Krówkom trudno się oprzeć. Wiedzą o tym dzieci i dorośli. Te karmelowe cukierki z miękkim, ciągliwym środkiem, smakują i poprawiają humor. Robię je z zaledwie 3 składników. Polecam przepis na cukierki, którymi zajadają się całe pokolenia Polaków.
Makaron ugotowany, a wy nie wiecie co z nim zrobić? W kilka chwil możecie z niego wyczarować pyszną zapiekankę. Sprawdzi się jak o ciepłą kolacja czy obiad, a każdy chętnie jej spróbuje.
Racuchy z jabłkami to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Wszystko dzięki babci, która była mistrzynią w ich przyrządzaniu. Racuchy w jej wykonaniu były pulchne i rozpływały się w ustach. Babcia dodawała do nich nieoczywisty składnik, który znajdziesz w każdym sklepie spożywczym.
Sałatka może być smaczna i sycąca. Prosty przepis, który znalazłam w zeszycie mojej mamy, nie raz ratowała mnie, gdy szukałam pomysłu na zdrową kolację. Jest banalny, a smak zwala z nóg. Musicie spróbować.
Popularny youtuber, który podróżuje po Polsce i ocenia różne dania, tym razem odwiedził restaurację Magdy Gessler. Zamówił tam między innymi pierogi. Czy mu smakowały? Ocena youtubera była jednoznaczna.
Klasyczne kotlety mielone nie są tak smaczne, jak prosty obiad z piekarnika z kilkoma dodatkami. Zrobienie dania nie zajmie wam wiele czasu, a wystarczy go nawet dla 8 osób. Idealnie zatem sprawdzi się, gdy spotka się cała rodzina. Warto spróbować.
Boczek można przyrządzić na wiele sposobów. Prosta marynata z kilku składników sprawi, że zrobić będziemy mogli zarówno rarytas do kanapek, jak i smaczny obiad dla całej rodziny. Przepis nie jest skomplikowany i warto spróbować.
Prosty obiad z jednej patelni możecie zrobić bardzo sprawnie. Wystarczy połączyć ze sobą kiełbasę, cebulę i kilka innych frykasów. Danie, które otrzymacie, rozgrzeje was, nasyci i nie zrujnuje portfela. Warto spróbować.
Reporter portalu goniec.pl pytał warszawiaków, co sądzą o kanapce Drwala. Jedną z osób biorących udział w sądzie była 83-letnia pani Henia. Seniorka wyznała, że nie stać ją na “takie rarytasy”. To wyznanie poruszyło internautów, jednego z polityków, ale też sieć Mcdonalds. Padła wyjątkowa deklaracja.
Aromatyczna, pieczona szynka często pojawiała się na książęcych stołach. Francuska książka kucharska z końca XIV wieku podaje na nią przepis. Spróbowałem. Wykonanie okazało się proste a danie godne książęcego stołu.
Ta sałatka z buraka, którą przyrządza Tomasz Strzelczyk, to doskonały dodatek do jesiennego obiadu. Sałatka nie tylko zachwyci smakiem całą rodziną, ale też podniesie naszą odporność i doda zdrowia. Polecamy znakomity przepis na sałatkę z buraka od znanego kucharza.
Sanah zdecydowała się niedawno na zaskakującą współpracę. Wraz z siecią sklepów Żabka stworzyła linię przekąsek. Do internetu trafiły informacje, że jedzenie jest niewypałem, przez co wciąż trafia na śmietnik. Stanowisko w tej kwestii zajęło biuro prasowe Grupy Żabka.
Czy chcielibyście poznać przepis na doskonałą kolację? Jeśli tak, to koniecznie sprawdźcie poniższą recepturę. Jest pełna zdrowych i pysznych składników, a zrobisz ją w kilka chwil. To mój ulubiony sposób na ciepłą kolację.
Buraczki od siostry Anastazji to dosłownie niebo w gębie. Smakują wspaniale z kotletami mielonymi i zachwytów nad nimi nie ma końca. Wszystko dzięki 1 składnikowi, który siostra dodaje podczas przyrządzania buraczków. Polecamy legendarny przepis na ten wyśmienity dodatek do dań obiadowych.
Ogórki kiszone są smacznym dodatkiem do dań obiadowych, przekąsek i kanapek. Co jednak zrobić, by nie wychodziły puste w środku? Należy pamiętać o jednym szczególe. Od niego zależy, jak wyjdą nam ogórki.
Jesień nie rozpieszcza nas pogodą. Chłód, wiatr i deszcz sprawiają, że łatwiej o przeziębienie lub infekcję. Jednak mam na to sposób. Przyrządzam syrop z pora. Dorzucam pewien składnik i korzystam z mikstury, która ma o niebo lepsze działanie niż popularny syrop z cebuli czy imbiru.
Racuchy to jeden ze smaków dzieciństwa. Mięciuteńkie i puszyste jak chmurka zachwycają smakiem moją rodzinę już od pokoleń. Sekret smaku tych racuchów tkwi w jednym ze składników, z których są przyrządzane. Być może masz go w swojej kuchni.
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed spożyciem makaronu typu świderki. Produkt jest wycofywany ze sprzedaży. W konkretnej partii stwierdzono obecność substancji, która może być niebezpieczna dla konsumentów. Pozostałe partie wyrobu poddane zostały dodatkowym badaniom wyjaśniającym.
Czy najprostsze w wykonaniu potrawy mogą wyglądać oszałamiająco? W kuchni wszystko jest możliwe! Zmiksuj mandarynki i wymieszaj je z tymi składnikami. Na koniec przetrzesz oczy ze zdumienia.
Czy szukacie przepisu na obiad bez mięsa? Jeśli tak, to polecam danie, które robię w zasadzie co tydzień. Bogactwo warzyw zachwyci każdego smakosza. Moja rodzina prosi mnie często o to danie. Wcale im się nie dziwię, bo jest bardzo sycące i smaczne.
Katarzyna Bosacka po raz kolejny podzieliła się swoją wiedzą. Tym razem chodzi o jesienny rosół na odporność. Ekspertka podsunęła myśl, na którą nie każdy by wpadł. Sprawdź, co jej zdaniem jest najważniejsze w jesiennym rosole na odporność.
Naleśniki, które wyglądają jak zebra? To możliwe! Są pyszne i cieszą oko, a do tego ich usmażenie jest bardzo łatwe. Polecam ten przepis na pasiaste naleśniki. Cała rodzina je pokocha.
Nie wiecie, co zrobić z mięsem po rosole? Postawicie na pyzy. Ziemniaczane kluski z soczystym farszem można przygotować szybko i sprawnie. Smakują znakomicie.
Kluski leniwe kojarzą się ze smakiem dzieciństwa. Często je przyrządzam. Korzystam wtedy z przepisu mojej babci. Najważniejszy jest jeden dodatek. Zróbcie kluski leniwe tak, jak ja i cieszcie się ich doskonałym smakiem.
Gołąbki potrafią się znudzić. U mnie w domu od niedawna króluje przepis, który z tradycyjną potrawą jest tylko luźno związany. Wciąż korzystam z kapusty, pomidorowego sosu i mięsnego farszu, ale danie o wiele bardziej nam smakuje. Polecam spróbować.
Obiad na 2 dni ma jedną ogromną zaletę — gotuje się zdecydowanie rzadziej. Czasami nie mam chwili, by zaplanować posiłek. Prosta jednogarnkowa potrawa, którą mój mąż uwielbia, sprawdza się wtedy doskonale. Wyjmuję ją tylko z lodówki i zajadamy. Jest znakomita.
Nie wiecie jaka zupa na obiad będzie wystarczająco sycąca? Mam smaczną i bardzo tanią propozycję. Zrobienie dania zajmie chwilę, a o jedzeniu zapomnicie na długie godziny. Sprawdźcie, jakie składniki przygotować i koniecznie spróbujcie.
Jesienią zupy wracają do łask. Talerz z ciepłą i aromatyczną potrawą w chłodniejsze dni jest idealny. Tym razem wyjawię wam pyszny patent na przygotowanie sycącego i rozgrzewającego dania w zaledwie kilka chwil. Pokochacie je od pierwszego spróbowania.