historii programu, jest interwencja Magdy Gessler w bistro „Le Papillon Noir”, w którym właścicielka Justyna wykazała się wyjątkowym brakiem profesjonalizmu. Finalnie Gessler zrezygnowała z pracy w tej knajpie, gdyż została zbyt mocno poniżona.
Do drogerii Rossmann trafiły kuchenne akcesoria sygnowane nazwiskiem słynnej restauratorki. Z pewnością przypadną one do gustu wszystkich miłośnikom kuchni. Co wchodzi w skład kolekcji?Wcześniej w popularnej sieci można było nabyć sygnowane przez Magdę Gessler garnki! Z pewnością była to niebywała okazja dla wszystkich fanów gwiazdy, którzy śledzą jej poczynania w mediach społecznościowych. Czym jeszcze zaskakuje restauratorka?Magda Gessler jest postacią, która budzi wiele emocji. Nie da się jej jednak odmówić, że należy do jednych z największych kulinarnych autorytetów w Polsce. Nic dziwnego, że wiele osób jest ciekawych, jakie są jej sposoby na popularne potrawy oraz jakiego sprzętu używa w kuchni.Każdy klient ma do wyboru zestaw w różnych modnych kolorach: od słonecznej żółci, przez beże, róże aż do klasycznej i ponadczasowej szarości. Każdy z nich posiada również wyjątkowy wiosenny wzór. Z pewnością każdy klient odnajdzie coś dla siebie.W drogeriach Rossmann w całej Polsce możemy nabyć wyjątkową kolekcję kuchennych akcesoriów polecanych przez gwiazdę TVN. Mogą one naprawdę zaskoczyć!Tym razem w drogeriach Rossmann możemy kupić tekstylia polecane przez samą Magdę Gessler. W skład kolekcji wchodzi : "Zestaw Kuchenny", który składa się z dwóch ściereczek i kuchennego ręcznika. Jest on dostępny w cenie 19,99 zł. Sygnowane przez Magdę Gessler kuchenne akcesoria w RossmanieProducent zapewnia również o wyjątkowej jakości oraz chłonności materiałów ręczników. Przy ich produkcji została zastosowana innowacyjna technologia Ultrasoft. Nie jest to jedyna współpraca Gessler z Rossmannem.
"Kuchenne rewolucje" i to show, które albo się kocha, albo nienawidzi. Magda Gessler już od dekady przemierza kraj i swoimi sprawdzonymi sposobami "leczy" problemy przedsiębiorców. Iga Krefft, szerzej znana z roli Uli w "M jak miłość" za pomocą relacji na Instagramie podzieliła się z ranami refleksją na temat show, Magdy Gessler oraz prezentowanego w programie podejścia do jedzenia.
Magda Gessler na polską scenę kulinarną wkroczyła niemal dekadę temu. Od tego czasu, śmiało można powiedzieć, że rządzi na niej niepodzielnie. Swoje umiejętności kulinarne udowodniła już nie raz, ale fanów ciągle trapi kwestia rozpuszczonych włosów podczas gotowania. W jednym z wywiadów ta kwestia została poruszona. Na platformie Youtube, znajdziemy ten wywiad na kanale wideoportal, a dowiedzieć można się naprawdę fascynujących faktów. Jednak najważniejsza z nich jest kwestia złotych pukli hasających beztrosko po restauracyjnych kuchniach.
Restauracje Magdy Gessler znane są w całej Polsce. Zdecydowanie najbardziej rozpoznawalnym i popularnym lokalem jest "U Fukiera", który przez wielu uznawany jest za flagową restaurację Gessler. Mnóstwo osób z pewnością zastanawia się, ile można zarabiać u znanej restauratorki. Każdy, kto chce rozpocząć swoją karierę kucharza, musi liczyć się z ogromną ilością pracy, za którą często nie dostaje się zbyt dużego wynagrodzenia. Doskonale pokazują to słowa Marcina Kowalskiego, który pracował w jednej z restauracji Magdy Gessler.
Magda Gessler należy do wyjątkowo przedsiębiorczych ludzi. Jej warszawska restauracja " U Fukiera" jest bardzo popularna, a goście tego lokalu zawsze wychodzą z niego z uśmiechem na ustach. Czy dania, które można kupić przez Internet, również go wywołają?Maciej z kanału YouTube Maciej je postanowił zamówić kilka produktów dostępnych w ofercie sklepu internetowego Magdy Gessler. Za całe zamówienie zapłacić 402 zł, co nie jest małą sumą, lecz jak sam mówi, duża liczba porcji jest mocną zaletą.
Jesienią tego roku ma ruszyć emisja nowego sezonu MasterChef. Jest to nie lada okazja dla osób, które lubią kuchenne wyzwania. Z pewnością w castingach weźmie wielu miłośników gotowania. W tym roku ponownie odbędą się one w innej konwencji.
Bez wątpienia pasta jajeczna zalicza się do grona frykasów, które idealnie sprawdzają się w roli kanapkowego dodatku. Magda Gessler podzieliła się swoją recepturą. Obok takiego smakołyku nie da się przejść obojętnie.
Sałatka jarzynowa należy do grupy dań, które pozwalają wykorzystać produkty nienadające się do zrobienia innych pełnoprawnych posiłków. Dlatego można porównywać ją do zapiekanki czy gulaszu - często wkładamy do nich składniki pozostałe po gotowaniu wczorajszego obiadu lub kolacji. Magda Gessler jest ogromną znawczynią klasycznej polskiej sztuki gastronomicznej, co widać, chociażby w jej programie Kuchenne Rewolucje, w którym uczy restauratorów lepszego prowadzenia knajp oraz dobierania menu do klimatu lokalu. Tym razem Gessler wyjawiła jaki błąd popełniają Polacy podczas robienia sałatki jarzynowej.
Klan Gesslerów rządzi w polskiej gastronomii. Poza Magdą Gessler, głośno jest o Mateuszu, który jest nie tylko świetnym kucharzem, ale również jurorem programu Master Chef Junior. Co przygotował z okazji świąt wielkanocnych?
Kuchenne Rewolucje przyciągają przed szklane ekrany wielu widzów, którzy z miłą chęcią przyglądają się temu, jak Magda Gessler wprowadza nowa porządki w restauracjach. W ostatnim odcinku nie wszystko poszło tak, jak należy.
Magda Gessler jest osobą, która świetnie odnajduje się w showbiznesie - widać to po jej licznych programach i ogromnej bazie fanów, jaką zdołała zbudować na przestrzeni lat. Sporym osiągnięciem jest także lokal "U Fukiera", który uznawany jest za jedną z najlepszych restauracji w Warszawie. Restauratorka doskonale zdaje sobie sprawę, że nie każdy Polak ma czas, aby przed każdym ważnym wydarzeniem móc spędzać długie popołudnia na gotowaniu. Aby ułatwić nam czerpanie przyjemności ze świąt, Gessler przygotowała liczny asortyment w swoim internetowym sklepie, w którym można kupić wiele pysznych wielkanocnych potraw.
Majonez jest znany od zawsze! Używany w polskiej kuchni od zarania dziejów. Nie potrafimy sobie nawet wyobrazić sałatek jarzynowych bez dodatku majonezu. A co z jajkami w majonezie? Jest on przecież jednym z dwóch głównych składników tej przekąski. Dodatkowo stosujemy go do kanapek, burgerów, zapiekanek i wielu innych potraw. Zarówno na zimno jak i na ciepło. Sos ten ma tak wiele zastosowań, że aż ciężko wymienić wszystkie dania, które możemy przyrządzić z jego dodatkiem.Wyobraźmy sobie, że nagle wszystkie fabryki majonezu na świecie upadają, a na sklepowych półkach zostało kilka ostatnich słoików. Można by przypuszczać, że to koniec pewnej kulinarnej epoki. Jednak to ogromna pomyłka! Majonez można bez problemu przygotować w domu. Jest on zdecydowanie smaczniejszy od jego sklepowej wersji i zdecydowanie zdrowszy, gdyż nie ma w nim żadnej chemii. Sama Magda Gessler w „Kuchennych Rewolucjach” zaprezentowała swój tajny przepis na majonez z prawdziwego zdarzenia. Mimo, że jest to zadanie wymagające pewnych umiejętności i praktyki, to jednak wszyscy wiemy, że ćwiczenie czyni mistrza, więc im więcej domowego majonezu tym lepiej!
Śledzie po kaszubsku, to potrawa świąteczna, serwowana często na wigilię. Mimo, że ostatnimi czasy trochę zapomniana, to jednak posiada grono wiernych fanów, którzy z zapałem szukają coraz to nowych miejsc serwujących przepyszne śledzie, lub sami zakasują rękawy i przygotowują tę potrawę w zaciszu swojej kuchni. Dzisiaj chcielibyśmy podać rękę tej drugiej grupie, ponieważ również my postanowiliśmy wypróbować cudowny przepis Magdy Gessler na śledzia po kaszubsku.Śledź jest znany na polskich stołach od wielu wieków. Już na dworze króla Jagiełły zajadano się tym morskim przysmakiem. Polska jako wierzący kraj katolicki, ma w ciągu roku zalecone kilka dni ścisłego postu. Tak też było i dawniej, co więcej, kiedyś posty były bardzo rygorystyczne i częste. Szczególne królewski dwór musiał przestrzegać zaleceń biskupów. Śledź był więc doskonałym daniem postnym, a z czasem, stał się również codziennym rarytasem.
Naleśniki uchodzą za jedno z najbardziej klasycznych dań. Niektórzy preferują ich słodkie wydania, a inni gustują w wytrawnych odsłonach. Niezależnie od upodobań, najbardziej istotne jest ciasto. Magda Gessler przyrządza je w nieco inny sposób, niż można by się tego spodziewać.
Jajecznica stanowi świetne źródło białka, dzięki któremu nasze organizmy mają energię do pracy przez cały dzień. Poza jajkami i ewentualną wędliną, danie to może składać się ze znacznie większej ilości produktów. Jeśli znudziła ci się klasyczna wersja, przygotuj jedną z poniższych. Warzywne dodatki nie tylko nadają jej większej ilości mikro elementów. Chrupiąca kukurydza czy papryka sprawiają, że jajecznica nabiera zupełnie nowej konsystencji, która przyjemnie daje o sobie znać podczas przeżuwania. Co więcej, zróżnicowanie kolorystyczne pozwala cieszyć się nawet z prezencji posiłku.