Ewa Wachowicz zdradziła swój sekret. Prowadząca programy kulinarne cieszy się niezmiennie młodym wyglądem. Okazuje się, że zawdzięcza go prostemu napojowi, który pija co rano. Wiemy, z jakiego składnika go przyrządza i zdradzimy ci go właśnie w tym artykule.
Znana z mediów społecznościowych mama pięcioraczków pochwaliła się niedawno swoją przemianą. Okazuje się, że schudła aż 25 kilogramów. Za sukcesem ma stać zaskakująca, lecz skuteczna dieta.
Ryby powinny często gościć na naszych stołach. Jemy ich stanowczo zbyt mało, a o tej smacznej rybie pamiętamy głównie na urlopie. Warto jednak po flądrę sięgać przez cały rok, bo jest pyszna i zdrowa.
Miód to najlepszy naturalny produkt do słodzenia. Jak się jednak okazuje, nie każdy jest tak samo zdrowy. Przed niektórymi miodami ostrzega znana zielarka, która wskazała także, czym powinniśmy się kierować podczas zakupów. Już nigdy nie dasz się oszukać.
Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania, przekąsek, czy kolacji bez dodatku wędliny. Jednym z najpopularniejszych tego typu wyrobów jest polędwica sopocka. Teraz tej wędlinie przyjrzała się Katarzyna Bosacka. Dziennikarka ma cenne rady dla wszystkich wielbicieli tego produktu.
Pamiętasz o takiej przekąsce jak kisiel? Kiedyś zajadli się nim wszyscy, a teraz mało kto o nim pamięta. Czas przypomnieć ten deser, bo ma wiele prozdrowotnych właściwości. Szczególnie jeżeli przygotujesz go od podstaw sama. To prostsze niż mogłoby się wydawać.
Lubimy owoce, bo są pyszne i zdrowe. Jednak jaki jest najzdrowszy owoc świata? Ten wskazali amerykańscy naukowcy. Zdziwisz się i znajdziesz ten owoc w swojej kuchni. Jego zalety są niemal nie do opisania.
Jeśli chcesz schudnąć, nie wybieraj drastycznych diet. Odchudzanie to przede wszystkim zdrowe odżywianie. Dlatego ja gotuję zupę pełną warzyw, która pomogła mi już zgubić zbędne kilogramy. Ten przepis jest wart polecenia.
Mięso mielone często wykorzystujemy w kuchni. Staramy się wybierać produkt najwyższej jakości, jednak mięso z takim dopiskiem powinniśmy omijać szerokim łukiem. Zawiera dodatki, których nie chcielibyśmy spożywać. Podpowiadamy, jakiego mięso mielonego nie kupować.
Gotowanie makaronu wydaje się banalnie proste. Jednak warto zwrócić uwagę na odcedzanie tego produktu. Pewien błąd sprawi, że makaron będzie nie taki, jak powinien. Dlatego radzimy, jakiego błędu unikać.
Jagody są nie tylko pyszne, ale też bardzo zdrowe. Jednak ceny tych leśnych przysmaków są po prostu astronomiczne. Rosną z tygodnia na tydzień i nic niestety nie zapowiada ich spadku. Słoik jagód to duży wydatek dla przeciętnego Polaka.
Jeśli miewasz problemy z kolanami, to mamy świetne rozwiązanie. Wystarczy ząbek czosnku i popularna przyprawa. Być może masz ją w swojej kuchni. Wkrótce pomoże ci wrócić do zdrowia.
Parówki często trafiają na talerze Polaków. Teraz temu produktowi postanowiła przyjrzeć się Katarzyna Bosacka. Wzięła pod lupę Berlinki i bardzo się zdziwiła. O sprawie napisała w swoich mediach społecznościowych.
Lubicie truskawki? Są pyszne i soczyste. Jednak jak myć truskawki? Ważne, by popełniać tego błędu podczas mycia, bo owce stracą cały swój smak, a tego nikt przecież nie chce.
Kawa towarzyszy nam o poranku i pomaga się obudzić. Dodaje energii i zapewnia wyjątkowy smak. Sięgamy po nią nawet kilka razy w ciągu dnia. Jednak dietetyk ostrzega, bo możemy też przytyć. Co powoduje taki efekt?
Arbuz doskonale gasi pragnienie, orzeźwia i smakuje, że palce lizać. Jadamy go latem, ale dzięki temu przepisowi możemy cieszyć się dłużej smakiem tego pysznego owocu. Wystarczy go przygotować w odpowiedni sposób.
Czy zastanawiałaś się, jak przechowywać cytrynę, aby zachować jej świeżość? Wystarczy ją zamrozić, ale zupełnie inaczej niż inne produkty. Dzięki temu sposobowi owoc nie tylko zachowa doskonały smak, ale i stanie się genialnym produktem do wielu dań. Poznaj sposób, a już nigdy nie przechowasz cytryny inaczej.
Jak zadbać o wygląd i zdrowie? Moja mama zna na to dobry sposób. Dzięki niemu ma też smukłą sylwetkę i jest w świetnej formie. Polecam każdemu jedzenie tego warzywa nie tylko dla zdrowia, ale też dla smaku.
Siemię lniane to produkt o wielu zastosowaniach i cennych właściwościach. Niestety przez jeden błąd to wartościowe ziarno może stracić wszystkie zalety. Dowiedz się, o cennych właściwościach siemienia lnianego, a przy okazji sprawdź, na czym polega błąd.
Malinom trudno się oprzeć. Te słodkie i pachnące owoce są symbolem lata. Jednak czy maliny trzeba myć? Niestety przez pewien błąd mogą utracić to, co najlepsze, czyli aromat i smak.
Upały dają ci się we znaki? Poznaj herbatę przygotowaną z jednego składnika, która doskonale sprawdzi się na wysokie temperatury. Gasi pragnienie i orzeźwia lepiej niż inny napój. Dowiedz się, jak i z czego ją przygotować, a dyskomfort wywołany wysoką temperaturą odejdzie w niepamięć.
Czy na pewno wiesz, jak pić wodę podczas upałów? Wielu popełnia jeden błąd, przez który organizm pozostaje nienawodniony. Dowiedz się, jak ją odpowiednio przyjmować wodę w upalne dni oraz sprawdź, jaka sprawdzi się najlepiej. To kluczowe dla dobra twojego organizmu.
Trwa sezon na bób i smakosze tego warzywa chętnie się nim zajadają. Jednak tu pojawia się pytanie, czy trzeba obierać bób? Czy można jeść go ze skórką? Odpowiedź znajdziesz w naszym artykule.
Czosnek często wykorzystujemy w kuchni. Cenimy jego smak i wartości odżywcze. Niewiele osób jednak wie, że warto połączyć go z pewnym popularnym warzywem. Dzięki temu z łatwością pozbędziemy się problemów z cholesterolem.
Pieczarki są popularnym i smacznym składnikiem wielu dań. Ja jednak je przechowywać? Kupione i przyniesione do domu momentalnie tracą swoją świeżość. Radzimy, jak nie popełniać błędu, który jest opłakany w skutkach.
Goframi zajadają się mali i duzi smakosze. Jemy je od Bałtyku aż po Tatry. Jednak dr Irena Kamińska-Radomska zwraca uwagę na sposób spożywania tego letniego przysmaku. Jeden szczegół jest niezwykle istotny.
Herbatę pijemy dla smaku i zdrowia. Jednak występują pewne rodzaje tego napoju, który szczególnie nam szkodzą. Picie tej herbaty wywołuje wiele groźnych chorób, uszkadza wątrobę i powoduje alergie. Naparu zakazało już kilka krajów, jednak w Polsce nadal się go pije.
Jest wiele sposobów przyrządzania jajek, ale nie wszystkie są sobie równe pod względem zdrowotnym. Jeśli chodzi o wartości odżywcze, jest jedna zasada, którą warto się kierować.