Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Ciasto

Ciasto

Domowe pączki w tłuszczu
18.10.2021 02:00 Przepis na puszyste i banalnie proste domowe pączki

Nawet najlepsze pączki z cukierni nie umywają się do ich domowych kuzynów usmażonych przez mamę lub babcie. Z łatwością zrobisz je w zaciszu własnej kuchni, dzięki czemu możesz cieszyć się ich smakiem. Poniższy przepis pozwala za każdym razem przygotować je w taki sposób, aby były puszyste i delikatne. Mnóstwo osób nie chce robić samodzielnie pączków, ponieważ wychodzą z założenia, że ten proces jest zbyt skomplikowany. W praktyce jednak każdy może zabrać się za ich smażenie. Dużą zaletą gotowania ich samodzielnie jest możliwość dobrania proporcji składników całkowicie pod siebie lub swoich domowników - dzięki temu bardzo trudno jest je zepsuć.

piernik staropolski
18.10.2021 02:00 Sprawdzona receptura na staropolski piernik

Tradycyjny piernik jest dość zwarty, jednak niezbyt twardy. Powinien pachnieć przyprawami korzennymi i smakować miodem. Przetestujcie sprawdzoną recepturę na staropolski piernik. Jest dokładnie taki, jaki powinien być idealny piernik. Piernik jest typowym ciastem bożonarodzeniowym, co nie oznacza, że smakuje tylko w święta. Oczywiście można go przygotować o każdej porze roku, choć w chłodne dni wydaje się smakować jakoś lepiej. To za sprawą przypraw korzennych, które wprowadzają nas w nieco zimowy klimat.A wracając do tego, że piernik zwykle piecze się na Boże Narodzenie. Otóż prezentowany przez nas piernik staropolski wymaga wcześniejszego przygotowania. Surowe ciasto powinno dojrzewać nawet 4 tygodnie, a po upieczeniu leżakować do 2 tygodni. Potem trzeba je złożyć i znów odczekać kilka dni, by wszystkie składniki ciasta przegryzły się. Jak policzycie sobie te wszystkie tygodnie, wychodzi, że już niedługo możecie zacząć robić piernik z myślą o świętach.

Snickers
18.10.2021 02:00 Obłędny przepis na przepyszne ciasto Snikers

Snikers jest pysznym ciastem przekładanym, które pasuje na wiele okazji. Wygląda efektownie, a przy tym jest dość prosty w przygotowaniu. Spróbujcie tego pełnego chrupiących orzechów i ciągnącego się karmelu deseru.Wielokrotnie przedstawialiśmy wam już receptury na desery bez pieczenia. Ciasto z krakersami czy tiramisu smakują obłędnie. Nie przebiją one jednak Snikersa — pysznego deseru z orzechami budyniem i karmelem. Sprawdźcie koniecznie.

Bananowe placki
18.10.2021 02:00 Ekspresowe placki z bananów - ideał na śniadanie

Placki bananowe są świetnym sposobem, aby spożytkować banany, które nabrały za dużo ciemnego koloru. Takie owoce są mało apetyczne, lecz w plackach będą smakować obłędnie. Można podawać je z syropem klonowym czy bitą śmietaną. Placki bananowe nie zawierają ani grama mąki, dzięki czemu są bardzo nisko kaloryczne - dlatego mogą jeść je osoby będące na diecie, lub chcące po prostu zrzucić trochę zbędnych kilogramów. Aby zwiększyć smak placuszków, poeksperymentuj z dodawaniem do nich różnych przypraw. Wszelkie korzenne przyprawy, jak cynamon czy gałka muszkatołowa, doskonale komponują się z plackami.

Sernik od siostry Anastazji
18.10.2021 02:00 Przepyszny sernik z suszonymi śliwkami od siostry Anastazji

Sernik jest dla niektórych jedynym ciastem, jakie jedzą. Jest słodki, ale też bardzo pożywny, bo bogaty w białko. Można go przygotować na wiele sposobów. My prezentujemy przepis siostry Anastazji na przepyszny sernik z suszonymi śliwkami. Jedni preferują sernik pieczony na kruchym spodzie, drudzy wolą ten bez dodatku ciasta. Sernik można też modyfikować, wzbogacając masę serową w różne dodatki. Zazwyczaj są to bakalie, zwykle rodzynki, czasem smażona skórka pomarańczowa. Siostra Anastazja pokusiła się o dodatek suszonych śliwek. Ich wyraźny smak idealnie komponuje się ze smakiem sernika.

Cienkie ciasto na pierogi
17.10.2021 02:00 Niezwykły przepis na ciasto na pierogi

Smak i jakość pierogów w dużej mierze zależy od ciasta. Powinno być elastyczne i dawać się łatwo lepić, a po ugotowaniu być miękkie i delikatne. Wykorzystaj nasz niezwykły przepis na ciasto na pierogi, a twoje pierogi będą apetyczne i pyszne. Receptur na klasyczne, pierogowe ciasto jest sporo. Poszczególne modyfikacje w składzie ilościowym i jakościowym są przeprowadzane po to, by osiągnąć ciasto idealne. Właśnie takie, które nie rozpada się w czasie gotowania i jest lekko sprężyste po ugotowaniu. My już wiemy, w czym tkwi jego sekret. Mowa o odrobinie masła.

Jabłecznik
17.10.2021 02:00 Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

Jabłecznik oraz szarlotka wbrew pozorom nie są tylko różnymi nazwami tego samego ciasta. Szarlotka musi być wykonana na spodzie z kruchego ciasta. Z kolei jabłecznik może zostać upieczony na cieście drożdżowym, tortowym czy półkruchym. Jabłecznik oraz szarlotka są jednymi z najbardziej lubianych i popularnych ciast na świecie. Praktycznie w każdym kraju można znaleźć lokalny wariant tych pysznych wypieków. Mimo tak ogromnego rozgłosu oba desery często są mylone i brane za różne nazwy tego samego. W praktyce jednak różnice między nimi są ogromne i niżej dokładnie je wyjaśnimy.

Ciasto z mikrofalówki
17.10.2021 02:00 Ekspresowe ciasto z mikrofalówki

Nie zawsze ma się czas na wielogodzinną pracę w kuchni przy pieczeniu ciasta na deser. Czasem warto poświęcić się relaksowi, na co pozwoli poniższa receptura. Ciasto z mikrofalówki robi się w kilka minut, a jego smak oraz puszystość są wybitne. Ciasto z kubka "pieczone" w mikrofalówce zaskakuje prostotą wykonania, jego szybkością, a także intensywny czekoladowym smakiem, który bardziej przypomina klasyczne ciasto, niż ekspresowy deser w 5 minut. Kolejną zaletą jest niewielka ilość składników potrzebnych do cieszenia się jego smakiem. Każdy z nich można znaleźć w swojej spiżarce czy lodówce, więc nie ma nawet konieczności, by wybierać się do sklepu.

Racuchy z żółtym serem
17.10.2021 02:00 Obłędne racuchy z dodatkiem żółtego sera

Racuchy zwykle przyrządzamy na słodko i serwujemy na podwieczorek. Jednak w wersji wytrawnej również smakują doskonale. Zobaczcie jak przygotować racuchy z dodatkiem żółtego sera. Będą doskonałe na kolację, a nawet na obiad.Racuchy powinny być puszyste i wyrośnięte. Efekt ten osiąga się, dodając do ciasta trochę proszku do pieczenia lub drożdży. Ciasto z dodatkiem drożdży potrzebuje trochę czasu do wyrośnięcia, to z proszkiem do pieczenia można smażyć od razu po wymieszaniu.

Ptysie
16.10.2021 02:00 Prosty przepis na ptysie

Ptysie przełożone puszystym i rozpływającym się w ustach kremem są prawdziwym rarytasem. Poniżej zdradzamy najprostszy przepis, dzięki któremu zawsze wykonasz je idealnie. Jedząc je ciężko się oderwać, są zwyczajnie zbyt dobre. Ptysie są wykonane ze specyficznego parzonego ciasta, dzięki któremu zawdzięczają swoją charakterystyczną lekkość i konsystencje. Można wypełnić je zarówno zwykłym kremem śmietanowym, jak i budyniowym. Co ciekawe nie potrzeba zbyt wielu składników do ich zrobienia, dzięki czemu deser może z powodzeniem być przygotowywany praktycznie każdego dnia.

Ewa Wachowicz, ciasto
15.10.2021 02:00 Przepis na ciasto miodowe z dynią od Ewy Wachowicz

Sezon na dynie właśnie trwa. Jest więc świetna okazja, aby przygotować ciasto z jej dodatkiem. Zdradzimy wam przepis na ciasto miodowe z dynią od Ewy Wachowicz. Wypiek prezentuje się doskonale, a jeszcze lepiej smakuje.Dynia jest coraz chętniej wykorzystywana w naszej kuchni. Zwykle dodajemy ją do zup i zapiekamy. Jednak jej delikatny, słodkawy smak sprawia, że dynia jest też doskonałym dodatkiem do ciast i deserów. Dzięki dodatkowi dyni ciasta zyskują piękny, żółty kolor, ciekawy smak i zwiększa się ich wartość odżywcza.

Sernik wiedeński
14.10.2021 02:00 Jak upiec idealny sernik wiedeński?

Sernik wiedeński zachwyca swoją treściwością, która jest jednak doskonale zbalansowana - podczas jedzenia ciasto bowiem nie zatyka. Aby masa serowa była dobrze zrobiona, dodaj do niej prawdziwe masło z 82% tłuszczu. Dzięki temu będzie delikatna i rozpływająca się w ustach. Sernik wiedeński charakteryzuje się brakiem spodu, jest to tak naprawdę upieczona masa serowa, z wierzchu polana polewą czekoladową. Dla wielu nie ma lepszej wersji tego ciasta. Dodanie do masy serowej dobrej jakości masła o odpowiedniej zawartości tłuszczu sprawi, że deser będzie puszysty i delikatny. Jeśli nie chcesz, aby sernik zanadto opadł, nie ucieraj zbyt długo jajek z innymi składnikami.

Ciasto na krokiety
14.10.2021 02:00 Co zrobić, żeby ciasto na krokiety nie pękało?

Któż nie lubi krokietów? Smakują doskonale zarówno podane w barszczu, jak i samodzielnie. Niejeden smakosz je pokocha, jeśli tylko nie będą pękały. Podpowiadamy jak dobrze przygotować ciasto i uniknąć problemów. Większość z nas, robiąc krokiety, natrafia na to samo wyzwanie — placki podczas zwijania pękają. Prezentujemy wam recepturę, dzięki, której pożegnacie ten przykry problem raz na zawsze.

szarlotka
13.10.2021 02:00 Ekspresowa szarlotka bez zagniatania

Wielbicieli ciast z jabłkami zapraszam na ekspresową szarlotkę bez zagniatania. Robi się ją szybko i prosto, bez ryzyka, że się nie uda. Składniki wystarczy tylko przesypać w formie i upiec, by móc raczyć się rewelacyjną wersją szarlotki. Jabłka są idealnym dodatkiem do słodkich wypieków. Mają kwaskowy smak, a w czasie pieczenia zamieniają się w pyszną, owocową masę. Klasyczną szarlotkę piecze się na cieście kruchym. My proponujemy zrobić to ciasto w rewolucyjny sposób, bo bez zagniatania.

Niezawodny przepis na ciasto lodowiec
13.10.2021 02:00 Niezawodny przepis na ciasto lodowiec

Lodowiec to ciasto bez pieczenia na biszkoptach, z masą budyniową, kakaową, owocami i galaretką. Lodowiec w przepisie przygotowany jest również z suszoną żurawiną, orzechami włoskimi, czekoladą deserową. Poznaj niezawodny przepis na ciasto lodowiec z wiśniami i galaretką wiśniową.Ciasto lodowiec możesz przygotować z różnych owoców i galaretek. W przepisie wykorzystałam wiśnie, ponieważ doskonale komponują się zarówno z masą budyniową, kakaową, jak i bakaliami, tworząc wyjątkowo smaczne połączenie. Ciasto najlepiej smakuje właśnie z wiśniami, ale i z truskawkami, malinami, owocami leśnymi.Ciasto lodowiec koniecznie przygotuj z suszoną żurawiną i pokruszonymi orzechami włoskimi, aby nadać mu wyjątkowego smaku. Bakalie uzupełnij tartymi wiórkami czekoladowymi. Biszkopty, przed wyłożeniem masy budyniowej, nasącz wodą lub zimną, gorzką herbatą. Jeśli lubisz alkoholowe ciasta, do herbaty dolej odrobinę wiśniówki.Jeśli jesteś miłośnikiem szybkich ciast bez pieczenia - tu znajdziesz przepis na doskonałe, delikatne ciasto Oreo bez pieczenia, z ciasteczkami.

Ciasto z dyni bez pieczenia
13.10.2021 02:00 Prosty przepis na ciasto z dyni bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia jest doskonałym planem zapasowym na niedzielny obiad. Jeśli główny deser nie wyjdzie, można mieć w zanadrzu proste ciasto, które spełni oczekiwania wszystkich gości. Z uwagi na sezon dyniowy, tym razem prezentujemy przepis na słodycz z jej udziałem. Ciasto dyniowe bez pieczenia jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a czas, jaki należy w nie faktycznie włożyć, wynosi około godziny - tak więc nie potrzeba dużego wysiłku. Dekorując ciasto wiórkami czekolady, należy zdecydować się, jaki poziom słodkości ma mieć. Krem jest sam w sobie dość słodki, dlatego warto wykorzystać czekoladę deserową, aby przełamać ogólną słodycz.

Ciasto
13.10.2021 02:00 Sprawdzone sposoby na uniknięcie zakalca

Zakalec jest zmorą wielu domorosłych cukierników i piekarzy, którzy chcąc upiec pyszne ciasto, wyciągają z pieca nieudaną katastrofę. Aby tego uniknąć, należy stosować kilka podstawowych zasad. Najważniejszą jest bez wątpienia korzystanie ze składników o temperaturze pokojowej. Pieczenie ciasta na deser po obiedzie nie jest trudnym zadaniem. Wystarczy zastosować się do porad z przepisu, a większość wypieków będzie doskonała. Zdarza się jednak, że przepis nie zawiera w sobie cennych porad - wtedy łatwo o zaliczenie wpadki, która najczęściej kończy się zakalcem i brakiem ciasta.

Ciasto z musem jabłkowym ze słoika
13.10.2021 02:00 Ciasto z musem jabłkowym ze słoika

Ciasto z musem jabłkowym ze słoika to prosty i wyjątkowo smaczny pomysł na jesienny deser dla całej rodziny. Mus jabłkowy z cynamonem pod słodką kruszonką sprawi, że cała blacha zniknie w mgnieniu oka. Sprawdź, jak przygotować szybkie ciasto z musem jabłkowym ze słoika.Ciasto z musem jabłkowym ze słoika na kruchym spodzie i pod kruszonką to ciasto niezawodne, które zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Podane na ciepło z gałką lodów waniliowych smakuje nieziemsko. Ciasto jest niezwykle aromatyczne, a piękny zapach jabłek z cynamonem uwalnia się już podczas pieczenia.Kruche ciasto przygotujesz w dosłownie kilka minut. Pamiętaj, że ciasto przed pieczeniem musi odpocząć w lodówce przez godzinę. Do ciasta z musem jabłkowym ze słoika możesz dodać również migdały lub rodzynki. Wymieszaj je z musem i wyłóż na blachę. Mus jabłkowy przygotuj wcześniej. Prażone jabłka w słoiku zachowają swoją świeżość przez wiele miesięcy i są znacznie zdrowsze i smaczniejsze niż gotowy mus ze słoika z marketu.

pierogi
12.10.2021 02:00 Patent na idealne ciasto na pierogi z 1920 roku

Smaczne pierogi wyjdą tylko wtedy, gdy będzie udane ciasto. Możesz je przygotować na wiele sposobów, ale my zdradzimy ci patent na idealne ciasto na pierogi z 1920 roku. Zobacz, na co warto zwrócić szczególną uwagę.Dobre ciasto na pierogi powinno dać się bez problemu formować, nie rozpadać się i nie sklejać w czasie gotowania, a po ugotowaniu być miękkie i delikatne. Znaleźliśmy stary przepis ze wskazówkami jak takie idealne ciasto przygotować.

Ciasto oreo bez pieczenia
12.10.2021 02:00 Ciasto Oreo bez pieczenia – zdradzamy najlepszą recepturę

Ciasto Oreo jest jednym z moich ulubionych ciast bez pieczenia. Jest niezwykle delikatne, puszyste i rozpływa się w ustach. Masa z serków waniliowych i mascarpone doskonale komponuje się z kruchym, słodkim spodem. Dzięki dużej zawartości ciastek, deser ma wyjątkowy, czekoladowo-śmietankowy smak. Sprawdź, jak przygotować ciasto Oreo, czyli najlepsze ciasto bez pieczenia.Ciasto Oreo przygotujesz w kilkanaście minut, a efekt zachwyci każdego miłośnika słodkości. Deser jest wyjątkowo pyszny i widowiskowy. Białe ciasto świetnie komponuje się z ciemnymi kawałkami ciasteczek. Ciasto Oreo zawdzięcza swój smak serkom homogenizowanym, połączonym z mascarpone i śmietankowym kremem z ciastek.Ciasto Oreo możesz przygotować jako szybki deser w tygodniu, jednak doskonale nadaje się również na spotkania z przyjaciółmi i większe uroczystości. Oreo bez pieczenia jest już stałym zamiennikiem klasycznego tortu na moim stole.Jeśli jesteś miłośnikiem szybkich i wyjątkowo smacznych ciast bez pieczenia - tu znajdziesz przepis na ciasto 3 Bit z masą krówkową i herbatnikami.

Przepis na ciasto serowo - makowe
12.10.2021 02:00 Łatwy przepis na ciasto serowo-makowe

Ciasto serowo-makowe, czyli seromakowiec to doskonały wypiek święta i ważne uroczystości. Charakterystyczny, intensywny smak masy makowej idealnie komponuje się z delikatną, puszystą masą serową i kruchym spodem. W moim domu ciasto serowo-makowe jest podstawowym wypiekiem na Boże Narodzenie, ale często przygotowuję je również w zwykły weekend, ponieważ doskonale komponuje się z aromatyczną, mocną kawą.Ciasto serowo-makowe możesz przygotować warstwami, tak, jak w przepisie. Możesz również połączyć obie masy w tortownicy, aby uzyskać ciekawe wzory z maku i sera. Do dekoracji wykorzystaj pokruszone orzechy laskowe i włoskie, wiórki czekolady lub przygotuj polewę czekoladową. Każdy rodzaj dekoracji doskonale łączy się z tym delikatnym, wyjątkowym ciastem.Do przygotowania masy makowej wykorzystałam gotowy mak w puszcze. Możesz również samodzielnie go przygotować, zalewając surowy mak wrzątkiem, następnie zmielić i dodaj miód, żurawinę i ulubione bakalie.Ciasto serowo-makowe jest doskonałe na święta. Jeśli szukasz przepisu na równie pyszne, tradycyjne ciasto - tu znajdziesz przepis na makowiec zawijany z orzechami i żurawiną.

Jak zrobić ciasto na gofry?
12.10.2021 02:00 Jak zrobić ciasto na gofry?

Gofry kojarzą nam się przede wszystkim z letnią, słoneczną pogodą i wakacjami. To doskonały, niezwykle szybki deser na weekend, spotkanie z przyjaciółmi, czy słodką przekąskę dla dzieci. Sprawdź, jak przygotować ciasto na gofry, aby zawsze były miękkie, puszyste i z lekko chrupiącą, złocistą skórką. Gofry to deser przygotowywany z ciasta podobnego do naleśnikowego, zapieczonego w gofrownicy o różnych kształtach. Najbardziej klasyczne są gofry kwadratowe, jednak możesz przygotować również gofry okrągłe, prostokątne, serduszka lub gofry bąbelkowe. Wszystko zależy od tego, jakiej formy użyjesz. Najlepsze gofry są miękkie, puszyste, doskonale wypieczone, z chrupiącą skórką. Takie gofry przygotujesz samodzielnie w domu, wykorzystując wskazówki opisane poniżej. Gofry możesz podać z cukrem pudrem, bitą śmietaną, ulubionymi owocami, dżemem, polewą. Możesz stworzyć z nich także wytrawną przekąskę lub śniadanie. Tu znajdziesz prosty przepis na gofry z szynką i serem.

Przepis na proste ciasto marchewkowe
12.10.2021 02:00 Przepis na proste ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe jest ciastem, po które chętnie sięgam jesienią. Ciasto ma mocno korzenny smak, a marchewka, jabłko i orzechy doskonale go uzupełniają. Ciasto marchewkowe przygotowuję z delikatną masą serową, którą przekładam i polewam gotowy placek. Sprawdź przepis na proste ciasto marchewkowe, które z pewnością zachwyci wszystkich swoim wyglądem i niepowtarzalnym smakiem.Ciasto marchewkowe jest świetnym deserem na chłodne, jesienne dni. Mocno korzenny smak cynamonu, imbiru doskonale wręcz łączy się z orzechami, musem jabłkowym i marchewką. Placek ma intensywny kolor, smak i aromat, przełamany jest natomiast niezwykle delikatną masą serową, która dodaje mu lekkości i doskonale łączy się z plackiem.Ciasto możesz udekorować orzechami włoskimi lub posypać cukrem pudrem. Możesz również zetrzeć na górę czekoladę gorzką, która również komponuje się świetnie z tym wyjątkowym ciastem.Jeśli lubisz desery z intensywną, korzenną nutą, koniecznie przygotuj szarlotkę z cynamonem i przyprawą korzenną. Doskonale smakuje podana na ciepło z gałką lodów waniliowych i aromatyczną kawą.

Przepis na ciasto smerfetka
11.10.2021 02:00 Przepis na ciasto smerfetka - deser kusi samym wyglądem

Ciasto smerfetka to szybkie ciasto bez pieczenia, które przygotujesz błyskawicznie. Ciasto jest świetnym połączeniem smaków. Kwaśne galaretki cytrynowe i borówkowe doskonale łączą się z masą serową i słodką śmietanką, tworząc wyjątkowy, niebieski deser dla całej rodziny. Sprawdź, jak przygotować ciasto smerfetka, które zachwyci miłośników słodkości.Ciasto smerfetka jest ciastem, które uwielbiają wszystkie dzieci. Jest delikatne, puszyste, słodkie, z delikatną, cytrynową nutą. Niebieska galaretka o smaku borówek lub owoców leśnych doskonale przełamie słodycz ciasta i nada mu wyjątkowego, niebieskiego koloru.Ciasto smerfetka doskonale sprawdzi się jako szybki i smaczny deser dla całej rodziny. Przygotuj go również na urodziny swojego dziecka - będzie zachwycone. Ciasto nie wymaga pieczenia, delikatne herbatniki stworzą doskonały, lekko chrupiący spód.Jeśli jesteś miłośnikiem szybkich i efektownych ciast bez pieczenia - tu znajdziesz doskonały przepis na ciasto z herbatnikami, galaretką i bananami.

Jak przygotować ciasto na tartę
11.10.2021 02:00 Jak przygotować ciasto na tartę?

Tarta jest ciastem wywodzącym się z kuchni francuskiej. Mocno kruche, delikatne w smaku, doskonale nadaje się zarówno jako spód do serników i innych wypieków oraz do zapiekanek i dań wytrawnych. Tarta pieczona jest w specjalnej formie, aby zachowała swój charakterystyczny, okrągły kształt i chrupiące, pyszne brzegi. Sprawdź, jak przygotować ciasto na tartę.Tartę możesz upiec na słodko, z owocami, czekoladą oraz na słono, z dodatkiem sezonowych warzyw, mięsa, serów. Jesienią szczególnie polecam tartę z grzybami, szynką parmeńską i szpinakiem. Wprost idealna na chłodne, deszczowe dni. Tarta jest ciastem, które wymaga odpowiedniego przygotowania, w przeciwnym razie wybrzuszy się, powstanie zakalec lub straci swoją kruchość i smak.Tarta ma uniwersalny smak, więc doskonale sprawdzi się zarówno do pieczenia ciast, jak i wytrawnych dań. Do przygotowania tarty potrzebujesz specjalnej blachy, którą bez problemu dostaniesz w każdym markecie. Aby tarta nie wybrzuszyła się podczas pieczenia, musisz obciążyć ciasto białą fasolą.

Orzechowiec
11.10.2021 02:00 Przepis na Orzechowiec - obłędne ciasto w sam raz na jesień

Orzechowiec jest niezwykle pysznym miodowym ciastem wypełnionym delikatnym kremem budyniowym. Ten deser nie tylko dobrze smakuje, ale też przyjemnie chrupie. Posmakuje naprawdę każdemu.Orzechy to smaczna przekąska. Możecie wyczarować z nich wiele pysznych deserów. Wyjątkowo dobrze smakuje ten snickers bez pieczenia czy orzechowa dama. Jeśli macie więcej czasu, wypróbujcie naszą recepturę na fenomenalnie delikatny i rozpływający się w ustach orzechowiec.

Przepis na kokosowe ciasto Raffaello na krakersach
11.10.2021 02:00 Przepis na kokosowe ciasto Raffaello na krakersach

Szukasz pomysłu na pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia? Przygotuj ciasto Raffaello na krakersach, które zachwyci wszystkich swoim wyjątkowym smakiem i apetycznym wyglądem. Słodka masa budyniowa i wiórki kokosowe przełamane słonymi krakersami to połączenie, którego musisz spróbować. Sprawdź, jak przygotować pyszne ciasto kokosowe Raffaello na krakersach.Ciasta bez pieczenia są świetną alternatywą dla tradycyjnych ciast. Są szybkie, proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne. Kokosowe ciasto Raffaello na krakersach jest jednym z moich ulubionych ciast bez pieczenia. Przygotowuję je zarówno jako deser na weekend lub na większą uroczystość, ponieważ smakuje i wygląda przepysznie. Ciasto Raffaello swój wyjątkowy smak zawdzięcza przełamaniu słodyczy masy budyniowej słonymi krakersami. Całość dopełniona jest wiórkami kokosowymi, przez co ciasto smakuje jak moje ulubione Raffaello. Ciasto przygotuj 5-6 godzin przed podaniem, aby masa dobrze zastygła i połączyła się z krakersami. Jeśli szukasz przepisu na ciasto bez pieczenia-tu znajdziesz pyszną inspirację. Wyjaśniamy, jak przygotować szybkie i wyjątkowo smaczne ciasto kinder country na herbatnikach, z masą budyniową i czekoladą.

Racuchy siostry Anastazji
10.10.2021 02:00 Rozpływające się w ustach racuchy wg. przepisu siostry Anastazji

Racuchy można podać przy każdej okazji, jednak najlepiej smakują zaraz po obiedzie, jako deser. Siostra Anastazja opracowała recepturę, dzięki której placuszki są puszyste i delikatne. Poniżej zdradzamy jak wykonać je krok po kroku. Racuchy towarzyszą nam od lat, jednak obecnie wiele osób już ich nie smaży. Jeśli tęsknisz do ich wspaniałego smaku i kojarzysz je z dzieciństwa, spróbuj wersji siostry Anastazji. Racuchy z jabłkami wymagają jedynie kilku podstawowych składników, robi się je w kilka chwil, a ich smak jest niezastąpiony. Pamiętaj o użyciu kwaśniejszych gatunków jabłek - w taki sposób można bardzo łatwo kontrolować słodycz placków podczas posypywania ich cukrem pudrem.