Gotowe dania bywają dla nas ratunkiem, gdy nie mamy czasu ani ochoty na gotowanie. Jednak, czy warto kupić takie dania w Żabce? Kosztują one tylko 10 złotych! Youtuber Dymitr Błaszczyk z kanału Sprawdzam Jak postanowił sprawdzić jak smakują gotowce z Żabki.
Czy lubicie przyrządzać nowe potrawy w swojej kuchni? Ja staram się zawsze znaleźć jakiś ciekawy przepis, który potem testuję. Ostatnio zrobiłam tak pyszny obiad, jak nigdy dotąd. Teraz ten przepis polecam wszystkim koleżankom. Są zachwycone smakiem tego dania obiadowego.
Kluski z ziemniaków mogą się znudzić. Na szczęście sycące danie można przygotować także bez popularnego warzywa. Wykorzystując zdrowy napój mleczny, uzyskamy znakomite efekty.
Placki ziemniaczane nie muszą być nudne. Kilka dodatków sprawi, że danie będzie jeszcze lepsze. Przepis od koleżanki sprawił, że zakochałam się w nich na nowo i już nie wracam do klasyki. Moja rodzina też je ze smakiem.
Klopsiki są ulubionym daniem mojego męża. Soczyste kuleczki z mięsa goszczą u nas niemal co tydzień. Przepis opanowałam już niemal do perfekcji. Polecam spróbować — jeszcze nie raz się skusicie.
Kluski zwykle mają jasny odcień. Jednak dawniej robiono kluski czarne. Swą oryginalną barwę to danie zawdzięczało połączeniu dwóch składników. Warto przypomnieć sobie smak klusek czarnych. Polecamy przepis na to smaczne i trochę zapomniane danie.
Czy szukasz przepisu na pyszny obiad, który chętnie zjedzą dzieci? Polecam przygotowanie zapiekanki gyros. Jej smak sprawi, że twoje pociechy będą prosić o dokładkę. To danie jest kulinarnym hitem w moim domu.
Czy nie masz pomysłu na smaczną i szybką kolację? Polecam błyskawiczny sposób na ciepły i pożywny posiłek. Do jego przygotowania potrzebujesz jajko, pomidora i ser żółty. Ten przepis na szybką kolację nie ma sobie równych.
Wekowanie chroni przetwory, które przygotowujemy na zimę przed zepsuciem się. Jest koniecznością, jeśli chcemy, by żywność w słoikach była świeża i nadawała się do zjedzenia. Jaki jest najlepszy sposób na pasteryzację? Zaprzyjaźniona kucharka poleciła mi doskonały sposób na wekowanie.
Czy chcielibyście zrobić w domu surówkę jak z kfc? Jeśli tak, to polecam przepis, który stosuje we własnej kuchni. Powstaje pyszna surówka, która jest idealna do kurczaka. Sekretem jej wyśmienitego smaku jest sos.
W moim domu sałatka imieninowa stała się prawdziwym kulinarnym hitem. Rodzina się nią zajada i lubi dużo bardziej od sałatki jarzynowej. Wszystko przez jeden składnik, który nadaje sałatce imieninowej wyjątkowego smaku. Polecam przepis na tę pyszną sałatkę.
Czosnek jest bardzo zdrowy i ma ważne miejsce w naszej kuchni. Nadaje smaku, aromatu i wyrazistości wielu potrawom. Jednak, jak przechowywać czosnek, żeby nie był gorzki? Jest na to sprawdzony sposób.
Kotlety mielone są jednym z bardziej lubianych dań obiadowych w moim domu. Jednak to ciocia Wanda jest mistrzynią w ich przygotowywaniu. Jedna czynność sprawia, że kotlety mielone są wyjątkowo soczyste i smaczne. Poznajcie patent cioci Wandy na mielone.
Początek jesieni to idealny moment, by wybrać się na grzybobranie. Jednak nie wszędzie zbieranie grzybów będzie możliwe. Nadleśnictwa zakazują zbieranie grzybów. Jaka jest przyczyna wprowadzenia tego zakazu?
Twoi domownicy lubią racuchy? W takim razie pokochają te obłędne placki. Podstawą ciasta jest składnik, który zazwyczaj ma w kuchni zupełnie inne zastosowanie. Te placuszki po prostu będą znikać w oczach.
Restauracje osób znanych przyciągają wielu smakoszy. Do grona posiadaczy biznesu gastronomicznego niebawem dołączy Filip Chajzer. Wybór menu dla lokalu mocno was zaskoczy.
Schyłek lata i początek jesieni sprzyja grzybobraniu. Gdy już zbierzemy leśne okazy, to przyjdzie czas na ich suszenie. Jednak jak to zrobić? Zapomnij o specjalnej suszarce i piekarniku. Polecamy dużo lepszy sposób na suszenie grzybów.
Leniwe zazwyczaj robię ze zwykłej mąki pszennej, twarogu i jajek. Ostatnio jednak wpadłam na przepis, który zakładał wykorzystanie mniej popularnego produktu. Kupiłam go i przygotowałam ciasto jak zwykle. Danie wyszło tak delikatne, jak nigdy wcześniej.
W jaki sposób robicie pierogi? Pewnie je lepicie, prawda? Jednak teraz pierogi robi się zupełnie inaczej. Roluj pierogi i zrób potrawę jak z Bałkanów. Smak tych wyjątkowych pierogów was zachwyci. Polecamy przepis na pyszne rolowane pierogi rodem z Chorwacji i Słowenii.
Czy lubicie surówkę z białej kapusty, którą często można zjeść w chińskiej restauracji? Ja ją uwielbiam, jednak nigdy nie wychodziła mi tak smaczna, gdy robiłam ją w domu. Odkąd zaprzyjaźniony szef kuchni dał mi przepis na tę surówkę, to często ją robię. Smakuje jak z dobrej chińskiej restauracji.
Gołąbki są lubianym i popularnym daniem obiadowym w Polsce. Robimy je z mięsa mielonego, kapusty i ryżu. Jednak Ewa Wachowicz tę smaczną potrawą zalewa tradycyjną polską zupę. Polecamy przepis znanej restauratorki na pyszne gołąbki.
Wędlinę chętnie używamy podczas robienia kanapek i gotowania. Jednak zdarza się, że staje się ona obślizgła i nawet przez myśl nam nie przejdzie, by ją zjeść. Jak odpowiednio przechowywać wędlinę w lodówce? Ten sposób jest najlepszy
Początek jesieni to czas, kiedy chętnie wybieramy się na grzybobranie. W lasach zbieramy prawdziwki, podgrzybki, kozaki, czy kurki. Jednak okazuje się, że możemy trafić na zupełnie nowy leśny okaz. Tego grzyba wcześniej nie było w naszych lasach. Czy warto po niego sięgać?
Jak smakuje gulasz od Makłowicza? Jeden z tiktokerów postanowił się przekonać. Wybrał danie à la bogracz i zjadł je z chlebem. Wiemy, czy posiłek mu się spodobał.
Czy lubicie jeść placki? Ja je uwielbiam i często testuję przepisy na placki z różnymi warzywami. Ostatnio zrobiłam placki z trochę zapomnianym warzywem, które jest bardzo smaczne, chrupiące i warto przypomnieć sobie o jego smaku. Czy wiecie, o jakie warzywo może chodzić?
Gotowanie rosołu nie dla każdego będzie proste. Doświadczone kucharki jednak często dzielą się radami, które pomagają uzyskać satysfakcjonujący smak zupy. Jedną z ważniejszych jest wskazówka dotycząca używania pokrywki. Wyjawiamy też inne tajniki przyrządzania tej potrawy.
Knedle ze śliwkami mogą być jeszcze lepsze. Wystarczy, że — podobnie jak Magda Gessler — nie pominiecie oprószenia ich aromatyczną przyprawą. Dodatek znakomicie podkreśla smak owoców.
Prosty obiad z piekarnika w moim domu pojawia się co tydzień. Co piątek pakuję świeże warzywa do rękawa i przyrządzam w wysokiej temperaturze. Moja rodzina zajada je z wyrazistym sosem. To nasz ulubiony posiłek.